-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή της διοργάνωσης για Ε.Δ στην Πελοπόννησο...Είδα το βίντεο που έφτιαξαν τα παιδιά για το Αγιονόρι και απογοητεύτηκα...Απαράδεκτη,για εμένα φυσικά,ειδικά διαδρομή.Δεν υπήρχε άλλος δρόμος με συνεχείς στροφές να έχει και θέαμα για τον κόσμο;Τι να το κάνω να δω για 2 δευτερόλεπτα ένα αμάξι να περνάει στην ευθεία με 200χαω;Δε φταίει η Πελοπόννησος. Λίγο πιο πέρα υπάρχουν καταπληκτικές διαδρομές (Καστανιά, Ευρωστίνα, Φενεός, Φτέρη, Μάνεσι, Διακοφτό, Κλειτορία κ.λπ.). Η βόρεια Πελοπόννησος μπορεί να βγάλει τον καλύτερο ασφάλτινο αγώνα στην Ελλάδα. Ακόμα και αυτές που μπήκαν έχουν κάποια καλά κομμάτια. Αλλά όταν πρέπει να συμπληρωθούν τα χιλιόμετρα με το οικονομικότερο πλήθος κριτών και χρονομετρών, όταν πρέπει να μείνεις όσο το δυνατόν πιο κοντά σε Λουτράκι-Αθήνα και όταν κάνεις αγώνα Μάρτιο όπου αν πας πάνω από τα 1000 μ. κινδυνεύεις να γίνει Μόντε, μάλλον αναγκάζεσαι να ακολουθήσεις τις λύσεις που επιλέχτηκαν.
edit. Το πρόβλημα δεν είναι για τους θεατές. Οι θεατές, ή τουλάχιστον όσοι εξ αυτών διαβάζουν το 4ΤF, μπορούν να επιλέξουν τα καλά κομμάτια. Το πρόβλημα είναι για τα πληρώματα. Τα υπόλοιπα μετά τον αγώνα με μια ευχή να κυλήσουν όλα ομαλά.
-
Νομίζω ότι στην Αττικοβοιωτία κοντά στο Λουτράκι θα έβρισκαν καλύτερες ειδικές.Ακόμα και μέχρι πέρσι που μετρούσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντί να βάλουν ειδικές που και τον κόσμο ευχαριστούν και είναι κοντά στο Λουτράκι,προτίμησαν για άλλη μία φορά την Πελοπόννησο...
Όσον αφορά τα καιρικά,τέλος Μαρτίου και στα 1500μ να πας στην Αττικοβοιωτία,χιόνι και πάγο δε θα βρεις.Ακόμα και στον Παρνασσό,απ΄ότι μου είπε φίλος που ανέβηκε προχθές στο χιονοδρομικό,ο δρόμος είναι στεγνός.
Αν και ήθελα να δω ασφάλτινο ράλι,με βλέπω στην Κινέτα μόνο.Πάντως θα δω ειδική για άλλη μία χρονιά.Από το 1992 που ξεκίνησα να βλέπω το Ακρόπολις,δεν έχω πάει μόνο 3 ή 4 φορές,δε θα χάσω ούτε αυτό τον αγώνα... -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Νομίζω ότι στην Αττικοβοιωτία κοντά στο Λουτράκι θα έβρισκαν καλύτερες ειδικές.Ακόμα και μέχρι πέρσι που μετρούσε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντί να βάλουν ειδικές που και τον κόσμο ευχαριστούν και είναι κοντά στο Λουτράκι,προτίμησαν για άλλη μία φορά την Πελοπόννησο...
Όσον αφορά τα καιρικά,τέλος Μαρτίου και στα 1500μ να πας στην Αττικοβοιωτία,χιόνι και πάγο δε θα βρεις.Ακόμα και στον Παρνασσό,απ΄ότι μου είπε φίλος που ανέβηκε προχθές στο χιονοδρομικό,ο δρόμος είναι στεγνός.
Αν και ήθελα να δω ασφάλτινο ράλι,με βλέπω στην Κινέτα μόνο.Πάντως θα δω ειδική για άλλη μία χρονιά.Από το 1992 που ξεκίνησα να βλέπω το Ακρόπολις,δεν έχω πάει μόνο 3 ή 4 φορές,δε θα χάσω ούτε αυτό τον αγώνα...Η αττικοβοιωτία δε βγάζει 60 χλμ ασφάλτινου σκέλους με 3 ειδικές. Εκτός από τη βόρεια Πελοπόννησο, μόνο η Λαμία μπορεί να βγάλει κάτι τέτοιο.
Τέλη Μαρτίου έχει γίνει ράλλυ Λαμίας με χιόνια. Θα ήταν τρελός όποιος θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο. -
Ξερουμε ΑΝ και για ΠΟΣΟ θα ανοιξουν οι ειδικες ;
-
Αγιος Ιωαννης.
https://www.youtube.com/watch?v=mcy3bD3 ... 8A4jEkQpdw
Ψαρι.
https://www.youtube.com/watch?v=7NkjSbn ... 8A4jEkQpdw
-
Η εντύπωσεις μου από τα video είναι ότο μόνο η Ε.Δ. Ψαρι αξίζει οδήγικά, κι αυτή δεν έχει προσβάσεις.
Στο Αγιονόρι μόνο το κομμάτι πριν το χωριό αξίζει και τα τελευταία χλμ.
Το ίδιο και στον Αγ. Ιωάννη (πιστεύω ότι τα τελευταία χλμ πρίν τα Αθίκια είναι πολύ καλα).Περιμένω όμως και τις εντυπώσεις όσομ έχετε κάνει αναγνωρίσεις τις έιδατε in car και ξέρετε κατάσταση οδοστρώματος και φάρδος δρόμου.
-
Μετα απο δυο πολυ δυσκολες ημερες, επεστρεψα εχθες κατα τις 20.00 στο σπιτι μου.
Ειχα αναλαβει, μαζι με την ομαδα μου να διοργανωσω συγχρονως δυο διημερα tests για την επισημη ομαδα της Skoa και για την επισημη ομαδα της Peugeot.
Με την Skoda τα πραγματα πηγαν πολυ χαλαρα, ξεκινωντας την Δευτερα με ασφαλτινο Σχινο κατηφορα και για 5,3 χλμ με το Γερμανικο διδημο στα κουμαντα του Fabia S-2000 test car, μεχρι τις 13.30. Μετα, και μεχρι τις 18.20' ανελαβε ο Φινλανδος δυναμιτης Essapeka Lappi μαζι με τον συνοδηγο του και εστησαν το αμαξι στα μετρα τα δικα τους και της διαδρομης.
Απο την αλλη, η Peugeot εχοντας ζητησει μυστικοτητα και ιδιοτικοτητα,(λογω Παγκοσμιας πρωτης) , είχε προγραμματιστει σε σχετικα απομονωμενο χωματοδρομο, στην περιοχη της Αλκυωνας (κοντα στα Στραβα). Η εντυπωση που αποκομισαμε ολοι οι παροντες, ειναι δυο πραγματα. 1. Ειτε δεν ηθελαν να ταλαιπωρισουν τα αυτοκινητα στο χωμα (εκαναν test με τα αυτοκινητα του αγωνα με 0 χιλιομετρα στην πλατη τους) 2. ειτε πονταρουν πολυ στο ασφαλτινο σκελος, γνωριζοντας οτι δεν υπαρχει η απαραιτητη αξιοπιστια στο χωμα. Δεν μπορω αλλοιως να εξηγησω, τα 40 και 20 χλμ που εκαναν οι C.Breen και K.Abbing στο χωμα σε αντιθεση με τα περιπου 100 χλμ που εκανε ο καθενας τους στην ασφαλτο. Το αυτοκινητο ειναι πολυ ομορφο και μακραν πιο δυνατο απο το αντιστων προδιαγραφων Fiest R5!!
Εχθες, η Skoda ξεκινησε στις 08.35΄με τον Esapeka στην χωματινη ε.δ. της Αγ. Μαριννας και περιπου στις 13.00 ανελαβε τα κουμαντα ο Γερμανικος συνδιασμος, μεχρι τις 18.35'.
Ευχομαι σε ολους να εχουν εναν καλο αγωνα.Φιλικα,
'el-em'
-
-
Στο ραλλυ islas de canarias θα τρεξουν οι Κανκουνεν και Οριολ.
Δε γνωριζω περισσοτερα για τη συμμετοχη τους, αν πληρωνουν οι ιδιοι τα εξοδα συμμετοχης και αυτοκινητων, αλλα αν τους τα προσφερει ο οργανωτης, μηπως θα ηταν καλη ευκαιρια για το φετινο Ακροπολις να ειχε 1-2 ονοματα κραχτες σαν και αυτους ?
Γιατι να πανε στα Καναρια και οχι εδω? -
Και τρέχουν με 2 Xsara WRC, άρα εκτός συναγωνισμού...!
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Στο ραλλυ islas de canarias θα τρεξουν οι Κανκουνεν και Οριολ.
Δε γνωριζω περισσοτερα για τη συμμετοχη τους, αν πληρωνουν οι ιδιοι τα εξοδα συμμετοχης και αυτοκινητων, αλλα αν τους τα προσφερει ο οργανωτης, μηπως θα ηταν καλη ευκαιρια για το φετινο Ακροπολις να ειχε 1-2 ονοματα κραχτες σαν και αυτους ?
Γιατι να πανε στα Καναρια και οχι εδω?Αγαπητέ S3,
Πιστεύεις ότι οι κ.κ. Kankunen και Auriol, στα γεράματα θα βάλουν το χέρι στην τσέπη να ξοδέψουν έστω και ένα Ευρώ για να τρέξουν στα Κανάρια εκτός συναγωνισμού με ξεπερασμένο αυτοκίνητο ?
Άρα ο Οργανωτής πληρώνει τα έξοδα τους. Στην περίπτωση αυτή, σίγουρα εμείς και με τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του τόπου και της διοργάνωσης, δεν θα μπορούσαμε με τίποτα να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Ιδέες υπάρχουν πολλές, αρκεί να είναι υλοποιήσιμες.Φιλικά,
'el-em'
-
Λωρη κατανοητος!
Δυστυχως χρηματα δεν υπαρχουν οποτε μενει ως ιδεα.
Καλη επιτυχια στα καθηκοντα σου στον αγωνα αν δεν τα πουμε απο κοντα. -
Το ακροπολις παραμένει ενας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες ακόμα και ασφαλτινος.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=57&art_id=16110 -
Ο χρήστης nafpaktos έγραψε:
Το ακροπολις παραμένει ενας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες ακόμα και ασφαλτινος.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=57&art_id=1611014 SERDERIDIS Jourdan/MICLOTTE Frederic FORD Fiesta R5
*«Πολύ καλή άσφαλτος, μου θύμισε το Μόντε Κάρλο. Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ». *Το Μοντε με τους πάγους θα εννοεί
-
-
Yπαρχει καποιο παλιοτερο onboard ή video roadbook απο την Κινετα? Ευχαριστω!
-
Στο ERC ισχύει Super-Rally?
-
Μετά από 25τόσα Ακρόπολις και 16 συνεχόμενα, δεν θα είμαι παρόν στο φετεινό.
Η αλλαγή χαρακτήρα, η έλλειψη παγκόσμιων, η ημερομηνία και κυριότερο η έλλειψη διάθεσης, με κάνουν να απέχω.
Θετικό πάντως είναι η ασφάλτινη μέρα που θυμίζει παλαιότερα ΕΛΠΑ.
Εύχομαι να το απολαύσετε όλοι και ελπίζω στα καλύτερα σαλόνια του χρόνου. -
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Στο ERC ισχύει Super-Rally?Για το Ακροπολις βεβαιως.....Αρθρο 4.3 γεν. κανονισμου.
-
http://www.motori.gr/newsarticle/7614/% ... E%B7%C2%BB
Το πως «στρίβει» το Ιαπωνικό coupe με τον επίπεδο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 2.000 κ.εκ. με τους 200 ίππους και την κίνηση στον πίσω άξονα, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, όσοι παρακολουθήσουν την πρώτη μέρα του Ράλι Ακρόπολις.
Το Σάββατο δηλαδή 29 Μαρτίου, που θα διεξαχθεί το ασφάλτινο σκέλος του αγώνα. Πίσω από το τιμόνι θα καθίσει ένας παλιό μας γνώριμος των αγώνων ο «Ιαβέρης». Το BRZ θα έχει το ρόλο του τελευταίου πλοηγού και θα περνά από τις Ειδικές Διαδρομές πριν από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Ραλι Ακρόπολις 2014