-
καλησπερα σας.
ψαχνω αυτο το καιρο να παρω ενα μεταχειρισμενο αμαξι και στην περιοχη μου (Κρητη) πεφτω συνεχεια σε ενοικιαστηκα αμαξια....εδω στα μαγαζια τον εμπορων 90% τα αμαξια που πουλανε ειναι απο ενοικιαστηκα και ολα με γυρισμενα χλμ ελεος!!!
εχω ενα ερωτημα ομως για τα ενοικιαστηκα,αποτι ξερω ο νομος τους λεει να τα κρατανε μεχρι 5-6 χρονια σωστα?
σημερα εγινε το εξεις:ειδα αμαξι του 2002 σε μαντρα και ειχαν ξεχασει το ασφαλιστηριο στο ντουλαπι και εγραφε οτι ηταν ασφαλισμενο το 2012 και με καθαρα γραμματα οτι ηταν απο εταιρεια ενοικιαστηκων.
πως γινεται λοιπον να κρατανε αμαξι 10+ χρονων στο ενοικιο??ξεχασα να πω οτι το αμαξι εγραφε 65,000χλμ
-
καλησπερα σας.
ψαχνω αυτο το καιρο να παρω ενα μεταχειρισμενο αμαξι και στην περιοχη μου (Κρητη) πεφτω συνεχεια σε ενοικιαστηκα αμαξια....εδω στα μαγαζια τον εμπορων 90% τα αμαξια που πουλανε ειναι απο ενοικιαστηκα και ολα με γυρισμενα χλμ ελεος!!!
εχω ενα ερωτημα ομως για τα ενοικιαστηκα,αποτι ξερω ο νομος τους λεει να τα κρατανε μεχρι 5-6 χρονια σωστα?
σημερα εγινε το εξεις:ειδα αμαξι του 2002 σε μαντρα και ειχαν ξεχασει το ασφαλιστηριο στο ντουλαπι και εγραφε οτι ηταν ασφαλισμενο το 2012 και με καθαρα γραμματα οτι ηταν απο εταιρεια ενοικιαστηκων.
πως γινεται λοιπον να κρατανε αμαξι 10+ χρονων στο ενοικιο??ξεχασα να πω οτι το αμαξι εγραφε 65,000χλμ
-
καλησπερα σας.
-
Νοικιάρικα μήπως;
-
Δεν υπάρχει κανένας νόμος για την ηλικία των νοικιάρικων. Όσο συμφέρει την καθε εταιρεία τα κρατάει
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας νόμος για την ηλικία των νοικιάρικων. Όσο συμφέρει την καθε εταιρεία τα κρατάειτοσα χρονια νομιζα οτι με το νομο εχουν δικαιωμα να τα κρατανε 5-6 χρονια λαθος μου λοιπον..
αυτο με τα χλμ παντως ειναι μεγαλη κοροιδια και αντε πες τους και τπτ θα αρχισουν το παραμυθι 'ετσι το πηρα και εγω κτλ' -
Φίλε λίγο αν το ψάξεις βρίσκεις άκρη και ποιός έκανε τι. Πχ στον έλεγχο του ΚΤΕΟ στην αναφορά φαίνεται η ημερομηνία ελέγχου και τα χιλιόμετρα.
-
για να μαθω τα πραγματικα χλμ πρεπει να βρω ολα τα χαρτια του κτεο που εχει περασει στα 10 χρονια να καταλαβω ποτε εγινε η αλχημεια.να μου διξει ο εμπορας τα προηγουμενα κτεο δεν υπαρχει περιπτωση γιατι πολλυ πιθανον δεν τα εχει εφοσον τωρα εβαλε το αμαξι στο μαγαζι του.
υπαρχει περιπτωση με την πινακιδα ενος οχηματος να παω στο κτεο και να μου δειξουν το ιστορικο του?δεν μιλαω για το συγκεκριμενο αμαξι αλλα γενικα σε τετοια περιπτωση. -
Ο χρήστης SDHP έγραψε:
για να μαθω τα πραγματικα χλμ πρεπει να βρω ολα τα χαρτια του κτεο που εχει περασει στα 10 χρονια να καταλαβω ποτε εγινε η αλχημεια.να μου διξει ο εμπορας τα προηγουμενα κτεο δεν υπαρχει περιπτωση γιατι πολλυ πιθανον δεν τα εχει εφοσον τωρα εβαλε το αμαξι στο μαγαζι του.
υπαρχει περιπτωση με την πινακιδα ενος οχηματος να παω στο κτεο και να μου δειξουν το ιστορικο του?δεν μιλαω για το συγκεκριμενο αμαξι αλλα γενικα σε τετοια περιπτωση.Πως θα μαθεις σε ποιο κτεο εχει περασει;
-
Μόνο αν ρωτήσεις. Αυτό με το χαρτί του ΚΤΕΟ το λέω γιατί συνήθως η αλχημεία γίνετε λίγο πριν βάλει πωλητήριο και μπορείς να δεις το τελευταίο (ισχόν) δελτίο τεχνικού ελέγχου που πρέπει να έχει κάποιος και μπορείς να δεις τι χιλιόμετρα είχε όταν πέρασε τελευταία φορά από ΚΤΕΟ.
-
προσεξα στο αυτοκολλητο του κτεο που βαζουν στην πινακιδα οτι πρεπει να περασει σε 2 μηνες αρα ο τελευταιος ελεγχος εγινε στα μεσα του 2011 λογικα δεν θα τα ειχαν γυρισει τοτε.
-
Απ ότι ξέρω υπάρχει όριο για τα νοικιάρικα και είναι τα 6 χρόνια. Υπάρχει περίπτωση αυτό το όριο να έχει ανέβει λόγω κρίσης. Όπως και να έχει το θέμα είναι σίγουρο ότι δεν τηρούν όλα τα R.A.C αυτό το όριο. Το ότι στους περισσότερους μαντράδες τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα είναι απο R.A.C να μην σε παραξενεύει, είναι πολύ φυσιολογικό!!!
αγορά αυτοκινήτου και ενοικιαστηκά?