-
Καλησπέρα σε όλους,
είμαι νέο μέλος και ζητώ τη βοήθειά σας.Πριν 2 μήνες έκανα ανταλλαγή χέρι με χέρι το αμάξι μου με ένα άλλο. Ανταλλάξαμε υπεύθυνες δηλώσεις κι εγώ την άλλη μέρα έκανα κανονικά μεταβίβαση το αμάξι ....Μια εβδομάδα μετά ο κύριος μου δήλωσε ότι το αμάξι ανήκε σε εταιρεία κι ότι εγώ πρέπει να του καταβάλλω 2000 ευρώ για το ΦΠΑ, επειδή πρέπει να κοπεί τιμολόγιο.Σημειωτέον ότι δεν έχει κάνει ακόμη μεταβίβαση. Με παίρνει τηλέφωνο και με εκβιάζει τώρα λέγοντας ότι θα κάνει παραβάσεις, δε θα πληρώνει τέλη, ότι θα μου στείλει το τιμολόγιο με δικηγόρους, αν εγώ δεν του δώσω χρήματα για το ΦΠΑ.Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν άλλο τέτοια περίπτωση??
Σας ευχαριστώ -
Καλησπέρα σε όλους,
είμαι νέο μέλος και ζητώ τη βοήθειά σας.Πριν 2 μήνες έκανα ανταλλαγή χέρι με χέρι το αμάξι μου με ένα άλλο. Ανταλλάξαμε υπεύθυνες δηλώσεις κι εγώ την άλλη μέρα έκανα κανονικά μεταβίβαση το αμάξι ....Μια εβδομάδα μετά ο κύριος μου δήλωσε ότι το αμάξι ανήκε σε εταιρεία κι ότι εγώ πρέπει να του καταβάλλω 2000 ευρώ για το ΦΠΑ, επειδή πρέπει να κοπεί τιμολόγιο.Σημειωτέον ότι δεν έχει κάνει ακόμη μεταβίβαση. Με παίρνει τηλέφωνο και με εκβιάζει τώρα λέγοντας ότι θα κάνει παραβάσεις, δε θα πληρώνει τέλη, ότι θα μου στείλει το τιμολόγιο με δικηγόρους, αν εγώ δεν του δώσω χρήματα για το ΦΠΑ.Έχει τύχει ποτέ σε κανέναν άλλο τέτοια περίπτωση??
Σας ευχαριστώ -
Καλησπέρα σε όλους,
Σας ευχαριστώ -
Ο χρήστης KATIARIS έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,
Σας ευχαριστώΔικηγόρο ρώτησες;
-
καλημέρα και πάλι,
ρώτησα δικηγόρο και μου είπε ότι πρόκειται για υπεξαίρεση και πρέπει να στείλω εξώδικο.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν ο άλλος μπορεί κάπου να στηριχτεί νομικά και να το τρενάρει... -
εγώ δεν κατάλαβα τί ακριβώς έγινε
αυτός έχει τώρα το αμαξι που του έδωσες κ δεν μπορεί να το μεταβίβασει στο όνομα του γιατί πρέπει να δώσει 2χιλιάρικα? αν είναι έτσι έχει δίκαιο -
ναι αλλά το πρόβλημα το έκανε αυτός...είναι σαν να αγόρασες εσύ ένα αμάξι από κάποιον ιδιώτη και μετά από 1 εβδομάδα να σου ζητούσε +2,000 ευρώ γιατί έπρεπε να είχε κόψει τιμολόγιο για την πώληση...σκέψου το λίγο.
-
Μα το ΦΠΑ τον πληρώνει ο αγοραστής, όχι ο πωλητής. Δεν ήξερε ο τύπος ότι αγοράζει το αυτοκίνητο για εταιρεία και πρέπει να κόψει τιμολόγιο ?
-
τα αυτοκίνητα στην ΔΟΥ είναι μεγάλη και αμαρτωλή ιστορία, ανεξάρτητα τι συμφωνία έκανες ή πόσα πλήρωσε κάποιος έχουν τους δικούς τους πίνακες με πόσο πρέπει να κοπεί το τιμολόγιο.
-
Τα είπες πολύ μπερδεμένα, μιλάμε για επιβατικό ή φορτηγο/επαγγελματικό;
μου δήλωσε ότι το αμάξι ανήκε σε εταιρεία κι ότι εγώ πρέπει να του καταβάλλω 2000 ευρώ για το ΦΠΑ, επειδή πρέπει να κοπεί τιμολόγιο.To αμάξι που πούλησες εσύ και αγόρασε ο άλλος ανήκε σε εταιρεία πριν ή ήταν στο δικό σου όνομα ως ιδιώτης;
Αν ισχύει το πρώτο, έπρεπε να του κόψεις τιμολόγιο πώλησης (αν ήταν επαγγελματικό, μέσα θα είχε και φπα που θα πλήρωνε ο αγοραστής φυσικά), αλλά έχει και υπεραξία που πρέπει να πληρώσει στην ΔΟΥ (μήπως αυτό εννοείς λέγοντας 'φπα') -
το αμάξι είναι επιβατικό.Το δικό μου ήταν στο όνομα μου, είμαι ιδιώτης και δεν έχω εταιρεία.Μου ζητά να του πλκηρώσω το ΦΠΑ από το τιμολόγιο πώλησης, το οποίο προέκυψε μετά τις υπογραφές.
-
ισχυρίζεται ότι το δικό του αμάξι που τώρα πια πέρασε στα χέρια μου ανηκε σε εταιρεία, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το τμήμα συγκοινωνιών που λέει ότι η άδεια του ήταν σε κανονικό όνομα κι όχι σε εταιρειας
-
Δηλαδή ο τύπος (ή η 'εταιρεία' του) έχει κόψει τιμολόγιο, για το αυτοκίνητο που σου πούλησε, με τα δικά σου στοιχεία, προς εσένα ;;
Ζήτα το με φαξ, για να δεις τουλάχιστον αν υπάρχει η εταιρεία...Υ.Γ.: Ελλάς, η 'χώρα' της 'υπεύθυνης' δήλωσης ...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Σας ευχαριστώΗ υπευθυνη δηλωση ,η δικη του που κρατας εσυ, αναγραφει τον πωλουντα ( φυσικο προσωπο και οχι εταιρεια),αναγραφει και το ποσο αγορας.Αν ειναι ετσι δεν χρειαζεται να κοπει τιμολογιο και ουτε να πληρωσεις ΦΠΑ.Αν παλι στο πουλησε σαν εκπροσωπος της ιδιοκτητριας εταιρειας τοτε εχει δικιο αλλα επρεπε να στο εχει δηλωσει απο πριν και να αναγραφεται στη δηλωση.....
Αλλα το καλυτερο ειναι να πας σε δικηγορο με καποια ομως πειρα στις μεταβιβασεις αυτοκινητων.... -
Δηλαδη το αμαξι που πρεπει να σου δωσει αυτος (ως ανταλλαγμα για αυτο που του εδωσες εσυ κ τωρα εχει στα χερια του κομπλε με χαρτια, αφου εκανες τη μεταβιβαση),
α) σου λεει οτι ειναι ιδιοκτησια εταιρειας ?
β) που αφου στο μεταβιβασε σαν εμπορευμα πρεπει να αποδωσει ΦΠΑ στο κρατος?
γ) αρα η εταιρεια αυτη εχει ως αντικειμενο τη πωληση οχηματων? Γιατι κ εγω εχω εταιρεια που εχει αυτοκινητο στο ονομα της - που χρησιμοποιει - κ προφανως αν το πουλησω δεν θα πληρωσω κανενα ΦΠΑ
δ) αρα δεν στο δινει αν δεν πληρωσεις το ΦΠΑ?λοιπον κοιτα, ο μαγκας παει να σου φαει τα 2 χιλιαρικα. Η υπευθυνη δηλωση του τι λεει ΑΚΡΙΒΩΣ?
Επισης, ο αναφερομενος στην αδεια ως ιδιοκτητης του οχηματος (που καταλαβα οτι ξερεις ποιος ειναι, αφου λες οτι τον βρηκες κ δεν ειναι εταιρεια), ειναι ο ιδιος που σου εκανε την υπευθηνη δηλωση? Γιατι αν δεν ειναι, τοτε ειναι σαν να σου υποσχεθηκα ΕΓΩ οτι θα σου πουλησω/δωσω το αυτοκινητο του περιπτερα μου...Εσυ μεταβιβασες το δικο σου οχημα σε αυτον που ανταλλαξατε ΥπΔηλ, ή στον αναφερομενο στην αδεια ως ιδιοκτητη του αλλου οχηματος?
-
1.Στα μεταχ ΙΧ δεν υπαρχει ΦΠΑ (νομιζω, μονο στα ΦΙΧ η επαγγελματικα). Το οτι το αγοραζει εταιρεια δεν το καθιστα και
επαγγελματικο, αυτο πρεπει να αναφερεται στην αδεια σαν ΕΙΧ.
1β. βασει νομου οταν γινεται μια οικον συμφωνια εννοειται οτι περιλαμβανεται και ο ΦΠΑ εκτος αν ρητα αναφερεται 'πλεον
φπα'
1γ. Στις δηλωσεις αναφερεται κατι για φπα? η μια σχετη τιμη μονο?
1δ. Πες του ζορικα αν δεν κανει μεταβιβαση μεσα σε 3 μερες θα πας στο ΣΔΟΕ να πανε να του ξεσκισουν το μαγαζι.
2. αν εχεις 2α κλειδια κανε αυτο που πρεπει. (ξερεις εσυ)
3. δηλωσε το σαν κλοπη και πες στην αστυνομια που το παρκαρει να τον πανε μεσα.
4. κοψε την ασφαλεια με δηλωση κλοπης απο την αστυνομια ωστε αν κανει κανει σοβαρο ατυχημα θα κλαιει ολη του τη ζωη.Εγω νομιζω οτι ο τυπος θελει να το μετα-πουλησει να βγαλει κανα φραγκο και περιμενει μεχρι να βρεθει πελατης, και σε παιζει μπας και ωγαλει και απο εσενα.
Αφου εχει δηλωση-εξουσιοδοτηση στα χερια του θα το κανει και δεν θα παρεις χαμπαρι. -
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
1.Στα μεταχ ΙΧ δεν υπαρχει ΦΠΑ (νομιζω, μονο στα ΦΙΧ η επαγγελματικα).
2. αν εχεις 2α κλειδια κανε αυτο που πρεπει. (ξερεις εσυ)
3. δηλωσε το σαν κλοπη και πες στην αστυνομια που το παρκαρει να τον πανε μεσα.
4. κοψε την ασφαλεια με δηλωση κλοπης απο την αστυνομια ωστε αν κανει κανει σοβαρο ατυχημα θα κλαιει ολη του τη ζωη.Ρε εξυπνοπουλι αφού και ο απατεωνας έχει υπεύθυνη δήλωση απο την αγοροπωλησια τι κλοπες και ιστορίες λες.. .....πας να τον μπλεξεις χειρότερα; ;;;;
-
ισχυρίζεται ότι το δικό του αμάξι που τώρα πια πέρασε στα χέρια μου ανηκε σε εταιρεία, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το τμήμα συγκοινωνιών που λέει ότι η άδεια του ήταν σε κανονικό όνομα κι όχι σε εταιρειαςΟι μεταβιβάσεις έχουν ολοκληρωθεί;Έχει ο καθένας στα χέρια του την νέα άδεια;
-
τα αμάξια τα ανταλλάξαμε χέρι με χέρι χωρίς χρηματική διαφορά. Υπογράψαμε ο ένας στον άλλο υπεύθυνες δηλώσεις για να κάνει ο καθένας τη μεταβίβαση στο αμάξι του. Εγώ πήρα κανονικά το δικό του, πήγα στο συγκοινωνιών κι έκανα τη μεταβίβασή μου. Έτσι λοιπόν το αμάξι του πέρασε πλέον και τυπικά στην κατοχή μου.Αυτός μου είπε εκ των υστέρων ότι δε θα μπορούσα να την κάνω γιατί το αμάξι ανήκει σε εταιρεία κι έπρεπε πρώτα να κοπεί τιμολόγιο το οποίο πρέπει να πληρώσω εγώ το ΦΠΑ 2000 ευρώ.Εγώ ήδη είχα κάνει τη μεταβίβαση και στο συγκοινωνιών δε μου κάνανε κανένα πρόβλημα...δε μου είπαν ούτε για εταιριες ούτε για τίποτα. Δε μου ζήτησαν τιμολόγιο,έκανα μια απλή μεταβίβαση από ιδιώτη σε ιδιώτη.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σήμερα που έμαθα ότι ο άλλος δεν μεταβίβασε το δικό μου στο όνομά του και συνεχίζει να το κυκλοφορεί ανενόχλητος με το δικό μου όνομα.Τον πήρα τηλ και μου είπε ότι για να το κάνει θέλει τα 2000 κι ότι θα μου στείλει με δικηγόρο το τιμολόγιο πώλησης...Αυτός είναι ο μεσάζοντας και το αμάξι είναι του πατέρα του. Μου το πούλησε έχοντας την εξουσιοδότηση του πατέρα του. Η εταιρία του ασχολείται με ανταλλακτικά αυτοκινήτων.Αντάλλαξα το όχημα σε αυτόν που αντάλλαξα υπεύθυνες δηλώσεις, αλλά στη δική μου υπεύθυνη δήλωση έχω τις υπογραφές του πατέρα του.Ελπίζω να μη σας κούρασα...Η υπόθεση είναι μπερδεμένη πολύ και για αυτό πελάγωσα.
Σκέφτηκα να του κάνω μήνυση για υπεξαίρεση... -
@eltasos ΕΙΧ = Επιβατικό Ιδιωτικής χρήσης, ΦΙΧ = Φορτηγό ΙΧ, ΕΔΧ = επιβατηγό δημοσιας χρήσης δλδ ταξί, ΦΔΧ = φορτηγό δημοσίας.
Το αυτοκίνητο μπορεί να ανήκε σε σε ελ επαγγελματία και μπορεί να είχε αγοραστεί με τιμολόγιο, και ως πάγιο να έπρεπε να κοπεί τιμολόγιο για να ξεχρεωθεί από το μητρώο παγίων. Η άδεια μπορεί δλδ τυπικά να μεταβιβάστηκε αλλά φαίνεται στα βιβλία του πωλητή ότι το έχει και θα πρέπει να το επιδείξει σε τυχόν έλεγχο. Λογιστή δεν έχεις κανέναν γνωστό (που να σου κάνει την δήλωση κλπ) το πιο πιθανό είναι ότι θα ξέρει να σου πει πιο πολλά. Τα πάγια έχουν συντελεστή απόσβεσης κάθε χρόνο και μέχρι να μηδενίσει η αξία αναπόσβεστη αξία αν πουληθούν πρέπει από όσο ξέρω να πουληθούν τουλάχιστον στην αναπόσβεστη αξία και να καταβληθεί ο αναλογούν ΦΠΑ. Ρώτα και στην ΔΟΥ στο τμήμα αυτοκινήτων. Πάντως πρόβλημα είναι και το γεγονός ότι δεν συμφώνησες με τον ιδιοκτήτη αλλά με κάποιον τρίτο.
Σας παρακαλώ κάποιος να με κατατοπίσει.Δε μεταβιβάζει αμαξι