-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Τουλαχιστον οσο ημουν φοιτητης στο Ηρακλειο, τα σουβλακια ειχαν κι μισο κιλο τηγανητες πατατες μεσα
Πώς μπαίνει μισό κιλό πατάτα τηγανητή μέσα σε σουβλάκι
Παίρνουν μεγάλο καλάμι και τις καρφώνουν με υπομονή. Μία - μία.
-
Δεν ξερω πως, αλλα η εικονα ενος πιτογυρου εκει ηταν καπως ετσι:
-
ρε συ στη κρητη απο οσο ξερω δε φτιαχνουν αηδιες σα τη παραπανω που ειναι ξεκαθαρο σουβλακι θεσσαλονικης
-
Αυτό είναι σουβλάκι Θεσσαλονίκης το άλλο είναι πιτογυρο Θεσσαλονίκης
-
Χαμουτζήδες. Τι περίμενες.
-
εε συγγνωμη, ενα σαντουιτς πιτα γυρο χοιρινο ηθελα να πω
ξεχασα να μιλησω στη τοπικη διαλεκτο -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Η Θράκα αν θυμάμαι καλά στο Ηράκλειο είχε κάτι καρβελάκια (στην κυριολεξία μισό καρβελάκι ψωμί κομμένο στην μέση) με γύρο-γιαούρτι και κοκκινοπίπερο που ανάσταινε και πεθαμένους
Έτσι είναι.
Από την άλλη στην Κρήτη δεν βάζουν τζατζίκι αν δεν το ζητήσεις, βάζουν γιαούρτι! -
Ετσι μπράβο! πλήρως επεξηγηματική περιγραφή για να καταλαβαίνει και ο σαντουιτσάς (χεχε) ...
Ο οποίος και ακριβώς να του το πεις τι θέλεις θα σε ρωτήσει και δεύτερη φορά (πάντα και 1 σαντουιτς να πάρεις θα ρωτήσει!!! )
-
χοιρινό λένε μόνο οι αθηναίοι πάνε να το παίξουνε ότι και καλά ξέρουν πως να παραγγείλουν αλλά και παλι σκατά τα κανουν.
Πάντως εμένα που μ'αρεσει ο τζατζικόγυρος εχω πρόβλημα. Με περνανε για χαμουτζή
-
δεν εχετε αλλους γυρους στα γυραδικα σας , μονο χοιρινο;
-
Εχουμε γύρο, γύρο κοτόπουλο και σε μερικά γύρο μοσχάρι.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
χοιρινό λένε μόνο οι αθηναίοι πάνε να το παίξουνε ότι και καλά ξέρουν πως να παραγγείλουν αλλά και παλι σκατά τα κανουν.Πάντως εμένα που μ'αρεσει ο τζατζικόγυρος εχω πρόβλημα. Με περνανε για χαμουτζή
Αν δεν είναι αγοραστό το τζατζίκι
αλλο θεμα υψίστης σημασίας
Λαδωμένη ή αλάδωτη η πίτα; -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ρε συ στη κρητη απο οσο ξερω δε φτιαχνουν αηδιες σα τη παραπανω που ειναι ξεκαθαρο σουβλακι θεσσαλονικηςΕγω για την ποσοτητα των πατατων το εβαλα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
χοιρινό λένε μόνο οι αθηναίοι πάνε να το παίξουνε ότι και καλά ξέρουν πως να παραγγείλουν αλλά και παλι σκατά τα κανουν.
Λαδωμένη ή αλάδωτη η πίτα;Αλαδωτη όπως και δήποτε
-
Λαδωμενη, να γλυστραει πιο ευκολα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Λαδωμένη ή αλάδωτη η πίτα;Αλαδωτη όπως και δήποτε
Ετσι.. Παχαινει αλλιως...
-
Δεν είναι για τη δίαιτα ρε ανοιωθοι. Είναι για να ρουφάει τα ξίγκια και να μη στάζει και λερωνόμαστε.
-
Αμα το τζατζικι ειναι νερουλο, ο,τι και να κανεις......χαλια θα γινεις.
-
Αλάδωτη και ο γύρος κατά το δυνατόν αλάδωτος- ξεροψημένος !!!
Αν φάω πιτόγυρο και στο τέλος στην λαδόκολλα που μένει έχει λιμνούλα από λίπος το γυράδικο τρώει ban !!!
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Αμα το τζατζικι ειναι νερουλο, ο,τι και να κανεις......χαλια θα γινεις.Πιο πολύ φταίει η ντομάτα (δεν βάζω ποτέ) .
Καλαμάκι ή Σουβλάκι <<Father of all topics>>