-
Για ύφασμα ρωτάω.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για ύφασμα ρωτάω.Aπο μεταχειρισμένα θα είναι πολύ φθηνα + ισως υπαρχει μονο σαν ανταλλακτικο το υφασμα του καθίσματος που αλλαζει ευκολα.Γενικα δν ξερω κατά ποσο ένας ταπετσιερης θα το κανει σωστα.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Για ύφασμα ρωτάω.
Aπο μεταχειρισμένα θα είναι πολύ φθηνα + ισως υπαρχει μονο σαν ανταλλακτικο το υφασμα του καθίσματος που αλλαζει ευκολα.Γενικα δν ξερω κατά ποσο ένας ταπετσιερης θα το κανει σωστα.
Γιατι να μην το κανει σωστά ο ταπετσερης; Αν ξέρει να το κανει με δέρμα ξέρει και με ύφασμα.
Σαν ανταλλακτικό μπορεί κανεις να βρει ορίτζιναλ υφάσματα καθισμάτων; -
Το αλκαντάρα, που στην ουσία είναι χαμηλής ποιότητας τεχνοδέρμα, δεν αντέχει πολύ. Σπάει και θρυμματίζεται.
Το πετσετέ κρατάει μια ζωή και πλένεται και στο πλυντήριο. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι μπορεί να ξεθωριάσει.Έχω περάσει από όλους τους τύπους καλυμμάτων και θεωρώ ότι τα βαμβακερά είναι τα καλύτερα για όλες τις εποχές.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Για ύφασμα ρωτάω.
Aπο μεταχειρισμένα θα είναι πολύ φθηνα + ισως υπαρχει μονο σαν ανταλλακτικο το υφασμα του καθίσματος που αλλαζει ευκολα.Γενικα δν ξερω κατά ποσο ένας ταπετσιερης θα το κανει σωστα.
Γιατι να μην το κανει σωστά ο ταπετσερης; Αν ξέρει να το κανει με δέρμα ξέρει και με ύφασμα.
Σαν ανταλλακτικό μπορεί κανεις να βρει ορίτζιναλ υφάσματα καθισμάτων;Διχως να ξερω το αυτοκινητο σου,υπαρχει περιπτωση να βγαινει σαν ανταλλακτικο.
Τους ταπετσιεριδες δεν τους εχω σε ιδιαιτερη εκτιμηση,διχως να λεω πως είναι ολοι ιδιοι.Π.χ. σε κρεμασμενο ουρανο και περασμα νέο υφασμα μου αφησε δαχτυλιες σε καποια σημεια(ευτυχως στις ακρες) αφου το πατησε με δυναμη και η βενζινοκολλα δν ειχε στεγνωσει ακομα.Αυτα είναι παιδικα λαθη.Σιγουρα θα υπαρχουν ,όπως και εχω δει δουλειες,επαγγελματιες αλλα που τους βρίσκεις ειδικα στην επαρχια. -
Η ερώτηση μου ειναι τελείως θεωρητική,δεν ψάχνω για κάποιο αυτοκινητο συγκεκριμένα, απλως θέλω να εκτιμήσω κατα ποσο αξίζει κάποιος να βάζει καλυματα , να πληρώνει βιολογικούς καθαρισμούς και να αγχωνεται γενικά για τα καθίσματα του αυτοκινητου.
-
Μπορείς να βρεις ότι θέλεις από πλευράς ποιότητας και υλικών, υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα για κατασκευή με φασόν, δηλαδή ακριβώς στα μέτρα των καθισμάτων σου, και από απλό ύφασμα μέχρι τεχνητό δέρμα ή/και αλκαντάρα. Το τι θα διαλέξεις εξαρτάται από το τι κάνεις με το αυτοκίνητο. Το ύφασμα αντέχει περισσότερο σε τριβή, αλλά ρουφάει ότι υγρό πέσει πάνω του. Από την άλλη το δέρμα, ειδικά το τεχνητό, είναι αρκετά ανθεκτικό, και καθαρίζει σχετικά εύκολα. Αν έχεις παιδιά λοιπόν, η επιλογή είναι προφανής, αν είσαι μόνος σου ή ζευγάρι -χωρίς παιδιά δηλαδή- ομοίως εύκολη η επιλογή.
Δεν θα έβαζα generic καλύμματα τύπου AutoPlus ή Praktiker, γιατί δεν κάθονται καλά, χαλάνε την εικόνα του εσωτερικού, και στο κάτω-κάτω με 20-30 ευρώ παραπάνω μπορείς να πάρεις κάτι που ταιριάζει ακριβώς, επιλέγεις σχέδιο και χρώμα, και μπορείς να το φτιάξεις από ότι υλικό θες
-
Κατα παραγγελία δλδ σε ύφασμα βαση αυτών που λες το κοστος ειναι περίπου 100€. Δεν ειναι και άσχημα.
Σε οποιοδήποτε ταπετσερη η υπάρχει κανένα εξειδικευμένο κατάστημα απο οσο γνωρίζεις; -
Υπάρχουν 2-3 που ξέρω, αλλά προσωπικά έχω πάρει μόνο μια φορά από το pancarshop στο Γαλάτσι. Βέβαια και αυτός παραγγελία απέξω τα κάνει, δεν τα φτιάχνει στο μαγαζί του. Υπάρχουν και 2-3 στο FB, ειδικά ο ένας μπορεί να σου κάνει και κανονική επένδυση από δερματίνη (κανονικά με χρώματα, ραφές κλπ). Κόστος από όσο βλέπω ξεκινάει από 80€ και φτάνει μέχρι τα 160€, εγώ κάπου στα 120€ είχα πληρώσει.
Καλυμματα καθισμάτων