-
Edit: ok, οi mods συγχώνευσαν τα παρακάτω με προηγούμενό μου topic, καλά έκαναν, απλά το σημειώνω γιατί δεν έχει ειρμό η συνέχεια των μηνυμάτων.
Το νέο Seat Leon!!
Με ταβάνι τα ~25κ, ήμουν στο τσαφ για την A3 Ambition. Για διάφορους λόγους την εγκατέλειψα και 'έπεσα' στο Golf το οποίο μου φάνηκε ακριβό. Είδα το νεο Auris, αυτό κι αν ήταν πανάκριβο!! Οδήγησα το νέο Astra, απογοήτευση (ίδιοι χώροι καμπίνας με το Corsa). Το Focus δεν μου αρέσει, το Ceed μου φάνηκε ακριβό για ΚΙΑ. Έκανα ένα ακόμα άλμα προς τα κάτω και είπα μετά για Corsa πετρέλαιο λόγω οικονομίας αλλά με απογοήτευσε ο θορυβος του κινητήρα και τα πολύ φτηνά πλαστικά μέσα. Μετά άρχισα να κοιτάω super-mini με βαριά καρδιά αλλά (ευτυχώς!) οι παραδόσεις του Rio θα αρχίσουν τον... Ιούλιο ενώ το Fiesta με τρόμαξε σαν νέος κινητήρας και κακοί χώροι πίσω. Μετά σπάστηκα άρχισα να κοιτάω τα μεταχειρισμένα και να κατεβάζω ταβάνια στα 8-9.000 και να ξενυχτάω στις σελίδες μαντράδων.
Η υπομονή όμως (ή αναποφασιστικότητα ή το γεγονός ότι δεν βιαζόμουν) μού βγήκε σε καλο. 'Πληροφορορήθηκα τυχαία' χθες το βράδυ ότι ήρθε τελικά το νέο Leon. Καλα γιατί δεν μου το είπατε αμέσως;;; Εϊναι αυτό ακριβώς που έψαχνα!
Βενζίνη, 1.2/105 έκδ. Style, ονομαστική κατανάλωση 4.9 (!!!!-πετρέλαιο 3.8!!), τέλη 108 ευρώ, 0-100 σε 10sec, 6άρι σαζμάν, με ένα 15άρι είσαι έτοιμος!!
Για γούστα, 1.4/140 εκδ. FR, ονομαστική 5.2, τέλη 108 ευρώ, 0-100 σε 8.2, εξοπλισμό δεν το συζητάμε, 6άρι σαζμάν, με ένα 18άρι έφυγες... ΑΥΤΕΣ είναι τιμές!!!
Ευτυχώς Παναγίτσα μου δεν 'κλείδωσα' έναν σκασμό λεφτά στην Α3, ευτυχώς δεν μου τα 'φαγε κανένας μαντράς.
Να το πάρω;;;
-
Ο αναποφάσιστος αποφάσισε!!
.....>Να το πάρω;;;
-
Γιατι οχι το 1.6 tdi με 0 τελη και καλο πακετο εξοπλισμου γυρω στα 18κ;
-
Όλα τα λεφτά οι 'ονομαστικές καταναλώσεις'!!!
-
Οι καταναλώσεις που γράφεις topic starter είναι αυτές του κατασκευαστή. Δηλαδή, σε συγκεκριμένες συνθήκες, και απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα. Google it. Επίσης, αν έχεις βαρύ πόδι και ανοίγει το turbo μην περιμένεις τέτοια νούμερα. Γείτονας-φίλος έχει το polo 1.2tsi και παραπονιέται πολύ για την κατανάλωση. Επίσης, δες πόσο έχουν τα σέρβις και ρώτα και κανένα λογιστή για τα τεκμήρια αγοράς, διαβίωσης και συντήρησης όποιου αυτοκινήτου κι αν αγοράσεις. Ρώτα και μια πόσο πάει το σέρβις για το καθένα. Τη χαμηλότερη κατανάλωση σε 'γρηγορούτσικο' αυτοκίνητο, τη βλέπω στο Scirocco 1.4 του κολλητού μου, η οποία πράγματι πέφτει μέχρι 6.5 με συντηρητική οδήγηση.
Επίσης, δες αν ο κατασκευαστής προβλέπει και συμπλήρωση λαδιού κι αν το θεωρεί φυσιολογικό.
Καλορίζικο όποιο κι αν αγοράσεις.
-
οι πραγματικες καταναλωσεις του ντιζελ ειναι παντα πιο κοντα στις ονομαστικες.
-
Ο χρήστης ToucHDowN έγραψε:
Το νέο Seat Leon!!Να το πάρω;;;
Ποσα νεα θεματα θα ανοιξεις;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το νέο Seat Leon!!
Να το πάρω;;;
Ποσα νεα θεματα θα ανοιξεις;
Μα είναι αποφασισμένος λέμε!
-
Πιστέυω χρειάζεται ένα θεματάκι το Leon
-
Ο χρήστης britgreek έγραψε:
Οι καταναλώσεις που γράφεις topic starter είναι αυτές του κατασκευαστή. Δηλαδή, σε συγκεκριμένες συνθήκες, και απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα. Google it. Επίσης, αν έχεις βαρύ πόδι και ανοίγει το turbo μην περιμένεις τέτοια νούμερα. Γείτονας-φίλος έχει το polo 1.2tsi και παραπονιέται πολύ για την κατανάλωση.Oι ονομαστικες καταναλωσεις απεχουν συνηθως 1,5-2 λιτρα απο τις κανονικες συνηθως... Ειδικα τον χειμωνα... Το καλοκαιρι εχει μια ταση μειωσης η ψαλιδα χωρις air condition.
Ο φιλος σου με το 1.2 tsi δε ξερει να το οδηγει γι αυτο παραπονιεται. Κι εγω Ibiza 1.2 tsi εχω και για την οδηγηση που του κανω ειμαι πολυ ευχαριστημενος, δε περιμενα κατι καλυτερο. -
τα κάκαλα μας, τσουρέκια πλέον.
-
Ο χρήστης britgreek έγραψε:
Οι καταναλώσεις που γράφεις topic starter είναι αυτές του κατασκευαστή. Δηλαδή, σε συγκεκριμένες συνθήκες, και απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα. Google it. Επίσης, αν έχεις βαρύ πόδι και ανοίγει το turbo μην περιμένεις τέτοια νούμερα. Γείτονας-φίλος έχει το polo 1.2tsi και παραπονιέται πολύ για την κατανάλωση. Επίσης, δες πόσο έχουν τα σέρβις και ρώτα και κανένα λογιστή για τα τεκμήρια αγοράς, διαβίωσης και συντήρησης όποιου αυτοκινήτου κι αν αγοράσεις. Ρώτα και μια πόσο πάει το σέρβις για το καθένα. Τη χαμηλότερη κατανάλωση σε 'γρηγορούτσικο' αυτοκίνητο, τη βλέπω στο Scirocco 1.4 του κολλητού μου, η οποία πράγματι πέφτει μέχρι 6.5 με συντηρητική οδήγηση.Επίσης, δες αν ο κατασκευαστής προβλέπει και συμπλήρωση λαδιού κι αν το θεωρεί φυσιολογικό.
Καλορίζικο όποιο κι αν αγοράσεις.
Ευχαριστώ! Γνωρίζω τη θεωρία για τις ονομαστικές, αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφωνήσεις, ότι χρειαζόμαστε ένα συγκρίσιμο μέγεθος σε τέτοιες κουβέντες, έναν κοινό παρονομαστή. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε καταναλώσεις με βάση 'το ποδι μου είναι βαρύτερο από το δικό σου'. Εκτός κι αν δε χρειάζεται να συγκρίνουμε καταναλώσεις. Για τα τεκμήρια θα ρωτήσω, ευχαριστώ, αν και μου φαίνεται 'τραβηγμένη' η προτροπή σου για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Θα το κάνω πάντως, ίσως κάτι μου διαφεύγει.
Συμπλήρωση λαδιού πότε;
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
τα κάκαλα μας, τσουρέκια πλέον.Ε, δεν πειράζει. Πάσχα έρχεται, βάλε κι ένα αυγό από δίπλα και φάτα την Ανάσταση.
-
Ο χρήστης ToucHDowN έγραψε:
Ευχαριστώ! Γνωρίζω τη θεωρία για τις ονομαστικές, αλλά φαντάζομαι δεν θα διαφωνήσεις, ότι χρειαζόμαστε ένα συγκρίσιμο μέγεθος σε τέτοιες κουβέντες, έναν κοινό παρονομαστή. Δεν μπορεί να συγκρίνουμε καταναλώσεις με βάση 'το ποδι μου είναι βαρύτερο από το δικό σου'. Εκτός κι αν δε χρειάζεται να συγκρίνουμε καταναλώσεις. Για τα τεκμήρια θα ρωτήσω, ευχαριστώ, αν και μου φαίνεται 'τραβηγμένη' η προτροπή σου για ένα μικρομεσαίο αυτοκίνητο. Θα το κάνω πάντως, ίσως κάτι μου διαφεύγει.
Συμπλήρωση λαδιού πότε;
Για τα τεκμήρια που λες, θα σου πω το δικό μας παράδειγμα, μιας και αγόρασα πριν από 1.5 μήνα. Έχουμε ένα Matiz 800cc το οποίο σύμφωνα με το λογιστή έχει τεκμήριο περίπου 3000. Το getz ως 1.4 έχει τεκμήριο πάνω από 4000. Άρα μέχρι τώρα μιλάμε για περίπου 7000 που πρέπει να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά σου. Απο'κει και πέρα, αν το getz αγοράστηκε πχ 3000 (το πήρα πολύ πιο φτηνά, γιατί ήταν περίπτωση), τότε πρέπει να δικαιολογήσω και το πού βρήκα τα 3000 για να το αγοράσω. Δηλαδή, αν τα καλύπτω από το μισθό μου και τα λοιπά εισοδήματα που μπορεί να έχω (πχ ενοίκια). Αν του χρόνου είμαι άνεργος και δεν έχω εισόδημα, τότε στη δήλωση του επόμενου χρόνου πολύ απλά δεν δικαιολογώ τα τεκμήρια των αυτοκινήτων, και θα πρέπει να πληρώσω φόρο. Βάλε και τα τεκμήρια διαβίωσης και την κατάργηση του αφορολόγητου για τα παιδιά (έχω 2), και καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για ένα καθόλου ευτελές ποσό που θα κληθώ να πληρώσω.
Χαρακτηριστικά θα σου πω ότι ο πατέρας μου που είναι συνταξιούχος είχε ένα παλιό 1600άρι. Λόγω του ότι μειώθηκε η σύνταξή του σε ποσοστό της τάξης του 40%, ενημερώθηκε ότι δεν θα το δικαιολογούσε πια. Έτσι απλά φώναξε μια εταιρεία και το έδωσε για απόσυρση παίρνοντας μόνο 150 ευρώ. Γιατί έτσι όπως τα έχουν κάνει, το 1000άρικο (στην καλύτερη περίπτωση) σε φόρο θεωρείται δεδομένο, κι αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, απλά κοιτάς πώς θα ξεφορτωθείς όσα σε βαραίνουν ως τεκμήριο.
Εγώ αυτό πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα με την αγορά του αυτοκινήτου. Αυτά φοβάται ο κόσμος και δεν αγοράζει, αφού ακόμα κι αυτοί που έχουν ανάγκη την αγορά αυτοκινήτου, στην ουσία τιμωρούνται που το έχουν. Έχει αλλάξει πολύ το καθεστός φορολόγησης και κανείς δεν σου εγγυάται ότι θα είναι το ίδιο ακόμα και τον επόμενο μήνα.
-
Τα τεκμήρια μειώνονται με τα χρόνια. Νομίζω μετά την 5ετία μειώνονται στο 70% και μετά την 10ετία στο 50%. Το matiz π.χ. που αναφέρεις είναι νεώτερο των 5 ετών;
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Τα τεκμήρια μειώνονται με τα χρόνια. Νομίζω μετά την 5ετία μειώνονται στο 70% και μετά την 10ετία στο 50%. Το matiz π.χ. που αναφέρεις είναι νεώτερο των 5 ετών;Τα τεκμήρια μειώνονται 5% κάθε χρόνο, σύμφωνα με το λογιστή μου. Το 70% που λες δεν ισχύει, σύμφωνα με την εφορία, γι' αυτό και δώσαμε για απόσυρση αυτοκίνητο 1.6 του 1986. Δεν το δικαιολογούσε πια ο πατέρας μου, λόγω μείωσης της σύνταξης και δεν είχε να πληρώνει το φόρο πια. Το matiz είναι του 2003. Μιλάμε για 10 ετών αυτοκίνητο. Κι επειδή είναι της γυναίκας μου η οποία δεν εργάζεται πια, κάνουμε κοινή δήλωση και πηγαίνουν όλα πάνω μου. Υπάρχει και το τεκμήριο συντήρησης.
-
Μήπως να ρωτούσες και κάπου αλλού; Έψαχνα το πρωί για τα τεκμήρια, και παντού έγραφε για τη μείωση λόγω παλαιότητας 30-50%, ενώ τώρα βλέπω πως λένε για το 2013 θα είναι ακόμη πιο μειωμένα : http://www.fimes.gr/2012/12/tekmiria-autokiniton-2013-2/
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Μήπως να ρωτούσες και κάπου αλλού; Έψαχνα το πρωί για τα τεκμήρια, και παντού έγραφε για τη μείωση λόγω παλαιότητας 30-50%, ενώ τώρα βλέπω πως λένε για το 2013 θα είναι ακόμη πιο μειωμένα : http://www.fimes.gr/2012/12/tekmiria-autokiniton-2013-2/2 λογιστές και εφορία μου. Το ψάξαμε πολύ. Δεν σου λέω ότι δεν μειώνεται, αλλά όχι στα νούμερα που γράφουν σε διάφορα sites. To θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο αυτά που μετράνε. Είναι και όλα τα υπόλοιπα που μπορεί να έχει κανείς. Ενοίκια, αν έχεις σπίτι δικό σου, κλπ. Αθροιστικά δεν συμφέρει καθόλου εκτός αν είναι απόλυτη ανάγκη. Οτιδήποτε πάνω από 1.3 είναι θεματάκι, εκτός αν έχεις υψηλό εισόδημα. Αλλά πόσοι έχουν πια;
Ο αναποφάσιστος αποφάσισε!! And the winner is...