-
Εμενα τα ιστορικα μου αρεσει να τα βλεπω-χαζευω στο δρομο αρκει να ειναι κουκλια, περιποιημενα και οχι σαπια. Οσο για τα τελη κλπ, νομιζω σε ετησια βαση τελικα ο ιδιοκτητης πληρωνει 10πλασια για συντηρηση απο ενα αντιστοιχο συγχρονο, και δεν αισθανομαι οτι δουλευει κανεναν. Ασε που καιει χ2 απο αντιστοιχα μοτερ συγχρονα, ασε που δεν εχει ανεσεις και ασφαλεια..αλλα αμα αρεσει στον ιδιοκτητη mου ΑΡΕΣΕΙ και σε εμενα....
ΥΓ ντεν εκω ιστορικο καρντια μου
-
στη ΛΙΒΥΗ ειναι καλα, πολυυυ καλα
-
@ D-Jet
Νο problem, ίσως κι εγώ να μην ήταν τρομερά ξεκάθαρο σε τι αναφερόμουν έτσι όπως το έγραψα...
Λυπάμαι πολύ, φυσικά, για τα όσα περνάς και καταλαβαίνω από που προέρχονται κάποια που γράφεις με τα οποία δε μου είναι εύκολο να συμφωνήσω για λόγους που προανέφερα.@ Νikos!
Θέλω να δω πότε θα αντιληφθείς ότι μια συγνώμη δε σε κάνει (γενικά μιλάω) άνθρωπο...Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φοβάμαι ότι κάποια ποστ δεν κατανοούνται.
Κανείς δεν επικροτεί τη παρούσα κατάσταση, ούτε φέρεται χαιρέκακαΚι εφόσον λοιπόν σαν προτεραιότητα που λες έβαλε το 4λτ jeep για να μεταφέρει την οικογένειά του, τώρα ας το συντηρήσει.
Πονηρούλη ...τα μισά βάζεις , σου έγραψα:
*Αν δυο (2!!) προτάσεις που έγραψα σε προσέβαλαν, ήταν λοιπόν ατυχείς και σου ζητώ συγνώμη. *
...
...
...
Αν με αυτό με θεωρείς χαιρέκακο, so be it.Το 'όπως έστρωσες θα κοιμηθείς' το έχεις ακούσει.
Οι 'δυο προτάσεις' στις οποίες αναφέρεσαι εμένα προσωπικά καθόλου δε με 'προσέβαλαν'. Απλά έδειξαν για άλλη μια φορά πώς σκέφτεσαι. Δεν ήταν 'ατυχείς εκφράσεις' - μπορώ να σου βρω άλλες 100 παρόμοιες από προηγούμενες συζητήσεις σε αντίστοιχα θέματα. Αν σε τρώει να τις δεις μαζεμένες, δεν έχω πρόβλημα, χρόνος να υπάρχει και το κάνω.
Το 'συγνώμη' που λες είναι σαν να βούτηξα εγώ κάποιον που περνάει συστηματικά με κόκκινο κι αυτός να μου λεει 'σόρι ρε φίλε δεν το ήθελα, αν εσύ νομίζεις ότι είμαι ανεύθυνος και το κάνω επίτηδες, so be it.'
Με τη λύση που πρότεινα, συμφωνείς?
Εχετε μπερδέψει την χαιρεκακια με την λογική και την απουσία αυτής...
Μπορεί να είναι κι έτσι....
Οπότε ας συμφωνήσουμε ότι στα πλαίσια αυτής της συζήτησης δεν είναι χαιρεκακία τα 'τώρα ας το συντηρήσουν!' και όλα τα σχετικά όπως π.χ. 'ας πρόσεχαν!', 'καλά να πάθουν, όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν!', 'ας το πουλήσουν όσο-όσο, να μάθουν!' κλπ, αλλά 'καλοπροαίρετες συμβουλές προς απόκτηση κοινής λογικής'. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Είναι ή δεν είναι προσωπικό το θέμα;
Συνειδητοποιείς καλό μου παιδί ότι και τα τρία κόστισαν για να τα αγοράσω όσο ένα μεταχειρισμένο 1200 τριετίας ή ενα τρακάρισμα στο τσερόκι μέσα σε διάστημα 15 ετών και η πραγματική αξία τους τώρα είναι ακριβώς 0 (μηδέν);;; Και , επειδή μιλάς για εμένα προσωπικά τώρα, από την έρευνα που έκανες να δεις ποιος είμαι, είδες επίσης ότι έχουν να χρησιμοποιηθούν ως ιστορικα ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΧ από το 2002, το 2004 και 2011 αντίστοιχα;;;;;;;.Εσυ συνειδητοποιεις οτι ο αλλος πληρωσε δασμους 20-30κ ευρω,και οτι για καθε χρονο δινει 2000 περιπου χωρις να τον ρωτησει το κρατος ποσα χλμ κανει?Και τωρα που λογω μειωσης μισθου,απολυσης,απολυσης συζηγου,κλεισιμο μαγαζιου κλπ ερχεσε εσυ να τον πεις φιγουρατζη και αμυαλο?
Ημαρτον, ρε φίλε με τη χολή σου πια...συνειδητοποιείς ότι η ασφάλεια/συνδρομές που πληρώνω και σου φαίνονται λίγα είναι για 20 χιλιόμετρα το χρόνο ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΩ ΚΙ ΑΥΤΑ;;;; .
Οχι χολη βγαζεις εσυ για καποιους που δεν μπορουν να συντηρησουν το αυτοκινητο τους,αλλα βεβαια το πηραν για την μουρη γιατι ειναι μαυρο και μεγαλο .Ναι ειναι πολυ λιγα μπροστα στα 1500 και στα 2000 που πληρωνουν αλλοι καθε χρονο για 1 αυτοκινητο και αλλα 1200 ασφαλεια.Καποιοι για 3 αυτοκινητα πληρωνουν πανω απο 3500 ευρω το χρονο και καποιο απο αυτα τα αυτοκινητα κανει 1000 χλμ ετησιως.
Την άποψή μου λέω που δεν τη γουστάρεις (επειδή τσαντίστηκες με τον κολλητό σου, μάλλον και μετά θυμήθηκες ή έψαξες; τα ιστορικά) και μου επιτίθεσαι προσωπικά.
Με είπες κομπλεξικό και υποκριτή και χαρακτήρισες τους φίλους του ιστορικού τους μεγαλύτερους τσαμπατζήδες, ναι;Τις διαδικασίες να μου επιτρέψεις να τις ξέρω πολύ καλύτερα. Τις κυρώσεις επίσης.
ποιος ειναι ο κολλητος μου?
Ακου d-jet γιατι πας να πεταξεις την μπαλα εκτος γηπεδου..... εγω δεν ειπα ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτητες ιστορικου τζαμπατζηδες.Μην διαστρεβλωνεις τα λεγομενα μου σαν τον Νικο με τις φωτο με τους αστεγους.
Να ψαξω δεν χρειαστηκε γιατι παρακολουθω το τοπικ με τα ιστορικα και θυμομουν τι ειχες,για αυτο και μου εκανε ιδιαιτερα ασχημη εντυπωση πως ενας που εχει 3 αυτοκινητα καβλας,μιλαει ετσι για καποιους αλλους που οχι μονο εχασαν το αυτοκινητο τους,αλλα και καμια 20-30-40κ ευρω μαζι.
Ναι καλα καταλαβες το κομπλεξικοςκαι το υποκριτης για σενα το εγραψα.Το γιατι στην παρακατω παραθεση.Διαβάζεις τι γράφεις, ρε άνθρωπε! Έδωσα 10 χιλιάρικα σε 15 χρόνια για τρια σαράβαλα και είχα να πάρω και ένα ΙΧ για να πάω τα παιδιά στο σχολείο ενώ ένας που έσκασε 60 χιλιάρικα προ 7ετίας για το τσερόκι δεν είχε;;;;; Έχει καμία λογική, ρε φίλε, αυτό;
Μα, φωτιά να του έβαζε και να το έκαιγε, μονο με τα τέλη που πλήρωσε στο 3.7 το 09 το 10 και το 11 έπαιρνε 2 πάντα!.τσεροκια υπηρχαν και μεταχειρισμενα εισαγωγης,εκτος απο καινουρια και πουληθηκαν χιλιαδες τετοια.Στα 15 και 20 και 30 χιλιαδες ευρω.Οπως και πολλα μεταχειρω 2λιτρα στα 20-25-30κ ευρω.Πινακιδες δεν παραδιδουν μονο αυτοι που εδωσαν 60κ για αυτοκινητο.Καταλαβαινω οτι δεν σε συμφαιρει στο συλλογισμο σου αλλα ετσι ειναι τι να κανουμε.
Για την ιστορία πληρώνω 4 χιλιάρικα το χρόνο ΤΣΜΕΔΕ (έχω δεν έχω εισόδημα) και εδώ και 2 μήνες είμαι άνεργος. Επειδή δεν μπορείς να φανταστείς τι μαλακίες ακούω εκεί που ψάχνω να βρω δουλειά μετά από τόσα χρόνια στην πιάτσα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να εγκαταλείψω γυναίκα και σπίτι και να φύγω όπως όπως όπου μπορώ στο εξωτερικό για λίγο καιρό (ίσως κάποια χρόνια) για να μην τα χάσω και τα δύο, πράγμα που με στεναχωρεί πολύ.
Δε με είδες να γκρινιάζω πουθενά στο φόρουμ ή σε κανένα άλλο φόρουμ για αυτά. Προφανώς.
εδω ειναι η εξηγηση για το κομπλεξικος και υποκριτης.Δεν εισαι ο μονος,ειναι και αλλοι εδω μεσα που βγαζουν τετοια γουστα εδω και χρονια....τους αποκαλουν αμυαλους,φιγουρατζηδες,ανοιχτηκαν για να μπουν στο ματι του γειτονα κλπ τσουβαλιασματα.Στη χωρα του 25% ανεργια,της πιθανοτητας στη δραχμη,των χιλιαδων λουκετων αυτη ειναι η εξηγηση τους.
Ενω εσυ αντιμετωπιζεις προβλημα οπως πολλοι αλλοι σημερα στην Ελλαδα,δεν εχεις καμια αναστολη να σκεφτεις τελειως διαφορετικα σε σχεση με τον εαυτο σου..Αυτοι τα πηραν γιατι ηθελαν να πουλησουν μουρη,ηθελαν κατι μεγαλο και μαυρο.
Αυτοι δεν εμειναν ανεργοι,δεν εκλεισαν επιχειρησεις,δεν υπεστησαν μειωση μισθου βαρβατη,δεν απελυσαν την συζηγο,δεν τους ξενοικιαστηκαν σπιτια και μαγαζια χανωντας 10-20-30-40κ εισοδημα ετησιως.
Σου ευχομαι να βρεις δουλεια το συντομοτερο στην Ελλαδα κιολας,να καταφερεις να συντηρεις τα ιστορικα σου,και να μην χρειαστει να σε αντιμετωπισει κανεις, οπως αντιμετωπιζεις εσυ αλλους που ψαχνουν για δουλεια,και χαριζουν περιουσιες που αγορασαν με κοπο,ξενυχτια και ιδρωτα. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
κλεισιμο μαγαζιου κλπ ερχεσε εσυ να τον πεις φιγουρατζη και αμυαλο?Δεν αποκάλεσα κανέναν άμυαλο...είπα ότι έχει τη δυνατότητα να το πετάξει, όπως έκανα και εγώ με τα δικά μου σαράβαλα σε αντίθεση με το σπίτι του από το οποίο δεν μπορεί να βγεί έτσι για πλάκα.
Οχι χολη βγαζεις εσυ για καποιους που δεν μπορουν να συντηρησουν το αυτοκινητο τους
Πάλι δε νομίζω ότι έγραψα κάτι τέτοιο πουθενά...είπα ότι δε συμφέρει κανέναν να το κλειδώσει αλλά καλό είναι που δε θα γίνουν πολλές εισαγωγές. Αυτή είναι η άποψή μου.
Ακου d-jet γιατι πας να πεταξεις την μπαλα εκτος γηπεδου..... εγω δεν ειπα ΟΛΟΥΣ τους ιδιοκτητες ιστορικου τζαμπατζηδες
.
Νομίζω ότι έγραψες κατά γράμμα:[i**] μερικες χιλιαδες αυτοκινητα αποκλειστικα καυλας-χομπυ-βιομηχανικου μνημειου δεν πληρωνουν τιποτα και κυκλοφορουν κανονικα καθημερινα**.[/i]
Ίσως δεν το κατάλαβα καλά...Τα ιστορικά δεν είναι δα και 30 χιλιάδες...
**εδω ειναι η εξηγηση για το κομπλεξικος και υποκριτης.**Δεν εισαι ο μονος,ειναι και αλλοι εδω μεσα που βγαζουν τετοια γουστα εδω και χρονια....τους αποκαλουν αμυαλους,φιγουρατζηδες,ανοιχτηκαν για να μπουν στο ματι του γειτονα κλπ τσουβαλιασματα.Στη χωρα του 25% ανεργια,της πιθανοτητας στη δραχμη,των χιλιαδων λουκετων αυτη ειναι η εξηγηση τους.
Ενω εσυ αντιμετωπιζεις προβλημα οπως πολλοι αλλοι σημερα στην Ελλαδα,δεν εχεις καμια αναστολη να σκεφτεις τελειως διαφορετικα σε σχεση με τον εαυτο σου..Αυτοι τα πηραν γιατι ηθελαν να πουλησουν μουρη,ηθελαν κατι μεγαλο και μαυρο.
Αυτοι δεν εμειναν ανεργοι,δεν εκλεισαν επιχειρησεις,δεν υπεστησαν μειωση μισθου βαρβατη,δεν απελυσαν την συζηγο,δεν τους ξενοικιαστηκαν σπιτια και μαγαζια χανωντας 10-20-30-40κ εισοδημα ετησιως..Μπέσα δεν καταλαβαίνω τίποτα...
Δεν εχω καμια αναστολη να σκεφτω τελειως διαφορετικα σε σχεση με τον εαυτο μου;; Δηλαδή;Αν υποθέσω τι προσπαθείς να μου πεις, ήδη πρόλαβα να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ηλίθιο, από το πρώτο ποστ, σε άλλες μου επιλογές που τώρα πληρώνω δεμένος χειροπόδαρα! Θα σου παραθέσω το πρώτο μου ποστ, αναφερόμενος σε ένα κακογραμμένο, κατά τη γνώμη μου, άρθρο, παρακαλώντας σε να το διαβάσεις με ψυχραιμία:
*Καθόμαστε και κλαίμε για τη δυνατότητα που χάσαμε να παίρνουμε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή τη δυνατότητα να 'συντηρούμε' αυτά που αποκτήσαμε. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος σε άλλου είδους παροχές υπηρεσιών ή αγαθών έχει αυξηθεί πολύ περισσότερο (πχ ενώ έχει δραματική πτώση η αγορά ακινήτων, επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες συνήθως ηλιθίους σαν εμένα που αγόρασαν με δάνειο μια τρύπα για ένα σκασμό λεφτά απίστευτοι φόροι). Κάποιος μπορεί να κλαίει τα 35 χιλιάρικα που έδωσε για τη δίλιτρη BMW του που θα αναγκαστεί να καταθέσει πινακίδες ή να την ανταλλάξει με ένα C3 και να χάσει 20 χιλιάρικα μεσα σε 3 χρόνια, αλλά πολλοί περισσότεροι βρίσκονται ξαφνικά απολογούμενοι που 'αγόρασαν' (με δάνειο) σπίτι, στήνονται στον τοίχο με φόρους και χαράτσια ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
Στο φινάλε, όταν αγοράζεις ένα ακριβό αυτοκίνητο γνωρίζεις από την αρχή ότι η αξία του θα πέσει δραματικά μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια ακόμα και θα φτάσει την μηδενική τιμή (με την έννοια ότι πιο πολύ θα στοιχίζει να το κρατάς στο δρόμο από ότι η αξία του) σε λιγότερο από μια δεκαετία. Αυτό ισχύει στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, όπου το αυτοκίνητο δε θεωρείται 'περιουσία' αλλά εργαλείο.Τέλος, στο άρθρο πιο πάνω κανείς δεν κάνει λόγο για τα χρήματα που φεύγουν από τη χώρα (καλά για τη φοροδιαφυγή των μαντράδων δεν κάνω καν λόγο), μέσω των πωλήσεων αυτοκινήτων μιας και η Ελλάδα δεν είναι ούτε παραγωγός αυτοκινήτων ούτε καν αξιοσημείωτης παραγωγής ΟΕΜ εξαρτημάτων. Κοιτάζουμε δηλαδή το μικρό ποσοστό που μαζεύει η χώρα από τους φόρους/δασμούς και δε βλέπουμε το μεγαλύτερο ποσοστό που πάει άκλαυτο (για να δίνει από τα 22δις μπόνους η VW). Υπο αυτή τη λογική η 'Στουρνάριος θεωρία' κάθε άλλο παρά παράλογη είναι, με τη διαφορά ότι δε θα έπρεπε να εφαρμόζεται αναδρομικά.*
Σου ευχομαι να βρεις δουλεια το συντομοτερο στην Ελλαδα κιολας,να καταφερεις να συντηρεις τα ιστορικα σου,και να μην χρειαστει να σε αντιμετωπισει κανεις, οπως αντιμετωπιζεις εσυ αλλους που ψαχνουν για δουλεια,και χαριζουν περιουσιες που αγορασαν με κοπο,ξενυχτια και ιδρωτα.
Σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν αντιμετωπίζω κανέναν όπως λες.
Δε θα συνεχίσω την κουβέντα μαζί σου γιατί με θεωρείς κομπλεξικό και υποκριτή.
Εγώ λέω ότι απλά πιάστηκες στην παγίδα του αυτοτσαντισμού, πιθανώς γιατί τραβάς και εσύ το λούκι σου κάπως ή κάπου. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Εγώ λέω ότι απλά πιάστηκες στην παγίδα του αυτοτσαντισμού, πιθανώς γιατί τραβάς και εσύ το λούκι σου κάπως ή κάπου.
σε καμια παγιδα δεν πιαστηκα,ουτε κανα ζορι τραβαω.Βλεπω ομως πολλους με πολλα ζορια τριγυρω μου και δεν διανοουμαι να τους επιτιθομαι,αλλα να τους συμπονω και να συμπασχω.
Σου ευχομαι τα καλυτερα στην σταδιοδρομια σου. -
@ nidosan
Μίλησες ξεκάθαρα για προτεραιότητες. Και σου απάντησα ότι εφόσον έθεσε ως προτεραιότητα ένα 4λτ suv να μεταφέρει την οικογένεια (λες και τα 2λτ δε πάνε βήμα ) ε τώρα ή το συντηρεί ή αν δε μπορεί το πουλάει ή του καταθέτει πινακίδες.
Δε το λέω με κανένα ίχνος ειρωνείας ή χαιρεκακίας.
Όταν βάζεις κάτι ως προτεραιότητα στη ζωή σου -τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει- έχεις κάνει τους υπολογισμούς σου κι έχεις σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια. Έτσι κι ο kostis20 έτσι κι εγώ και πολλοί άλλοι, δεν έκαναν το λάθος να 'μπλέξουν' με τα ΠΟΛΥ υψηλά κυβικά γιατί μάλλον σκέφτηκαν ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε.
Για να μη λέμε πάλι τα ίδια, κανείς βεβαίως δεν προέβλεπε τον χαμό με τους φόρους.
Εφόσον λοιπόν δεν μπορεί να το συντηρήσει πλέον έχει αντικειμενικά δυο επιλογές. Ή το πουλάει με την όποια χασούρα αν χρειάζεται τα χρήματα ή καταθέτει πινακίδες περιμένοντας να στρώσουν τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Όταν βάζεις κάτι ως προτεραιότητα στη ζωή σου -τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει- έχεις κάνει τους υπολογισμούς σου κι έχεις σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια. Έτσι κι ο kostis20 έτσι κι εγώ και πολλοί άλλοι, δεν έκαναν το λάθος να 'μπλέξουν' με τα ΠΟΛΥ υψηλά κυβικά γιατί μάλλον σκέφτηκαν ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε.
τα τελη για το 1,8 μεχρι το 2028 ακομα τα περιμενω.Βοηθησε λιγο εμας που δεν μπορουμε να υπολογισουμε.Για σενα θα ειναι ευκολακι.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
@ nidosanΜίλησες ξεκάθαρα για προτεραιότητες. Και σου απάντησα ότι εφόσον έθεσε ως προτεραιότητα ένα 4λτ suv να μεταφέρει την οικογένεια (λες και τα 2λτ δε πάνε βήμα ) ε τώρα ή το συντηρεί ή αν δε μπορεί το πουλάει ή του καταθέτει πινακίδες.
Δε το λέω με κανένα ίχνος ειρωνείας ή χαιρεκακίας.
Για να μη λέμε πάλι τα ίδια, κανείς βεβαίως δεν προέβλεπε τον χαμό με τους φόρους.
Εφόσον λοιπόν δεν μπορεί να το συντηρήσει πλέον έχει αντικειμενικά δυο επιλογές. Ή το πουλάει με την όποια χασούρα αν χρειάζεται τα χρήματα ή καταθέτει πινακίδες περιμένοντας να στρώσουν τα πράγματα.
Εμένα η απορία μου είναι Νίκο πώς θεωρείς ότι εσύ, ο kostis20 ή εγώ είμαστε από τους... σώφρονες που δεν επιλέξαμε πολλά κυβικά!
ΟΚ, δεν είμαστε από τους πολύ άτυχους, αλλά κάθε άλλο παρά σώφρονες και τυχερούς θα μας χαρακτήριζα: όταν στο τέλος του 2013 εσύ κι εγώ θα πληρώσουμε σχεδόν 1000€ στο κράτος για το αυτοκίνητό μας, προσωπικά νιώθω υπέρτατος μ@λάκας και αν μπορούσα, σαφώς θα αγόραζα άλλο αυτοκίνητο τότε, αντί για την 1...Λες για υπολογισμούς... Να μιλήσω προσωπικά: αγόρασα το αυτοκίνητό σου (μου) με τις αποταμιεύσεις μιας και μόνον (πολύ καλής είναι η αλήθεια...) χρονιάς. Για την ακρίβεια, μου είχαν περισσέψει και κάμποσα ακόμη τότε. Πίστευα κι εγώ πως ό,τι και να γίνει, είμαι άνετος και πως έχω χρήματα για να το συντηρήσω και να πληρώσω τέλη και ασφάλειες κλπ κλπ. Ακόμη έχω είναι η αλήθεια. Γιατί δεν είχα ούτε έχω κανένα άνοιγμα και κανένα δάνειο κι ακόμη είμαι τυχερός και έχω δουλειά.
Φυσικά, η δουλειά μου πλέον είναι πολύ περισσότερη και τα χρήματα δυστυχώς, αρκετά λιγότερα. Και είμαι διαρκώς με το φόβο να μειωθούν κι άλλο ή να χαθούν εντελώς σε μια πιθανή απόλυση. Ενδεικτικά θα πω, πως το εκκαθαριστικό του 2011 είχε 40% μικρότερο ποσό από το 2010.
Προέβλεψα κάτι λοιπόν; ΟΧΙ. Δεν προέβλεψα τίποτε και νιώθω ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ @@ρας, που έκανα το κέφι μου και αγόρασα ένα αμάξι που γούσταρα. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως τέτοια @@ρια ΔΕΝ πρόκειται να ξανακάνω και επιμένω πως δεν με έχει ματώσει ακόμη η συγκεκριμένη κίνηση. Φυσικά, πολλές φορές εδώ μέσα στην αρχή είχα πει ν' αντιδράσουμε, τώρα το βλέπω μάταιο, γιατί το ελληνικό κράτος προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί και από παντού, και οι αδικίες είναι τόσο πολλές που πραγματικά δεν υπάρχει λόγος ν' ασχολούμαστε... Δεν θα γίνει κάτι, η πολιτική είναι δεδομένη και δεν αφορά μόνον το εμπορικό ισοζύγιο: η εσωτερική υποτίμηση που στην ουσία είναι φτωχοποίηση, ΘΕΛΕΙ και ΑΠΑΙΤΕΙ τέτοιες πολιτικές.
Φυσικά, νιώθω και τυχερός (και όχι ικανός απαραίτητα, γιατί αν ήμουν σε διαφορετική κατάσταση, πχ παντρεμένος και με την γυναίκα να ζητάει 'δικό μας' σπίτι... ) που δεν έχω μεγαλύτερα αγγούρια στον πάτο μου από ένα δίλιτρο... Άλλοι έχουν δάνεια και δεν έχουν δουλειά, κι άλλοι αγόρασαν σπίτι για 300Κ και τώρα δεν μπορούν να το πουλήσουν ούτε για 200Κ και το δάνειο τρέχει.
Ας ηρεμήσουμε όλοι και ας σκεφτούμε λοιπόν και σε παρακαλώ κι εσύ να σκεφτείς πόσο εν τέλει δικαιωμένος και προσεκτικός νιώθεις δίνοντας στο κράτος 660€ τέλη και 308€ φόρο για το 2λιτρό σου...
Εύχομαι κι εγώ στον συνάδελφο Διγέτιο ό,τι καλύτερο, είναι σπάνιες οι γνώσεις του και το ήθος του. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι του επιτίθεστε. Το μόνο που λέει είναι πως κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Εγώ αν το κάψω το δικό μου, θα χάσω μερικά 1000άρικα. Εντάξει, δεν θα γίνει και τίποτε, ούτε θα με κυνηγάει η τράπεζα και θα βρω άλλο τρόπο να κάνω την δουλειά μου. Η σφαγή στα ακίνητα όμως, δεν είναι η ίδια. Ή η σφαγή της ανεργίας που δεν λέει να σταματήσει, είναι ακόμη χειρότερη. Πραγματικά, κι εμένα μου είναι εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό που συμβαίνει με την φορολογία των αυτοκινήτων, αλλά μπροστά στα άλλα, είναι πταίσμα.
Ειρήνη ημίν!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Λες για υπολογισμούς... Να μιλήσω προσωπικά: αγόρασα το αυτοκίνητό σου (μου) με τις αποταμιεύσεις μιας και μόνον (πολύ καλής είναι η αλήθεια...) χρονιάς. Για την ακρίβεια, μου είχαν περισσέψει και κάμποσα ακόμη τότε. Πίστευα κι εγώ πως ό,τι και να γίνει, είμαι άνετος και πως έχω χρήματα για να το συντηρήσω και να πληρώσω τέλη και ασφάλειες κλπ κλπ. Ακόμη έχω είναι η αλήθεια. Γιατί δεν είχα ούτε έχω κανένα άνοιγμα και κανένα δάνειο κι ακόμη είμαι τυχερός και έχω δουλειά.Κατά βάθος το ίδιο ακριβώς έκανες κι εσύ, αυτό δηλαδή που λέμε εγώ κι ο kostis20. Ότι ενώ θεωρητικά είχες χρήματα για κάτι μεγαλύτερο (πχ 3λτ), δεν το έκανες και τελικά είσαι ακόμα ΟΚ και μπορείς να το συντηρήσεις. Αν είχες πει 'έλα μωρέ, μια ζωή την έχουμε' και είχες πάρει περισσότερα κυβικά, τι θα έκανες?
Νιώθω δικαιωμένος και προσεκτικός που ενώ μπορούσα, δε πήρα το 3lt Ζ4 Coupe που μου έκλεινε το μάτι (όπως και το Μ3 που παραλίγο να πάρω πέρσι) γιατί τώρα για 4 ρόδες θα ζοριζόμουν. Όμως εννοείτε πως κατά τ'αλλά νιώθω 'βιασμένος' από το κράτος αλλά λέω ευχαριστώ που μπορώ και το συντηρώ υπερβολικά καλά μερικές φορές.
Το θεωρώ πάντως ηλίθιο να μαλώνουμε για λαμαρίνες τη στιγμή που υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα εκεί έξω.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
εφόσον έθεσε ως προτεραιότητα ένα 4λτ suv να μεταφέρει την οικογένεια (λες και τα 2λτ δε πάνε βήμα )Χμμμ... Γιατί να πεις 'λες και τα 2 λτ δεν πάνε βήμα' κι όχι 'λες και τα 1.8 λτ δεν πάνε βήμα'???...
Δεν υπάρχουν πολλά 1.8 που 'πάνε' με αρκετά πιο γρήγορο βήμα από τα 2 λτ σου, και δεν πληρώνουν ούτε το 1/3 του χιλιάρικου που πληρώνεις εσύ?Δε το λέω με κανένα ίχνος ειρωνείας ή χαιρεκακίας.
Η πρότασή μου πώς σου φάνηκε, για να μην ξεχνάμε τις αγνές προθέσεις πίσω από τις εκφράσεις σου?
Όταν βάζεις κάτι ως προτεραιότητα στη ζωή σου -τουλάχιστον εγώ έτσι έχω μάθει- έχεις κάνει τους υπολογισμούς σου κι έχεις σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια.
Ετσι λοιπόν κι αυτός που έβαλε προτεραιότητα το να πάρει ένα π.χ. 3.0 είχε κάνει τους υπολογισμούς του & είχε σκεφτεί και τα χειρότερα σενάρια, κι απλά το κράτος τον έπιασε μ@λάκα, όπως (σε μικρότερο βαθμό) εσένα.
Αλήθεια, τα χειρότερα σενάρια όταν βάζεις προτεραιότητα να κάνεις οικογένεια, ποια είναι? Αν πηγαίναμε πάντα με βάση τα χειρότερα σενάρια, θα κάναμε ποτέ παιδιά?
Σε αφήνω να το σκεφτείς.
έτσι κι εγώ και πολλοί άλλοι, δεν έκαναν το λάθος να 'μπλέξουν' με τα ΠΟΛΥ υψηλά κυβικά γιατί μάλλον σκέφτηκαν ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε.
Δεν έκανες το λάθος να 'μπλέξεις' με 'ΠΟΛΥ' υψηλά κυβικά (οπότε τώρα έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις το μετά-Χριστόν προφήτη σε όσους το έκαναν), αλλά έκανες το λάθος να 'μπλέξεις' με 'ΛΙΓΟ' υψηλά κυβικά και να πληρώνεις κι εσύ ΤΚ+ΦΠ κοντά στο 1000ρικο.
Είμαι σίγουρος ότι αν προσπαθήσεις μπορείς να σκεφτείς αρκετούς άλλους λόγους για τους οποίους κάποιος δεν πήρε αμάξι με 'πολύ' υψηλά κυβικά ΕΚΤΟΣ απ' το 'μάλλον σκέφτηκε ότι το κράτος πάντα τα κυνηγούσε', που γράφεις.
Τα ίδια και τα ίδια.......
Αυτές τις δύο επιλογές, ειλικρινά τώρα, έχεις την εντύπωση ότι χρειαζόταν εσένα να του τις θυμήσεις 'εδώ μέσα', σε ένα τοπικό που άνοιξε ο tiborakos για να συζητήσουμε μια ΤΡΙΤΗ επιλογή για το πώς μπρούμε να αποφύγουμε νόμιμα να μας τα πάρει από άλλη μια μεριά το κράτος μέσω του φόρου πολυτελείας?!...
Ή έχεις την εντύπωση πως έχει κανένα νόημα να επιμένεις να πας τη συζήτηση στο αν και πόσο γυρεύοντας πήγαινε όποιος πήρε κάτι με 'πολύ' υψηλά κυβικά και στο αν 'φταίει' κι αυτός γι αυτό που του κάνει το καλό μας το κράτος?
Νιώθω δικαιωμένος και προσεκτικός που ενώ μπορούσα, δε πήρα το 3lt Ζ4 Coupe που μου έκλεινε το μάτι (όπως και το Μ3 που παραλίγο να πάρω πέρσι) γιατί τώρα για 4 ρόδες θα ζοριζόμουν.
Με τη διαφορά ότι σύμφωνα με όσα μας έχεις πει ως τώρα, την Μ3, που 'παραλίγο να πάρεις' ΠΕΡΥΣΙ, εκτός κι αν κάθε τόσο αδειάζεις το μυαλό σου σε ένα ποτήρι από το δεξί αυτί και μετά γέρνεις από την άλλη και το ξαναχύνεις μέσα στο κεφάλι σου, δε θα έπρεπε να τη σκεφτόσουν καν (πόσο μάλλον να φτάσεις στο 'παραλίγο'). Το λες βέβαια για να μας δείξεις ότι και καλά μπορούσες αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις πόσο ακυρώνει αυτό όλα τα άλλα που γράφεις. 'ΠΕΡΥΣΙ' κιόλας ρε άνθρωπε?! Εν μέσω κρίσης?! Με ποιά ακριβώς λογική???! Να έλεγες πριν 5-6 χρόνια, να πω ΟΚ...
Το τέλειο, για να καταλάβεις πως φαίνεται το παραπάνω που λες, θα ήταν να ερχόταν ένας με 4λιτρο στη θέση σου και να έγραφε:
'Παιδιά, νοιώθω δικαιωμένος και προσεκτικός που ενώ μπορούσα, δεν πήρα το 5.0 που μου έκλεινε το μάτι (όπως και το 6.3 που στο τσακ έφτασα να το πάρω πέρυσι) γιατί τώρα για 4 ρόδες θα ζοριζόμουν.'Πώς τώρα θα ζοριζόσουν να δώσεις μερικά ψωροχιλιάρικα ακόμα ως ΦΠ αν πέρυσι είχες όλη την άνεση να πάρεις Μ3 (άρα τουλάχιστον άλλα τόσα στην άκρη, συμφωνα με τη λογική που μας είπες ότι πρέπει ν' ακολουθεί κάποιος) δε ρωτάω καν.
-
Ρε παιδια δε καταλαβαινω γιατι κανετε συνεχως απολυτες παραδοχες.Παραδειγματα τραβηγμενα απο τα μαλλια που δεν εχουν επαφη με τη πραγματικοτητα.Του τυπου 'ο αστυνομικος ειναι μπουζουκι γιατι ειναι οργανο'.Το συνηθιζουν πολλοι στα Fora βεβαια.
Οπως εγραψα και πριν υπαρχουν διαβαθμισεις.Δεν ειναι ολα ασπρο μαυρο.Πώς να το κανουμε?
Το ιδιο ειναι να πληρωνεις 1000 και το ιδιο 2500-3000?Για φορους -τελη κυκλοφοριας?
Το ιδιο ειναι να εχεις καταναλωση 8-9 lt/100km(που εχω εγω με το διλιτρο) και το ιδιο να εχεις 13-15? Αν καποιος δε ξερει οτι ενα 4λιτρο κατα κανονα καιει παραπανω απο ενα διλιτρο προφανως δεν εχει και σχεση με το αυτοκινητο γενικοτερα.
Ασφαλιστικες καλυψεις?
Το τεκμηριο των 4 lt ειναι 29800!Για τα διλιτρα ειναι 8800!Μιλαμε για 20000 διαφορα.
**Με τη λογικη σας μου λετε οτι αφου πληρωνεις που πληρωνεις ας πληρωνες παραπανω!Το ιδιο ειναι!Θα μου τα δινατε εσεις τα παραπανω? **
@Highfidelity: αν σκεφτοσουν να αγορασεις αυτοκινητο κατω των 1929cc και αγορασες διλιτρο εισαι χαμενος φυσικα.Εγω ομως σκεφτομουν να αγορασω και 3λιτρο και 3,6 λτ οποτε με το διλιτρο ειμαι κερδισμενος.Και πολυ μαλιστα.
Διαφωνει καποιος με αυτο?
Επισης ανακυκλωνετε συνεχως τις ιδιες κατηγοριες προς το Νικο οτι ειναι χαιρεκακος και οτι κατα βαθος χαιρεται που πληρωνουν οι αλλοι παραπανω απο αυτον
Εδω μεσα γραφουμε την αποψη μας και τα βιωματα μας.Εγω οταν αγοραζα αυτοκινητο,οπως ξαναγραψα,ειχα στο μυαλο μου οτι οσο υψηλοτερα κυβικα εχεις σε αυτη τη χωρα τοσο περισσότερο πληρωνεις!Ειναι λαθος αυτο?Μια στοιχειωδη επαφη να εχεις με το χωρο του αυτοκινητου το καταλαβαινεις.Κανεις δεν ειπε οτι ειναι δικαιο .Επισης κανεις δεν ειπε καλα να παθουν οι αλλοι.Απλα επρεπε να κανουν προσεκτικοτερες κινησεις γιατι ζουν στη τραγικη αυτη χωρα.Εκ του αποτελεσματος φανηκε οτι ειχα δικιο.Ειχα τις υποψιες μου και βγηκαν αληθινες.Πρεπει να νιωθω ενοχες?'Η δεν πρεπει να το λεμε σε ενα thread που συζηταμε ακριβως αυτο το θεμα?
Επισης δε νομιζω να ξερει κανεις αλλος απο εμενα ή το Νικο τι σκεφτομασταν οταν αγοραζαμε τα αυτοκινητα μας.Εκτος αν εννοειται οτι λεμε ψεμματα για να το παιξουμε εξυπνοι. Οποτε δεν εχει και νοημα να συνεχισουμε τη συζητηση με οσους το πιστευουν. -
Πες τα ρε Κωστή!!
Να σου πω ρε συ nidosan, δε βαρέθηκες? Ειλικρινά τώρα?
Τα ίδια και τα ίδια γράφεις, συνεχώς.
Και βέβαια όταν απομονώνεις μια μια έκφραση μου σου είναι πιο εύκολο να αλλάξεις όλο το συνολικό νόημα της θέσης μου, βγάζοντας συμπεράσματα από το κεφάλι σου, αφού τα έχεις τραβήξει πρώτα από τα μαλλιά.
Και το φοβερό είναι ότι προσπαθείς επιμελώς να πας τη κουβέντα εκεί που θες και σε προσωπικό επίπεδο.
Πάντως φαίνεται ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, χαίρομαι.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το τεκμηριο των 4 lt ειναι 29800!Για τα διλιτρα ειναι 8800!Μιλαμε για 20000 διαφορα.
**Με τη λογικη σας μου λετε οτι αφου πληρωνεις που πληρωνεις ας πληρωνες παραπανω!Το ιδιο ειναι!Θα μου τα δινατε εσεις τα παραπανω? **.Φυσικά δεν έχει λογική αυτό, Κωστή.
Είναι μια εντελώς βλακεία μέτρο που ισχύει μόνο στην Ελλάδα εδώ και 3 δεκαετίες.
Φοβάμαι πως όλοι μας ξεχάσαμε που ζούμε γιατι, με μια μικρή περίοδο χάριτος, πιστέψαμε ότι γίναμε και εμείς όπως οι υπόλοιποι ευρωπαίοι, με δικαιώματα και απαιτήσεις.
Πρόσφατα, λοιπόν, το 2004-5 που ίσχυαν κανονικά τα τεκμήρια όπως σήμερα αλλά και μέχρι το 2009 (που έλεγαν ότι δεν ίσχυαν μέχρι να το διαπιστώσεις όταν έκανες αναλωση κεφαλαίου) που βρήκα το βιβλιαράκια, οι αντίστοιχες τιμές ήταν για το 1.2 6.100 ευρώ, το δίλιτρο 20.500 ευρώ και για το τετράλιτρο 112.900 ευρώ... 90.000 διαφορά δηλαδη!!!!!
Τόσο για τα καινούργια όσο και για τα μεταχειρισμένα εξωτερικού με νέα άδεια στην Ελλάδα!Αυτό για να τονίσω αυτό που γράφεις παρακάτω (και ταυτίζομαι 100% με την άποψή σου) ότι στην πατρίδα ο καθένας πρέπει να είναι επιφυλακτικός διότι δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζουν ένα άδικο μέτρο:
(και μάλιστα τώρα τελευταία που δεν έχουμε Σύνταγμα με αναδρομική ισχύ - αν έβαζαν έναν τρελο φόρο πολυτελείας στα καινούργια, θα τους λέγαμε ίσως κερατάδες αλλά ο καθένας θα ήξερε που βαδίζει από την αρχή)Εγω οταν αγοραζα αυτοκινητο,οπως ξαναγραψα,ειχα στο μυαλο μου οτι οσο υψηλοτερα κυβικα εχεις σε αυτη τη χωρα τοσο περισσότερο πληρωνεις!Ειναι λαθος αυτο?Μια στοιχειωδη επαφη να εχεις με το χωρο του αυτοκινητου το καταλαβαινεις.Κανεις δεν ειπε οτι ειναι δικαιο .Επισης κανεις δεν ειπε καλα να παθουν οι αλλοι.Απλα επρεπε να κανουν προσεκτικοτερες κινησεις γιατι ζουν στη τραγικη αυτη χωρα.Εκ του αποτελεσματος φανηκε οτι ειχα δικιο.Ειχα τις υποψιες μου και βγηκαν αληθινες.Πρεπει να νιωθω ενοχες?'Η δεν πρεπει να το λεμε σε ενα thread που συζηταμε ακριβως αυτο το θεμα?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Τα ίδια και τα ίδια.......
Να σου πω ρε συ nidosan, δε βαρέθηκες? Ειλικρινά τώρα?
Τα ίδια και τα ίδια γράφεις, συνεχώς.Σαν τον παπαγάλο ένα πράγμα.
σε ένα τοπικό που άνοιξε ο tiborakos για να συζητήσουμε μια ΤΡΙΤΗ επιλογή για το πώς μπρούμε να αποφύγουμε νόμιμα να μας τα πάρει από άλλη μια μεριά το κράτος μέσω του φόρου πολυτελείας
...
Ή έχεις την εντύπωση πως έχει κανένα νόημα να επιμένεις να πας τη συζήτηση στο αν και πόσο γυρεύοντας πήγαινε όποιος πήρε κάτι με 'πολύ' υψηλά κυβικά και στο αν 'φταίει' κι αυτός γι αυτό που του κάνει το καλό μας το κράτος?Και το φοβερό είναι ότι προσπαθείς επιμελώς να πας τη κουβέντα εκεί που θες και σε προσωπικό επίπεδο.
Φοβερό, όντως....
Φυσικά αντί να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα το παίζεις θύμα 'προσωπικής επίθεσης'.
Το τελευταίο πάντως που έγραψες ήταν το κερασάκι.
Από τη μια έρχεσαι και μας λες ότι όποιος πήρε >2λτ πριν κατι χρόνια και τώρα του έβαλαν ΦΠ του λείπει η 'κοινή λογική' γιατί θα έπρεπε να ήξερε ότι το κράτος πάντα κυνηγούσε τα πολλά κυβικά, από την άλλη ότι εσύ παραλίγο να πάρεις Μ3 εν μέσω κρίσης!!!
Ωρες ώρες αναρωτιέμαι ρε φίλε... Τα διαβάζεις αυτά ποιυ γράφεις?Πάντως φαίνεται ότι έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο, χαίρομαι.
Όταν αγαπάς κάποιον, πάντα βρίσκεις χρόνο.
Αλλά μια κι έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, για να δούμε τι θα ήταν τα αντίστοιχα που θα έγραφες αν αποφάσιζες να 'συνεισφέρεις' σε ένα τοπικό με τίτλο 'ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙ' το οποίο έστω ότι το είχε ανοίξει κάποιος που έχει φτάσει το ενάμισι πακέτο τη μέρα κι έχει πρόβλημα:
-
*Αφού λοιπόν έβαλες προτεραιότητα την απόλαυση σου, κι αφού το ηξερες οτι αν κάπνιζεις τόσο θα έχεις πρόβλημα, τωρα ας καπνίζεις κι ενάμισι και δυο και τρία πακέτα τη μέρα! *
-
Ας κάνουμε που και που αυτοκριτική κι ας μην το παίζουμε θύματα εθισμού για δικά μας λάθη...καλο είναι...
-
Γνώριζες ή όχι ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρες βλάβες στον οργανισμό σου? Που πήγες να μπλέξεις ρε άνθρωπε?
-
*Το θέμα είναι οτι πήγαινες γυρευοντας όταν άφησες τον εαυτό σου να εθιστεί... πως να το κάνουμε. *
-
*Τώρα το έμαθες οτι είναι εθιστικό και κάνει κακό? Ξεγελάστηκες? *
-
Με 1,5 πακετο τη μερα, τι περιμένεις καμάρι μου να σου συμβει?
-
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Φυσικά αντί να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα το παίζεις θύμα 'προσωπικής επίθεσης'.Κοίτα να δεις, προσωπικά δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε όρεξη να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
Κουράζει ασύλληπτα αυτό που κάνεις, όταν το καταλάβεις θα είναι καλό για όλους.
Τα γράψαμε, τα είπαμε, διαφωνήσαμε...πάμ' παρακάτω...
Το τελευταίο πάντως που έγραψες ήταν το κερασάκι.
Από τη μια έρχεσαι και μας λες ότι όποιος πήρε >2λτ πριν κατι χρόνια και τώρα του έβαλαν ΦΠ του λείπει η 'κοινή λογική' γιατί θα έπρεπε να ήξερε ότι το κράτος πάντα κυνηγούσε τα πολλά κυβικά, από την άλλη ότι εσύ παραλίγο να πάρεις Μ3 εν μέσω κρίσης!!!
Ωρες ώρες αναρωτιέμαι ρε φίλε... Τα διαβάζεις αυτά ποιυ γράφεις?Επιλέγω όμως να σου απαντήσω σε αυτό γιατί κατά τη συνήθη τακτική σου πας να αλλάξεις το νόημα των γραφόμενών μου.
Μάλλον εσύ δε διαβάζεις λοιπόν.
Έγραψα ότι παραλίγο να παρασυρθώ από τη χαμηλή τιμή και να πάρω ανταλλαγή με το δικό μου ένα Μ3 ενώ μπορούσα (μπορώ) να το συντηρήσω. Ακόμα δηλαδή κι εδώ που είναι τα πράγματα με τόσους φόρους, και υπολογίζεις ένα 8-10άρι σε συντήρηση, έκανα πίσω και δε προχώρησα και σκέψου ότι του χρόνου έκλεινε 10ετία. ....δε σκέφτηκα δηλαδή 'έλα μωρέ...μια ζωή την έχουμε...'
Δε σου έγραψα ότι πήρα, τώρα κλαίγομαι, καταθέτω πινακίδες, κατηγορώ το κράτος που 'δε το περίμενα' κλπ...
Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη αλήθεια είναι ότι δε προχώρησα επειδή απογοητεύτηκα με τα αυτοκίνητα που είδα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Φυσικά αντί να απαντήσεις στα ερωτήματα που σου έθεσα το παίζεις θύμα 'προσωπικής επίθεσης'.
Κοίτα να δεις, προσωπικά δεν έχω ούτε χρόνο, ούτε όρεξη να γράφω τα ίδια και τα ίδια.
Γι αυτό και τα ερωτήματα, μήπως διαβάσουμε κανένα νέο επιχείρημα....
Δεν πειράζει όμως, σίγουρα δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να απαντήσεις ούτε να απολογηθείς σε κανένα γι αυτά που πιστεύεις.Από τη μια έρχεσαι και μας λες ότι όποιος πήρε >2λτ πριν κατι χρόνια και τώρα του έβαλαν ΦΠ του λείπει η 'κοινή λογική' γιατί θα έπρεπε να ήξερε ότι το κράτος πάντα κυνηγούσε τα πολλά κυβικά, από την άλλη ότι εσύ παραλίγο να πάρεις Μ3 εν μέσω κρίσης!!!
Ωρες ώρες αναρωτιέμαι ρε φίλε... Τα διαβάζεις αυτά ποιυ γράφεις?Επιλέγω όμως να σου απαντήσω σε αυτό γιατί κατά τη συνήθη τακτική σου πας να αλλάξεις το νόημα των γραφόμενών μου.
Μάλλον εσύ δε διαβάζεις λοιπόν.
Έγραψα ότι παραλίγο να παρασυρθώ από τη χαμηλή τιμή και να πάρω ανταλλαγή με το δικό μου ένα Μ3
...
έκανα πίσω και δε προχώρησα και σκέψου ότι του χρόνου έκλεινε 10ετία.
...
Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η υπόλοιπη αλήθεια είναι ότι δε προχώρησα επειδή απογοητεύτηκα με τα αυτοκίνητα που είδα.- Και να τα είχα διαβάσει τα παραπάνω δε θα άλλαζε το παραμικρό (από περιέργεια, που ακριβώς τα έγραψες και έπρεπε να τα είχα δει? )
- Το ότι του χρόνου έκλεινε 10ετία δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το ότι πέρυσι, που λες ότι το ζαχάρωνες, δε γνώριζες περί 'φόρου πολυτελείας'.
- Αφού λοιπόν είναι η μισή αλήθεια, ισχύει το ότι εν μέσω κρίσης, και ενώ 'γνώριζες' ότι το κράτος βαράει αλύπητα τα 'πολλά' κυβικά και ότι είναι απρόβλεπτο, αναξιόπιστο, κλπ (βαριέμαι να πάω πίσω να δω τι ακριβώς είχες γράψει), εσύ μελετούσες την αγορά του εν λόγω αυτοκινήτου και αν δεν είχες απογοητευτεί όταν το είδες πιθανότατα να το είχες πάρει. Αυτό ακριβώς μας λες.
Και σε ξαναρωτάω:
**Δε νομίζεις λοιπόν, Νικόλα μου, ότι είναι λίγο 'άκυρο' να έρχεσαι ΕΣΥ και να τη λες σε αυτόν που πήρε κάτι αντίστοιχο, και μάλιστα πολλά χρόνια πριν, που δεν είχε κανείς ιδέα περί κρίσης, έκτακτων μέτρων, απίθανων φόρων, κλπ, και να του καταλογίζεις έλλειψη 'κοινής λογικής'? **Αντιλαμβάνεσαι ότι σύμφωνα με αυτά που μας είπες παραπάνω για το Μ3, εσύ ήσουν απλά ΤΥΧΕΡΟΣ που αυτό που είδες σε απογοήτευσε και δεν προχώρησες, και ΟΧΙ προνοητικός, ξύπνιος, μάστορας της 'κοινής λογικής', κλπ?
Δε νομίζεις ότι προσβάλλεις τη νοημοσύνη κάποιων που σε διαβάζουν όταν τους κάνεις μαθήματα περί 'κοινής λογικής' και ότι δε σου πάει και πολύ ο ρόλος που έδωσες στον εαυτό σου, πέραν του ότι εκτροχιάζεις τη συζήτηση που ξεκίνησε με τελείως άλλο στόχο?
I rest my case.
Αν έχεις να πεις κάτι καινούργιο ή να απαντήσεις σε κάτι από αυτά που σε έχω ρωτήσει, be my guest.
Αν όχι, θα χαρούμε πιστεύω όλοι να γυρίσει η συζήτηση εκεί που ήταν πριν αρχίσουν τα σεμινάρια 'κοινής λογικής'. -
Ρε συ νικο για ονομα της παναγιας, μαθε οταν βλεπεις οτι δεν..... Να λες 'ναι, εχεις δικιο'
Ειλικρινα ο ανθρωπος εχει αναγκη απο κατανοηση και καταφατικοτητα. Τι πας εσυ τωρα να αναλυσεις. Στην ελλαδα εισαι , το αλαθητο της αποψης και της επιλογης το εχουμε αναλυσει αλλου.
Πες του οτι εχει δικιο . Ειναι ενα ενδιαφερον θρεντ που εχει γεμισει με τεραστια ανουσια σεντονια που απευθυνονται αποκλειστικα σε εσενα.
Ναι θελουμε να επιστρεψουμε στην κανονικη ροη του θεματος κ να ενημερωνομαστε για το φορο πολυτελειας
-
Για να είναι πιο πλήρες το τοπικό, θα πρέπει να αναφέρει καθένας τι αμάξι έχει (μοντέλο + κυβισμός) για να είναι λίγο πιο ξεκάθαρες οι απόψεις του.
Πχ
nidosan --> Cherokee φάση (τζιποειδές μεγάλου κυβισμού)
Nikos --> 320 αλλά πάντα ήθελα και δεν πήρα Μ3
D-Jet --> για τις παλιές αγάπες μη μιλάς...
MANGO --> +Stournaras =L.F.E
dim8 --> πήρα δίλιτρο γιατί είχε έκπτωση 3.000 γιούριαΕγώ πχ μπορώ τώρα να σας το παίζω ευσεβής παρθένα και των φρονίμων τα παιδιά με το 1.600 αλλά αν αλλάξουν τα τέλη και τα χρεώνουν με τους ρύπους (οπότε θα πληρώνω όσο ένα S3) θα αρχίσω τα αντάρτικα του Θοδωράκη.
Η φορολόγηση βάσει κυβισμού είναι γελοία και νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε σε αυτό.
Εκτός αν όντως πιστεύει κάποιος ότι το 2λιτρο Hyundai είναι λιγότερο 'συνετή' αγορά από ένα Audi 1,8.Τα αμάξια επειδή είναι το κατεξοχή απωθημένο του Έλληνα, είναι η αγελάδα των κοτζαμπάσηδων του ελληνικού κράτους.
Και ο Μάο να γίνει πρωθυπουργός στην Ελλάδα, δεν θα αλλάξει κάτι γνωρίζοντας ότι η 'πείνα' του Έλληνα για ρόδα θα του εξασφαλίζει καλή καβάτζα.Από εκεί και πέρα (πηγαίνοντας στην άποψη Nikos, D-Jet ) όποιος πήρε 3λιτρο κοψοχρονιά επειδή κάποιος το ξεφορτωνόταν (κάποιο λόγο θα χε που το ξεφορτωνόταν) και τώρα σκούζει γιατί έχει τεκμήριο Telis Tomasis ενώ δεν έδωσε ούτε 10.000, να ξανατσεκάρει τα μαθηματικά του.
Για Βουλγαρικές πινακίδες που αναφέρθηκε, νομίζω ότι σε έλεγχο τροχαίας πρέπει να αποδείξεις ότι περνάς συγκεκριμένες ημέρες στη Βουλγαρία οπότε και βασίζεσαι σε ότι πλαστό έγγραφο σου προμηθεύσει η εταιρεία που σου έφτιαξε τα χαρτιά.
Δεν μου ακούγεται και πολύ πρακτικό...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για να είναι πιο πλήρες το τοπικό, θα πρέπει να αναφέρει καθένας τι αμάξι έχει (μοντέλο + κυβισμός) για να είναι λίγο πιο ξεκάθαρες οι απόψεις του.Πχ
nidosan --> Cherokee φάση (τζιποειδές μεγάλου κυβισμού)
Nikos --> 320 αλλά πάντα ήθελα και δεν πήρα Μ3
D-Jet --> για τις παλιές αγάπες μη μιλάς...
MANGO --> +Stournaras =L.F.E
dim8 --> πήρα δίλιτρο γιατί είχε έκπτωση 3.000 γιούριαΕγώ πχ μπορώ τώρα να σας το παίζω ευσεβής παρθένα και των φρονίμων τα παιδιά με το 1.600 αλλά αν αλλάξουν τα τέλη και τα χρεώνουν με τους ρύπους (οπότε θα πληρώνω όσο ένα S3) θα αρχίσω τα αντάρτικα του Θοδωράκη.
Αν δεν το έχει πάρει το μάτι σου πουθενά Έντι, ένα 2λιτρο κατηγορίας Fiesta ST έχω εδώ και 8 χρονια.
Δεν ξέρω αν αυτό σε βοηθάει να εξηγήσεις το ότι το βρίσκω αστείο να βγαίνει κάποιος σαν εμένα και να παίζει τον 'λογικό' σε όσους πήραν 3λιτρο ή 4λιτρο και τους έχουν σκίσει, και το ότι πιστεύω ότι θα έπρεπε όλοι όσοι πληρώνουμε ΦΠ να ανήκουμε στην ίδια 'ομάδα' στα πλαίσια του θέματος, αντί οι μισοί να βγάζουν τους άλλους μισούς φιγουρατζήδες και παράλογους....
Φόρος Πολυτελείας 2013