-
O kapami έχει το καινούριο Transalp πάντως...
-
Για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας ( ), η Multistrada είναι προτεινόμενη σαν μία από τις καλύτερες δεύτερο χέρι μηχανές για το Cycle World:
http://www.cycleworld.com/2012/09/27/du ... sed-bikes/
Στην φωτό, μπορείτε να δείτε πως τα λάστιχα που φοράει, είναι αντίστοιχα με αυτά που σκέφτομαι να βάλω κι εγώ...
Προς το παρόν, είμαι μεταξύ των παρακάτω:
Pirelli Scorpion Trail
Metzeler Tourance Next
H Metzeler ανήκει στην Pirelli απ' όσο ξέρω, οπότε δεν θα έχουν και τίποτε τραγικές διαφορές. Επίσης, το Pirelli, το προτείνει και η ίδια η εταιρεία για το Multi, η Metzeler πάλι όχι, αν και οι διαστάσεις ταιριάζουν.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για να ευλογήσουμε λίγο τα γένια μας ( ), η Multistrada είναι προτεινόμενη σαν μία από τις καλύτερες δεύτερο χέρι μηχανές για το Cycle World:
http://www.cycleworld.com/2012/09/27/du ... sed-bikes/Η αληθεια ειναι οτι ειναι μουναρα!
Απο αυτες που υπαρχουν τωρα στο car ειχες δει καμια κοντα να εχεις γνωμη?πχ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4205890/ΥΓ: Για τσεκαρισμα σε ποιο μηχανικο την πηγες?
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
http://www.cycleworld.com/2012/09/27/du ... sed-bikes/Η αληθεια ειναι οτι ειναι μουναρα!
Απο αυτες που υπαρχουν τωρα στο car ειχες δει καμια κοντα να εχεις γνωμη?πχ
http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4205890/ΥΓ: Για τσεκαρισμα σε ποιο μηχανικο την πηγες?
Η συγκεκριμένη που έβαλες, πωλείται από τότε που έψαχνα. Την απέρριψα αμέσως, μόλις είδα τα βαμμένα μέρη με μαύρο:
Δες τα νορμάλ (πλην της καμπάνας, που κανονικά είναι κλειστή και όχι όπως αυτή που είναι ανοιχτή στο κέντρο):
Επίσης έχει βαμμένες ζάντες μαύρες, αλλά αυτό ήταν συχνή 'μετατροπή', έτσι ήταν του S από μαμά και είναι πιο βολικές γιατί δεν λερώνονται τόσο.
Είχα δει άλλη μία πριν την δική μου, η οποία ακόμη πωλείται, αλλά καμία σχέση η κατάστασή τους, η δική μου έχει κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα από μερακλή ιδιοκτήτη και της φαίνεται.
Αυτή εδώ είχα δει: http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4326654/
Ακόμη την πουλάει, γνώμη μου αν δεν την κατεβάσει κάτω από 3Κ, δεν πρόκειται να φύγει. Στα 3.5Κ και στα 4Κ, θα πουληθούν μηχανάκια ή με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ή πολύ καινούρια μοντέλα, ή μοντέλα S (όχι DS, που έχουν τις Ohlins πάνω και δείχνουν πιο σπορ... Στην ουσία, ελάχιστες διαφορές έχουν, μόνον εμφανισιακές...)On other news, σήμερα έβαλα και την (μετάχειρη) ζελατίνα από τα πιο καινούρια μοντέλα (εμένα είναι του '04, αυτή είναι από μοντέλο '05). Βγαίνω στην Συγγρού, ανοίγω λίγο και σκέφτομαι: 'τσάμπα τα 40€, δεν κάνει διαφορά, ο αέρας με χτυπάει πάλι δυνατά...' Μετά τσεκάρω το κοντέρ, και έδειχνε 160 (ανεβαίνοντας για Αθήνα).
Οπότε κάνει δουλειά, αρκετή σε σχέση με την προηγούμενη, αλλά προφανώς δεν είναι και Στρώμα ή GS, κάποιος αέρας σε πετυχαίνει!
Γενικά, μια χαρά 'μετατροπή', αυτό που ήθελα το πέτυχα (η προηγούμενη μετά τα 120 σου έστελνε όλον τον αέρα στο στέρνο! ).Για έλεγχο αλλά και οτιδήποτε άλλο μιας Ducati, το όνομα είναι ένα στην πιάτσα: Στέλιος Φιλιππάκης στο Π. Φάληρο. Εξαιρετικός μηχανικός, φιλικότατος και τίμιος: δεν θα σου πει ποτέ ν' αλλάξεις κάτι χωρίς λόγο, θα προσπαθήσει να σου βρει την καλύτερη λύση.
-
Ωραιος!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Για έλεγχο αλλά και οτιδήποτε άλλο μιας Ducati, το όνομα είναι ένα στην πιάτσα: Στέλιος Φιλιππάκης στο Π. Φάληρο. Εξαιρετικός μηχανικός, φιλικότατος και τίμιος: δεν θα σου πει ποτέ ν' αλλάξεις κάτι χωρίς λόγο, θα προσπαθήσει να σου βρει την καλύτερη λύση.
Από τιμές ξέρεις?
Μικρό και μεγάλο σέρβις? -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Για έλεγχο αλλά και οτιδήποτε άλλο μιας Ducati, το όνομα είναι ένα στην πιάτσα: Στέλιος Φιλιππάκης στο Π. Φάληρο. Εξαιρετικός μηχανικός, φιλικότατος και τίμιος: δεν θα σου πει ποτέ ν' αλλάξεις κάτι χωρίς λόγο, θα προσπαθήσει να σου βρει την καλύτερη λύση.
Από τιμές ξέρεις?
Μικρό και μεγάλο σέρβις?Υπάρχουν 3 ειδών service:
- Λάδια κάθε 5000 χλμ. Αυτό, είναι κάτω από 100€
- Κάθε 10000 χλμ, λάδια και ρύθμιση βαλβίδων. Αυτό πάει κάπου 150€.
- Κάθε 20000 χλμ, λάδια, ρύθμιση βαλβίδων και ιμάντες. Αυτό είναι γύρω στα 300€.
Οι τιμές είναι στο περίπου, αλλά πάνω κάτω αυτές είναι. Ίσως λίγο παρακάτω, ίσως λίγο παραπάνω.
Δεν είναι φθηνό το service της, δεν είναι και παράλογο. Σίγουρα δεν είναι παπί, σίγουρα ένα Στρώμα είναι φθηνότερο. -
Ευχαριστώ.
Δεν είναι άσχημα. Στην ουσία για το σερβις με τους ιμάντες ήθελα να μάθω αφού διάβαζα τριγύρω για 500αρια και μου φαινόταν κάπως. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ευχαριστώ.
Δεν είναι άσχημα. Στην ουσία για το σερβις με τους ιμάντες ήθελα να μάθω αφού διάβαζα τριγύρω για 500αρια και μου φαινόταν κάπως.Οι ιμάντες σαν ανταλλακτικό, έχουν γύρω στα 100€. Οι τιμές που διαβάζεις είναι άλλων εποχών και άλλων συνεργείων.
Αυτό που είναι πιο ακριβό, είναι τα δισκάκια του ξηρού συμπλέκτη. Αυτά έχουν κάμποσο, μπορεί να χρειαστεί και αλλαγή καμιά φορά και η καμπάνα, γενικώς κοστίζει.
Αλλά αυτό δεν είναι τακτική συντήρηση, αν και δεν είναι και αντοχής, δεν θα αντέξουν και 100Κ χιλιόμετρα δηλαδή!Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Νομίζω πως το γατάκι ο tm ήδη θα τρώγεται με τα ρούχα του, τον έχω φάει λάχανο κι αυτόν και τον καταναλωτισμό του! Εξηγούμαι:
Νέα πατούμενα στην Multi:Κλασικά, έψαχνα για μέρες, διάβαζα σε φόρουμς, είχα σχεδόν καταλήξει ανάμεσα σε 2 (Pirelli Scorpion Trail ή Metzeler Tourance Next), τα οποία όμως έρχονται κατά παραγγελία λόγω χαμηλής ζήτησης...
Στην διάστασή μου, υπάρχουν άπειρα λάστιχα, αλλά όλα ασφάλτινα κι εγώ ήθελα κάτι που να μπορεί να πατήσει κ. αι λίγα χιλιόμετρα χώματος χωρίς να φοβάσαι να πέσεις.
Τα μόνα που είναι τέτοιου τύπου, είναι τα προαναφερθέντα και τα Continental TrailAttack2.
Όλα έβγαιναν παραπάνω από 300€ το ζευγάρι, κοντά στα 350€ στην διάστασή μου. Και μόνον με παραγγελία...Οπότε, είπα να κάνω το πιο λογικό: να βρω ένα ασφάλτινο λάστιχο με όσο γίνεται περισσότερη χάραξη, ώστε να πατάει καλύτερα στο χώμα. Και η επιλογή...
Michelin Pilot Road 3
Τιμή 290€, στον Περιστερά στην Μιχαλακοπούλου. Άψογοι μου φάνηκαν και αυτός και τα παιδιά που τα τοποθέτησαν. Από τιμή δεν ξέρω, απ' όσο ρώτησα, ήταν ο φθηνότερος.Αγόρασα και εμπρός τακάκια Ferodo organic (όχι μεταλλικά, αλλά κεραμικά). Είναι πιο μαλακά και ελπίζω ν' ακούγονται λιγότερο στις χαμηλές ταχύτητες. Δεν τα τοποθέτησα ακόμη, κόστος 45€.
Τελευταία αγορά χειμωνιάτικη, γάντια!
Dianese Crono
Κόστος 75€, ωραία σε πρώτη επαφή, αλλά κάτι με ενοχλεί στο κλείσιμο των δακτύλων, ίσως έχουν ένα ελάττωμα, θα το τσεκάρω. Τεράστια διαφορά με τα καλοκαιρινά που είχα μέχρι τώρα και... πάγωνα!Αυτάααααα.....
-
Tο ποσο καλα θα πατησει στο χωμα, δεν εξαρταται απο τη χαραξη αλλα απο το τακουνι.
Χωρις τακουνι, ολα τα ασφαλτινα το ιδιο (χαλια) ειναι σε χωμα. Περα απο το οτι ειναι μαλακα για τετοια χρηση και σε πετρες/χαλικια απλα θα τα ρημαξεις αδικα
Anyway, η Continental βγαζει καλα λαστιχακια... αλλα για το χωμα ξεχασε οποιαδηποτε διαφορα με αλλο ασφαλτινο. Κανενα δεν παταει καλυτερα, γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ !!
-
Καλοστριφτα τα λαστιχα, αλλα για αυτο που τα θες δεν κανουν. Στο χωμα δεν μπαινουν, ειδικα το μπροστινο.
Μεγια τα γαντια αν και στην χωρα μας δεν υπαρχει γαντι που να ειναι ζεστο κατω απο τους 6-7 βαθμους.
Εχω αλλαξει 5-6 ζευγαρια γαντια και κανενα δεν σου κρατα ζεστα τα χερια μετα απο μιση ωρα σε αυτες τις θερμοκρασιες.
Με αυτα που εχω τωρα ειχα παει για σκι και τα χερια μου εβραζαν, στο μηχανακι ομως μετα απο 15 λεπτα παγωνουν. -
Ωραία λάστιχα, να τα χαρείς. Για χώμα το ξεχνάς εννοείται
-
Μήπως παρεξηγήσατε τι εννοώ χώμα;
Εγώ το μόνο που θέλω είναι μια φορά το χρόνο σε ένα νησί να πάω σε μια παραλία χωρίς να φοβάμαι μην σαβουριαστώ πηγαίνοντας με ...5 χλμ!Αυτό θέλω και τίποτε παραπάνω.
Αν ήθελα κάτι παραπάνω, η Continental, έχει την λύση:
(Αυτή είναι η καινούρια Multistrada)
Θεωρώ, πως σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα, αυτά που επέλεξα, θα είναι ένα κλικ καλύτερα σε ένα πατημένο χωματόδρομο.
-
Για αυτο που ζητας και με τις ζαντες θα πηγαινες, το λαστιχο που εβαλες ειναι σπορ και στις φυτευτες πετρες θα χανει κομματια. Η φθορα του δηλ θα ειναι μεγαλη. Καλυτερα τα λαστιχα που κοιταζες για all around χρηση.
Τεσπα, τωρα τα εβαλες οποτε......ειναι αργα για αλλαγες.
-
Οποιο ασφαλτινο λαστιχο και να βαλεις σου λεμε, πως δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ οφελος σε χωμα λογω χαραξης.
Και με τη ζαντα να πηγαινεις σε χωμα, το ιδιο πραγμα ειναι σε συγκριση με ενα ασφαλτινο!Ο μονος τροπος να πατησεις σε χωμα με ασφαλεια, ειναι οπως καταλαβες και σου ειπα, με τακουνι! (Ασε κατω τις γοβες!! )
(edit: αν ειναι δυνατον για τις ζαντες, λιγο πιο μικρο ποστ να εγραφα θα τις αναφεραμε την ιδια στιγμη! )
-
-
Του γαμησαμε την ψυχολογια μηπως;; Θα βγει με κανα μπαλτα να χαραξει τακουνια
-
Ρε πήγαινε λιωσε το λαστιχάκι να το χαρείς και άσε τα χώματα (Όχι chicken stripes Ε;;;)
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Του γαμησαμε την ψυχολογια μηπως;; Θα βγει με κανα μπαλτα να χαραξει τακουνιαΑν εχει dremmel μπορει εκει που ειναι οι οριζοντιες χαρακιες να τις φαρδυνει λιγο
Γρηγορη πλακα κανουμε, μην κανεις καμμια μ@λ@κι@
Αγορα 600αριου ;