-
Κύριοι καλησπέρα σας, έχω ένα Grand Vitara, και εδώ και καιρό μου πετάει κάθε φορά που γυρνάω το διακόπτη για να το βάλω μπροστά την ένδειξη στην οθόνη 'service ESP system'. Αυτό γινόταν παλιά πιο σπάνια αλλά τον τελευταίο καιρό (κάνα δυο εβδομάδες) μου το εμφανίζει συνέχεια κάθε φορά που σβήνω την μηχανή και μετά την ξανανοίγω σε καθημερινή βάση.
Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την suzuki και μου είπαν να μην ανησυχώ - πετάει την ένδειξη σαν πρόβλημα στο ESP λένε - διότι ανιχνεύει πτώση τάσης στην μπαταρία επειδή δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Η αλήθεια είναι οτι δεν το χρησιμοποιούσα τακτικά τότε και το πίστεψα αλλά τώρα τελευταία το παίρνω σε καθημερινή βάση το αμάξι και λογικά η μπαταρία θα έπρεπε να φορτίζει έτσι δεν είναι?? Παρόλα αυτά μου πετάει την ένδειξη συνέχεια κάθε φορά που το βάζω μπροστά.
Το αμάξι το έχω σε βιτρινιάρικη κατάσταση (μοντέλο 2009, 39000 km) σημειωτέον δεν το έχω ζορίσει ποτέ, δεν το έχω πάει ποτέ σε λάσπες και δεν έχω κοπανίσει τις ρόδες. Έχω ακούσει επίσης πως πρέπει λέει να το πάω να μου σβήσουν το πρόβλημα από τον εγκέφαλο (μου είπαν μόνο η suzuki μπορεί επειδή βάζει την μπρίζα στον εγκέφαλο) για να μην πετάει συνέχεια την ένδειξη. Άλλος είπε οτι θέλει ευθυγράμμιση. Έχω ακούσει διάφορα. Τι ισχύει ?
Πληροφοριακά στην κονσόλα του αυτοκινήτου υπάρχει ένα κουμπί στρογγυλό που γράφει ESP OFF και όταν το πατάω πετάει στο ταμπλώ την ένδειξη ESP OFF αλλά πάλι όταν π.χ. ξεκινήσω εξαφανίζεται! τι γίνεται ρε παιδία ξέρει κανείς?
Και τώρα το ερώτημα το βασικό μετά την ιστορία αυτη. Τί να κάνω? Έχει όντως προβλημα το ESP? εχω καποια ηλεκτρική διαρροή? (πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε οτι η μπαταρία είναι οκ την μέτρησε) ή απλά πάω και μου σβήνουν την ένδειξη στο service ?
Θάθελα κάποιος που μπορεί να γνωρίζει το θέμα να με κατατοπίσει!!!
Ευχαριστώ πολύ!
-
Κύριοι καλησπέρα σας, έχω ένα Grand Vitara, και εδώ και καιρό μου πετάει κάθε φορά που γυρνάω το διακόπτη για να το βάλω μπροστά την ένδειξη στην οθόνη 'service ESP system'. Αυτό γινόταν παλιά πιο σπάνια αλλά τον τελευταίο καιρό (κάνα δυο εβδομάδες) μου το εμφανίζει συνέχεια κάθε φορά που σβήνω την μηχανή και μετά την ξανανοίγω σε καθημερινή βάση.
Επικοινώνησα τηλεφωνικά με την suzuki και μου είπαν να μην ανησυχώ - πετάει την ένδειξη σαν πρόβλημα στο ESP λένε - διότι ανιχνεύει πτώση τάσης στην μπαταρία επειδή δεν το χρησιμοποιώ συχνά. Η αλήθεια είναι οτι δεν το χρησιμοποιούσα τακτικά τότε και το πίστεψα αλλά τώρα τελευταία το παίρνω σε καθημερινή βάση το αμάξι και λογικά η μπαταρία θα έπρεπε να φορτίζει έτσι δεν είναι?? Παρόλα αυτά μου πετάει την ένδειξη συνέχεια κάθε φορά που το βάζω μπροστά.
Το αμάξι το έχω σε βιτρινιάρικη κατάσταση (μοντέλο 2009, 39000 km) σημειωτέον δεν το έχω ζορίσει ποτέ, δεν το έχω πάει ποτέ σε λάσπες και δεν έχω κοπανίσει τις ρόδες. Έχω ακούσει επίσης πως πρέπει λέει να το πάω να μου σβήσουν το πρόβλημα από τον εγκέφαλο (μου είπαν μόνο η suzuki μπορεί επειδή βάζει την μπρίζα στον εγκέφαλο) για να μην πετάει συνέχεια την ένδειξη. Άλλος είπε οτι θέλει ευθυγράμμιση. Έχω ακούσει διάφορα. Τι ισχύει ?
Πληροφοριακά στην κονσόλα του αυτοκινήτου υπάρχει ένα κουμπί στρογγυλό που γράφει ESP OFF και όταν το πατάω πετάει στο ταμπλώ την ένδειξη ESP OFF αλλά πάλι όταν π.χ. ξεκινήσω εξαφανίζεται! τι γίνεται ρε παιδία ξέρει κανείς?
Και τώρα το ερώτημα το βασικό μετά την ιστορία αυτη. Τί να κάνω? Έχει όντως προβλημα το ESP? εχω καποια ηλεκτρική διαρροή? (πήγα σε ηλεκτρολόγο και μου είπε οτι η μπαταρία είναι οκ την μέτρησε) ή απλά πάω και μου σβήνουν την ένδειξη στο service ?
Ευχαριστώ πολύ!
-
Ευχαριστώ πολύ!
-
Αν η μπαταρία είναι 4 χρονών θα έχει κάποια πτώση .Εγώ θα δοκίμαζα να συνδέσω με καλώδια μια ακόμα μπαταρία για να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει αυτή.Καλό ειναι να πας στην σουζουκι να διαβάσουν το σφάλμα και να το σβήσουν απο την μνήμη.
-
Ευχαριστώ φίλε Bill33...άλλος ιδέες?
-
Ώρες ώρες απορώ... Γιατί δεν έχεις πάει ακόμα στην αντιπροσωπεία να διαβάσουν το σφάλμα; Μέτρα και την μπαταρία σου σε έναν ηλεκτρολόγο ή φόρτισέ την σωστά.
-
Δε χρειάζεται να πας σε αντιπροσωπεία, σε οποιοδήποτε συνεργείο μπορούν να διαβάσουν το σφάλμα μέσω odb, να δούν από που προέρχεται και να το σβήσουν. (αν η βλάβη δεν διορθωθεί, θα ξανανάψει). Το κουμπάκι 'esp off' που απενεργοποιεί το esp θα πρέπει να το πατάς κάθε φορά που ξεκινάς, γιατί το αυτοκίνητο εκκινει πάντα με ενεργοποιημένο το esp. (Κανονικα το πλήκτρο 'esp off' χρησιμοποιείται σε off road μόνο, στην άσφαλτο είναι πιο ασφαλές να μην απενεργοποιείται).
-
ευχαριστώ για τις απαντήσεις kinq1 kai drdino..και μην απορείς χρόνο δεν είχα να το πάω ασε που με το καλημέρα θα έφευγε η 100αρα....
-
Έχεις αλλάξει λάστιχα με πιό μεγάλα ή πιό μικρά? Έχεις ένα ή περισσότερα λάστιχα διαφορετικά απο τα υπόλοιπα? Οι διαφορές στις διαστάσεις μπορεί να μπερδέψουν το esp και να το βγαλουν εκτός λειτουργίας.
-
ναι dog80 άλλαξα την διασταση όχι πολύ όμως αλλά ούτως η άλλως πέταγε την ένδειξη και πρίν βάλω τα καινούργια ελαστικά!
-
Ναι αλλα και παλι γινεται να μετρησει τη διασταση των ελαστικων το αυτοκινητο?
-
Διαφορετική διάμετρος=διαφορετική ταχύτητα περιστροφής.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Διαφορετική διάμετρος=διαφορετική ταχύτητα περιστροφής.Got it!
-
παιδιά για να μην κολλάμε με τα ελαστικά το αμάξι φορούσε 225/65/17 και τώρα έχω 235/60/17. Η διαφορά είναι μικρή (1,47%) που είναι πλήρως αποδεκτή. Το θέμα πρέπει να είναι με την μπαταρία (υποθέτω) θα την αλλάξω προληπτικά και θα το πάω για σέρβις να μου σβήσουν την βλάβη και απο κει και πέρα θα δούμε........
Πρόβλημα με το ESP !