-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
H Pirelli πάντως τα 'μάζεψε' κάπως και στο Bahrain θα φέρει την μέση και την σκληρή γόμα αντί για την μαλακή και την σκληρή που σκόπευε αρχικά...
Η μαλακή δε θα έβγαζε ούτε outlap στο Bahrain με τέτοιες θερμοκρασίες
Μπορει και να του αρεσε παντως του Μπαίρνει, γιατι θα προσφερε 'θεαμα': Remote service οπως στο WRC και αλλαγη ελαστικων στη μεση του γυρου.
Bonus: Επιπλέον προβολή για τους χορηγούς
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
H Pirelli πάντως τα 'μάζεψε' κάπως και στο Bahrain θα φέρει την μέση και την σκληρή γόμα αντί για την μαλακή και την σκληρή που σκόπευε αρχικά...Πάντα αναρωτιούμουν γιατί οι άνθρωποι έχουν την κακιά συνήθεια να σκέφτονται πολύπλοκα, γιατί η Pirelli δε φέρνει την σκληρή και την σκληρή.
-
Ο χρήστης Silberpfeil έγραψε:
H Pirelli πάντως τα 'μάζεψε' κάπως και στο Bahrain θα φέρει την μέση και την σκληρή γόμα αντί για την μαλακή και την σκληρή που σκόπευε αρχικά...
Πάντα αναρωτιούμουν γιατί οι άνθρωποι έχουν την κακιά συνήθεια να σκέφτονται πολύπλοκα, γιατί η Pirelli δε φέρνει την σκληρή και την σκληρή.
Επίσης από χρόνια αναρωτιέμαι γιατί απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση 2 διαφορετικών γομών σε ένα μονοθέσιο.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το να εχουν ιδιο σεταπ και καυσιμα το βρισκω σωστο, γιατι μειωνεται το κοστος (δεν υπαρχει ειδικη εξελιξη για τα quals).
Το να δωσουν μερικα σετ λαστιχα παραπανω ειναι μια απλη και αποτελεσματικη λυση, που δεν νομιζω να κοστιζει και τοσο πολυ.Και εγώ συμφωνώ με το ίδιο σεταπ. Άλλο λέω. Να κάνουν τα δοκιμαστικά τους όμορφα και ωραία και να ξεκινήσουν τον αγώνα με όποιο λάστιχο γουστάρουν. Δεν χρειάζεται καν extra σετ ελαστικών.
Να καταργήσουν δηλαδή την σύνδεση με τον αγώνα. Με αυτό το απλό πραγματάκι δεν θα ξαναδούμε την κωμωδία με Vettel-Button-Hulkenberg να μην κάνουν γύρο και τους υπόλοιπους να περιμεεενουν.H Pirelli πάντως τα 'μάζεψε' κάπως και στο Bahrain θα φέρει την μέση και την σκληρή γόμα αντί για την μαλακή και την σκληρή που σκόπευε αρχικά...
Απόδειξη του ότι το παραξεφτιλίσανε.
Ρε παιδιά δεν είπα ότι η κατάσταση με τα λάστιχα είναι ιδανική, ΑΛΛΑ ότι το προτιμώ από τις εποχές του απόλυτου ύπνου.
Όπως έγραψα και παραπάνω, μέτρα κατά του απόλυτου ύπνου έχουν ήδη παρθεί, δοκιμαστεί και δουλεύουν μια χαρά. Δεν χρειαζόμαστε και τσιχλόφουσκες λάστιχα.
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Πάντα αναρωτιούμουν γιατί οι άνθρωποι έχουν την κακιά συνήθεια να σκέφτονται πολύπλοκα, γιατί η Pirelli δε φέρνει την σκληρή και την σκληρή.
Επίσης από χρόνια αναρωτιέμαι γιατί απαγορεύεται η ταυτόχρονη χρήση 2 διαφορετικών γομών σε ένα μονοθέσιο.
Τι ακριβώς εννοείς?
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς?
Πχ μεσαία στους πίσω τροχούς και μαλακή στους εμπρός.
ή ξέρω εγώ μαλακή στον εμπρός αριστερά και στον δεξί πίσω, μεσαία στον εμπρός δεξί και αριστερό πίσω.
Ή αν φέρνει παραπάνω γόμες: μαλακή στον εμπρός αριστερά, μεσαία στον εμπρός δεξιά, σκληρή στον πίσω δεξιά, μεσαία στον πίσω αριστερά. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς?
π.χ. μαλακά εμπρός, σκληρά πίσω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς?
Ελπίζω να μην είναι αυτό γιατί αλλιώς θα μιλάμε ίσως για τη μεγαλύτερη μ@λ@κί@ που έχει γραφτεί στην ιστορία του φόρουμ από άνθρωπο που παρακολουθεί στενά το σπορΤ.
Αλλά ας μας διαφωτίσει ο Jarno.
-
.... μηπως εννοεί ενδιάμεσα μπροστά , σκληρή πίσω ....
Πλάκα πλάκα , είχα διαβάσει παλιά σε ένα F1Racing που παρουσίαζε ένα μονοθέσιο χωρίς κανέναν περιορισμό ( που χρησιμοποιούσε 2 άξονες πίσω ) ότι σε αυτή την περίπτωση τα 2 πίσω λάστιχα θα μπορούσαν να είναι στεγνα ακόμα και σε περίπτωση βροχής μιας που τα 'πίσω-μπροστά' ελαστικά θα καθάριζαν τον δρόμο για τα 'πίσω-πίσω' ελαστικά ....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι ακριβώς εννοείς?
Ελπίζω να μην είναι αυτό γιατί αλλιώς θα μιλάμε ίσως για τη μεγαλύτερη μ@λ@κί@ που έχει γραφτεί στην ιστορία του φόρουμ από άνθρωπο που παρακολουθεί στενά το σπορΤ.
Αλλά ας μας διαφωτίσει ο Jarno.
Ακριβώς αυτό, χεχμ! Τόσο παράξενο ακούγεται; Θυμάμαι παλαιότερα χρόνια μονοθέσια να αλλάζουν στα pit stop μόνο 2 ελαστικά ή άλλες περιπτώσεις που σε κάποιον από τους δύο άξονες να εμφανίζεται υπέρμετρη φθορά, κλπ. Με μια πιο ευέλικτη επιλογή γόμας (και όχι αυστηρά 4 ίδια ελαστικά), έστω από δεδομένες διαβαθμίσεις (σκληρή-μεσαία-μαλακή, κλπ) δε θα μπορούσε αντίστοιχα να γίνει τέτοια δυναμική ρύθμιση στο μονοθέσιο (σασί, αεροδυναμική) ώστε το αποτέλεσμα να έχει ενδιαφέρον;
Ή αντίστοιχα στο βρεγμένο, όπως εννόησε και ο St.Devote, διαφορετικής γόμας/ικανότητας απορροής, κλπ.
Δεν είναι τωρινή η απορία μου και στο φτωχό μυαλό μου μοιάζει πολύ λογική -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Ή αντίστοιχα στο βρεγμένο, όπως εννόησε και ο St.Devote, διαφορετικής γόμας/ικανότητας απορροής, κλπ.
.... ώπα φίλε , μην με μπλέκεις . Η απορία είναι δική σου , εγώ έκανα πλάκα .
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Ακριβώς αυτό, χεχμ! Τόσο παράξενο ακούγεται; Θυμάμαι παλαιότερα χρόνια μονοθέσια να αλλάζουν στα pit stop μόνο 2 ελαστικά ή άλλες περιπτώσεις που σε κάποιον από τους δύο άξονες να εμφανίζεται υπέρμετρη φθορά, κλπ. Με μια πιο ευέλικτη επιλογή γόμας (και όχι αυστηρά 4 ίδια ελαστικά), έστω από δεδομένες διαβαθμίσεις (σκληρή-μεσαία-μαλακή, κλπ) δε θα μπορούσε αντίστοιχα να γίνει τέτοια δυναμική ρύθμιση στο μονοθέσιο (σασί, αεροδυναμική) ώστε το αποτέλεσμα να έχει ενδιαφέρον;
Δεν είναι τωρινή η απορία μου και στο φτωχό μυαλό μου μοιάζει πολύ λογικήΔε γίνεται καρδιά μου ο εμπρός άξονας να έχει μαλακή γόμα κι ο πίσω σκληρή πχ ή το αντίστροφο.
Δε το καταλαβαίνεις?
Πως θα στηθεί το μονοθέσιο με διαφορετικής σκληρότητας γόμα μπρος/πίσω όταν το ένα μέρος κρατάει περισσότερο από το άλλο?
Ο στόχος στο στήσιμο είναι η ισορροπία, όχι το αντίστροφο.
Είναι ένα πράγμα να αντικαθιστάς φθαρμένα λάστιχα ίδιου compound και εντελώς διαφορετικό να βάζεις πιο μαλακά ή πιο σκληρά σε έναν μόνο άξονα. Βασικά είναι εντελώς χαζό για να μη πω ηλίθιο
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πως θα στηθεί το μονοθέσιο με διαφορετικής σκληρότητας γόμα μπρος/πίσω όταν το ένα μέρος κρατάει περισσότερο από το άλλο?Κι αν ένα μονοθέσιο είναι εκ σχεδιασμού πολύ ευγενικό πχ στα ελαστικά του εμπρός άξονα και με το αεροδυναμικό ζύγι δεν τους βγαίνει βρε παιδί μου, δε μπορούν να πάρουν την πρόσφυση που θέλουν εμπρός, αν μπορούσαν, θα ήταν τόσο offside να δοκιμάσουν εμπρός μαλακότερη γόμα;
Θέλω να πω, in genere, προκύπτει συχνά ότι τα μονοθέσια δεν έχουν το ιδανικό ζύγισμα και όλη τη χρονιά κουβαλούν κουσούρια (υποστροφές, 'ευγένειες', μεγάλες φθορές ελαστικών, κλπ) που προσπαθούν να τις συνεφέρουν όχι πάντα επιτυχημένα. Ο παράγοντας 'παίξιμο με διαφορετικές γόμες' είναι εκτός συζήτησης αξιωματικά ή βάσει κανονισμών; Αυτό ήθελα να πω
(χωρίς ακόμα να καταλαβαίνω το χαζό της υπόθεσης, τεσπα) -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Πως θα στηθεί το μονοθέσιο με διαφορετικής σκληρότητας γόμα μπρος/πίσω όταν το ένα μέρος κρατάει περισσότερο από το άλλο?
Κι αν ένα μονοθέσιο είναι εκ σχεδιασμού πολύ ευγενικό πχ στα ελαστικά του εμπρός άξονα και με το αεροδυναμικό ζύγι δεν τους βγαίνει βρε παιδί μου, δε μπορούν να πάρουν την πρόσφυση που θέλουν εμπρός, αν μπορούσαν, θα ήταν τόσο offside να δοκιμάσουν εμπρός μαλακότερη γόμα;
Θέλω να πω, in genere, προκύπτει συχνά ότι τα μονοθέσια δεν έχουν το ιδανικό ζύγισμα και όλη τη χρονιά κουβαλούν κουσούρια (υποστροφές, 'ευγένειες', μεγάλες φθορές ελαστικών, κλπ) που προσπαθούν να τις συνεφέρουν όχι πάντα επιτυχημένα. Ο παράγοντας 'παίξιμο με διαφορετικές γόμες' είναι εκτός συζήτησης αξιωματικά ή βάσει κανονισμών; Αυτό ήθελα να πω
(χωρίς ακόμα να καταλαβαίνω το χαζό της υπόθεσης, τεσπα)Μα δεν είναι θέμα κανονισμών, αυτό προσπαθώ να σου πω.
Πέρα από τον πονοκέφαλο του στησίματος (κράτημα δεν παίρνεις μόνο από τα λάστιχα), τι θα κάνεις όταν η μαλακή γόμα τελειώσει εκεί που κρατούσε φουλ αλλά το άλλο μέρος συνεχίζει να κρατάει? ...είναι πρακτικά αδύνατο να οδηγηθεί όπως λες.
Μπρος/πίσω επιβάλλεται το φοράει την ίδια σκληρότητα γόμας.
-
Στους αγώνες μοτοσυκλέτας χρησιμοποιούν διαφορετικές γόμες μπρος/πίσω.
Τα τετράτροχα είναι αλλιώς, βέβαια, αλλά... του Μπέρνι θα του άρεσε σαν ιδέα. -
Στο Νασκαρ είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να αλλάζουν μόνο τα δεξιά λάστιχα. Τωρα θα μου πεις τι σχέση εχει με τη Φ1; Προφανώς καμμία αλλά σε αγώνα που τα 3' θεωρείται χαώδης διαφορά, δεν είναι και τόσο λογικά να έχεις κακοστημένο αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Στο Νασκαρ είναι πάρα πολύ συνηθισμένο να αλλάζουν μόνο τα δεξιά λάστιχα. Τωρα θα μου πεις τι σχέση εχει με τη Φ1; Προφανώς καμμία αλλά σε αγώνα που τα 3' θεωρείται χαώδης διαφορά, δεν είναι και τόσο λογικά να έχεις κακοστημένο αυτοκίνητο.Σε μία πίστα όπως του Montmelo θα βοηθούσε η αριστερή πλευρά να είναι μια γόμα σκληρότερη. Κατα τη γνώμη μου.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Δε γίνεται καρδιά μου ο εμπρός άξονας να έχει μαλακή γόμα κι ο πίσω σκληρή πχ ή το αντίστροφο.Δε το καταλαβαίνεις?
Είναι ένα πράγμα να αντικαθιστάς φθαρμένα λάστιχα ίδιου compound και εντελώς διαφορετικό να βάζεις πιο μαλακά ή πιο σκληρά σε έναν μόνο άξονα. Βασικά είναι εντελώς χαζό για να μη πω ηλίθιο
Παρολα αυτα, στα MotoGP βαζουν διαφορετικες γομες μπρος/πισω κι εχω την εντυπωση οτι -αν οχι τωρα, τοτε παλιοτερα- υπαρχουν/υπηρχαν ελαστικα με διαφορετικη γομα δεξια/αριστερα.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δε γίνεται καρδιά μου ο εμπρός άξονας να έχει μαλακή γόμα κι ο πίσω σκληρή πχ ή το αντίστροφο.
Δε το καταλαβαίνεις?
Παρολα αυτα, στα MotoGP βαζουν διαφορετικες γομες μπρος/πισω κι εχω την εντυπωση οτι -αν οχι τωρα, τοτε παλιοτερα- υπαρχουν/υπηρχαν ελαστικα με διαφορετικη γομα δεξια/αριστερα.
Όντως.
Μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα λάστιχα είχαν διαφορετική γόμα στην αριστερή πλευρά, διαφορετική στη δεξιά και διαφορετική στο μέσον του ελαστικού.
EDIT: Μια που το ανέφερες, αυτό θα γίνει και το ΠΣΚ στο Austin
http://www.motogp.com/en/news/2013/Tyre ... ing+in+USA
'Our data from testing shows that the faster right-hand corners at the circuit require slightly harder rubber on the right shoulder of the rear slicks for greater stability and durability, so we will take asymmetric rear slicks to Austin.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
H Pirelli πάντως τα 'μάζεψε' κάπως και στο Bahrain θα φέρει την μέση και την σκληρή γόμα αντί για την μαλακή και την σκληρή που σκόπευε αρχικά...Ή αλλιως, η γκρινια της RedBull πιανει τοπο..
2013 - UBS Chinese Grand Prix