-
Καλησπέρα συμforumites!
Θα ήθελα τα φώτα σας και τις αποψεις σας για το παρακάτω θέμα:
Θέλω να αγοράσω ένα απο τα δυο αυτοκινητα (μεταχειρισμενα και τα δυο) και θα ηθελα τις εμπειριες και τις αποψεις σας ,όσο αναφορα :
-καταναλωση : (απο οσο τσεκαρα,οι καταναλωσεις των προαναφερθεντων, ειναι στα 4-5 για το aygo 1.0 και στα 5-6 για το Υaris 1.3.To αμαξι το χρειαζομαι για να ανεβοκατεβαινω στο ΤΕΙ ΧΑλκιδας (απο Αθηνα), καθως και για την πολη.
-τελη κυκλοφοριας : Απο οσο τσεκαρα κυμαινονται στα ιδια Τέλη των 130 Ευρω.
-Τεκμηρια : λογω 0 εισοδηματος ,το αμαξι θα δηλωθει σε αλλο μελος της οικογενειας.Η ερωτηση μου ειναι η εξης : Aν υποθεσουμε οτι και τα δυο μοντελα θα ειναι πενταετιας, δηλαδη του 2008 (οπου αν δεν κανω λαθος εχει μειωμενα τεκμηρια) θα πληρωνω τα ιδια τεκμηρια,βαση της διαφορας του κυβισμου? (1.0 - 1.3 ). Αν παιζει ρολο και το ποσο αγορας του αυτοκινητου,υποθετουμε οτι ειναι στα ιδια λεφτα.
-Για αμαξια Toyota,αν κοιταω γυρω στα 40 χιλιαδες Km,ειναι 'ok'' ? (αρχικα,περα της καταστασης του καθε αυτοκινητου)
-Γενικα τι συμφερει απο τα δυο για την περιπτωση μου γενικοτερα καθε απαντηση ευπροσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προτερων! -
Καλησπέρα συμforumites!
Θέλω να αγοράσω ένα απο τα δυο αυτοκινητα (μεταχειρισμενα και τα δυο) και θα ηθελα τις εμπειριες και τις αποψεις σας ,όσο αναφορα :
-καταναλωση : (απο οσο τσεκαρα,οι καταναλωσεις των προαναφερθεντων, ειναι στα 4-5 για το aygo 1.0 και στα 5-6 για το Υaris 1.3.To αμαξι το χρειαζομαι για να ανεβοκατεβαινω στο ΤΕΙ ΧΑλκιδας (απο Αθηνα), καθως και για την πολη.
-Τεκμηρια : λογω 0 εισοδηματος ,το αμαξι θα δηλωθει σε αλλο μελος της οικογενειας.Η ερωτηση μου ειναι η εξης : Aν υποθεσουμε οτι και τα δυο μοντελα θα ειναι πενταετιας, δηλαδη του 2008 (οπου αν δεν κανω λαθος εχει μειωμενα τεκμηρια) θα πληρωνω τα ιδια τεκμηρια,βαση της διαφορας του κυβισμου? (1.0 - 1.3 ). Αν παιζει ρολο και το ποσο αγορας του αυτοκινητου,υποθετουμε οτι ειναι στα ιδια λεφτα.
-Για αμαξια Toyota,αν κοιταω γυρω στα 40 χιλιαδες Km,ειναι 'ok'' ? (αρχικα,περα της καταστασης του καθε αυτοκινητου)
-Γενικα τι συμφερει απο τα δυο για την περιπτωση μου γενικοτερα καθε απαντηση ευπροσδεκτη. Ευχαριστω εκ των προτερων! -
Καλησπέρα συμforumites!
Πεταμένα λεφτα γενικα η φοίτηση στο ΤΕΙ της Χαλκίδας
-
χαχαα. τι να κανουμε,τελειωνουμε τωρα οποτε σταματαει το κακο.
-
Το τεκμήριο είναι μεγαλύτερο κατά 600€ στο 1300άρι(άρα 420€ αν είναι 5ετίας - μείον 30%). Στις καταναλώσεις που βλέπεις βάλε +1-1,5 λίτρο για πραγματικές συνθήκες. Γενικά να προτιμήσεις το Yaris. Πιο ποιοτικό. Στο μικρότερο Aygo ο 3κύλινδρος κινητήρας έχει χειρότερα χαρακτηριστικά λειτουργίας και σε συνδυασμό με την χειρότερη ηχομόνωση δεν είναι ότι καλύτερο. Όπως επίσης με 20 άλογα παραπάνω θα είναι λίγο πιο άνετο στο ταξίδι.
-
Καταλαβα.. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
εφοσον δεν υπαρχουν μεγαλες διαφορες στα εξοδα,μαλλον θα το προτιμησω! Οσο αναφορα Service κτλπ, κυμαινεται στα ιδια να φανταστω,πανω κατω.. -
Για χρήση εκτός πόλης σαφώς θα προτιμήσεις το Γιάρις κι ας καίει λίγο παραπάνω, το άλλο είναι κουβαδάκι μπροστά του.
Τεκμήριο για ίδια χρονολογία θα έχουν διαφορετικό αφού υπολογίζεται από τα κυβικά. Το τεκμήριο αν το καλύπτεις δεν πληρώνεις κάτι. Αρκεί όποιος το χρεωθεί αυτό μαζί με τα άλλα του πχ διαβίωση, σπίτι, αυτοκίνητο κλπ να δηλώνει περισσότερα. Μόνο αν έχει πχ τεκμήρια 15000 αλλά δηλώνει 12000 θα φορολογηθεί σαν να δήλωνε 15000 δηλαδή θα πληρώσει φόρο για τις τελευταίες 3000.
Άλλο είναι το πόθεν έσχες, ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει πού βρήκε τα λεφτά που το αγόρασε, αν δεν βγάζει αρκετά ίσως χρειαστεί ανάλωση κεφαλαίου περασμένων ετών.
Toyota Yaris Luna-Toyota Aygo.