-
Ο χρήστης Red Garland έγραψε:
Για το θέμα των ενοικιαζόμενων εργαζομένων δεν καταλαβαίνω που είναι η διαφορά μεταξύ Ξαφά, Τζήμερου, Στουρνάρα. Εσύ πιστεύεις ότι διαφωνούν δηλαδή; Ενδιαφέρουσα άποψη, να μας την επιχειρηματολογήσεις όμως.
Επειδή απαντάς αλλού για αλλού. Και ο ΣΕΒ ασχολείται ολημερίς με τον ΙΤ, δεν τον λες ακριβώς και worker-friendly.
Διότι άλλο πράγμα οι φοροελαφρύνσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ΔΥ και άλλο η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων στον ΙΤ. Που αυτό είναι και το θέμα που σε ενόχλησε.Για πες μου λοιπόν, τι έχουν πει για τα 'επαγγέλματα που είναι σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου', αυτό δεν θα πήγαινε για funiest;
Έχεις κάτι να πεις, ή υποθέτεις;Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα για την άποψη άλλων.
Αν θελήσεις δηλαδή την άποψή μου...θα ρωτήσεις άλλους;Επειδή απαντάς αλλού για αλλού
Ποιος το λέει; Ο εφευρέτης του 'αλλού γι αλλού'!!
Διότι άλλο πράγμα οι φοροελαφρύνσεις, η μείωση της γραφειοκρατίας, η μείωση των ΔΥ και άλλο η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων στον ΙΤ.
Μα οι συνθήκες εργασίας (και οι αμοιβές) των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια ακριβώς λόγο φοροεπιβαρύνσεων, μεγάλης - αντιπαραγωγικής- ακριβής - γραφειοκρατίας, πολλών και ταυτόχρονα άχρηστων δυ.
Το χάλι του δημοσίου αντισταθμίζεται επιβαρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα.
Ξέρω διαφωνείς, αν συμφωνούσες δεν θα 'σουν δηθεναριστερός. -
Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση....
αναπτυξη!!!!!
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς εμένα για την άποψη άλλων.
Αν θελήσεις δηλαδή την άποψή μου...θα ρωτήσεις άλλους;Εγώ δεν ζητάω την άποψή σου. Ζήτησα να μου αποδείξεις γιατί αυτό που είπα μπαίνει στα funniest. Τι πιο απλό;
Σε ρώτησα πού στο δεξιό-φιλελεύθερο χώρο είδες ενδιαφέρον για αυτές τις συνθήκες πέρα από την αριστερά, και το οποίο θα διέψευδε τα λόγια μου. Απάντηση με τσιτάτα.
Αν δεν έχεις επιχειρήματα, πες το από την αρχή, μην το κουράζουμε.Μα οι συνθήκες εργασίας (και οι αμοιβές) των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα είναι χάλια ακριβώς λόγο φοροεπιβαρύνσεων, μεγάλης - αντιπαραγωγικής- ακριβής - γραφειοκρατίας, πολλών δυ.
Το χάλι του δημοσίου αντισταθμίζεται επιβαρύνοντας τον ιδιωτικό τομέα.
Ξέρω διαφωνείς, αν συμφωνούσες δεν θα 'σουν δηθεναριστερός.Η ενοικιαζόμενη εργασία και αντίστοιχες μορφές ελαστικής απασχόλησης πέρα ότι εφαρμόζονταν και προ κρίσης στην Ελλάδα, υπάρχουν με τα ίδια προβλήματα και σε ανεπτυγμένες χώρες με σωστό ΔΤ. Αλλά δε σε πειράζει που διαφωνεί μαζί σου η πραγματικότητα.
-
Η δική σου πραγματικότητα.
Άρα...'τα ίδια κι εκεί'. Και γιατί μεταναστεύουν όλοι στα εξωτερικά; το EL παράδοξο, πάνε αλλού να βρουν τα ίδια!
Στα υπόλοιπα σου απάντησα, όπως και να 'χει δεν βλέπω νόημα στο 'διάλογο'. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Άκουσα χθες αυτόν τον (παντελώς άγνωστο σε μένα) Θοδωράκη με το Ποτάμι σε μία συνέντευξη.
Προσωπικά απόρησα με αυτά που έλεγε.
Κάτι ασυναρτησίες, κάτι αοριστολογίες, λίγο από όλα, ένας αχταρμάς.
Σαν να ξύπνησε μία μέρα ο τύπος και επειδή δεν είχε τι να κάνει αποφάσισε να μαζέψει κάποιους για να γίνει 'το τρίτο κόμμα'.Πάει πολύ να χαρακτηρίζονται σαν αοριστολογίες και ασυναρτησίες η ελευθερία από ακραίες ιδεοληψίες, δογματισμούς και μικροσυμφέροντα που οδηγούν σε εμμονές και παραισθήσεις για τη πραγματικότητα! Και είναι επικίνδυνες, και τις έχουμε πληρώσει και τις πληρώνουμε ακριβά!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαμορφώνει το 'Ποτάμι' σαν αυθεντική έκφραση του μετριοπαθούς πολιτικού χώρου που χρειάζεται η δημοκρατία για να λειτουργήσει αποτελεσματικά για το καλό όλων. Στοχεύει να είναι η καλή/σύγχρονη έκδοση των κομμάτων του κεντρώου χώρου που αναγκαστικά πρέπει/θέλουμε να κυβερνήσουν τη χώρα (αναγκαστικά γιατί αλλιώς θα μιλάμε για άλλο πολιτικό σύστημα).
Όταν βλέπεις τόση πολιτική σύγχυση, φθορά και παραλογισμό στά παλιά κόμματα που διεκδικούν το χώρο της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς, η έλευση κάποιου καινούργιου με καθαρές ιδέες μοιάζει με όαση σωτηρίας και ελπίδα αλλαγής προς τα εμπρός!Η κοινή λογική, ο εξορθολογισμός, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι ασυναρτησίες. Όποιος έχει μπεί στο κόπο να διαβάσει τα πολιτικά κείμενα του Θεοδωράκη, δύσκολα θα βρεί κάτι διαφορετικό από αυτά:
17 Πολιτικά Κείμενα
http://topotami.gr/category/politika-kimena/Και δεν είναι τυχαίο, αλλά καθοριστικό και σημαντικό για τον άνθρωπο και τις ιδέες του, ότι ο Θεοδωράκης δεν είναι άλλο ένα φυντάνι της μεγαλοαστικής τάξης της Αθήνας, δεν είναι άλλος ένας εκπαιδευμένος για να επιβληθεί στη κοινωνία από το Αμερικανικό Κολλέγιο, το ALBA, τη μεγάλη ΚΝΕ, κλπ.
Οι εμπειρίες μας καθορίζουν τις πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις μας και δεν μπορεί να μην είχε επίδραση που 'Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισσάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. ....'
http://topotami.gr/o-stavros/Για τέλος, θα σταθώ στο παρακάτω απόσπασμα κείμενου του. Τι να καταλάβει, όμως, όποιος αυτά π.χ. με το λάδι από το χωριό τα είδε μόνο σε ταινίες? (κι αν τα είδε)
http://topotami.gr/politika-kimena/piso ... us-fagame/
'..... Αν και η καλύτερη λύση θα ήταν να φύγει και το αεροδρόμιο από το αεροδρόμιο και να γυρίσει στο Ελληνικό. Το βλέπεις στις ελληνικές ταινίες και το χαίρεσαι. Χωρίς κιγκλιδώματα και μπάτσους. Να μπαίνουμε στην πίστα να χαιρετάμε τους δικούς μας. Να παραλαμβάνουμε οι ίδιοι από τη σκάλα του αεροπλάνου τους ντενεκέδες που μας στέλνει η μάνα από το χωριό. Να γίνει πάλι ανθρώπινη η ζωή μας. Να βάλουν εισπράκτορες στα λεωφορεία. Θα πρότεινα να κλείσει και το Μετρό, αλλά δεν θέλω να φανώ υπερβολικός. .....' (διευκρίνηση ότι είναι ειρωνικό κείμενο) -
Αν αυτό είναι το πρόγραμμα του ποταμιού σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
Τα χουν πει όμως κι άλλοι κι όταν τους δόθηκε η εξουσία δεν τα εφάρμοσαν.
Ο Θεωδοράκης δεν με πείθει σαν άτομο. Και μόνο ότι είναι δημοσιογράφος, και μάλιστα μεγαλο-δημοσιογράφος, μου αρκεί για να τον απορρίψω. -
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Πάει πολύ να ...
Σόρυ αλλά προσωπικά μπερδεύτηκα περισσότερο με το συγκεκριμένο 'κόμμα'. (είναι κόμμα ή κάτι άλλο; )
Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει έντονα τα κείμενα του Καββαθά που διάβαζα πριν 20 χρόνια στους 4 Τροχούς...
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Άκουσα χθες αυτόν τον (παντελώς άγνωστο σε μένα) Θοδωράκη με το Ποτάμι σε μία συνέντευξη.
Σαν να ξύπνησε μία μέρα ο τύπος και επειδή δεν είχε τι να κάνει αποφάσισε να μαζέψει κάποιους για να γίνει 'το τρίτο κόμμα'.Πάει πολύ να χαρακτηρίζονται σαν αοριστολογίες και ασυναρτησίες η ελευθερία από ακραίες ιδεοληψίες, δογματισμούς και μικροσυμφέροντα που οδηγούν σε εμμονές και παραισθήσεις για τη πραγματικότητα! Και είναι επικίνδυνες, και τις έχουμε πληρώσει και τις πληρώνουμε ακριβά!
Ο Σταύρος Θεοδωράκης διαμορφώνει το 'Ποτάμι' σαν αυθεντική έκφραση του μετριοπαθούς πολιτικού χώρου που χρειάζεται η δημοκρατία για να λειτουργήσει αποτελεσματικά για το καλό όλων. Στοχεύει να είναι η καλή/σύγχρονη έκδοση των κομμάτων του κεντρώου χώρου που αναγκαστικά πρέπει/θέλουμε να κυβερνήσουν τη χώρα (αναγκαστικά γιατί αλλιώς θα μιλάμε για άλλο πολιτικό σύστημα).
Όταν βλέπεις τόση πολιτική σύγχυση, φθορά και παραλογισμό στά παλιά κόμματα που διεκδικούν το χώρο της κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς, η έλευση κάποιου καινούργιου με καθαρές ιδέες μοιάζει με όαση σωτηρίας και ελπίδα αλλαγής προς τα εμπρός!Η κοινή λογική, ο εξορθολογισμός, ο κοινωνικός φιλελευθερισμός και η κοινωνική ευαισθησία δεν είναι ασυναρτησίες. Όποιος έχει μπεί στο κόπο να διαβάσει τα πολιτικά κείμενα του Θεοδωράκη, δύσκολα θα βρεί κάτι διαφορετικό από αυτά:
17 Πολιτικά Κείμενα
http://topotami.gr/category/politika-kimena/Και δεν είναι τυχαίο, αλλά καθοριστικό και σημαντικό για τον άνθρωπο και τις ιδέες του, ότι ο Θεοδωράκης δεν είναι άλλο ένα φυντάνι της μεγαλοαστικής τάξης της Αθήνας, δεν είναι άλλος ένας εκπαιδευμένος για να επιβληθεί στη κοινωνία από το Αμερικανικό Κολλέγιο, το ALBA, τη μεγάλη ΚΝΕ, κλπ.
Οι εμπειρίες μας καθορίζουν τις πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις μας και δεν μπορεί να μην είχε επίδραση που 'Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισσάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. ....'
http://topotami.gr/o-stavros/Για τέλος, θα σταθώ στο παρακάτω απόσπασμα κείμενου του. Τι να καταλάβει, όμως, όποιος αυτά π.χ. με το λάδι από το χωριό τα είδε μόνο σε ταινίες? (κι αν τα είδε)
'..... Αν και η καλύτερη λύση θα ήταν να φύγει και το αεροδρόμιο από το αεροδρόμιο και να γυρίσει στο Ελληνικό. Το βλέπεις στις ελληνικές ταινίες και το χαίρεσαι. Χωρίς κιγκλιδώματα και μπάτσους. Να μπαίνουμε στην πίστα να χαιρετάμε τους δικούς μας. Να παραλαμβάνουμε οι ίδιοι από τη σκάλα του αεροπλάνου τους ντενεκέδες που μας στέλνει η μάνα από το χωριό. Να γίνει πάλι ανθρώπινη η ζωή μας. Να βάλουν εισπράκτορες στα λεωφορεία. Θα πρότεινα να κλείσει και το Μετρό, αλλά δεν θέλω να φανώ υπερβολικός. .....'Είναι λίγο περίεργη η... αρθρογραφία σου Adriver, γενικώς έχεις μια αγάπη στις εκλογικές περιόδους, σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή ή τον Ηλία Νικολακόπουλο καλύτερα, η προσφορά σου στο φόρουμ έχει άμεση συνάφεια με τις εκλογές...
Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω, μία συμπαθείς τις κυβερνητικές πολιτικές, μία το Ποτάμι...
Το κείμενο για τον τενεκέ λάδι, είσαι σίγουρος πως το διάβασες; Κι αν το διάβασες, είσαι σίγουρος πως το κατάλαβες;
Γιατί, δεν βγαίνει με τίποτε το συμπέρασμά σου περί νοσταλγίας του Θεοδωράκη, ένα ειρωνικό-σατυρικό ευθυμογράφημμα είναι περισσότερο.Προσωπικά δεν μου είναι αντιπαθής ο Θεοδωράκης, αλλά η ξαφνική εμφάνισή του, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά τολμώ να πω, φαίνεται σαν να μην είχε προλάβει να ετοιμάσει τίποτε, απλώς είδε φως και... βγήκε. Γενικώς, μπορεί η κυβέρνηση να τον υποστηρίζει και να χασκογελάει που κλέβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας η ίδια να εξαφανίσει την Χρυσή Αυγή ώστε να τσιμπήσει τίποτις από εκεί, αλλά μπορεί το φίδι που εξέθρεψε στην αγκαλιά της να την δαγκώσει...
-
Ψηφιζω στον δημο κατοικιας μου σε δημοτικες εκλογες για 1η φορα .Απο τους υποψηφιους δημαρχους δεν γνωριζω κανεναν , ουτε καν ποιο κομμα στηριζει ποιον..
Ποιον να ψηφισω ρε πουστη μου, ολοι τα ιδια γραφουν στα φυλλαδια που μοιραζουν..Αυτον που φατσικα με εμπνεει; Απο την μια δεν θελω να απεχω απ την αλλη δεν θελω να ριξω στην τυχη τον ψηφο... -
Είναι Η ψήφος και όχι ο ψήφος. Συχνά συγχέεται με τον ψόφο. Γιατί είναι Ο ψόφος.
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ψηφιζω στον δημο κατοικιας μου σε δημοτικες εκλογες για 1η φορα .Απο τους υποψηφιους δημαρχους δεν γνωριζω κανεναν , ουτε καν ποιο κομμα στηριζει ποιον..
Ποιον να ψηφισω ρε πουστη μου, ολοι τα ιδια γραφουν στα φυλλαδια που μοιραζουν..Αυτον που φατσικα με εμπνεει; Απο την μια δεν θελω να απεχω απ την αλλη δεν θελω να ριξω στην τυχη τον ψηφο...Τι να σου πω, εγώ αυτό που έχω διαπιστώσει βλέποντας από, κάπως κοντά, ας πούμε, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κι έναν υποψήφιο δήμαρχο, μόνο λαμογιά μπορώ να δω και προσωπικό βόλεμα.
Π.χ υποψήφιος δήμαρχος στα Μελίσσια που περηφανευότανε (απ' ότι μου 'πανε άτομα που πήγαν στη συγκέντρωση που έκανε) επειδή, αμόρφωτος, μπήκε στο διπλωματικό σώμα... Άλλος ένας 'προκομμένος' που κατάφερε το EL dream...ταΐστηκε από το EL δεμόσιο...
Ή υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του, που τρώει χάρη σε αυτόν δημοτικό χρήμα εδώ και κάτι χρόνια.
Και αν εκλεγεί, τα δυο παιδιά της, (ο ένας δουλεύει σε δυο δουλειές μαύρα 15 ευρώ στη μία (σερβιτόρος σε ταβέρνα), στην άλλη (υπάλληλος σε βουλκανιζατέρ) δεν ξέρω) , κι η κόρη της άνεργη, ως δια μαγείας θα βρουν 'δουλειά' στο δήμο...
Ή κάτι δημοτικοί σύμβουλοι στην Πετρούπολη που, μένοντας άνεργοι, ανακαλύψανε τη...δημοκρατία ως...επαγγελματική διέξοδο, ίσως κι ένα (ή πολλά) γερά 'δαγκώματα'.
Λυσσασμένοι από την πείνα ορμάνε να κατασπαράξουν ό,τι απέμεινε.Βλέπετε διαφορετικά πράγματα;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι Η ψήφος και όχι ο ψήφος. Συχνά συγχέεται με τον ψόφο. Γιατί είναι Ο ψόφος.Γραψε λαθος ΗF
-
Ποιον να ψηφισω ρε πουστη μου, ολοι τα ιδια γραφουν στα φυλλαδια που μοιραζουν..Αυτον που φατσικα με εμπνεει; Απο την μια δεν θελω να απεχω απ την αλλη δεν θελω να ριξω στην τυχη τον ψηφο...Ποσα χρονια ζεις στον δημο ? Εισαι ευχαριστημενος με την σημερινη δημ. αρχη ?
Αν ναι ψηφιζεις την ιδια δημοτικη παραταξη, αν οχι πολυ φοβαμαι οτι στην τυχη θα ψηφισεις, ειδικα αν δεν εχεις ασχοληθει καθολου. -
Στον δημο ζω εδω και 3 χρονια. Δεν εχω παρε δωσε με οποιαδηποτε μορφη (τωρα θα χρειαστει, που θα υποβαλλω τα δικαιολογητικα για τον παιδικο σταθμο..)
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Ποιον να ψηφισω ρε πουστη μου, ολοι τα ιδια γραφουν στα φυλλαδια που μοιραζουν..Αυτον που φατσικα με εμπνεει; Απο την μια δεν θελω να απεχω απ την αλλη δεν θελω να ριξω στην τυχη τον ψηφο...Τι να σου πω, εγώ αυτό που έχω διαπιστώσει βλέποντας από, κάπως κοντά, ας πούμε, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κι έναν υποψήφιο δήμαρχο, μόνο λαμογιά μπορώ να δω και προσωπικό βόλεμα.
Π.χ υποψήφιος δήμαρχος στα Μελίσσια που περηφανευότανε (απ' ότι μου 'πανε άτομα που πήγαν στη συγκέντρωση που έκανε) επειδή, αμόρφωτος, μπήκε στο διπλωματικό σώμα... Άλλος ένας 'προκομμένος' που κατάφερε το EL dream...ταΐστηκε από το EL δεμόσιο...
Ή υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του, που τρώει χάρη σε αυτόν δημοτικό χρήμα εδώ και κάτι χρόνια.
Και αν εκλεγεί, τα δυο παιδιά της, (ο ένας δουλεύει σε δυο δουλειές μαύρα 15 ευρώ στη μία (σερβιτόρος σε ταβέρνα), στην άλλη (υπάλληλος σε βουλκανιζατέρ) δεν ξέρω) , κι η κόρη της άνεργη, ως δια μαγείας θα βρουν 'δουλειά' στο δήμο...
Ή κάτι δημοτικοί σύμβουλοι στην Πετρούπολη που, μένοντας άνεργοι, ανακαλύψανε τη...δημοκρατία ως...επαγγελματική διέξοδο, ίσως κι ένα (ή πολλά) γερά 'δαγκώματα'.
Λυσσασμένοι από την πείνα ορμάνε να κατασπαράξουν ό,τι απέμεινε.Βλέπετε διαφορετικά πράγματα;
Και στο Μαρούσι τα ίδια και χειρότερα.
Ευτυχώς που κατεβαίνει και ο Δορύλαος (Κλαπάκης) που από την ιστορία με τα Mall/Golden Hall/Βωβούπολη φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση του κανόνα...
-
Πηγα σε προεκλογικη συγκεντρωση σε σπιτι υποψηφιου δημαρχου
Σας συνιστω να μην αρνηθειτε παρόμοιες προσκλησεις,θα σας τρατάρουν και κατι και θα πεθανετε και στο γελιο -
Ποιον να ψηφισω ρε πουστη μου, ολοι τα ιδια γραφουν στα φυλλαδια που μοιραζουν..Αυτον που φατσικα με εμπνεει; Απο την μια δεν θελω να απεχω απ την αλλη δεν θελω να ριξω στην τυχη τον ψηφο...Παιρνε τηλεφωνα και πες πουλαω ψηφο,οποιος δωσει τα πιο πολλα την πηρε,cash only
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
17 Πολιτικά Κείμενα
'..... Αν και η καλύτερη λύση θα ήταν να φύγει και το αεροδρόμιο από το αεροδρόμιο και να γυρίσει στο Ελληνικό. Το βλέπεις στις ελληνικές ταινίες και το χαίρεσαι. Χωρίς κιγκλιδώματα και μπάτσους. Να μπαίνουμε στην πίστα να χαιρετάμε τους δικούς μας. Να παραλαμβάνουμε οι ίδιοι από τη σκάλα του αεροπλάνου τους ντενεκέδες που μας στέλνει η μάνα από το χωριό. Να γίνει πάλι ανθρώπινη η ζωή μας. Να βάλουν εισπράκτορες στα λεωφορεία. Θα πρότεινα να κλείσει και το Μετρό, αλλά δεν θέλω να φανώ υπερβολικός. .....'Είναι λίγο περίεργη η... αρθρογραφία σου Adriver, γενικώς έχεις μια αγάπη στις εκλογικές περιόδους, σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή ή τον Ηλία Νικολακόπουλο καλύτερα, η προσφορά σου στο φόρουμ έχει άμεση συνάφεια με τις εκλογές...
Δεν μπορώ βέβαια να καταλάβω, μία συμπαθείς τις κυβερνητικές πολιτικές, μία το Ποτάμι...
Το κείμενο για τον τενεκέ λάδι, είσαι σίγουρος πως το διάβασες; Κι αν το διάβασες, είσαι σίγουρος πως το κατάλαβες;
Γιατί, δεν βγαίνει με τίποτε το συμπέρασμά σου περί νοσταλγίας του Θεοδωράκη, ένα ειρωνικό-σατυρικό ευθυμογράφημμα είναι περισσότερο.Προσωπικά δεν μου είναι αντιπαθής ο Θεοδωράκης, αλλά η ξαφνική εμφάνισή του, προκαλεί αρκετά ερωτηματικά τολμώ να πω, φαίνεται σαν να μην είχε προλάβει να ετοιμάσει τίποτε, απλώς είδε φως και... βγήκε. Γενικώς, μπορεί η κυβέρνηση να τον υποστηρίζει και να χασκογελάει που κλέβει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθώντας η ίδια να εξαφανίσει την Χρυσή Αυγή ώστε να τσιμπήσει τίποτις από εκεί, αλλά μπορεί το φίδι που εξέθρεψε στην αγκαλιά της να την δαγκώσει...
High Fidelity είναι πολύ φθηνό ότι υπονοείς περι εκλογών. Δικαίωμα μου όμως να γράφω όταν θεωρώ ότι έχω κάτι να πώ και δικαίωμα να επιλέγω θέματα για το λίγο χρόνο που διαθέτω στο φόρουμ. Έ και όσο αφορά τις εκλογές, δεν νομίζω να έχω περισσότερα σχόλια από εσένα τη τελευταία εβδομάδα! Και πολύ περισσότερο δεν είδα σχόλιο σου για άλλους που έχουν βάλει φωτιά στο πληκτρολόγιο! Οι απόψεις σε ενοχλούν τελικά?
Και κάποιες απαντήσεις για το πως βλέπω τα πράγματα.
Η σημερινή συγκυβέρνηση είναι το εφικτό που μπορούμε να έχουμε και ο Σαμαράς - άσχετα αν μας αρέσει - είναι ο πολιτικός ηγέτης που κατάφερε να διαχειριστεί χαοτικές καταστάσεις και να δώσει μια εικόνα σταθερότητας στη χώρα. Χάος δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, χάος είναι και να ισορροπεί με ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, Βενιζέλο, Μπαλτάκο κλπ. Δεν ξέρω τι σου λέει η 'σταθερότητα', αλλά έχει σημασία για πολλούς που πατάνε στη γή.
Ο Θεοδωράκης και αυτό που δείχνει να στοχεύει με το Ποτάμι είναι αυτό που θα θέλαμε να είναι ο κυβερνών κεντρώος χώρος.
Το ότι στήθηκε στο πόδι είναι γεγονός, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την αξία όσων διατυπώνει. Υποστηρίζει τα αυτονόητα για τον εκσυχρονισμό του συστήματος. Τώρα, όποιος θέλει ανατροπές .... ας προσπεράσει!Τέλος, το μόνο που δεν έγραψα είναι ότι νοσταλγεί την εποχή τών αποστολών από το χωριό! Αυτό που περίμενα να καταλάβεις είναι ότι η (πιθανή προσωπική) εμπειρία του ντενεκέ λαδιού που στέλνει η οικογένεια από το χωριό έχει συμβολικό χαρακτήρα για τα διαφορετικά βιώματα σημερινών πολιτικών ηγετών. Και έχει σημασία!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πηγα σε προεκλογικη συγκεντρωση σε σπιτι υποψηφιου δημαρχουΠήγε ο πατέρας μου και γύρισε πίσω γελώντας.
Κατεβαίνει για δήμαρχος (υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) γιατί με το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει δεν βγάζει μία. Οπότε το σόι του τον έσπρωξε να κατέβει για δήμαρχος, ώστε να αποκατασταθεί επαγγελματικά.Στο ίδιο ψηφοδέλτιο κατεβαίνει και ο ξάδελφός του για δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος έχει περισσότερη εμπειρία και καλύτερο βιογραφικό, αλλά δεν έχει επαγγελματικό πρόβλημα. Αυτός βγάζει φράγκα...
-
delete - διπλή παράθεση!
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ