-
τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ είναι τα παλιά πολυιατρεία του ΙΚΑ και υπάρχουν σχεδόν σε κάθε Δήμο και σε μερικούς σε παραπάνω από μια τοποθεσίες. Για να μην τα ξέρεις προφανώς και δεν ήσουνα ποτέ ασφαλισμένος του ΙΚΑ. Όταν κάποιος ασφαλισμένος αρρώσταινε δεν είχε το δικαίωμα να πάει σε εξωτερικό γιατρό όπως πχ του δημοσίου αλλά πήγαινε εκεί. Σκέψου τα σαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ένα κτίριο με πολλά ιατρεία μέσα και με διάφορες ειδικότητες. Σαν σκέψη ήτανε πολύ καλή και εκ πείρας μπορώ να σου πω ότι στα πρώτα τους βήματα λειτουργούσανε πολύ καλά, πήγαινες στον γιατρό και αν χρειαζόσουνα κάποια άλλη ειδικότητα απλά πήγαινες στο άλλο ιατρείο και είχε μέχρι και εργαστήρια για ακτινογραφίες αιματολογικά κ.α ανάλογα το μέγεθος και τον πληθυσμό που εξυπηρετούσε. Δυστυχώς με τον χρόνο ευτελιστηκαν και πήγαινες και οι γιατροί σε παρέπεμπαν στα ιδιωτικά τους Ιατρεία με δικαιολογίες του στυλ : ' Δεν έχουμε το τάδε μηχάνημα εδώ' κλπ ενώ στην πραγματικότητα είτε υπήρχε και απλά δεν το χρησιμοποιούσανε είτε ενω υπήρχαν τα κονδύλια δεν το αγοράζανε. Με την ενοποίηση των ταμείων πλέον παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όλους του πολίτες κλείνοντας ραντεβού είτε στα 5 ψήφια που διαφημίζουν και είναι ακόμη ένα δωράκι στα κοράκια αυτής της χώρας είτε στο σταθερό νούμερο που υπάρχει ξανά πλέον και δεν το διαφημίζουνε φυσικά. Η επίσκεψη είναι δωρεάν δεν έχει να πληρώσεις 5, 10 € ούτε τίποτα. Κλείνεις ραντεβού και πηγαίνεις στον γιατρό δωρεάν και έχεις μάλιστα και δυνατότητα επιλογής γιατρού ονομαστικά. Τώρα να σου πω τι γίνετε με τους γιατρούς και τα ιδιωτικά ιατρεία. Οι γιατροί του ΕΣΥ είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Δηλαδή δουλεύουνε πλήρες ωράριο στο ΕΣΥ και δεν έχουν δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου εκτός από τους πανεπιστημιακούς. Σε αντίθεση το ΙΚΑ αυτό που έκανε ήταν να πάρει από τους γιατρούς της ελεύθερης αγοράς σαν υπάλληλους του συνήθως για ημιαπασχόληση (λίγες ώρες την εβδομάδα) ώστε να επανδρώσουν τα πολυιατρεία και να εξυπηρετούν δωρεάν τους ασφαλισμένους του. Οι ίδιοι γιατροί προφανώς σε ώρες εκτός του ωραρίου τους στο ΙΚΑ μπορούσαν να διατηρούν και το ιδιωτικό τους ιατρείο και να βλέπουν όποιον ασθενή θέλουνε είτε με πληρωμή ιδωτικά αν ήταν του ΙΚΑ είτε μέσω κάποιου άλλου ταμείου πχ ΟΠΑΔ - δημόσιο.
Κλείνοντας για να μην τους αδικώ και τσουβαλιάζω όλους, πριν από λίγο καιρό ο πατέρας μου πήγε στην καρδιολόγο ιδιωτικά και του πρότεινε το τεστ κοπώσεως να το κάνει στο ΙΚΑ για να μην επιβαρυνθεί την εξέταση όπως και έγινε, έκλεισε ραντεβού στην ίδια γιατρό στο πολυιατρείο και το έκανε εντελώς δωρεάν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχω μια απορια.Τι ειναι αυτα τα περιβοητα ιατρεια του ΕΟΠΠΥ;Αυτά είναι τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ: http://www.ika.gr/gr/infopages/contact/addresses/my.cfm
-
Μαλιστα,απο οτι καταλαβαινω τα ιατρεια αυτα χρειαζονται χρημα,οργανωση και προσωπικο για να δουλεψουν οπως πρεπει.
Η κυβερνηση προφανως προτιμα να τα κλεισει ολα, και να κρατησει μονο τα νοσοκομεια για δημοσια περιθαλψη.
Οι γιατροι θα κληθουν να πανε στο ΕΣΥ αν θελουν,και μαλλον δεν θα θελουν αν εχουν εστω μια μικρη πελατεια για να συντηρει το ιδιωτικο τους ιατρειο. -
Δεν μπορεί πρωτοβάθμια περίθαλψη να γίνεται στα νοσοκομεία. Αυτό ειναι βλακωδες.
Sent from my Nexus 4 using 3
-
Σε κράτη σοβαρότερα από την Ελλάδα, η πρωτοβάθμια περίθαλψη γίνεται εκτός νοσοκομείων, κλινικών, επειγόντων κλπ, από ειδικευμένο γιατρό, συνήθως 'οικογενειακό'. Πολλάααα χρόνια τώρα.
Αλλά στην Ελλάδα, ο 'καλός γιατρός' είναι αυτός που θα σου γράψει μπόλικο φάρμακο μόλις ανεβάσεις δέκατα ή θα σου εξασφαλίσει κρεβάτι σε δίκλινο στο δημόσιο νοσοκομείο για 'εξετάσεις' αν έχεις ζαλάδες ή θα σε ξαπλώσει κατά προτεραιότητα στο χειρουργείο για να ξεμπερδεύεις στα γρήγορα. Τέτοια νοοτροπία δεν ξεριζώνεται από τη μια μέρα στην άλλη κι όποιος το κάνει θα είναι ο δολοφόνος του λαού.
Θα πει κανείς 'ο μπουμπούκος θα το κάνει αυτό, ο τηλεβιβλιοπώλης;'. Όταν δεν το έκαναν γιατροί υπουργοί, όπως ο Κρεμαστινός και ο Κακλαμάνης; Έλα ντε. Αφού δεν το έκαναν οι γιατροί....
-
Μια και πιάσατε τα ιατρικά, πριν 2 χρόνια μάγκωσα γερά ένα μου δάχτυλο στη δουλειά και πήγα στο ΚΑΤ, με περιποιήθηκαν δε λέω, και ο γιατρός που μου το έραψε έκανε θαύματα, αλλά όταν πήγα έπρεπε η νοσοκόμα να βάλει από κάτω ένα κουβά και να που ξεπλύνει το αίμα από το δάχτυλο, χαλώντας, πετώντας ουσιαστικά, 2 μισόλιτρα Betadine ? Μου είχε βάλει το χέρι επάνω από τον κουβά και άδειαζε επάνω στο δάχτυλο το Betadine συνέχεια, τελείωσε το ένα μπουκάλι και άνοιξε κι άλλο, εγώ τι να πω ο φουκαράς, έβλεπα τη σπατάλη και έβραζα, αλλά είχα την ανάγκη τους, έτσι και έλεγα τίποτα γύρευε τι θα άκουγα και τι θα μου έκαναν.
-
Ρε Quadra εδώ σπάγανε μπουκαλάκια με ογκολογικά φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ οι ειδικευόμενοι για να πάρουν κατιτίς και εσύ χαλάστηκες που ρίξαν παραπάνω betadine;
-
Την ίδια στιγμή που το Γεννηματάς εδώ πάνω δεν έχει γάζες και γάντια και όταν έκλεισε το Παναγία ο Αγ. Παύλος άδειασε τις αποθήκες υλικού (του Παναγία) γιατί δεν είχε ούτε ξυλάκια για εξετάσεις στα λαιμά των παιδιών στην παιδιατρική τους ...
Εδώ και πολλά χρόνια οι ελλείψεις αλλά και οι σπατάλες υλικών!
Μια Ζούγκλα ή τον Κίτρινο Τύπο βλέπαμε φαντάζομαι με τις κρυφές κάμερες που τα έδειχναν ... -
ξαναλέω το σύστημα υγείας του ΙΚΑ ήτανε τέλειο σαν σύλληψη αλλά απαξιώθηκε σαν υλοποίηση. Για τα άλλα κράτη και το τι γίνετε θα πω ότι εμείς δεν έχουμε το προσωπικό για την συγκεκριμμένη υλοποίηση και αντίθετα έχουμε υπερπληθώρα άλλων ειδικοτήτων. Ο παθολόγος δεν είναι ο γενικός γιατρός. Πόσους γενικούς γιατρούς έχουμε; Αντιθέτως έχουμε πολλούς ΟΡΛ χειρουργούς και τόσες άλλες ειδικότητες σε ιδιώτες γιατρούς που πρέπει το σύστημα να συντηρεί άρα ο ασθενής γίνετε μπαλάκι πολλές φορές. Για τα υλικά και τις σπατάλες φταίει που δεν υπάρχουν πρωτόκολλα αντιμετώπισης κάθε πάθησης ή όπου υπάρχουν δεν εφαρμόζονται άσε που η λέξη 'εκπαίδευση προσωπικού' αποτελεί άγνωστη λέξη και για τους γιατρούς και πολύ περισσότερο για το νοσηλευτικό προσωπικό.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ρε Quadra εδώ σπάγανε μπουκαλάκια με ογκολογικά φάρμακα αξίας χιλιάδων ευρώ οι ειδικευόμενοι για να πάρουν κατιτίς και εσύ χαλάστηκες που ρίξαν παραπάνω betadine;Mα δεν είναι η καθημερινότητα μου ο χώρος της υγείας, και από τη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο σύστημα έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου από χρόνια, αλλά το να βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια τη σπατάλη, έστω και αν είναι ευτελής η αξία, είναι κάπως, γιατί καταδεικνύει μια νοοτροπία η οποία αν υπάρχει δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά και για κανένα λόγο.
-
Βλέπω ότι υπάρχει μπέρδεμα απόψεων μεταξύ ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ. Όλα στο ίδιο τσουβάλι μπήκαν ...
Όσοι είναι από την μέσα πλευρά νομίζω ότι το διακρίνουν.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Υπάρχει μπέρδεμα γιατί τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους. Ο ασφαλισμένος που θέλει ας πούμε οφθαλμίατρο έχει τις εξής επιλογές:
-Ιδιώτη συμβεβλημένο (αν βρει ραντεβού στα και καλά δωρεάν)
-Πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ (καλώντας τα 5ψήφια ή τα τα κανονικά τηλέφωνα )
-Εξωτερικά Ιατρεία του ΕΣΥ κλείνοντας ραντεβού στο 1535 και πληρώνοντας το 5€υροΗ ίδια υπηρεσία παρέχεται με διαφορετικό κόστος γι'αυτόν και από διαφορετικό πάροχο.
Να μην σου πω για τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ που ανήκαν στο υπουργείο εργασίας ενσωματώθηκαν στο ΕΣΥ και μετά έκλεισαν, εκεί να δεις μπέρδεμα ή τα πολυιατρεία για τους ασφαλισμένους της ΔΕΗ στα Πατήσια που δεν έχω προσωπική άποψη και δεν ξέρω τι γίνετε.
Θα ξαναπώ ότι δυστυχώς κάθε μονάδα υγείας δουλεύει με τους δικούς του κανόνες και ανάλογα με τις διοικήσεις (όταν υπάρχουν γιατί πολλές δεν έχουν) και το προσωπικό παρέχουν αντίστοιχης ποιότητας υπηρεσίες.
-
Ξέχασα να αναφέρω το βασικότερο, όταν τελείωσε η διαδικασία με το ράψιμο κλπ, πήγα στο ταμείο για τα χαρτιά, είμαι ασφαλισμένος 12 χρόνια στο TEBE, είχα και το βιβλιάριο μου μαζί, μου λένε στο ταμείο ότι δεν είμαστε συμβεβλημένοι με το ΤΕΒΕ, αλλά τέλος πάντων, επειδή το βιβλιάριο σου ισχύει και είσαι Έλληνας, άντε στο καλό, δεν το πολυκατάλαβα αυτό και δεν έδωσα συνέχεια μέσα στο πρόβλημα μου, δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο το ΚΑΤ ? Δεν είναι δημόσια ασφάλιση το ΤΕΒΕ ? Τώρα είναι ΕΟΠΠΥ, τι σήμαινε αυτό ? Αν ξαναχρειαστεί να πάω, τα ίδια θα έχω πάλι ? θα νιώθω ότι μου κάνουν χάρη και τα σκάω κάθε δίμηνο σαν κορόϊδο, και δεν χρωστάω ούτε ένα € τώρα που μιλάμε, τι συμβαίνει με το σύστημα ?
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Ξέχασα να αναφέρω το βασικότερο, όταν τελείωσε η διαδικασία με το ράψιμο κλπ, πήγα στο ταμείο για τα χαρτιά, είμαι ασφαλισμένος 12 χρόνια στο TEBE, είχα και το βιβλιάριο μου μαζί, μου λένε στο ταμείο ότι δεν είμαστε συμβεβλημένοι με το ΤΕΒΕ, αλλά τέλος πάντων, επειδή το βιβλιάριο σου ισχύει και είσαι Έλληνας, άντε στο καλό, δεν το πολυκατάλαβα αυτό και δεν έδωσα συνέχεια μέσα στο πρόβλημα μου, δεν είναι δημόσιο νοσοκομείο το ΚΑΤ ? Δεν είναι δημόσια ασφάλιση το ΤΕΒΕ ? Τώρα είναι ΕΟΠΠΥ, τι σήμαινε αυτό ? Αν ξαναχρειαστεί να πάω, τα ίδια θα έχω πάλι ? θα νιώθω ότι μου κάνουν χάρη και τα σκάω κάθε δίμηνο σαν κορόϊδο, και δεν χρωστάω ούτε ένα € τώρα που μιλάμε, τι συμβαίνει με το σύστημα ?Όταν δημιουργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ το ΤΕΒΕ άργησε πολύ να υπογράψει σύμβαση οπότε έπρεπε κανονικά να πληρώσεις τον λογαριασμό από την τσέπη σου και να τα ζητήσεις από το ταμείο σου (ή αν δεν είχες λεφτά να δώσεις το ΑΦΜ σου και αν δεν τα πληρώσεις σε 15 μέρες να στα στείλουνε στην εφορία). Έλα όμως στην θέση του υπαλλήλου. Τι θα έκανες στην θέση του; Και σκέψου ότι δεν θα ήσουνα μέσα στην μέρα ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ που θα του έλεγε τα καλά νέα. Στην ουσία έκανε τα στραβά μάτια και το νοσοκομείο 'ζημιώθηκε' (σε εισαγωγικά όπως βλέπεις) αφού δεν πήρε από πουθενά την αμοιβή του για τις υπηρεσίες που σου παρείχαν. Τώρα πας κανονικά και πληρώνεις βέβαια την συμετοχή σου ανάλογα με τις καλύψεις του ΤΕΒΕ 5€ + τυχόν ποσοστό σε διάφορες ιατρικές πράξεις,
Περικοπές στο χώρο της υγείας