-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
Υ.Γ. Και εγώ 5:30 θα ξυπνήσω, εκτός αν μου την δώσει και τους κάνω βραδυνή έφοδο!
θα τα εχουν φαει ολα.Πεσε κοιμησου.
- 1 για την ασφαλτο.
edit ολα τα σαιτ βροχη δινουν
-
dim, δε θέλεις βροχή; Αν ναι από πλευράς παρακολούθησης ή από αγωνιστικής πλευράς;
-
δεν θελω βροχη,γιατι θα ειναι πολυ μειωμενο το θεαμα που θα δουμε.
δεν θα την γλυτωσουμε ομως αποτι βλεπω. -
Τι να σου πω, ίσως δούμε μερικά γλιστρηματάκια παραπάνω, λες να πάνε τόσο φυλαγμένα;
-
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!καλημερα!
-
Ωραία περάσαμε στον Αγιάννη, άλλη φάση η άσφαλτος ρε γμτ, ήταν και το σημείο πάρα πολύ καλό...
Επίσης, στο σημείο που βρισκόμασταν βγήκαν οι Αλεξ. Μουρίκης / Χρ. Κουζιώνης με το Νο 71 Mitsubishi Lancer Evo VI, στα 5 με 7 μέτρα από εκεί που στεκόμουν.
Ευτυχώς μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός από ένα παλικάρι που άρπαξε ένα πιτσιρίκι και έπεσε προς τα πίσω στο ρέμα με πιθανότατο τραυματισμό το στραμπούληγμα του αστραγάλου του. Το αυτοκίνητο έσκασε στη μπάρα. Απίστευτη η κωλοφαρδία βέβαια γιατί λίγο πριν την έξοδο καθόντουσαν σε πτυσσόμενες καρέκλες 3 παλικάρια έξω από τη μπαριέρα.
Η οργάνωση τον μετέφερε σε κοντινό σημείο όπου πιθανότατα τον παρέλαβε ελικόπτερο.
Video και φωτό το βράδι.
_
-
_
Το (ERC-2014) Acropolis μου:
Διαφορετικό το Acropolis φέτος, διαφορετικό από κάθε άλλη φορά...
Χωρίς παγκόσμιους, χωρίς σκόνη, χωρίς ταλαιπωρία, χωρίς υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς την ανάγκη να κρυβόμαστε σε σκιά μέχρι να περάσουν τα αυτοκίνητα...
Πραγματικά δηλαδή, φέτος για πρώτη φορά η μόνη μυρωδιά που αποτυπώθηκε στη μνήμη μου είναι από πεύκο, θυμάρι και από δίσκους συμπλέκτη και από φρένα (ίσως και λίγο βενζίνη/λάδι/λάστιχο), καλό κοκτέιλ για να σε συντροφέψει ως ανάμνηση του Εθνικού μας αγώνα... Καλή η σκόνη αλλά ανακατεύει πολύ την όσφρηση...
Είναι η πρώτη φορά που ξύπνησα από τις 5:00, στεκόμουν όλη μέρα όρθιος, περπάτησα κάμποσο πάνω κάτω στο βουνό ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. Δεν άναψα από τη θερμοκρασία, δε χρειάστηκα αντηλιακή για το πρόσωπο, ήμουν δροσερός και ωραίος.
Και όχι μόνο αυτό, ο σχεδιασμός του αγώνα στο ασφάλτινο σκέλος ήταν τόσο καλός που μου επέτρεψε μεταξύ των ειδικών 1 και 5 να επιστρέψω στην Κόρινθο για ανασυγκρότηση και ανανέωση παρέας.
Δεν είχε παγκόσμιους. Ε, και; Ποιους παγκόσμιους; Αυτούς που συνοψίζονται σε ένα δύο άτομα με ένα δύο αξιόλογα και ανταγωνιστικά αυτοκίνητα; Ε, αυτούς τους παγκόσμιους δεν τους νοσταλγώ. Για το λόγο αυτό είχα κόψει τα τελευταία χρόνια να πηγαίνω Acropolis (εκτός από το 2013 όπου με ξεκουβάλησαν για να πάμε).
Απόλαυσα όλους τους οδηγούς του ERC εκτός από αυτούς με Mitsubishi/Subaru. Επίσης, πολλούς Έλληνες (κανέναν όμως από αυτούς με Mitsubishi/Subaru). Μήπως θα έπρεπε να τα αποκλείσουν ως αντιθεαματικά και να κάνουν αγώνες αποκλειστικά για αυτούς που γουστάρουν να τα βλέπουν;
Κόσμος υπήρχε κάμποσος, μάλλον όχι όμως όσο σε ένα τυπικό Acropolis. Μιας και επέλεξα να δω φουρκέτες, τρόμαξα με το που κάθονταν άτομα που ήταν -προφανώς- παντελώς άσχετα σαν θεατές. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό θεατή.
Και του χρόνου λοιπόν, με ή χωρίς WRC. Αν είναι ERC θα πάω σίγουρα, WRC από το 2015 και βλέπουμε, θα εξαρτηθεί από τις εργοστασιακές συμμετοχές.
Φωτό και videos στο αντίστοιχο θέμα.
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
_τρόμαξα με το που κάθονταν άτομα που ήταν -προφανώς- παντελώς άσχετα σαν θεατές. Από καθαρή τύχη δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό θεατή.
Συγγνώμη αγαπητέ φίλε,αλλά επειδή ήμασταν στην ίδια φουρκέτα στην πρώτη Ε.Δ 'Άγιος Ιωάννης,και το σημείο που κάθισες και τράβηξες το βίντεο,αλλά και το απέναντι που ήμουν εγώ για φωτογραφίες,πριν περάσω απέναντι για βίντεο,ήταν εξίσου επικίνδυνα.Όμως,το σημείο όπου ήμουν αρχικά,με άλλα 15-20 άτομα,μεταξύ των οποίων και 4-5 διαπιστευμένοι Αυστριακοί φωτογράφοι,δεν είχε επισημανθεί ως επικίνδυνο,παρά το γεγονός ότι ήταν στην προέκταση της ευθείας πριν την αριστερή στροφή που οδηγούσε στη φουρκέτα.Και αν ήσουν από την αρχή,η κυρία που επέβαινε ως συνοδηγός στο αμάξι ασφαλείας '000' έδιωξε τον κόσμο από την μπαριέρα και το πλάτωμα δίπλα,και είπε ότι εκεί που κάθονταν οι φωτογράφοι ήταν ασφαλές σημείο...Άλλο επικίνδυνο σημείο πλην αυτών των δύο δεν υπήρχε.Κατά συνέπεια το να χαρακτηρίζεις ως παντελώς άσχετους τους θεατές,συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
_Δεν είχε παγκόσμιους. Ε, και; Ποιους παγκόσμιους; Αυτούς που συνοψίζονται σε ένα δύο άτομα με ένα δύο αξιόλογα και ανταγωνιστικά αυτοκίνητα; Ε, αυτούς τους παγκόσμιους δεν τους νοσταλγώ. Για το λόγο αυτό είχα κόψει τα τελευταία χρόνια να πηγαίνω Acropolis (εκτός από το 2013 όπου με ξεκουβάλησαν για να πάμε).
Απόλαυσα όλους τους οδηγούς του ERC εκτός από αυτούς με Mitsubishi/Subaru. Επίσης, πολλούς Έλληνες (κανέναν όμως από αυτούς με Mitsubishi/Subaru). Μήπως θα έπρεπε να τα αποκλείσουν ως αντιθεαματικά και να κάνουν αγώνες αποκλειστικά για αυτούς που γουστάρουν να τα βλέπουν;
_
Θα συμφωνησω 100%. Μετα τους οδηγους του ERC, νυσταξα με τα Mitsubishi/Subaru. Και φυσικα μετα απολαυσα τους Ελληνες με τα υπολοιπα αυτοκινητα εκτος Mitsubishi/Subaru.
-
Eιμαι πολυ τυχερος που στη στροφη που καθισα χτες οι μονοι που προσφεραν θεαμα ηταν αυτοι με τα Gr. N...
Απο τους ERC μονο ενας ηθελε να φρεναρει οριακα, οι αλλοι δε μπηκαν στον κοπο.
Ημουν στο τελος απο Αγιονορι 1 σε μια κατηφορα. Λογικο που γκρινιαζαν οτι εχουν πιει τα φρενα, ετσι φανηκε! -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
_Απόλαυσα όλους τους οδηγούς του ERC εκτός από αυτούς με Mitsubishi/Subaru. Επίσης, πολλούς Έλληνες (κανέναν όμως από αυτούς με Mitsubishi/Subaru). Μήπως θα έπρεπε να τα αποκλείσουν ως αντιθεαματικά και να κάνουν αγώνες αποκλειστικά για αυτούς που γουστάρουν να τα βλέπουν;
Θα συμωνησω,δεν ειδα βεβαια πολλους ελληνες να πηγαινουν παραγματικα γρηγορα γιατι εκατσα σε δυσκολο κομματι αλλα ηταν καποιοι που πηγαν αερας .για τις φτερουγες που λες εχεις απολυτο δικιο.θεωρω οτι οι μονοι στην ελλαδα που τα εχουν οδηγησει οπως πρεπει ειναι χατζητσοπανης,βωβος.Τα r3 παρατηρησα οτι μπορουν να προσφερουν θεαμα υψηλου επιπεδου.νιωρας(σχημα οξυμωρο για ατυνομο ετσι?) καιτατζης παρανομοι(δειγμα την νοοτροπιας στους ελληνικους αγωνες) και μετα θελουμε να παμε μπροστα,καλα κανω και δεν παω σε ελληνικους αγωνες απο το 2005.εχω μεινει σε βωβο χατζητσοπανη τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΙΜΟΝΙΑ.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Συγγνώμη αγαπητέ φίλε,αλλά επειδή ήμασταν στην ίδια φουρκέτα στην πρώτη Ε.Δ 'Άγιος Ιωάννης,και το σημείο που κάθισες και τράβηξες το βίντεο,αλλά και το απέναντι που ήμουν εγώ για φωτογραφίες,πριν περάσω απέναντι για βίντεο,ήταν εξίσου επικίνδυνα.Όμως,το σημείο όπου ήμουν αρχικά,με άλλα 15-20 άτομα,μεταξύ των οποίων και 4-5 διαπιστευμένοι Αυστριακοί φωτογράφοι,δεν είχε επισημανθεί ως επικίνδυνο,παρά το γεγονός ότι ήταν στην προέκταση της ευθείας πριν την αριστερή στροφή που οδηγούσε στη φουρκέτα.Και αν ήσουν από την αρχή,η κυρία που επέβαινε ως συνοδηγός στο αμάξι ασφαλείας '000' έδιωξε τον κόσμο από την μπαριέρα και το πλάτωμα δίπλα,και είπε ότι εκεί που κάθονταν οι φωτογράφοι ήταν ασφαλές σημείο...Άλλο επικίνδυνο σημείο πλην αυτών των δύο δεν υπήρχε.Κατά συνέπεια το να χαρακτηρίζεις ως παντελώς άσχετους τους θεατές,συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου...Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις.
Το σημείο που ήμουν αρχικά, θεωρείται -και είναι- επικίνδυνο παρόλο που δεν ήταν τελείως ανοιχτό στα αυτοκίνητα λόγω της ύπαρξης της μπαριέρας. Αν δεν ήταν η μπαριέρα δε θα καθόμουν με τίποτα. Συγκεκριμένα όταν πήγαμε να σταθούμε εκεί, κοιτούσα προς τα πίσω να δω αν έχει κανένα δέντρο ή χώρο να υποχωρήσω σε περίπτωση εξόδου και με κορόιδευαν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν τα αυτοκίνητα εκεί...Το σημείο που στεκόσασταν από το οποίο έβγαλες τις δύο πρώτες φωτογραφίες που έβαλες μπορεί να μην θεωρείται επικίνδυνο αλλά προσωπικά δεν αισθάνθηκα άνετα όταν ήρθα από εκεί να δω δύο περάσματα...
Όσον αφορά το σχόλιό μου για τους θεατές αναφερόμουν κυρίως στα παιδιά που έβγαλαν τις πτυσσόμενες έξω από τη μπαριέρα και κάτι νεαρούς και παιδάκια στην ειδική Αγιονόρι που πήγα το μεσημέρι (έχω βάλει και φωτό), όπου μου φάνηκε εξαιρετικά επικίνδυνο το σημείο που στέκονταν μικρά παιδιά χωρίς καν την προστασία μπαριέρας...
_
-
Δε σου κρύβω ότι στο σημείο που έβγαλα τις πρώτες φωτογραφίες έτρεμα!Αν κάποιος έχανε το σημείο φρεναρίσματος,ερχόταν επάνω μας 'καρφί'.Πάντα κοιτούσα πώς έρχεται μήπως και μπορέσω να πηδήξω στο δρόμο και σώσω,αν σώσω κάτι....Αλλά ήταν καλό σημείο για φωτογραφίες...
-
Ωραία φάση η ειδική μέσα στην πόλη...
-
Πάει και το φετινό Ακρόπολις.. Τα wrc δεν μου ελειψαν τοσο μιας και οι 2-3 που πραγματικα πηγαινουν γρηγορα και εχουν ανταγωνισμο στο παγκοσμιο υπηρχαν και εδω( Τα Πεζώ, ο Μπουφιέ, ο Πολωνός αντε και ο Λαπι ηταν πργματικα γρηγοροι ενω και καποιοι αλλοι ειχαν τις καλες στιγμες τους). Την πρωτη μερα αυτο που μου ελειψε ηταν προφανως το χωμα.. Καλη και αγια η ασφαλτος και μαλιστα η ειδικη Ψαρι ηταν η μονη που αξιζε(για θεατες) αφου ειχε ποικιλια στροφων ενω οι αλλες οι ευθεια καμπη ευθεια και αναρωτιεμαι και εγω οπως και αλλοι γιατι επιλεχθηκαν αντι ειδικων προς την πανω μερια.. Νομιζω οτι για να ευχαριστηθω ασφαλτο θελω ή αρκετούς δυνατούς συνδυασμούς(μετα τα 2 πρωτα προσθινοκινητα,2-3 ελληνες προσεφεραν θεαμα, καποιοι πηγαιναν αξιοπρεπως ενω αρκετοι καναν βολτα) ή πολυ στενό δρόμο. Τίποτα από τα 2 δεν υπήρχε. Για να μην γκρινιάζω όμως τόσο η φουρκετα στο όσο και το σημείο μέσα στο χωριό ήταν ικανοποιητικές επιλογές και τελος πάντων κάτι διαφορετικό. Αν αυτό το ράλλυ γινόταν me.. αυτές τις συμμετοχές για παράδειγμα, θα είχε περισσότερη πλάκα και ενδιαφέρον http://www.rally.gr/view08.asp?menu_code=gr_rally-race-part&race_id=102
Απο εκει και περα αυτο που θελω να σχολιασω ειναι ο ελαχιστος κοσμος (νιωθαμε οτι ημασταν σε ασφαλτινο ραλλυ το 2006-7) και η χαλαροτητα των κριτων. Ειδικα μεσα στο χωριο γινόταν ό,τι να ναι. δευτερολεπτα πριν ερθει το πρωτο αυτοκινητο διαφοροι περιφερονταν στην ειδικη και ο κριτης αραζε. Μετα το οργανο αντι να σταματαει τα αυτοκινητα λιγο πιο κατω στην κοπανα αραζε(τι περιεργο) και κατοικος του χωριου εφτασε με το φορτηγακι του και γκρινιαζε(εχοντας εν μερη δικιο) φραζοντας την εξοδο διαφυγης. Οταν περνούσαν τα ελληνικα πληρώματα ο κόσμος είχε βγει σχεδον μεσα στην ειδικη διπλα στον κριτη μη αντιλαμβανομενος οτι λαθη γινονται και σε περιπτωσεις πιο χαλαρης οδηγησης...Τελος πάντων.
Απο Ελληνες στην ασφαλτο ξεχωρισα Χαλδαιο, Αναδιωτη κυρίως.Για χώμα επιλέξαμε να δούμε μία φορά την ειδική Κινέτα στην οποια με τις παραλλαγες τις εχουμε βρεθει 7-8 φορες τα τελευταια χρονια με αποτελεσμα να εχουμε χασει αυγα και πασχαλια δυστυχως. (Ενταξει υπερβαλω. Συμπεριλαμβανω και την ειδικη Αγιοι Θεωδοροι)
Ανεβήκαμε απο Γαλήνη και στάθηκαμε σε ένα ωραιο κατηφορικό κομμάτι με χάσιμο και σχετικα στενή δεξιά. Εκεί μάλιστα. Χρόνια είχαμε να ευχαριστηθούμε ένα τέτοιο σημείο. Τα περισσότερα r5,s2000 περασαν μαλλιοκουβαρα, ειδαμε προσπαθεις για τοποθετησεις και ωραια φρεναρισματα τελευταιας στιγμης. Ακόμα και μερικά απο τα αγευστα Ν4 περασαν ωραια ενω σιγουρα ξεχωριζω τον Κυπριο Κυριακου. Το σημείο το ευχαριστηθηκαμε και μας ηρθαν μνημες απο τα κανονικα Ακροπολις, οσο κανονικά(Ακροπολις) μπορουν να θεωρηθουν αυτα απο το 2006 και ύστερα.Δεν ξερω τι να ευχηθω αρα θα ειμαι ζαβολιαρης.
Αν μπουμε στο wrc εχει καλως αρκει να υπαρχουν αρκετα εργοστασια (με ταλεντα και οχι πορτοφολια), αρκετοι καλα προετοιμασμενοι Ελληνες και μεγαλυτερη φαντασια στον σχεδιασμό (και οχι αυτο περσυνο μικυ μαους διημερο γιατι σιγα σιγα χανουμε ΚΑΙ την εννοια της εκδρομης).
Αν μεινουμε στο ευρωπαικο παλι καλως, αρκει να υπαρχυν τοσες και περισσοτερες ξενες συμμετοχες, αρκετοι ελληνες-καλα προετοιμασμενοι και αλλαγη στις ειδικες..Δεν με νοιαζει αν θα ειναι μεικτο η αμοιγως χωματινο σε περιπτωση ευρωπαικου αν και θα προτιμουσα χωματινο φοβαμαι οτι οι ξενες συμμετοχες θα ειναι μειωμενες.Αυτα για φετος.
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Eιμαι πολυ τυχερος που στη στροφη που καθισα χτες οι μονοι που προσφεραν θεαμα ηταν αυτοι με τα Gr. N...
Απο τους ERC μονο ενας ηθελε να φρεναρει οριακα, οι αλλοι δε μπηκαν στον κοπο.
Ημουν στο τελος απο Αγιονορι 1 σε μια κατηφορα. Λογικο που γκρινιαζαν οτι εχουν πιει τα φρενα, ετσι φανηκε!Είσαι πολύ τυχερός...
Il Divo: Θα συμφωνήσω ότι η οργάνωση έδινε μία αίσθηση χαλαρότητας σε επίπεδο κριτών, όμως από ό,τι φάνηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη εκεί που ήμασταν, η αποτελεσματικότητα δεν έλειπε...
(πω πω, τείνω να κάνω hijack το νήμα)...
-
[url]http://www.motori.gr/opinion/7633/πέρασε-στην-ιστορία-το-60ό-ράλι-ακρόπολις[/url]
Και εγω εμαθα οτι του χρονου μπορει να μην ειμαστε πουθενα.επιτελους τα καταφεραμε.
-
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
[url]http://www.motori.gr/opinion/7633/πέρασε-στην-ιστορία-το-60ό-ράλι-ακρόπολις[/url]Και εγω εμαθα οτι του χρονου μπορει να μην ειμαστε πουθενα.επιτελους τα καταφεραμε.
Τα 'κενά' που γράφει είναι οικονομικά;
-
Ρε παιδιά, η SSS στην Κόρινθο, από τα βίντεο που είδα, ήταν σαν δεξιοτεχνία επαρχιακής πόλης και όχι σούπερ ειδική ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Άσε που φαινόταν πολύ χαλαρή από ασφάλεια θεατών.
Ας μας πουν αυτοί που πήγαν....
Ραλι Ακρόπολις 2014