-
Άσχετο....αλλά εγώ πιστεύω,πως όταν νικήσει στα ίσα τον Vettel ο Kimi,ναι μεν θα του κόψει τον 'ψυχολογικό τσαμπουκά'για την συνέχεια,αλλά θα κάνει καλό και στόν......Nando.....
-
Mόλοις είδα τον αγώνα κι εγώ..
Δεν ήταν άσχημος..
Καλή κίνηση της Λότους με τη στρατηγική στο τέλος..Θα μπορούσε να κάνει και κάποια άλλη και να της έβγαινε..Ήταν στην κόψη του ξυραφιού να της βγει ή όχι..
¨εχει πάει κανείς στον αγώνα της Ουγγαρίας??
Θέλω πληροφορίες.. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Συγχαρητηρια στον RG για τη μεγαλη εμφανιση και την καθυστερηση στον Κιμι.
Μπορει ο ιδιος να μην κερδισε τιποτα και η ομαδα (πιθανως) να εχασε μια νικη, αλλα εδειξε (για μια ακομη φορα) οτι ειναι οδηγαρα μεν, κουφιοκεφαλος δε...Καθυστέρηση; Ποια καθυστέρηση; Τον μπλόκαρε πουθενά; Ξέρεις χωρίς το team order (για μια ακόμη φορά) ο Kimi θα πέρναγε όσο πέρασε ο Alonso
Disclaimer: Μισοεβλεπα τον αγωνα στο κινητο των 4', απο στριμακι, με συνεχη σπασιματα του WiFi της ταβερνας, χωρίς ήχο.
Μου φανηκε οτι για 3-4 κρισιμες στροφες, ο Κιμι εμεινε πισω απο τον Γκροζαν, ενω θα μπορουσε να τον περασει 'αερα' για να κυνηγησει τον Φετελ. Μπορει ομως να κανω και λαθος και να τον αφησε αμεσως, οποτε ανακαλω. Παντως το καθε δεκατο επαιξε ρολο, γιατι ο Ραϊκονεν προλαβε το DRS του Φετελ οριακα, στην ουσια καθολου.
Η ομαδα δεν εβαλε τον Κιμι πρωτο μεσα, για να παρει το undercut (και να περασει φυσικα και τον Γαλλο), γιατι ηξερε οτι η RBR θα αντιδρασει αμεσως για να τον καλυψει (οπως και εγινε με τον RG). Δοκιμασε δηλ. με δυο εναλλακτικες στρατηγικες να περασει τον Φετελ (είτε ο RG με το undercut είτε ο ΚR με τα μαλακα) και -ασχετα που δεν τα καταφερε- εκανε πολυ καλα. Εννοειται οτι θα εδιναν team order, αν και οταν ο Κιμι εφτανε τον Γκροζαν. Αν ηθελαν απλα να περασουν τον Γκροζαν θα εβαζαν πρωτο τον Κιμι μεσα. Ο στοχος ομως ηταν ο Φετελ.
Τωρα για το αν θα τον περνουσε, δεν μπορουμε να ξερουμε. Ο Κιμι καλυψε περιπου 6'(;;;) δευτερολεπτα απο τον Φετελ σε 9(;;;) γυρους, οταν ο Γκροζαν δεν μπορουσε να τον πλησιασει (αναμενομενο και φυσιολογικο, λογω ελαστικων). Κατα τη γνωμη μου θα περνουσε τον Γαλλο, γιατι ειχε αρκετο χρονο, αλλα η κουβεντα αυτη δεν εχει νοημα. Ο Ναντο παντως δεν ειναι κριτηριο για να βγαλουμε συμπερασμα, γιατι και τα κιτρινα του εμειναν στο χερι πιο γρηγορα (νομιζω οτι στο πρωτο στιντ αλλαξε τα σκληρα πιο γρηγορα απ' οτι ο Γκροζαν τα μαλακα) και πιθανοτατα ειχε και προβλημα με τα καυσιμα στο τελος.
Για το team order προσωπικα ειμαι 'ηθικα' αντιθετος, αλλα εφοσον επιτρεπεται και εφοσον η διαφορα στη βαθμολογια ειναι τοσο χαωτικη, ειναι αναμενομενο.
-
Αυτη η πατεντα το unsafe release να εξεταζεται μετα το τελος του αγωνα και να τρωει προστιμο μονο η ομαδα, ειναι καινουριο κολπο; Δεν πρεπει να τιμωρειται μεσα στο αγωνα η ομαδα και ο οδηγος; Τι ποινη ειναι δηλ. 30 χιλιαρικα στη RBR;
Με την Force India και το unsafe release του ΓΙΝΕ, δεν εγινε τιποτα; -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Αυτη η πατεντα το unsafe release να εξεταζεται μετα το τελος του αγωνα και να τρωει προστιμο μονο η ομαδα, ειναι καινουριο κολπο; Δεν πρεπει να τιμωρειται μεσα στο αγωνα η ομαδα και ο οδηγος; Τι ποινη ειναι δηλ. 30 χιλιαρικα στη RBR;
Με την Force India και το unsafe release του ΓΙΝΕ, δεν εγινε τιποτα;Κάτσε ρε συ, είσαι λίγο αυστηρός.
Ο οδηγός γιατί φταίει?
Το φταίξιμο είναι 100% της ομάδας και συγκεκριμένα του lollipop man που τον άφησε να φύγει.
Ο οδηγός με το που πάρει το ΟΚ από αυτόν φεύγει με το γκάζι στο πάτωμα...
-
Ο οδηγος παντως ειναι ο μονος που δεν φταιει, αρα κριμα να τιμωρειται...
-
Με την Force India και το unsafe release του ΓΙΝΕ, δεν εγινε τιποτα;
5.000 πρόστιμο στη FI.
-
Πρωτος λεει απο τους χαμενους με εντονη απογοητευση μετα το 2-3.
Καλο αυτο
Sent from my MI 2A using Tapatalk 2
-
To unsafe release είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση στην οποία δυστυχώς γράφουμε χαζομαροειδή ποστ επιπέδου 'τσίου-τσίου'.
Αν μαζεύαν το κεφάλι του cameraman με κουταλάκι (θα μπορούσε σε περίπτωση σύγκρουσης να φύγει καμιά αεροτομή-ξυράφι προς άγνωστη κατεύθυνση, νομίζω ότι οι παπαριές αν θα ήταν άδικη ποινή η αφαίρεση βαθμών δεν θα τιμούσαν το θέμα.Σε κάθε unsafe release υπεύθυνη είναι η ομάδα 100% και όχι ο πιλότος.
Θα έπρεπε για μένα να θέσουν κάποια πολύ αυστηρή ποινή (με αφαίρεση βαθμών σίγουρα) ούτως ώστε να ρίξουν το απαιτούμενο γκάζι οι ομάδες στους μηχανικούς τους και να προσέχουν περισσότερο για την αποφυγή τέτοιων λαθών.Ο lollypop man της Force India προφανώς είδε το άλλο μονοθέσιο και σου λέει 'Δε γαμιέ- μην καθυστερήσουμε τον παιχταρά μας μισό δευτερόλεπτο'.
Αν γινόταν στούκα και τραυματιζόταν κάποιος, τώρα θα γράφαμε σεντόνια για την ανάγκη να φοράνε όλοι στα pits πανοπλίες από κέβλαρ.
@kantoniou
Η βλακεία της Lotus ήταν που άργησε να ρίξει σύρμα στο Γκρογιάν. -
O οδηγός όμως κερδίζει το ένα δευτερόλεπτο που θα έπρεπε να περιμένει για να είναι safe release..
Φαντάσου δλδ αυτό το ένα δευτερόλεπτο να το έχανε ο Φέτελπεριμένοντας κάποιον άλλο, στο τελευταίο του πιτ..
Ή και ο Γλραζάν, ή και ο κάθε οδηγός που έχει μπει για πιτ και έχει μια μάχη στα δέκατα..
Καλώς ή κακώς, τις μαλακίες της ομάδας τις πληρώνει ο οδηγός σαν μέρος της ομάδας που είναι κι αυτός..
ο ΓΙΝΕ ζύγισε το μονοθέσιο στον προηγούμενο αγώνα??? -
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
Θέλω πληροφορίες..Μπορεί να βοηθήσει
viewtopic.php?f=2&t=10197&start=165 -
Απλά ο πιλότος δεν έχει καμία εμπλοκή στη λήψη της απόφασης.
Πχ στην περίπτωση του Webber που έχασε ένα κάρο χρόνο από λάθος της ομάδας του να του ρίχναν και μια ποινή διέλευσης;
Δε νομίζω...Άσχετο.
Χτες είχα μια έμπνευση σχετικά με τις συνθέσεις των ομάδων το '14...Red Bull: Vettel - Μίμης
Ferrari: Alonso - Γκρογιάν
Lotus: Webber - Massa -
Ο χρήστης pik. έγραψε:
Πρωτος λεει απο τους χαμενους με εντονη απογοητευση μετα το 2-3.
Καλο αυτο
Sent from my MI 2A using Tapatalk 2
Δεν ειπε πρωτος απο τους χαμενους.....
Τον ρωτησε ο δημοσιογραφος.
So you think this was a second place gained or a first place loss today.
Και του απαντρησε first place loss.Σε ελευθερη μεταφραση και με ολα αυτα που ειπε πιο πριν, τον ρωτησε ο δημοσιογραφος αν απο τον αγωνα θα παρουν τα δεδομενα σαν να κερδισαν την δευτερη θεση ή σαν να εχασαν την πρωτη.... (ναι στο motorsport παιζει τεραστιο ρολο στο πως θα κανεις το debriefing και ΠΩΣ / ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ θα εξετασεις ολες τι παραμετρους κλπ)
-
Ο χρήστης ARJI78 έγραψε:
O οδηγός όμως κερδίζει το ένα δευτερόλεπτο που θα έπρεπε να περιμένει για να είναι safe release..
Φαντάσου δλδ αυτό το ένα δευτερόλεπτο να το έχανε ο Φέτελπεριμένοντας κάποιον άλλο, στο τελευταίο του πιτ..
Ή και ο Γλραζάν, ή και ο κάθε οδηγός που έχει μπει για πιτ και έχει μια μάχη στα δέκατα..
Καλώς ή κακώς, τις μαλακίες της ομάδας τις πληρώνει ο οδηγός σαν μέρος της ομάδας που είναι κι αυτός..
ο ΓΙΝΕ ζύγισε το μονοθέσιο στον προηγούμενο αγώνα???Αυτο ακριβως.
- Το χρηματικο προστιμο της ταξης των 5 ή και 30.000 € πιστευω συμφωνουμε ολοι οτι ειναι αστειοτητα.
- Το μονο που τους ποναει ειναι η απωλεια θεσεων και βαθμων.
- Ο οδηγος ειναι αμεσα κερδισμενος, οποτε πρεπει και αυτος να τιμωρειται.
- Οδηγος και ομαδα ειναι ενα και το αυτο. Ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που λαθη της ομαδας τα πληρωνει ο οδηγος και το αντιθετο. Αν ο lollipop ΔΕΝ σηκωσει το γλειφιτζουρι και ο οδηγος φυγει απο μονος του, θα τιμωρειται μονο ο οδηγος και δεν θα κοβονται βαθμοι στο κατασκευαστων; Ή θα ψαχνουμε ποιος εφταιγε; Και γιατι να τιμωρηθει ολη η ομαδα και οχι ο γλυφιτζουρανθρωπος ατομικα;
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
Θέλω πληροφορίες..Μπορεί να βοηθήσει
viewtopic.php?f=2&t=10197&start=165Αν κι απ'ότι ίδα στις τελευταίες σελίδες, λέει για Μόντσα, θα το διαβάσω όλο στο σπίτι με την ησυχία μου, μήπως και βρω κάτι..
Θέλω να ξέρω αν συμφέρει να πάρω το εισητήριο από εκεί ή να το πάρω μέσω ιντερνετ..
Και φυσικά ένα καλό σημείο για να κάτσουμε στη γενική είσοδο..
Ευχαριστώ πολύ πάντως.. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Απλά ο πιλότος δεν έχει καμία εμπλοκή στη λήψη της απόφασης.Πχ στην περίπτωση του Webber που έχασε ένα κάρο χρόνο από λάθος της ομάδας του να του ρίχναν και μια ποινή διέλευσης;
Δε νομίζω...Άσχετο.
Χτες είχα μια έμπνευση σχετικά με τις συνθέσεις των ομάδων το '14...Red Bull: Vettel - Μίμης
Ferrari: Alonso - Γκρογιάν
Lotus: Webber - MassaΓκροζαν; Δεν θες να παρουμε πρωταθλημα ποτε μου φαινεται...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
3. Ο οδηγος ειναι αμεσα κερδισμενος, οποτε πρεπει και αυτος να τιμωρειται.
4. Οδηγος και ομαδα ειναι ενα και το αυτο. Ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που λαθη της ομαδας τα πληρωνει ο οδηγος και το αντιθετο. Αν ο lollipop ΔΕΝ σηκωσει το γλειφιτζουρι και ο οδηγος φυγει απο μονος του, θα τιμωρειται μονο ο οδηγος και δεν θα κοβονται βαθμοι στο κατασκευαστων; Ή θα ψαχνουμε ποιος εφταιγε; Και γιατι να τιμωρηθει ολη η ομαδα και οχι ο γλυφιτζουρανθρωπος ατομικα;Όχι, είναι λάθος αυτό που λες.
Ναι, ο οδηγός κερδίζει αλλά όμως δεν μπορεί να το αποφύγει και δεν είναι στο χέρι του να το αποφύγει.
Μην κοιτάς δηλαδή ποιός είναι ο κερδισμένος, να κοιτάξεις ποιός φταίει και ποιός μπορεί να το αποφύγει.
Αν ο οδηγός τώρα φύγει, χωρίς την άδεια του γλυφιτζουράνθρωπου...τότε ναι, φταίει 100%!
-
Κατ' αρχάς πιστεύω ότι η μετακίνηση Massa στη Lotus θα έκανε καλό πρώτα και κύρια σε αυτόν.
Από εκεί και πέρα αν πούμε ότι ο Massa πρέπει να φύγει για τον ένα ή τον άλλο λόγο θεωρώ ότι ο Γκρογιάν θα φέρει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τον Κομπαγιάση ή κάποιο καινούριο τσικό. -
Μία χαρά είναι o βραζιλιάνος πλέον...η ομάδα καλύτερα μονοθέσια χρειάζεται για να διεκδικεί το κατασκευαστών ...όχι καλύτερο δεύτερο οδηγό.
-
φέρτε πίσω τον kubica!!! είχε δείξει πολύ καλά σημάδια μέχρι το ατύχημά του αν θυμάστε!
Επίσης ο οδηγός που λέτε τι κερδίζει ακριβώς; Δηλαδή ο webber τι κέρδισε που έφυγε νωρίτερα άσχετα αν του είπε ή όχι ο lolipopman? Και γενικά πιστεύει κανείς ότι ο οδηγός κάνει ότι θέλει μέσα στα pits και αποφασίζει αυτός πότε θα φύγει ή όχι;
2013 - Grosser Preis Santander Von Deutschland