-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Αν δείτε τα σύγχρονα δυνατά αυτοκίνητα οι δίσκοι εμπρός - πίσω είναι ίδιας διαμέτρου, υπάρχουν δε και κάποια μοντέλα νομίζω της BMW αν θυμάμαι καλά τώρα, που οι πίσω δίσκοι είναι κατά μερικά mm μεγαλύτεροι, τα ηλεκτρονικά όμως εδώ ρυθμίζουν την πίεση και υπάρχει πάντα το ιδανικό balance.
Δεν μου έρχεται κάποιο αυτοκίνητο με μεγαλύτερους δίσκους πίσω.
Κάποια μπορεί να έχουν μεγαλύτερους σε διάμετρο πίσω αλλά είναι πχ. απλοί και όχι αεριζόμενοι.
Ακόμα και οι πισωκίνητες 911 με όλο το βάρος πίσω έχουν μεγαλύτερης ικανότητας φρένα μπροστά.Μην πέρνεις και όρκο για την Porsche
http://www.bremboaftermarket.com/It/Car ... and=BremboΟμολογουμένως δε γνώριζα για τόσο παλαιές 911. Ακόμα και αυτές βέβαια έχουν έστω και λίγο πιο χοντρά φρένα μπροστά.
Μια 911 με τεράστιους τροχούς πίσω + πίσω κίνηση + 60% ή παραπάνω του βάρους πίσω χρησιμοποιεί τα πίσω φρένα περισσότερο από κάθε άλλο αυτοκίνητο. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
H M3 E46 και η 330 Ε90 έχουν πίσω μεγαλύτερη διάμετρο φέρρυ πιν.Το φέρρυ και το πιν μου άρεσαν πάτερ!!!
Πάντως η Ε92 330 έχει μεγαλύτερα μπροστά. Η σεντάν έχει τα ίδια φρένα πίσω με την κουπέ αλλά μικρότερα εμπρος. Τα σούπερκαρς αν και έχουν το περισσότερο βάρος πίσω, έχουν μπροστά μεγαλύτερα φρένα.
Απότομο φρενάρισμα