-
Καλησπέρα!
Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός premium και λίγο σβέλτου μικρομεσαίου (4-5πορτο) με ταβάνι τα 30.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο θα κινείται κατά 90% στην επαρχία (Χαλκιδική) με περίπου 20.000 χλμ το έτος.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ομολογουμένως το Mercedes A200 με 156 ίππους και πακέτο AMG και xenon, το οποίο μετά τις εκπτώσεις το παίρνω 29.900. Από την άλλη το Audi A3 sportback 1.4 140ps με s-line βγαίνει περίπου 500-1000 φθηνότερο. Η BMW σειρά 1 είναι μάλλον άσχημη για μένα, παρά τις καλές επιδόσεις και την καλή τιμή, ενώ επίσης με καλή τιμή παίζει και το Volvo V40 T3 R Design, αν και λίγο πιο αργό από τα άλλα και από ότι διαβάζω και με μεγαλύτερη κατανάλωση. Κάπου εκεί λοιπόν έρχεται και το θέμα οικονομίας στα καύσιμα, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες, μια και σε diesel υπάρχουν τα κλασικά 1.6 με 105-115 ίππους και υποδεέστερες επιδόσεις και μετά δίλιτρα με σημαντικότατη διαφορά στην τιμή (η mercedes μάλιστα καταργεί τον 1.8 κινητήρα και πλέον παίζει μόνο σε 1.5 της renault και μετά 2.2λτ). Μήπως θα ήταν καλύτερο ένα Golf GTD στα ίδια περίπου χρήματα και με καλύτερες επιδόσεις; Περίπου ομοίως με το Volvo V40 D3 R Design. Με το φόρο πολυτελείας όμως (ακόμη κι αν μειωθεί) η οικονομία στο καύσιμο απλά μετατρέπεται σε φόρο προς το κράτος...Και αξίζει να σκέφτομαι diesel δεδομένου ότι το αμάξι θα κινείται κυρίως σε επαρχία; Αν είναι να πάω σε πετρέλαιο, τουλάχιστον να το κάνω με ντοκουμέντα κι όχι μόνο λόγω...μόδας όπως πολλοί! Ουφ, μπερδεύτηκα! -
Καλησπέρα!
Θέλω να προχωρήσω στην αγορά ενός premium και λίγο σβέλτου μικρομεσαίου (4-5πορτο) με ταβάνι τα 30.000 ευρώ. Το αυτοκίνητο θα κινείται κατά 90% στην επαρχία (Χαλκιδική) με περίπου 20.000 χλμ το έτος.
Αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ομολογουμένως το Mercedes A200 με 156 ίππους και πακέτο AMG και xenon, το οποίο μετά τις εκπτώσεις το παίρνω 29.900. Από την άλλη το Audi A3 sportback 1.4 140ps με s-line βγαίνει περίπου 500-1000 φθηνότερο. Η BMW σειρά 1 είναι μάλλον άσχημη για μένα, παρά τις καλές επιδόσεις και την καλή τιμή, ενώ επίσης με καλή τιμή παίζει και το Volvo V40 T3 R Design, αν και λίγο πιο αργό από τα άλλα και από ότι διαβάζω και με μεγαλύτερη κατανάλωση. Κάπου εκεί λοιπόν έρχεται και το θέμα οικονομίας στα καύσιμα, αλλά οι επιλογές είναι περιορισμένες, μια και σε diesel υπάρχουν τα κλασικά 1.6 με 105-115 ίππους και υποδεέστερες επιδόσεις και μετά δίλιτρα με σημαντικότατη διαφορά στην τιμή (η mercedes μάλιστα καταργεί τον 1.8 κινητήρα και πλέον παίζει μόνο σε 1.5 της renault και μετά 2.2λτ). Μήπως θα ήταν καλύτερο ένα Golf GTD στα ίδια περίπου χρήματα και με καλύτερες επιδόσεις; Περίπου ομοίως με το Volvo V40 D3 R Design. Με το φόρο πολυτελείας όμως (ακόμη κι αν μειωθεί) η οικονομία στο καύσιμο απλά μετατρέπεται σε φόρο προς το κράτος...Και αξίζει να σκέφτομαι diesel δεδομένου ότι το αμάξι θα κινείται κυρίως σε επαρχία; Αν είναι να πάω σε πετρέλαιο, τουλάχιστον να το κάνω με ντοκουμέντα κι όχι μόνο λόγω...μόδας όπως πολλοί! Ουφ, μπερδεύτηκα!
Αγορά premium sport μικρομεσαίου