-
Ο χρήστης saolin21 έγραψε:
καλησπερα παιδια χρειαζομαι αμεσα την βοηθεια σας δεν ξερω ποιον να εμπιστευτω πηγα σε μηχανικο πηγα και σε ζαντα και κανενα αποτελεσμα λοιπον εδω και 1εβδομαδα εχω αλλαξει λαστιχα και εβαλα 175/50/13 ενω παλια ειχα πιο παχυ λαστιχο ολα μια χαρα και μετα απο 2 μερες το αμαξι ηταν ελαφρως φρεναρισμενο δηλαδη εβαζα νεκρο και δεν τσουλαγε και επισης το σμηαντικοτερο το οποιο ακομα το εχει οταν παταω φρενο και οταν βαζω νεκρο κανει εναν θορυβο σαν καπου να βρισκει-να κολλαει δεν ξερω και πεφτει και η ταχυτητα επισης στο νεκρο...Στ μηχανικο που το πηγα το κοιταξε και μου αλλαξε το ''μαρκουτσι'' ετσι μου ειπε απο την μια δαγκανα γιατι ειχε χαλασει.. ομως μετα απο αυτο παλι το αμαξι εκανε αυτον τον θορυβο οταν πατουσα φρενο σε ταχυτητα 80-100χλμ και οταν εβαζα νεκρο... Το ξανα παω παλι στον μηχανικο μου ειπε δεν εχει τιποτα το αμαξι και με εδιωξε ξανα παω στο ζαντα τα ιδια και αυτος δεν εχει τιποτα πηγαινε σε μηχανικο.. εχω αγχωθει παρα πολυ γιατι το αμαξι το ξερω οτι δεν ειναι οπως ηταν πριν αλλαξω τα λαστιχα και ας μου λενε οτι δεν εχει κατι.. ευχαριστω για τον χρονο σας παιδιααυτο ισχυει ή νομιζες οτι ειναι φρεναρισμενο?
-
GGAB ναι κανονικα στρεφονται και εγω το ειδα και ο πρωτος μηχανικος μου ειπε γυρνανε κανονικα... δεν ξερω το ρουλεμαν μηπως δεν εχει να κανει και τοσο με το γυρισμα της ροδας δε ξερω... γιατι τον θορυβο τον νιωθω απο κατω στα ποδια μου σε καθε φορα που παταω φρενο και πεφτει η ταχητυτα κανει ενα γρ γρ γρ... αλλα και χωρις να πατησω φρενο οταν βαζω νεκρο το κανει..Παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου είχα και δεν ήταν μηχανικό. Σε ένα απότομο φρενάρισμα που είχα κάνει φαγώθηκαν τα μπροστινά ελαστικά πολύ και κάνανε λακουβίτσα ας πούμε και την αισθανόμουν μόνον όταν ρολάριζε χωρίς νεκρά το αμάξι. Σήκωσέ το και δες καλά τα πέλματα των ελαστικών σου. Είχες γράψει αν θυμάμαι πως το παρατήρησες όταν άλλαξες λάστιχα
-
Ψιλοάσχετο με το θέμα, αλλά θυμήθηκα μια ιστορία με ολίγο γέλιο, που κάτι δείχνει για την ποιότητα κάποιων μηχανικών:
Πριν κανα 4άρι χρόνια η τότε κοπελιά μου είχε ένα Γιάρις. Κάποια στιγμή άρχισε να μου λέει 'κάνει ένα θόρυβο πίσω αριστερά' , 'ακούγεται σαν να κοπανάει κάτι' 'κι όταν τα χιλιόμετρα ανεβαίνουν είναι χειρότερα', τέλος πάντων της είπα να πάει επειγόντως να το δει ένας μηχανικός, μιας και είχαμε σχέση από απόσταση εκείνο τον καιρό και δεν μπορούσα να το δω/ακούσω ο ίδιος για να καταλάβω καλύτερα και ακόμη περισσότερο να το πάω σε κάποιο δικό μου μάστορα.
Ο μηχανικός λοιπόν (στη λεβεντογέννα Κύπρο σημειωτέον, οπότε οι Ελλαδίτες μην ανησυχείτε μην τον πετύχετε ), αφού το έκανε βόλτες το Γιαρις, άκουσε το θόρυβο, το σήκωσε από κάτω, το κοίταξε και της είπε οτι
*'δεν είναι τίποτα, κάτι **μέταλλα τρώγονται *σιγά σιγά, αλλα δεν είναι επικίνδυνο'Το πρόβλημα συνεχίστηκε, οι φωνές μου για επίσκεψη σε άλλο συνεργείο δεν εισακούστηκαν, ο μηχανικός έκανε τα σέρβις τακτικά, έλεγε μάλιστα οτι το τσέκαρε πάλι το θέμα,* 'πάλι τα μέταλλα, δεν έχουν φαγωθεί πολύ, κανένα πρόβλημα, θα το ελέγχω εγώ κτλ. '*
Το πρόβλημα συνεχίστηκε λοιπόν, μέχρι που πήγα κάποια στιγμή στην Κύπρο. Μπαίνοντας...αριστερά στη θέση του συνοδηγού, άκουσα το θόρυβο επιτέλους. Είπα στην κοπελιά να σταματήσει...αριστερά (γαμώ τα ανάποδά τους ) και τότε με τα μαγικά μου χέρια έλυσα το πρόβλημα:
Έσκυψα στον πίσω τροχό, τράβηξα και ξεκούμπωσα το μισοσπασμένο τάσι που χτυπούσε, το έβαλα στο χώρο αποσκευών και τα μέταλλα έπαψαν επιτέλους να τρίβονται...Είχε πάντως δίκιο: δεν ήταν επικίνδυνο!
-
το ξανα πηγα το κοιταξε παλι.. και μου λεει κοιτα το αμαξι σου γενικα εχει ενα θεματακι με το σασμαν, και θελει επισης αλλαγη φουσκων στη κρεμαριερα και στις φουσκες που ειναι στα φρενα απο μεσα.. και του λεω απο αυτα κατι δηλαδη φταιει και ακουγετι ο ηχος αυτοσ τοσο καιρο και μου απαντα οτι δε ξερω αν ειναι απο σαμσαν ή απο τις φουσκες που θελουν αλαγη αλλα πρεπει να ναι απο τα λαστιχα σου τελικα επειδη ειναι ακομα καινουργια και δεν εχουν στρωσει ακομα....περιμενε να στρωσουν τα λαστιχα μου ειπε δηλαδη...
-
Μήπως οι μπιλιοφοροι είναι διαλυμενοι; ;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μήπως οι μπιλιοφοροι είναι διαλυμενοι; ;;;;+ρουλεμάν τροχών.
-
Φιλε Ηλια Α ναι το αμαξι πριν μου αλλαξει τα φαγομενα τακακια ηταν οντως φρεναρισμενο τωρα παει κανονικα τσουλαει και στο νεκρο... αλλα με τον ηχο αυτον... δηλαδη παιζει να ναι απο το σασμαν? γτ πιο πολυ νιωθω να ειναι κατι απο αυτα που ειπαν οι φιλοι παραπανω( για τις γλυστρες στισ δαγκανες ) και ( αν τ λαστιχα ειναι φαγομενα δε νομιζω γτ ειναι καινουργια και δεν εκανα απο οτι θυμαμαι αποτομο φρεναρισμαα ) δεν ξερω τι μπορει να ειναι πια μου φαινεται θα το αφησω ετσι.... και οταν μου βγαλει προβλημα θα μαθω τι εχει
-
Φιλε Ηλια Α ναι το αμαξι πριν μου αλλαξει τα φαγομενα τακακια ηταν οντως φρεναρισμενο τωρα παει κανονικα τσουλαει και στο νεκρο... αλλα με τον ηχο αυτον... δηλαδη παιζει να ναι απο το σασμαν? γτ πιο πολυ νιωθω να ειναι κατι απο αυτα που ειπαν οι φιλοι παραπανω( για τις γλυστρες στισ δαγκανες ) και ( αν τ λαστιχα ειναι φαγομενα δε νομιζω γτ ειναι καινουργια και δεν εκανα απο οτι θυμαμαι αποτομο φρεναρισμαα ) δεν ξερω τι μπορει να ειναι πια μου φαινεται θα το αφησω ετσι.... και οταν μου βγαλει προβλημα θα μαθω τι εχειμου λειπουνε πολλα δεδομενα για να μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο, στην αρχη εγραψες οτι το αυτοκινητο φρεναριζε μονο του, μετα δεν το αναφερεις πουθενα αυτο, το εχουνε δει 2-3 τεχνιτες καποιον απο αυτους πρεπει να ακουσεις που τεσταρισε το αυτοκινητο σου, τις φουσκες στους μπιλιοφορους πρεπει να τις αλλαξεις αν ειναι σχισμενες.
-
Φιλε Ηλια Α ναι το αμαξι πριν μου αλλαξει τα φαγομενα τακακια ηταν οντως φρεναρισμενο τωρα παει κανονικα τσουλαει και στο νεκρο... αλλα με τον ηχο αυτον... δηλαδη παιζει να ναι απο το σασμαν? γτ πιο πολυ νιωθω να ειναι κατι απο αυτα που ειπαν οι φιλοι παραπανω( για τις γλυστρες στισ δαγκανες ) και ( αν τ λαστιχα ειναι φαγομενα δε νομιζω γτ ειναι καινουργια και δεν εκανα απο οτι θυμαμαι αποτομο φρεναρισμαα ) δεν ξερω τι μπορει να ειναι πια μου φαινεται θα το αφησω ετσι.... και οταν μου βγαλει προβλημα θα μαθω τι εχειΜαλλον εχεις και στραβες δισκοπλακες...
cinquencento S O S προβλημα αγνωστου θορυβου