-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
μπορούμε να ψεκασουμε στο εσωτερικό (κατευθειαν στο μεταλλικο κομματι) του μπουζοκαλώδιου και στη πλευρά που κουμπώνει στο μπουζί ?
Όχι ποτέ
Α. -
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
Αντώνη εχω αυτο.
δεν ειναι σιλικονης αλλα νομιζω κανει, εχει και ενα ντιστριμπιτερ στη φωτο επανω του!http://www.praktiker.gr/p/sprei-epafon-katharistiko-bison-400ml-25565
αυτο το αντι - υγρασιακο σπρει πως ακριβως χρησιμοποιειται ...
ψεκαζουμε στο εσωτερικό (κατευθειαν στο μεταλλικο κομματι) του μπουζοκαλώδιου ?
μπορούμε να ψεκασουμε μ αυτο και στις μεταλλικες ακρες του πολλαπλασιαστη , στις οποιες κουμπωνουν τα μπουζοκαλωδια ?
για να ψεκασουμε τον πολλαπλασιαστη , πρεπει να τον ξεβιδωσουμε πρωτα , ωστε να μην 'τρεξει' το σπρει , στο εσωτερικο του και πλημμυρισει το πηνιο του και δημιουργηθουν επιπλεον προβλήματα ?Κύριε αντώνη, μηπως ξερεις καποιο **ΕΠΩΝΥΜΟ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ καλό **, σπρει ηλεκτρικων επαφων -αντιυγρασιακο , για να ψεκασουμε ωστε να φυγει τυχον υγρασια απο τα ακρα του πολλαπλασιαστη και των εσωτερικών μεταλλικων ακρων των μπουζοκαλώδιων
Ανέφερα για τα μπουζοκαλώδια. Βυρτ redex,η επιλογή είναι δική σου.
Διαβάζεις και ψωνίζεις, και τα αποτελέσματα θετικά.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
μπορούμε να ψεκασουμε στο εσωτερικό (κατευθειαν στο μεταλλικο κομματι) του μπουζοκαλώδιου και στη πλευρά που κουμπώνει στο μπουζί ?
Όχι ποτέ
Α.εμεις αυτο καναμε με το σπρευ επαφων. τι μπορει να παθουμε?
-
GGAB ίσως η ecu μου τρώει κολληματάκια και με έχει μπερδέψει. Χτες που δοκίμασα τις κρατούσε τις βλάβες όλες, τις προηγούμενες ημέρες όμως όχι. Θα το προσέξω καλύτερα και θα δούμε. Μάλλον φταίει το συνεχόμενο κατσαβίδιασμα.
antonis-team, αν και εκτός θέματος έτσι για την ιστορία, στις οδηγίες των χουντάι (του 2001) περί της μνήμης εγκεφάλου αναφέρει: ο κωδικός βλάβης αποθηκεύεται στην μνήμη μετά από 2 οδηγικούς κύκλους (δηλ. 2 off-on με λειτουργία close loop) και αν δεν εμφανίζεται πλέον η βλάβη διαγράφεται αυτόματα από την μνήμη μετά από 40 οδηγικούς κύκλους. -
Υπάρχει βλάβη που να μην φαίνετε στο καντράν?.
Όταν φαίνετε στο καντράν δεν λέμε ότι το αυτοκίνητο πρέπει να ελεγθεί με tester?.
Μα και φλας να το πετάξει, ποιος θα μου πει ότι δεν έχει πρόβλημα η συγκράτηση της εγγραφής της βλάβης?.
Κανένας συνάδελφος δεν χρεώνει αυτόν τον έλεγχο στον πελάτη του. προς τι λοιπόν όλη η δημιουργούμενη μανούρα?.
Κλειστό βρόχο με επιλογή νουμερέϊτορ, έχουν ελάχιστα αυτοκίνητα, και αυτά ακριβά. Μάλιστα από αυτά η διαγραφή, μπορεί να μην γίνει με το tester, πλην όμως με συγκεκριμένο χειρισμό του χρήστη ( συναδέλφου ή πελάτη), ο οποίος αναγράφεται από τον κατασκευαστή.
Στην προ ΓΓΑΠ εποχή, έφερνα κιβώτια εγκεφάλους, άγραφους ή προ προγραμματισμένους. Δεν έγραφε πουθενά τίποτα διαφορετικό, από αυτό που λέω.
Σίγουρα μια ηλεκτρονική διάταξη, προγραμματίζετε, και προγράμματα υπάρχουν χιλιάδες, μα ο προγραμματισμός γίνετε σε ορισμένα μόνον θαλάμια κυψελών.
Και οι άγραφοι που λέμε, δεν είναι άγραφοι, μα παίρνουν διαφοροποίηση στης τελικές διαταγές.
Τώρα το νουμερέϊτορ αυτόματου μέτρησης και διαγραφείς 40 φορών, απλά το θεωρό μεταφραστικό λάθος!!!!...... δεν είναι δυνατόν μια ζωή να διαγράφει, τα σημεία ελέγχον των επαγγελματιών, σαμποτάροντας την δουλειά μας!!!!.......
Φίλε 21, ποια είναι η γνώμη σου?.
Α. -
Δεν τα ξέρω τα Κορεάτικα, αλλά μου φαίνεται λογικό να κάνει adaptation η ECU μετά από μερικούς κύκλους οδήγησης, τώρα τι σβύνει μετά από 40 κύκλους, δεν ξέρω, το παλικάρι λέει ότι τις σβύνει από τη μνήμη αν δεν ξαναεμφανιστούν οι βλάβες που θα αναγκάσουν τον οδηγό να πάει στο συνεργείο, δηλαδή αν σβυστούν και δεν ξαναεμφανιστούν δεν υπάρχει πρόβλημα πια, οπότε γιατί να τα κρατάει όλα, και όταν πάει στο συνεργείο και το δούν τα σαΊνια να του λένε θέλει άλλαγμα αυτό, εκείνο, το άλλο, κλπ.
-
Ο plokami το εχει μελετησει πολυ το θεμα 'σχιστοματηδες', ειναι ακριβως οπως τα λεει.
Εξαρτωμενο απο τη σοβαροτητα, το συστημα κραταει τη βλαβη στη μνημη και/η την εμφανιζει. Αν το θεμα δεν ειναι σοβαρο πολυ, αν δεν ξαναεμφανιστει το προβλημα σε 30-40 κυκλους, σβηνει το λαμπακι μεν αλλα απο οσο θυμαμαι μενει στη μνημη. -
στο elantra του πατερα μου οταν ειχε το θεμα με το μπουζοκαλωδιο..........αναβε το check engine οταν ειχες χαμηλες στροφες και παταγες το γκαζι για φουλ επιταγχυνση,αρα ζηταγες ''ρευματα'',στο διαγνωστικο οταν το πηγα εδειξε σε ποιον κυλινδρο ειναι το προβλημα παρ'οτι εκεινη την ημερα δεν ειχε αναψει η ενδειξη.......
οποτε ισως εχουν ενα φιλτρο,οπου αναλογα τι θεμα εχεις να σβηνει η' να κραταει μνημες..... -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Δεν τα ξέρω τα Κορεάτικα, αλλά μου φαίνεται λογικό να κάνει adaptation η ECU μετά από μερικούς κύκλους οδήγησης, τώρα τι σβύνει μετά από 40 κύκλους, δεν ξέρω, το παλικάρι λέει ότι τις σβύνει από τη μνήμη αν δεν ξαναεμφανιστούν οι βλάβες που θα αναγκάσουν τον οδηγό να πάει στο συνεργείο, δηλαδή αν σβυστούν και δεν ξαναεμφανιστούν δεν υπάρχει πρόβλημα πια, οπότε γιατί να τα κρατάει όλα, και όταν πάει στο συνεργείο και το δούν τα σαΊνια να του λένε θέλει άλλαγμα αυτό, εκείνο, το άλλο, κλπ.
Κατά συνέπεια καλέ μου φίλε, προφυλάσσει από τους κλέφτες!!!!!..... ένα ακόμη προσόν της μάρκας….
Οι τεχνικοί, κατ’ εξαίρεση….. βγάζουν και κλέφτες.
Ας εστιάσουμε σε αυτούς, για να αλλάξουν επάγγελμα…….
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ο plokami το εχει μελετησει πολυ το θεμα 'σχιστοματηδες', ειναι ακριβως οπως τα λεει.
Εξαρτωμενο απο τη σοβαροτητα, το συστημα κραταει τη βλαβη στη μνημη και/η την εμφανιζει. Αν το θεμα δεν ειναι σοβαρο πολυ, αν δεν ξαναεμφανιστει το προβλημα σε 30-40 κυκλους, σβηνει το λαμπακι μεν αλλα απο οσο θυμαμαι μενει στη μνημη.
30 – 40 μένει αναμμένο το λαμπάκι φίλε?.
Α. -
Εξαρτωμενο απο τη σοβαροτητα, το συστημα κραταει τη βλαβη στη μνημη και/η την εμφανιζει. Αν το θεμα δεν ειναι σοβαρο πολυ, αν δεν ξαναεμφανιστει το προβλημα σε 30-40 κυκλους, σβηνει το λαμπακι μεν αλλα απο οσο θυμαμαι μενει στη μνημη.
30 – 40 μένει αναμμένο το λαμπάκι φίλε?.
Α.εξαρτάται το προβλημα, μου εχει συμβει να αναψει λαμπακι και μετα 1 2 εβδομαδες να σβησει
-
2 εβδομάδες, αναμμένο λαμπάκι, που ελέγχει και φρένα…… μπρρρρρρρρρρρρ κρύο συναίσθημα καλέ μου 1971. Να είσαι καλά, μα συν Αθηνά, κούνα και τα χέρια σου!!!!!......
Α. -
Τα λαμπάκια σβήνουν αμέσως μόλις σταματήσει να υπάρχει πρόβλημα.
Όμως ο κωδικός λάθους παραμένει στη μνήμη για πάντα (μέχρι κάποιος να τον σβήσει).Γι αυτό όταν είναι αναμμένο το λαμπάκι δεν πρέπει να οδηγάς το αμάξι αλλά να πας στο συνεργείο το συντομότερο.
-
A.
-
2 εβδομάδες, αναμμένο λαμπάκι, που ελέγχει και φρένα…… μπρρρρρρρρρρρρ κρύο συναίσθημα καλέ μου 1971. Να είσαι καλά, μα συν Αθηνά, κούνα και τα χέρια σου!!!!!......
Α.Δεν εχω ABS /ESP και αλλα τετοια του διαβολου κυρ Αντωνη... ειναι αυτοκινητο για τον πραγματικο οδηγο,
εννοειται εχω τσεκαρει το λαθος, καμμια σχεση με φρενα. -
antonis-team απαντώντας στην ερώτησή σου, σε 40 κύκλους σβήνεται αυτόματα ο διαγνωστικός κωδικός βλάβης όπως έγραψα στο προηγούμενο post (θεωρητικά πάντα.. πρακτικά από περιέργεια άφησα στην μνήμη τον P0141 χωρίς να υπάρχει βλάβη και περιμένω να δω αν θα διαγραφεί αυτόματα).
Για το λαμπάκι check, στο accent ανάβει όταν έχουμε βλάβη στον 2ο οδηγικό κύκλο και σβήνει και αυτό μόνο του μετά από 3 οδηγικούς κύκλους αν σταματήσει να εμφανίζεται κάποια βλάβη.
Εξαιρείται η περίπτωση αφλογιστίας όπου με την εμφάνισή της, ο κωδικός βλάβης αποθηκεύεται αμέσως στη μνήμη και το λαμπάκι check αναβοσβήνει για να το πάμε στο συνεργείο και να το επισκευάσουμε, το συντομότερο δυνατό.
Επίσης στο accent με ABS, σε περίπτωση βλάβης ανάβει η προειδοποιητική λυχνία abs αλλά όχι το check engine το οποίο είναι μόνο για τις βλάβες τύπου P0133. -
Α.Δεν εχω ABS /ESP και αλλα τετοια του διαβολου κυρ Αντωνη... ειναι αυτοκινητο για τον πραγματικο οδηγο,
εννοειται εχω τσεκαρει το λαθος, καμμια σχεση με φρενα.Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι τα παραλές, ποιό είναι το αυτοκίνητο για τον πραγματικό οδηγό ? Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό ?
Μήπως ανάρτηση, φρένα, στήσιμο ?
μήπως κάπου μπερδεύτηκα και δεν κατάλαβα ? -
Χιουμορ κανω καλε μου Quadra...
Αν δεις σε κατι αρθρα για Caterham και αλλα τετοια περιεργα και γρηγορα, εκθειαζαν οι συντακτες των περιοδικων την ελλειψη βοηθηματων, λεγοντας οτι ειναι 'για πραγματικους οδηγους'... έτσι και το Accent -
Χιουμορ κανω καλε μου Quadra...
Αν δεις σε κατι αρθρα για Caterham και αλλα τετοια περιεργα και γρηγορα, εκθειαζαν οι συντακτες των περιοδικων την ελλειψη βοηθηματων, λεγοντας οτι ειναι 'για πραγματικους οδηγους'... έτσι και το AccentΚατάλαβα, γιατί υπάρχουν και τα χειρότερα, δηλαδή αμάξι για πραγματικούς οδηγούς,( sic ), και ο οδηγός να είναι αλλού για αλλού επειδή φυσάει το χρήμα, βέβαια αυτό είναι το σενάριο πουσυνήθως συμβαίνει, γιατί υπάρχουν πράγματι πολύ αξιόλογα αυτοκίνητα με τενεκέδες οδηγούς, όλοι τους βλέπουμε κάθε μέρα στο διάβα μας, ειδικά τα σαββατοκύριακα γύρω από τις χασαποταβέρνες.
-
Μην με τσιγκλάς μην με τσιγκλάς φίλε 21!!!!!...... θα σε κάνει νταντά ο καρδιολόγος μου!!!!.......
Χασαποταβέρνες?????!!!!!!, υπάρχουν ακόμα…..
Α.
Ταρακουνημα σε μηχανη