-
sparticle, επειδη εισαι ιδιαιτερα σοβαρος συνομιλητης, και επειδη αναφερεσαι (και) σε μενα, εξηγω τι εννοω, και πιστευω θα καταλαβεις:
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Από όλους αυτούς που θεωρούν επικές τις σφαλιάρες που ρίχνει για τόσα συνεχόμενα GP ο Massa στον Alonso, περιμένω στωικά να πάνε στα αντίστοιχα περσινά, προπερσινά, παραπροπερσινά GP και να είναι αμείλικτοι με τον Βραζιλιάνο.Αν 3 χιλιοστά στην Αυστραλία και 1,5 δέκατο στη βρεγμένη Μαλαισία (από δοκιμές, γιατί στον πρώτο αγώνα ο Massa τερμάτισε κάτι δευτερόλεπτα πίσω απ' τον Alonso -ήταν γιατί τον ειρωνεύτηκαν στο team radio) τους κάνει να πιστεύουν ότι η Ferrari πρέπει να αρχίσει επειγόντως να αβαντάρει το Massa έναντι του Alonso, τότε τι να πω... Αν μαζέψουμε όλες τις χρονικές διαφορές τρία χρόνια τώρα, θα βγουν...μέρες...
Κανεις λογικος ανθρωπος, που παρακολουθει Φ1, δεν μπορει να βγαλει αυτο το συμπερασμα. Προσωπικα εγω εχω κανει αμειλικτη κριτικη στον Μασσα, τον οποιο θεωρω αναξιο για να κραταει θεση στη Φερραρι, κυριολεκτικα δεκαδες φορες (δεν εχω χρονο να quotαρω).
Αυτο που ηθελα να δειξω ειναι οτι κατανταει αηδια η πιπιλα 'αβανταρουμε τον Νο1 επειδη ειναι ταχυτερος/καλυτερος' απο τον πρωτο αγωνα της χρονιας. Ολοι οι αλλοι διεκδικητες (Φεττελ, Χαμιλτον, Μπατον, Μασσα-Ραϊκονεν οταν ηταν μαζι κτλ) πρεπει να υποστουν απωλειες στους βαθμους απο τους teammates τους, μεχρι να ξεκαθαρισει η εικονα. Ο Αλονσο ξεκιναει εχοντας τον υποτακτικο πισω του, καμια φορα μεχρι και στο γκριντ, οτι και να κανει αυτος στο γηπεδο.
Οπως θα ειδες, εβαλα και το σχετικο smiley. Δεν ειμαι τοσο αφελης να περιμενω οτι η Φερραρι θα αβανταρει τον Μασσα εναντι του Αλονσο, θα ηθελα ομως να τη δω να μην του κατεστρεφει ετσι τη χρονια και την ψυχολογια απο την αρχη.στον πρώτο αγώνα ο Massa τερμάτισε κάτι δευτερόλεπτα πίσω απ' τον Alonso -ήταν γιατί τον ειρωνεύτηκαν στο team radio
Σ' αυτο θα κανω μια ειδικη αναφορα: Ακουσαμε στον προηγουμενο αγωνα, οτι δεν ειναι ξεκαθαρο ποια στρατηγικη ειναι καλυτερη (να μπαινεις πρωτος ή δευτερος), κατι που τα τελευταια χρονια ειναι πασιφανεστατο. Αλλωστε στα πρωτα πιτστοπ, που μπηκαν με τη σειρα που ηταν στον αγωνα (1ος ΦΜ, 2ος ΦΑ), η καταταξη δεν αλλαξε, ενω στα δευτερα αλλαξε η σειρα των στοπ και κατα τυχη και η καταταξη. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ο Μασσα τερματισε πισω απο τον Αλονσο, μην παιζουμε με τις λεξεις. Στη συνεχεια, και αφου τον ειχαν γαμησει ασαλιωτο, ηρθε το επικο μηνυμα: Τωρα που εχεις αδεια πιστα μπροστα, δειξε μας τι αξιζεις.
Πιστευω εισαι αρκετα εξυπνος και ειλικρινης για να καταλαβεις τη διαφορα και να μην αποδιδεις στο radio message το αποτελεσμα της ψυχρης εκτελεσης μεσω της στρατηγικης. Κανεις αλλος δεν το εκανε, το μηνυμα ηταν απλα το κερασακι στην τουρτα.Συμπερασματα:
- Οπως και ο συντροφος ριπερ, δεν υποστηριζω οτι η Φερραρι πρεπει να αλλαξει στρατηγικη. Αυτη ειναι τοσο χρονια, αυτη θα μεινει. Δεν μου αρεσει, αλλα ειναι δικαιωμα τους, και μαλιστα πλεον εντος των κανονων.
- Ο Αλονσο, παρα το οτι κανει φοβερες χρονιες (το εχω γραψει παααρα πολλες φορες), δεν ειναι και ο
Κιμι. ( just kidding).
Δεν ειναι δηλαδη πλεον ο uber alles που βγαζει το 170%, που εγραψε ενας φιλος παραπανω ή ο αρχοντας της βροχης, οπως λεγαμε παλια. Ειναι απο τους καλυτερους, αλλα υπαρχουν τουλαχιστον 2 (Φεττελ και Χαμιλτον) που ειναι ισαξιοι του. Και ειδικα ο πρωτος, του εχει κατσει ασχημα στην καριερα του, στερωντας του νικες και τιτλους, - Ο Μασσα εχει κανει ενα comeback αξιοσημειωτο, γιατι οταν σε παρει η κατω βολτα, δυσκολα συνερχεσαι. Αυτο που γινεται σε βαρος του ειναι τουλαχιστον ατυχες.
- Αφου η Φερραρι εχει αυτην την ¨πολιτικη', ας το κανει στα ισα (ο κανονισμος το επιτρεπει).
'Φελιπε, συμφωνα με το αρθρο 3, παρ. 4 του συμβολαιου σου, κανε στην μπαντα να περασει ο Εκλεκτος. (Θα) ειναι faster than you'. Τα αλλα ειναι παπαριες και στερουν και χρονο και θεσεις απο τον Αλονσο, οπως σωστα λεει και ο greo.
Αν αύριο ο Massa φύγει μπροστά και ο Alonso δεν μπορεί να ακολουθήσει, θα τερματίσει παλι πισω του. That simple.
Φικζντ
Καλο αγωνα, εγω θα εχω παλι ιντερνετ αυριο.
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Περιεργα quals τα σημερινα! Δεν περιμενα να σερνονται τοσο οι ταυροι!!Εκτος αν οντως εχουν τοσο θεμα με τα ελαστικα η εχουν τελειως wet set up.O Vettel πραγματικα με εχει εκπληξει ευχαριστα στη βροχη. Αλλα και παλι μπαινει το πιο πανω ερωτημα..Μηπως το +1 σεκ απο τον Μασσα ειναι λογω ρυθμισεων?
Μια αλλη εκπληξη μη αναμενομενη ειναι ο Σουτιλ. Εχει ερθει πολυ καυλ@μενος και ριχνει καλο ξυλο στον ΝτιΡΣ!!!
Μπιανκι(τσι) !!! Next big thing για μενα. Και του χρονου νομιζω θα ειναι σε τοπ ομαδα!
Μασσα-Αλονσο.
Ο Μασσα τα πηγε καλυτερα απο οτι περιμενα.Ειδικα στις μικτες συνθηκες πιστευα οτι θα εμενε πισω αλλα με διεψευσε πανηγυρικα και βρηκαν(ε) ευκαιρια τα τρολ να κανουν την δουλεια τους.
Με το θαρρος που βλεπω να παιρνει ο Μασσα σιγα σιγα φοβαμαι μην εχουν καμια επαφη αυριο..
+1 σε όλα εκτός από το σχόλιο για Bianchi και Massa που παίρνει +1000
-
willbuxton Heavy, dark clouds coming in over turns 5 and 6. Won't be long before the rain arrives.
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
willbuxton Heavy, dark clouds coming in over turns 5 and 6. Won't be long before the rain arrives.Thanks twitty
-
Σήμερα δεν τα πάει καλά το chrome.... double post...
-
Chance of rain : 90%
Humidity : 63%Χε χε χε
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
willbuxton Heavy, dark clouds coming in over turns 5 and 6. Won't be long before the rain arrives.
Thanks twitty
-
WilliamsF1Team Rain starting to fall in the pitlane now #MalaysianGP
-
Ξεκινησε να βρεχει, οχι πολυ δυνατα αλλα σταθερα........
-
Πάμε για εκκίνηση πίσω από SC δλδ..... Μάλιστα.... Μην τον είδατε τον SV τότε....
-
κατι μου λεει οτι δεν προκειται να νικησει κανεις απο τα φαβορι...
δηλαδη θα απεκλεια Φεττελ και Αλονσο.
-
Massa ????
-
εγώ γιατί δεν βλέπω βροχή...???
edit: ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο τραγικά όσο το περιγράφετε...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Πάμε για εκκίνηση πίσω από SC δλδ..... Μάλιστα.... Μην τον είδατε τον SV τότε....Μη παίρνεις κι όρκο, ιδιαίτερα δε αν κρίνω από το ρυθμό του στην Αυστραλία.
Η βροχή μειώνεται σε ένταση, η μπόρα πέρασε.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάμε για εκκίνηση πίσω από SC δλδ..... Μάλιστα.... Μην τον είδατε τον SV τότε....
Μη παίρνεις κι όρκο, ιδιαίτερα δε αν κρίνω από το ρυθμό του στην Αυστραλία.
Η βροχή μειώνεται σε ένταση, η μπόρα πέρασε.
Ναι αληθές αυτό. Αλλά Μαλαισία είναι....
-
Σύμφωνα με τον Pastor ξεκινούν με τα inters και ίσως να αλλάξει κάτι πριν την εκκίνηση. Όπως καταλαβαίνω υπάρχει νερό στη πίστα.
-
...το ζητούμενο είναι να έχουμε κανονική εκκίνηση!..
και... καλημέραααααα!.. -
Ποιός είναι έτοιμος για live commenting για αυτούς που δεν ξέρουν να ανοίξουν ένα stream?
-
τι διαφορα ηλικιας εχει ο Τοντ με την σχιστοματα;
-
Πάμε για κανονική εκκίνηση.
2013 - Petronas Malaysia Grand Prix