-
Απ' το ασχημοπεζώ σίγουρα είναι πιο ζμπορ..
-
Με το μάτι, 3 μικρομονάδες περισσότερο σport το Leon
απο το 308.Έπρεπε οι Γάλλοι να προσπαθήσουν όπως παλιά...
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Απ' το ασχημοπεζώ σίγουρα είναι πιο ζμπορ..Υποκειμενικο αυτο.
Και το λεον δεν το λες και ομορφο.
παμε παρακατω:
Το 308 σαφως αντικειμενικα εχει πιο ενδιαφερον εσωτερικο.
Αλλα προσωπικα με χαλαει το στροφομετρο που μετρα αναποδα
Αν ερθει με τιμη γυρω στα 20 χιλιαρικα το 1.6 THP πιστευω θα ειναι καλα γι αυτο που προσφερει.
Επισης unhakable στη θεση σου θα κοιταγα και τη νεα τζουλιετα με τα 170! -
Πάντως σχετικά με την επιλογή βενζίνης/diesel, ειδικά όταν μιλάμε για 20-30 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο, νομίζω πρέπει να το ξανασκεφτείς. Για παράδειγμα έχω 2-3 γείτονες με 1800άρια-1900άρια βενζίνης (Audi, Alfa, Opel) τα οποία επειδή καίνε αρκετά, αναγκάζονται οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν μηχανάκι για ΟΛΕΣ τις ημέρες (με εξαίρεση καμμιά Κυριακή) και τα έχουν παρκαρισμένα...
Δεν λέω, καλύτερη και αμεσότερη η αίσθηση της βενζίνης άλλα μην καταλήξεις να το έχεις παρκαρισμένο γιατί με τόσα χιλιόμετρα θα θες γύρω στα 250-300 ευρώ το μήνα σε βενζίνη. Νομίζω ότι αυτά που θυσιάζεις με ένα diesel είναι λιγότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι θα το παίρνεις για ταξιδάκια και θα πατάς το γκάζι χωρίς να έχεις τύψεις ή ενδιασμούς για την κατανάλωση. Επιπλέον όπως και να το κάνεις θα είναι ένα σοβαρό upgrade συγκριτικά με αυτά που έχεις ως τώρα και θα είναι πολύ πιο ασφαλή σε ταξίδια (λόγω ρεπρίζ σε προσπεράσεις). Επίσης ακόμα και να εξισωθούν οι τιμές βενζίνης / πετρελαίου, άλλο το 8.0-8.5 που θα βγάζει το 1.8 βενζίνης (http://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/392-Leon.html?fueltype=2&constyear_s=2013&constyear_e=2013&power_s=150&power_e=180&powerunit=2), άλλο το 5-5.5 που θα βγάζει το 1.6 diesel (http://www.spritmonitor.de/en/overview/50-Volkswagen/452-Golf.html?fueltype=1&constyear_s=2013&constyear_e=2013&power_s=105&power_e=105&powerunit=2 και http://www.spritmonitor.de/en/overview/44-Seat/392-Leon.html?fueltype=1&constyear_s=2013&constyear_e=2013&power_s=105&power_e=105&powerunit=2).
Όσο για το DSG, προσωπικά είμαι τόσο ευχαριστημένος από αυτό που και το επόμενο θα είναι οπωσδήποτε DSG. Απίστευτα ξεκούραστο ειδικά σε πόλη, εντελώς ομαλές αλλαγές ταχύτητας, και το kickdown να του προσφέρει το 'κάτι' διαφορετικό. Σε εμένα βέβαια δεν είχε κάποιο θέμα (μετά από 70K km), αλλά έχουν ακουστεί κάποια άσχημα, κυρίως όμως για τις πρώτες versions.
Από την άλλη δικιά σου απόφαση είναι, εσύ θα ζυγίσεις τα υπερ και τα κατά και θα αποφασίσεις.
-
Καλημέρα,
Έκανα εχτές μια βόλτα στην Έκθεση Αυτοκινήτου. Έκανα test drive το Volvo V40 D2, την BMW 116d και .... το Cee'd GT . Εντάξει το GT το δοκίμασα γιατί υπήρχε διαθέσιμο (αν και χρειάστηκε να περιμένω αρκετή ώρα αφού είχε ουρά) και δεν το σχολιάζω αφού δεν έχω μέτρο σύγκρισης (δεν έχω οδηγήσει ξανά τόσο δυνατό αμάξι). Μόνη παρατήρηση, αυτή του φίλου που ήταν μαζί, ότι πίσω οι χώροι ήταν καλύτεροι από τα άλλα δύο). Από εκεί και πέρα δοκίμασα τα άλλα 2 για να πάρω ακόμα μια γεύση από diesel οπότε έχουμε και λέμε:
- Το Volvo υποκειμενικά είναι για εμένα από τα πιο όμορφα, αν όχι το πιο όμορφο, εσωτερικά (ειδικά το R-Design που έχουν μέσα στην έκθεση θεωρώ ότι είναι εξαιρετικό μέσα-έξω με τον εξοπλισμό που το έχουν εκεί ... αλλά τα 28900 που ζητάει είναι πάρα πολλά λεφτά αυτή την εποχή) που είδα στην έκθεση. Έχει το μεγάλο πρόβλημα των χώρων, ειδικά για τους πίσω αφού όπως μου έδειξε και ο φίλος μου, η βάση των πίσω καθισμάτων έρχεται πιο έξω από τα ίδια τα καθίσματα, γεγονός που περιορίζει τον διαθέσιμο χώρο για τα πόδια, ειδικά αν ο μπροστινός είναι ψηλός. Στο td δεν δοκίμασα να το ανοίξω και πάρα πολύ (μου φαινόταν αυστηρός ο πωλητής ) αλλά θεωρώ ότι τράβαγε λίγο καλύτερα από το leon 1.6 tdi που είχα δοκιμάσει πριν από καιρό, με αυτό το τράβηγμα βέβαια να έρχεται με την γνωστή καθυστέρηση του diesel και να διαρκεί για πολύ λίγο.
- Η 116 τώρα, μου φάνηκε ότι τράβαγε αρκετά καλύτερα και με μικρότερη καθυστέρηση, την 'γκάζωσα' όμως λίγο παραπάνω γιατί ο συνοδηγός που ήρθε μαζί ήταν ένα πιτσιρικάς . Αυτά βέβαια στο sport mode και με την στιγμιαία κατανάλωση να παίζει στο 8 με 8.7!
Η απορία που μου δημιουργήθηκε βέβαια είναι πόσο καλά μπορούν να πάνε αυτά τα δύο (και γενικά αντίστοιχης ιπποδύναμης και ροπής diesel) στον ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες της τάξης των 120 με 150 χλμ/ώρα. Μόνος τρόπος να το διαπιστώσω είναι να προσπαθήσω να βρω κάποιο για td και να ζητήσω να το οδηγήσω στην Εθνική οδό ....
Μετά από συζήτηση στο μεταξύ με δυο διαφορετικούς πωλητές, επιβεβαίωσα ότι η απόσυρση 'ισχύει' την στιγμή που τιμολογείται το νέο αυτοκίνητο και ότι δυστυχώς δεν περιμένουν να ισχύσει και για το 2014 . Πέρα λοιπόν από το δίλλημα βενζίνη (συναίσθημα) - diesel (λογική), καταλήγω στο ότι οι επιλογές μου πλέον περιορίζονται στις εξής δύο: ή παίρνω σβάρνα τις αντιπροσωπίες, κάνω όσα td ακόμα μπορώ και ρωτάω τι υπάρχει σε stock για να προλάβω να εκμεταλευτώ την απόσυρση (οπότε και δεν παίρνω το αμάξι - ότι και να πάρω τελικά - εξοπλισμένο όπως θα το ήθελα) ή πληρώνω τα ΤΚ για το ιμπιζάκι (πετάω δηλαδή στην ουσία 240 ευρώ) και περιμένω να δώ τι θα γίνει από το νέο χρόνο με απόσυρση/ΤΚ/φόρους και λοιπά.
-
Φίλε μου οδήγησε αν μπορείς το leon 1.6tdi με το stronic στο S , πάτα το λίγο και δες αν σε ικανοποιεί. Προσωπικά έχω μείνει απίστευτα ευχαριστημένος (1 μήνα έχω το α3 1.6tdi stronic) και το μοτέρ στις μεσαίες πηγαίνει πολύ καλά. Δεν καίει και τίποτα αν πηγαίνεις οικονομικά
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Η απορία που μου δημιουργήθηκε βέβαια είναι πόσο καλά μπορούν να πάνε αυτά τα δύο (και γενικά αντίστοιχης ιπποδύναμης και ροπής diesel) στον ανοικτό δρόμο και με ταχύτητες της τάξης των 120 με 150 χλμ/ώρα. Μόνος τρόπος να το διαπιστώσω είναι να προσπαθήσω να βρω κάποιο για td και να ζητήσω να το οδηγήσω στην Εθνική οδό ....
.
Αφου το ατμοσφαιρικο 1600αρι μου πηγαινει μια χαρα φορτωμενο σε αυτες τις ταχυτητες , στις ανηφορες για Τριπολη πηγαινω με τοσα, δεν νομιζω να εχουν προβλημα τα turbodiesel με την τεραστια, σε σχεση με το δικο μου, ροπη.
Η BMW δινει για 1 ωρα το τεστ ντραιβ και εισαι μονος σου.
-
Μόλις συμπλήρωσα την φόρμα που έχουν στο site για test drive.
Για αυτό που λες για το 1600 ναι οκ και το swift πάει αλλά με το γκάζι στο πάτωμα. Το θέμα δεν είναι να πάει μόνο αλλά και πόσο 'ξεκούραστα' θα πηγαίνει σε αυτές τις ταχύτητες και επίσης, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό, τι ρεπριζ θα έχει σε αυτές τις ταχύτητες ...
-
Έχοντας ταξιδέψε αρκετές φορές με s40 d2 και 116d, μια χαρά τα πάνε στο ταξίδι σε αυτά τα χιλιόμετρα, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι
-
Δηλαδή υπάρχει περίπτωση το μέτρο της απόσυρσης να σταματήσει? Εγώ πιστεύω οτι αν γίνει κάτι τέτοιο η αγορά θα κάτσει ακόμα περισσότερο! Το πιο πιθανόν ειναι να το λένε για να πουλήσουν ότι έχουν φέρει, προκειμένου να πιάσουν το στόχο του έτους.
-
Μου το είπανε (σαν εκτίμηση τους) δύο διαφορετικοί πωλητές στην έκθεση. Ο πρώτος από τη Seat, μπορεί να μου το έλεγε για να 'πιέσει' γιατί ήταν αυτός με τον οποίο είχα κάνει test drive το leon. O δεύτερος ήταν πωλητής στη volvo, δεν νομίζω ότι είχε τέτοια επιδίωξη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν έχω καμιά απολύτως ελπίδα από τους φωστήρες της κυβέρνησης, οπότε θεωρώ δεδομένο ότι δεν θα συνεχίσει να ισχύει και το 2014 .
-
Το θέμα ειναι οτι έτσι δε παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Στη Volvo είχα ρωτήσει και ειχε ετοιμοπαράδοτα το ίδιο και στη BMW.
Απλά αν θές να βάλεις κάτι extra...δε μπορείς. -
Ο χρήστης ermis1975 έγραψε:
Το θέμα ειναι οτι έτσι δε παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Στη Volvo είχα ρωτήσει και ειχε ετοιμοπαράδοτα το ίδιο και στη BMW.
Απλά αν θές να βάλεις κάτι extra...δε μπορείς.Ακριβώς. Το έγραψα ήδη και παραπάνω. Οι επιλογές πλέον περιορίζονται στις εξής δύο: ή παίρνω σβάρνα τις αντιπροσωπίες, κάνω όσα td ακόμα μπορώ και ρωτάω τι υπάρχει σε stock για να προλάβω να εκμεταλευτώ την απόσυρση (οπότε και δεν παίρνω το αμάξι - ότι και να πάρω τελικά - εξοπλισμένο όπως θα το ήθελα) ή περιμένω να δώ τι θα γίνει από το νέο χρόνο με απόσυρση/ΤΚ/φόρους και λοιπά, ρισκάρωντας να δώσω παραπάνω λεφτά για να πάρω το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο ...
-
Κι εγώ στην ίδια κατάσταση βρίσκομαι. Αν και θα ήθελα να δώ τι θα γίνει με τους φόρους. Ακουσα οτι θα φορολογηθούν τα diesel! και διάφορα άλλα. Πάντως σε περίπτωση που η απόσυρση καταργηθεί, τότε απλά θα υπάρχει εξτρα πρόβλημα στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Η 116d πώς σου φάνηκε? Υπάρχουν πολλά ετοιμοπαράδοτα στο Σφακ.
-
Θεωρώ δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα κάνουν ΟΤΙ χρειαστεί για να 'εξομοιώσουν' τα κόστη των diesel με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα. Απλά προς το παρόν αφήνουν τον κόσμο να ψωνίζει ντιζελακια. Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για τους γνωστούς παρορμητικούς Έλληνες που ξαφνικά ανακάλυψαν την πανάκεια του diesel. Το γέλιο θα είναι να γίνει κάποια στιγμή μια τέτοια εξομοίωση και να αρχίσουν να σκάνε και προβλήματα του 2χίλιαρου λόγω νοθευμένου diesel . Εκεί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Όλα αυτά σκέφτομαι, για αυτό λέω ότι το δίλλημα είναι πολύ μεγάλο.
Το ότι θα υπάρχει εξτρα πρόβλημα στις πωλήσεις αυτοκινήτων ξέρεις πολύ καλά που το έχουν γραμμένο. Μιλάμε για μια αγορά που από 250.000 πωλήσεις το χρόνο έχει πέσει στις 50.000 με ότι αυτό σημαίνει για τα έσοδα του κράτους, για ανεργία αφού κλείνουν επιχειρήσεις. Απλά, ή είναι τραγικά ηλίθιοι ή έχουν κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο, κάποιο στόχο που δεν έχουμε ακόμα αντιληφθεί.
Η 116d μου φάνηκε πολύ καλή (για diesel), στο sport mode τράβαγε αρκετά καλύτερα απο το v40. Θα πάω να δω τι υπάρχει ετοιμοπαράδοτο ...
-
Η Volvo κάνει 'δώρο' το όφελος αποόσυρσης ακόμα και αν καταργηθεί, για όσους κλεισουν φέτος αυτοκίνητα. Οπότε δεν υπάρχει αυτό το άγχος.
Τώρα 116d πρέπει να υπάρχουν αρκετά ετοιμοπαράδοτα και σε πολύ δελεαστικές τιμές, με πολλά extra. -
σε VAG ειμαι τωρα σε LEON 1.8, LEON 1.4 και GOLF 1.4
τιμες ειναι 20, 18, 22.και εδω ερχεται ο χαμος....
ημιακαμπτος-πολλαπλων.
ηλεκτρικο χειροφρενο-μηχανικο
γκιμικς οπως οθονη 5-5.8
σπορ αναρτηση και καθισματα-comfort αναρτηση
hill hold και τα δυο
το Γκολφ πχ εχει ρυθμιστη ζωνης καθ' ύψος αλλα οχι το Λεον!!υποθετουμε οτι τα περισσια λεφτα θα μπουνε σε δοσεις και θα ερχεται ανεκτα.
οποτε κριτηριο καθαρα μηχανολογικα-οδηγικα-ποιοτικοκατασκευαστικα.απο χωρους μπροστα -πισω ειναι ισοδυναμα πιστευω-380 λιτρα πορτπαγκαζ και τα δυο.
το θεμα ειναι μαμα-και λοιπα αγαπητα κοριτσια της ζωης μου θελουν καινουριο!!!
ακομα και διετιας να πω ξινιζουν!! -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
ακομα και διετιας να πω ξινιζουν!!Αφου θελουν καινουριο ας τσονταρουν και αυτες τα παραπανω χρηματα
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
σε VAG ειμαι τωρα σε LEON 1.8, LEON 1.4 και GOLF 1.4
τιμες ειναι 20, 18, 22.και εδω ερχεται ο χαμος....
ημιακαμπτος-πολλαπλων.
ηλεκτρικο χειροφρενο-μηχανικο
γκιμικς οπως οθονη 5-5.8
σπορ αναρτηση και καθισματα-comfort αναρτηση
hill hold και τα δυο
το Γκολφ πχ εχει ρυθμιστη ζωνης καθ' ύψος αλλα οχι το Λεον!!υποθετουμε οτι τα περισσια λεφτα θα μπουνε σε δοσεις και θα ερχεται ανεκτα.
οποτε κριτηριο καθαρα μηχανολογικα-οδηγικα-ποιοτικοκατασκευαστικα.απο χωρους μπροστα -πισω ειναι ισοδυναμα πιστευω-380 λιτρα πορτπαγκαζ και τα δυο.
ακομα και διετιας να πω ξινιζουν!!Εσύ πως και δεν σκέφτεσαι για κάποιο diesel? Σχετικά με αυτά που γράφεις έχω εκφράσει ήδη την προτίμηση μου και ειδικά τις σκέψεις μου όσων αφορά την σύγκριση μεταξυ των 2 λεον.
Για να επανέλθω και εγώ πάντως λίγο στο θέμα που άνοιξα, να πω ότι έχω κλείσει να κάνω test drive την 116d και θέλω να κλείσω και ένα για το Civic 1.6 i-dtec. Πάντως ... τις τελευταίες ημέρες, σκεπτόμενος τα 'καλά' του diesel και μετά από μια καλή πλύση εγκεφάλου από ένα φίλο σχετικά με το ασχημόπαπο το Civic, πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται συνέχεια 'δεν περίμενες τόσα χρόνια για να πάρεις αυτήν την ασχήμια και diesel'. Τι να πω ... κατήντησε το θέμα αυτοκίνητο πλέον, σταυρόλεξο για γερούς λύτες .... κρίμα.
-
με το ντηζελ ειμαι θυμα της θεωριας συνομωσιας..
'αμα τυχει μαπα ντηζελ και πας για φιλτρο σωματιδιων θα θελεις διχιλιαρο...ειναι να το ρισκαρεις;;'
σε συνδιασμο με διαφημιση γνωστης εταιρειας...
'θελεις οικονομια; ....παρε ντηζελ....αλλα και κινητηρες βενζινης για να περασετε μια νταλικα...'
καπως ετσι πηγαινε και με εβαζε σε σκεψεις καθοτι εδω λεγατε οτι το ντηζελ ειναι καλο στις ενδιαμεσες ρεπριζ..πχ 80-120ετσι και αλλιως με βαση την δικη μου αναγκη εντος πολης απο τον Απριλη 2012 ως τωρα εχω κανει ζητημα 3000 χλμ !!
το εχω μονο για βολτα στην παραλια καθε σουκου!!
και διακοπες αντε να κανω 7-8 χιλιαδες ..
οποτε ή το ντηζελ θα δωσει αφορμη για εξορμησεις καθε σουκου..ειτε ειναι περιττο;;
Επιτέλους ήρθε η ώρα - Leon (ή κάτι άλλο?)