-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
στον φιλο εδωσα τα 405 ευρω, και με ξαφνιασε οταν μου εφερε τα ρεστα και το ΑΜΑΞΙ...απλα αυτος εκανε την παπια οταν το τιμολογιο εκδοθηκε με ποσο 280 αντι 405. (και μου εκανε και τον μαγκα μετα, οτι ξερει να ψωνιζει)**Εγω λεφτα μετρητα στο μαστορα ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.Αποφασισα να παω σε ενα μασσατζιδικο με τα λεφτα που γλυτωσα (125), εις υγειαν του μαστορα, και θα το πω και στη μασατζου, ωστε να του πηγαινει το αμαξι της για σερβισακι εκει, να της κανει τιμες σουπερ....και οτι αλλο προκυψει...εεεε ας κανει κατι και αυτος, μονο τα ευρω θα μας παιρνει? ΟΛΑ ΓΚΟΥΝΤ. **
Ετσι σε θέλω!Να μη μπαίνεις σε τέτοια διλλήματα !!!!!
-
Ο χρήστης pienaf1 έγραψε:
ο μαστορας δεν ξερει οτι ΥΠΟ-χρεωσε
Είσαι σίγουρος ότι δεν διαβάζει το forum;
τακηηη εσυ εισαι..?????.
ΜΗΧΑΝΙΚααααΑΡΑ μοοουυυυ.Σοβαρα τωρα, αν το διαβαζει εχει το τηλεφωνο μου στο τιμολογιο και ξερει την περιπτωση (δεν του πανε καθε μερα μποξερ για κρεμαγιερα) εκτος, αν σιωπα καιι το κανει απο διακριτικοτητα και κιμπαρωσυνη.
Ξερει ομως οτι σε βαθος χρονου θα βγει πολλαπλα ωφελημενος. -
Με βαριά καρδιά θα του τα έδινα
-
Εκανα συμφωνια με συνεργειο στα 405 ευρω ολα μαζι.(επισκευη κρεμαγιερας-ευθυγραμμιση-τακακια μπροστα +εργατικα+φπα)
Εστειλα φιλο να το παραλαβει και να πληρωσει μετρητα.
Στο τιμολογιο ομως χρεωσε 280 ευρω μονο, μαζι με φπα.Ο φιλος πληρωσε, πηρε το τιμολογιο και μου εφερε το αμαξι.
Να τον παρω τον μηχανικο να του πω οτι εκανε λαθος και του χρωσταω 125 ευρω, η να κανω την παπια?
Στο τιμολογιο δεν αναφερεται αναλυτικη κοστολογηση καθε εργασιας...και ανταλλακτικου...μονο μια γενικη περιγραφη επισκευη κρεμαγιερας και τακακιαΛετε να ειναι λαθος του η εν τελει η δουλεια να του βγηκε πιο φθηνα και μου εκοψε τη διαφορα.
(την κρεμαγιερα την εστειλε σε ειδικευμενο εργαστηριο για σερβις)στο μιλητο, τηλεφωνικα πριν παω, μου ειχε πει
επισκευη κρεμαγιερας 170 ευρω
εργατικα 90
τακακια 70
+φπα = 405εγω λεω να του το πω και να τα βρουμε στο σερβισ την αλλη φορα..(σε 1 μηνα)
Εσεις τι λετε?...τι θα κανατε?
Φιλε,δεν υπαρχει διλλημα...σκεψου ποσα κοροϊδιστικα ευρω εχεις πληρωσει σε μαστορες...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΣ ΕΚΕΙ...ΤΟΣΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
-
τακηηη εσυ εισαι..????ΟΧΙ!
-
οπως ειπε και καποιος αλλος φιλος.....σιγα μην γινουμε ευαισθητουληδες για τους συνεργειατζηδες
-
Eτοιμάζεται σεντόνι made by antonis.
-
Ο φίλος σου πλήρωσε ότι του ζήτησε! Οπότε ποιός ο λόγος να πάς γυρεύοντας? Αν ήτανε θα σου έλεγε ο ίδιος έγινε λάθος και μου χρωστάς και ακόμα τόσα! Απλά να φερθείς φυσιολογικά και αν στα ζητήσει θα πεις οκ αλλά δώσε μου και το σωστό τιμολόγιο!
-
**Εγω λεφτα μετρητα στο μαστορα ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ.Αποφασισα να παω σε ενα μασσατζιδικο με τα λεφτα που γλυτωσα (125), **
-
Υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά. Υπήρξε ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ τιμή. Άραγε αν ζητούσε 530€ θα λέγατε κάποιοι τα ίδια;
Χίλια πράγματα μπορεί να συνέβησαν. Μπορεί με άλλον να μίλησε, και ο υπάλληλος άλλο να έκοψε και να έχει αυτός πρόβλημα τώρα. Μπορεί πραγματικά να έκανε λάθος στην αρχική εκτίμιση. Μπορεί όμως να μη χρέωσε κάτι.
Σε κάθε περίπτωση το ΠΡΕΠΟΝ και ΗΘΙΚΟ είναι να λυθεί το θέμα με συζήτηση.Τώρα αν αρχίσουμε να βγάζουμε τα κόμπλεξ μας με τους συνεργειάδες, με τους ταρίφες, τους γιατρούς κλπ κλπ , σίγουρα θα βγάλουν κάποια στιγμή και οι άλλοι το κόμπλεξ τους επάνω μας.
-
εν τελει ελυθη το μυστηριο....κατοπιν συζητησης με τον μηχανικο
σου ειπα, μου λεει ο μηχανικος... '170 ευρω ειναι η επισκευη κρεμαγιερας ΜΑΖΙ με τα εργατικα υγρα και ευθυγραμμιση που ειναι 90 ευρω, εσυ καταλαβες λαθος και τα αθροισες'...
Μου τα ειπε αναλυτικα για να ξερω ποσα θα παρει αυτος και ποσα θα δωσει στο εργαστηριο επισκευης για να μην τον θεωρησω υπερβολικο, και εγω τα προσεθεσα...οποτε 170 κρεμαγιερα κομπλε+ 70 τακακια + φπα = 295 συνολικα , και μου εκανε και μια εκπτωσουλα -15 ευρω επειδη πηγα απο αλλον πελατη, συστημενος...(μου λεει για τις βενζινες σας που ηρθατε με 2 αυτοκινητα απο Διονυσο σε Νεα Ιωνια.... Το 2ο ηταν του φιλου που πηγαμε μαζι για να με γυρισει μετα που θα το αφηνα)
Τωρα αισθανομαι μια χαρα...και λογικο το κοστος και μαμακια δεν εγινε. Τελος καλο, ολα καλα.
ΥΓ τωρα να δουμε με τη μασατζου τι θα γινει, διοτι το μπατζετ απεδειχθη οτι ηταν θεωρητικο....η μηπως δεν ηταν?
τι λετε εσεις?...λεφτα υπαρχουν? (πλακα κανω, εληξε το θεμα)Ευχαριστω για αποψεις σας / Τασος
-
Συμφωνώ ότι έπρεπε να γίνει συζήτηση για να ξέρεις τι σου έχει κάνει στο αυτοκίνητο. Μπορεί κάτι να μην έγινε και να μην στο χρέωσε αλλά να μην νομίζεις πχ ότι έχει φρέσκα τακάκια κι έχεις τα παλιά....
Πάντως έτσι όλοι ευχαριστημένοι είστε. Εσύ και ηθικός, με το κούτελό σου καθαρό και με τα λεφτά στην τσέπη (ή στη μασατζού), το αυτοκίνητο οκ και ο μηχανικός πήρε αυτά που ζήτησε (άσχετα αν κατάλαβε ότι μπορούσε να σε γδάρει και δεν το έκανε). Αν είναι σωστός θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου αν όχι θα σε γδάρει την επόμενη φορά.... να προσέξεις τότε. -
Είδατε...? Το θέμα έληξε. Αλήθεια έχουνε κάνει πολλές φορές λάθος τη τιμή προς τα κάτω!?
διλημμα...να πλερωσω?