-
Οταν λες 'μετρηση πιεσης βρηκε 9' εννοεις μετρηση συμπιεσης μηπως?
αν ναι , τι στο συζηταμε, αν ο τυπος βρηκε οτι χανει απο τις βαλβιδες καλως... αν απλα πειραματιζεται αινει αλλο πραγμα.Για να εχεις λαθος 'P0301' (αυτο πρεπει να ειναι) μπορει να εχεις προβλημα
μπουζι
πολλαπλασιαστη
μιγματος (κοιταξε κανεις για πολυ φτωχα μιγματα ή αν παιρνει απο πουθενα αερα ή εχει κανα κρακ στην εισαγωγη στον κυλινδρο 1)
ποσοτητας καυσιμου
και αλλα οπωςA code P0301 may mean that one or more of the following has happened:
Faulty spark plug or wire
Faulty coil (pack)
Faulty oxygen sensor(s)
Faulty fuel injector
Burned exhaust valve
Faulty catalytic converter(s)
Running out of fuel
**Poor compression **
Defective computerή ακομα χειροτερα,
να ειναι σε διπλανο κυλινδρο το προβλημα πχ στον 4 ή στον 2 και λογω 'χαλαροτητας' του κωδικα ανιχνευσης, του αισθητηρα εκκεντροφορου κλπ, να την ακουει λαθος το συστημα....
-
καλουλι σχετικο αρθρο
http://www.motor.com/article.asp?article_ID=306 -
Συμπιεση ναι. Μπουζι αλλαχθησαν προχτες. το μιγμα γκαζιου ηταν πλουσιο μου ειπε.
Σωζεται η κατασταση με τιποτα χημικα καθαρισμου και μονιμα 100αρα ή παμε για 1000ρικο;
Εαν παιρνει αερα τι γινεται;
-
δεν ξερω αν βοηθαει αλλα μου ειπε οτι μπορει να εχει προβλημα και το module καπως ετσι αν δεν κανω λαθος.
-
Τωρα το ειδα:
- εχει γινει αλλαγη του 2ου πολλαπλασιαστη, το μηνυμα λαθους δειχνει τον 1ο
μπερδευτηκες εσυ ή εβγαλε και αλλο μηνυμα για αλλο κυλινδρο ?
χαμηλη συμπιεση, επομενο σταδιο ειναι να δει ο μηχανικος απο ΤΙ ειναι χαμηλη, απο που χάνει. Αν χανει απο τις βαλβιδες εισαγωγης, απο τις εξαγωγης, απο τα ελατηρια, αν εχει καψει φλαντζα κλπ κλπ και αφου το διορθωσει να δειτε πως παει.
- εχει γινει αλλαγη του 2ου πολλαπλασιαστη, το μηνυμα λαθους δειχνει τον 1ο
-
δικο μου λαθος. ο 2ος ειχε προβλημα. σορρυ
-
δουλεψε το αυτοκινητο 4-5 μερες μονο με βενζινη και δες την συμπεριφορα του, αν δεν εχεις προβλημα ψαχνεσε μονο για το υγραεριο, αν εχεις τοτε ψαχνεις πρωτα τον κινητηρα και τα ηλεκτρονικα του και μετα το υγραεριο.
-
Μετά απο 2 ημερες που το δουλεψα με βενζινη παρατηρησα τα εξης.
- Το αμαξι μηχανικα λειτουργει αψογα. Ουτε ρεταρει και τραβαει μια χαρα και απο χαμηλες στροφες.
ΑΛΛΑ
όταν εχω χαμηλες στροφες σε μια ταχυτητα ακουγεται ηχος προειδοποιησης και αναβει το λαμπακι μηχανης. Παρολα αυτα δεν εχω τα ρεταρισματα και τα σκορτσαρισματα του υγραεριου. μονο ακουστικο ειναι το θεμα. Μολις ανεβασω στροφες σταματαει ο προειδοποιητικος αυτος ηχος.
- Το αμαξι μηχανικα λειτουργει αψογα. Ουτε ρεταρει και τραβαει μια χαρα και απο χαμηλες στροφες.
-
εγω καταλαβα οτι εχεις καμμενη βαλβιδα..δουλεψε το κιαλλο και μαλιστα σε στροφες 3-4000.
λιγο τριψιμο θελει να δουλεψει ... -
Ο χρήστης miltos74 έγραψε:
Μετά απο 2 ημερες που το δουλεψα με βενζινη παρατηρησα τα εξης.- Το αμαξι μηχανικα λειτουργει αψογα. Ουτε ρεταρει και τραβαει μια χαρα και απο χαμηλες στροφες.
ΑΛΛΑ
όταν εχω χαμηλες στροφες σε μια ταχυτητα ακουγεται ηχος προειδοποιησης και αναβει το λαμπακι μηχανης. Παρολα αυτα δεν εχω τα ρεταρισματα και τα σκορτσαρισματα του υγραεριου. μονο ακουστικο ειναι το θεμα. Μολις ανεβασω στροφες σταματαει ο προειδοποιητικος αυτος ηχος.
Βαλε το μηχανικο να βρει το προβλημα και να το λυσει
καλο θα ηταν να ακουσουμε το νουμερο λαθους και την ερμηνεια/γιατρεια που θα δωσει η μηχανικαρα (αυτος δεν ητν που δεν εβλεπε προβλημα?)
και ΑΦΟΥ το προβλημα λυθει και ο κινητηρας σου ειναι ενταξει απο ολες τις πλευρες βλεπεις και το υγραεριο τι κανει και πως. - Το αμαξι μηχανικα λειτουργει αψογα. Ουτε ρεταρει και τραβαει μια χαρα και απο χαμηλες στροφες.
-
Οκ. παιδια απο τριτη, θα δουμε τι εχει... Σας ευχαριστω θερμα ολους για τη βοηθεια σας και καλο Πασχα να εχετε.
-
Παιδια τελικα παμε για βαλβιδες... Μολις τελειωσει και αυτο ελπιζω να ειναι οκ το αμαξι.
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω κ εγώ το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο.
Τελικά ο φίλος μας έκανε κάτι; Βρήκε καμία άκρη;
Δεν ξέρω κ εγώ τι να ψάξω... -
Ακριβώς από πάνω, γράφει πως πάει για βαλβίδες...
Τώρα τι άλλο είχε, μετά από 9 χρόνια, θα έχει αγοράσει κανά τογιότα να ηρεμήσει. -
@bassstarlet said in Πρόβλημα με Dodge Caliber:
Τώρα τι άλλο είχε, μετά από 9 χρόνια, θα έχει αγοράσει κανά τογιότα να ηρεμήσει.Τελικά άλλαξα αισθητήρες στρόφαλου ( 100 ευρώ ο ένας!!!) και αισθητήρα ρυθμιστής στροφών (70 ευρώ)..
Επίσης καθάρισα και την πεταλούδα γκαζιού...
1 ημέρα ακόμα βλάβη δεν βγήκε ξανά. Όλα καλά για την ώρα....@bassstarlet said in Πρόβλημα με Dodge Caliber:
Τώρα τι άλλο είχε, μετά από 9 χρόνια, θα έχει αγοράσει κανά τογιότα να ηρεμήσει.
Πρόβλημα με Dodge Caliber