-
Με αφορμη τα σχολια στο 'Αγαπημένο είδος μουσικης' για μια διασκευή, ανοιγω αυτο το θεμα με σκοπο να βαλουμε οσες διασκευές αγαπημενων μας κομματιων πστευουμε οτι αξιζουν το ιδιο η περισσοτερο απο το οriginal.
Για να κανω την αρχη, χωρις να ειμαι φαν της Tina Turner, νομιζω οτι στα 70 της το ειπε πολυ καλα...
-
Με αφορμη τα σχολια στο 'Αγαπημένο είδος μουσικης' για μια διασκευή, ανοιγω αυτο το θεμα με σκοπο να βαλουμε οσες διασκευές αγαπημενων μας κομματιων πστευουμε οτι αξιζουν το ιδιο η περισσοτερο απο το οriginal.
Για να κανω την αρχη, χωρις να ειμαι φαν της Tina Turner, νομιζω οτι στα 70 της το ειπε πολυ καλα...
-
-
-
Edit: να βάζουμε κ όνομα να είναι πιο εύκολο το θέμα να διαβαστεί. Placebo - where is my mind
-
Nirvana - Love buzz. Αν δεν κάνω λάθος ήταν και το πρώτο τους single.
Pearl Jam - Keep on rockin' in the free world
-
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
edit ας μου πει καποιος πως βαζω βιντεο οπως οι αποπανω
Σε αυτό που ήθελες να ποστάρεις δεν βάζεις όλο το url http://youtube.com/μπλαμπλα αλλά μόνο τον κωδικό του βίντεο, δλδ το 5PN6egPgazA
[youtube]5PN6egPgazA[/youtube]
-
Συγνωμη ρε τριντεντ χωρίς ζάχαρη και χωρίς ζαχαρίνη, αλλά αυτό που έκανε η Τερνερ είναι μία αηδία. Μέχρι και τις γκόμενες τις έκανε ίδιες με το κλιπ, το μόνο που αλλάζει είναι η λεοντή της και τα γεροντομπούτια της αντί για το κουστουμάκι του Παλμερ. Αυτά είναι επανεκτελέσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Εκεί θα κατέτασσα και τους Placebo τόσο εδώ, όσο και στο Johnny & Mary (μιας και πιάσαμε τον Παλμερ).
Διασκευές που αξίζουν είναι αυτές που πραγματικά δίνουν κάτι διαφορετικό, τη σφραγίδα του νέου ερμηνευτή, νέα ζωή στο κομμάτι. Κλασσικότατο παράδειγμα:
-
Axel Rudi Pell - In The Air Tonight
Youtube VideoGamma Ray - It's A Sin
Youtube VideoTo/Die/For - In The Heat Of The Night
Youtube VideoChildren Of Bodom - Oops I Did It Again!
Youtube VideoChildren Of Bodom - Somebody Put Something In My Drink
Youtube VideoDavid Lee Roth - Just A Gigolo
Youtube VideoΑυτά για αρχή.
-
thanks πεταλουδα7, παρεπιπτοντως, δεν πρεπει να αλλαζεις αβαταρ σιγα σιγα?
ωραια ιδεα για thread trident
-
Γενικά ο Τζόνι Κας στα τελευταία του έκανε καταπληκτικές δουλειές με καλύτερη (για μένα) το Personal Jesus
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Συγνωμη ρε τριντεντ χωρίς ζάχαρη και χωρίς ζαχαρίνη, αλλά αυτό που έκανε η Τερνερ είναι μία αηδία. Μέχρι και τις γκόμενες τις έκανε ίδιες με το κλιπ, το μόνο που αλλάζει είναι η λεοντή της και τα γεροντομπούτια της αντί για το κουστουμάκι του Παλμερ. Αυτά είναι επανεκτελέσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Εκεί θα κατέτασσα και τους Placebo τόσο εδώ, όσο και στο Johnny & Mary (μιας και πιάσαμε τον Παλμερ).Δε σου αρεσει δεν πειραζει, κανενα προβλημα. Το εβαλα γιατι επρεπε να βαλω κατι, οχι γιατι ηταν το τρελλο δειγμα.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Διασκευές που αξίζουν είναι αυτές που πραγματικά δίνουν κάτι διαφορετικό, τη σφραγίδα του νέου ερμηνευτή, νέα ζωή στο κομμάτι.+άπειρο.Αλλιώς λέγονται επανεκτελέσεις.
Μερικές και από τα 2 είδη που μου ρθαν πρόχειρα:
https://www.youtube.com/watch?v=HB8WHA3WWz0
(Αν και ο κιθαρίστας χαντακώνει την προσπάθεια των υπολοίπων..) -
Angra - Mama
Youtube VideoYngwie Malmsteen - Gimme! Gimme! Gimme!
Youtube VideoNorther - Final Countdown
Youtube VideoDispatched - Final Countdown
Youtube VideoNightwish - Over the Hills and Far Away
Youtube Video -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Γενικά ο Τζόνι Κας στα τελευταία του έκανε καταπληκτικές δουλειές με καλύτερη (για μένα) το Personal JesusΣωστός! Προσωπικό αγαπημένο το από κάτω όπως και το Hurt.
-
-
Οι Theater έχουν κάνει πάρα πολλά tribute και μάλιστα έχουν παίξει και ολόκληρα άλμπουμ αλλονών σε live τους. Προσωπικά ξεχωρίζω τα εξής δύο:
-
...... οι μισές διασκευές είναι καταδικασμένες να είναι άτολμες , χωρίς να έχουν να προσθέσουν τίποτα .... και οι άλλες μισές το ξεχειλώνουν τόσο πολύ που δεν αναγνωρίζεις το παραμικρό από την αρχική εκτέλεση.
Του γούστου μου ( όπως λέμε 'του μουστουκουλουρου μου' ) είναι οι 'ενδιάμεσες' περιπτώσεις .... αυτές που προσφέρουν έναν άλλο ήχο στο ίδιο μουσικό θέμα ...
Παράδειγμα ... ( ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν θελει καμιά ιδιαίτερη υπενθύμιση το My Way ... )
Nada Surf - Enjoy the silence ( DM Cover )
Arctic Monkeys - Red Right hand ( Nick Cave Cover )
Klaxons - Its not over yet ( Grace Cover )
-
Διασκευές κομματιών που μας αρεσουν...