-
Καλησπέρα,
χθες εγινε αποπειρα παραβιασης του αυτοκινητου μου. Η κλειδαρια του οδηγου δεν λειτουργει και επιπλεον δεν κλειδωνει ουτε απο τον συνοδηγο...Φαινεται οτι εβαλαν καποιο κατσαβιδι...
Που πρεπει να παω για επισκευη? Στην αντιπροσωπεια της FIAT ΄ή σε εξουσιοδοτημενο ή σε καποιο απλό συνεργείο?Ηλεκτρολογο?
Καποιος μου ειπε οτι παιζει να καηκε και καποια ασφαλεια....δεν επρεπε να κλειδωνει απο τον συνοδηγο? Ευχαριστω -
Καλησπέρα,
χθες εγινε αποπειρα παραβιασης του αυτοκινητου μου. Η κλειδαρια του οδηγου δεν λειτουργει και επιπλεον δεν κλειδωνει ουτε απο τον συνοδηγο...Φαινεται οτι εβαλαν καποιο κατσαβιδι...
Που πρεπει να παω για επισκευη? Στην αντιπροσωπεια της FIAT ΄ή σε εξουσιοδοτημενο ή σε καποιο απλό συνεργείο?Ηλεκτρολογο?
Καποιος μου ειπε οτι παιζει να καηκε και καποια ασφαλεια....δεν επρεπε να κλειδωνει απο τον συνοδηγο? Ευχαριστω -
Καλησπέρα,
Οι ασφαλειες ειναι το πιο ευκολο να ελεγθουν, μπορεις να το κανεις μονος σου.
-
Είσαι σίγουρος ότι πήγαν να σου το 'ανοίξουν'?? Σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο και δεν αφήνει σημάδι παραβίασης πάνω στην κλειδαριά.
-
Με το μηχανικό μέρος της κλειδαριάς ασχολούνται οι λαμαρινάδες. Από κει και πέρα αν δεν δουλεύει τα κέντρικό κλείδωμα είναι θέμα ηλεκτρολόγου. Πριν κάνεις ότιδήποτε δες αν έχεις ασφάλεια ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ και επικοινώνησε μαζί τους γιατί είναι πιθανόν να σου καλύψουν το κόστος. Καλό θα ήτανε να το δηλώσεις και στην αστυνομία έστω και την απόπειρα (η ασφαλιστική το απαιτεί αν είναι να πληρώσει να έχει δηλωθεί).
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι πήγαν να σου το 'ανοίξουν'?? Σπάνια γίνεται κάτι τέτοιο και δεν αφήνει σημάδι παραβίασης πάνω στην κλειδαριά.Nai η κλειδαρια ειναι ελαφρρα παραμορφωμενη...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Με το μηχανικό μέρος της κλειδαριάς ασχολούνται οι λαμαρινάδες. Από κει και πέρα αν δεν δουλεύει τα κέντρικό κλείδωμα είναι θέμα ηλεκτρολόγου. Πριν κάνεις ότιδήποτε δες αν έχεις ασφάλεια ΜΕΡΙΚΗΣ ΚΛΟΠΗΣ και επικοινώνησε μαζί τους γιατί είναι πιθανόν να σου καλύψουν το κόστος. Καλό θα ήτανε να το δηλώσεις και στην αστυνομία έστω και την απόπειρα (η ασφαλιστική το απαιτεί αν είναι να πληρώσει να έχει δηλωθεί).Στο ασφαλιστήριο περιέχει την μερική κλοπή..τι ακριβώς ειναι αυτό?Θεωρείται μερική κλοπή η καταστροφή της κλειδαριάς?
Δεν ανεφερα κατι στην αστυνομια,φαντάζομαι αν το κανω μετα απο 2 μερες δεν πειραζει? -
Μερική κλοπή είναι όταν δεν σου κλέψουν όλο το αυτοκίνητο αλλά πχ το ηχοσύστημα ή αν στο κλέψουν και βρεις μόνο το σασί και το υπόλοιπο έχει γίνει ανταλλακτικά. Κάποιες εταιρείες καλύπτουν και το κόστος επισκευής της κλειδαριάς στην απόπειρα κλοπής ή αν σου κλέψουν το ηχοσύστημα και στην προσπάθεια σπάσουν το ταμπλώ καλύπτουν την επισκευή του. Τώρα τι ισχύει για την εταιρεία σου διάβασε το συμβόλαιο στα ψιλά γράμματα τι ισχύει ή ρώτα τον ασφαλιστή σου, μιας και πολλές φορές ισχύουν απαλαγές κι εκεί, δηλαδή σου καλύπτει μέρος της ζημιάς αλλά από το τίποτα και μέρος της ζημιάς να πάρεις κέρδος είναι. Από όσο ξέρω δεν πειράζει να το δηλώσεις αργότερα. Πήγαινε στο ΑΤ της περιοχής σου και ρώτα τους να δεις τι γίνετε
-
Δε μου μοιάζει για κλοπή μάλλον για βανδαλισμός αν καλύπτει κάτι τέτοιο η ασφάλειά σου. Εκτός αν οι απόπειρες κλοπής μετράνε.
-
Κάποιες ασφάλειες αναφέρουν και για βανδαλισμό κλέφτη.
-
Αν υπάρχει κάλυψη, γρήγορα στην Ασφάλεια να αναφέρεις το γεγονός. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα να το αναφέρεις με μερικές μέρες καθυστέρηση. Στα Panda μας χρεώνουν αν θυμάμαι καλά 30-40 ευρώ για την επισκευή της κλειδαριάς. Κάτι τέτοιο θα παίζει και για το Gr. Punto. Αμαρτία δεν είναι να τα βάλεις απο την τσέπη σου αν μπορείς να τα πάρεις πίσω απο την ασφαλιστική?
-
Εκτός αν η αύξηση στα ασφάλιστρα είναι τόσα που δεν αξίζει τον κόπο...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εκτός αν η αύξηση στα ασφάλιστρα είναι τόσα που δεν αξίζει τον κόπο...Ναι σωστά παίζει κι αυτό. Στο megane μου πάντως που είχα χάσει την κάρτα και είχα ασφάλεια κλειδιού πήρα και τα 200 ευρώ που είχα δώσει και δεν έγινε καμμία αύξηση στα ασφάλιστρα!!! Ανάλογα την ασφαλιστική λογικά!!!
-
Τα bonus malus δεν αλλάζουν για τέτοιες καλύψεις. Αλλάζουν μόνο για ατυχήματα. Αν ο φίλος έχει καλυψη για μερική κλοπή είναι πολύ πιθανό να έχει προστασία bonus malus ούτως ή άλλως
-
Κάθε ασφαλιστική είναι διαφορετική αλλά πχ η Interlife
http://www.interlife.gr/pdf/entipa_zhmi ... 2.2012.pdf
Άρθρο 8. Μερική Κλοπή
Καλύπτεται μέχρι του ασφαλιστικού ποσού που
αναγράφεται στην πρώτη σελίδα του ασφαλιστηρίου η
τρέχουσα αξία των ασφαλισμένων εξαρτημάτων του
που έχουν κλαπεί εφόσον αυτά είναι στερεά
προσδεδεμένα
στο σώμα του και απαραίτητα για την
κίνηση και λειτουργία του.** Καλύπτονται επίσης και οι
ζημίες που έγιναν κατά την απόπειρα της κλοπής **μέχρι
όμως του ποσού που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο
συμβόλαιο ανά απόπειρα κλοπής.
Το ηχοσύστημα του οχήματος καλύπτ
εται μέχρι το
ποσό που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο.
Η ανωτέρω
κάλυψη δεν ισχύει για αυτοκίνητα τύπου
cabrio
.
Εξαιρούνται οι ζημίες από οποιαδήποτε αιτία στις
κουκούλες των αυτοκινήτων τύπου
cabrioΟ λήπτης της ασφάλισης και ο ασφαλισμένος έχει
υποχρέωση
επί ποινή εκπτώσεως από κάθε δικαίωμα
αποζημίωσης να δηλώσει την κλοπή εντός 12 ωρών στην αρμόδια αστυνομική αρχή. Έχει επίσης
υποχρέωση να προσκομίσει στην Εταιρία αντίγραφο
της μήνυσης και αντίγραφο δελτίου συμβάντων της
Αστυνομικής Αρχής μετά την ανεύρεση του
αυτοκινήτου, στο οποίο να βεβαιώνονται οι ζημίες ή η
αφαίρεση τεμαχίων ή εξαρτημάτων του αυτοκινήτου. -
σας ευχαριστω ολους
ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΟΡΤΑΣ ΣΕ GRANDE PUNTO