-
...και συζυταμε για κατι που θα (AN τελικως...) ισχυσει σε ενα χρονο στο Ελλαντα ρε παιδια...?
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
...και συζυταμε για κατι που θα (AN τελικως...) ισχυσει σε ενα χρονο στο Ελλαντα ρε παιδια...?Ο νέος φόρος πολυτελειας βασίζεται πάνω στο ΤΕΚΜΉΡΙΟ του 2013.κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει και το ύψος του τεκμηρίου άρα και ο φόρος....
Sent from my Desire S using tapatalk!
-
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Ο νέος φόρος πολυτελειας βασίζεται πάνω στο ΤΕΚΜΉΡΙΟ του 2013.κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει και το ύψος του τεκμηρίου άρα και ο φόρος....
Δεν το πιασα...
-
Εννοεί ότι όσο έχεις πινακίδες σου 'χρεώνεται' τεκμήριο, ενώ αν τις καταθέσεις σταματάει να σου 'χρεώνεται'. Για το πως ακριβώς πάει με τις ημερολογιακές μέρες του μήνα, δες στην αρχή του τοπικ.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ο νέος φόρος πολυτελειας βασίζεται πάνω στο ΤΕΚΜΉΡΙΟ του 2013.κάθε μέρα που περνάει ανεβαίνει και το ύψος του τεκμηρίου άρα και ο φόρος....
Δεν το πιασα...
Ο νέος φόρος πολυτελειας ' τρέχει' από 1η Γενάρη 2013. Ακόμα και αν καταθέσει κάποιος πινακίδες Δεκέμβρη 2013 θα πληρώσει ΟΛΟ το φόρο πολυτελειας.αν θέλει να τον γλυτώσει πρεπει άμεσα να καταθέσει πινακίδες.
-
A!Αυτο εννοειτε...
Οπως και να χει,δεν παροπλιζεις την περιουσια σου εξαιτιας ενος φημολογουμενου μετρου...που πολυ πιθανο να μην ισχυσει κιολας...
-
Δηλ. οποιος καταθετει πινακιδες πχ για εξαμηνο, θε χρεωθει 6 μηνες φορο πολυτελειας? Γιατι ενας φιλος μου ρωτησε ενα λογιστη και του ειπε οτι πλεον προκειται για φορο κτησης, ανεξαρτητου κυκλοφοριας και ξεφορτωθηκε αρων αρων το Τουαρεγκ
-
Ωραίος λογιστής
Sent from a mobile device
-
Ο φόρος έχει ψηφιστεί.τέλος.όσοι έχετε 2000 και 3000 ευρώ περίσσευμα εκτός από το χιλιάρικο των τελών κυκλοφορίας κρατήστε πινακίδες.απλά τα πράγματα.δεν ειναι φημολογουμενος φόρος.έχει ψηφιστεί.
-
δεν ειναι φημολογουμενος φόρος.έχει ψηφιστεί.
Συγκεκριμένα, ΦΕΚ Α 18-2013, άρθρο 44
i) Για επιβατικά αυτοκίνητα από χίλια εννιακόσια είκοσι εννέα (1.929) κυβικά εκατοστά έως δυόμιση χιλιάδες (2.500) κυβικά, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%).
ii) Για επιβατικά αυτοκίνητα από δυόμιση χιλιάδες (2.500) κυβικά εκατοστά και άνω, ο φόρος ισούται με το γινόμενο του ποσού της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης επί συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%).
Από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των δέκα (10) ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στη Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας.http://nomoi.info/ΦΕΚ-%C ... BB-31.html
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
To είχαμε σχολιάσει και σε άλλο thread αυτό, ίσχυε ακριβώς όπως το γράφεις. Ήταν βέβαια ό,τι πιο παράλογο να σου υπολογίζουν στην ανάλωση κεφαλαίου π.χ. μείον 95.900 το χρόνο για ένα αμάξι για το οποίο μπορεί να μην ξόδευες ούτε το 1/20 του ποσού αυτού. Ο εφοριακός που είχα ρωτήσει μου είχε πει ότι είναι μ@λακίες του Αλογοσκούφη και της παρέας του και σύντομα θα καταργηθεί. Το ερώημα είναι άλλο... Πώς μπορεί κανείς να είναι βέβαιος...
ΙΜΗΟ Δεν μπορεί. Μόνο και μόνο που υπάρχει σα μπαμπούλας στο φυλλάδιο πρέπει να είσαι επιφυλακτικός. 'Η να ρωτήσεις εφοριακό, όπως εσύ. Ούτε το 'σύντομα' που σου είπε δεν προσδιορίζεται σαφώς, βέβαια.
Σήμερα το πρωί που πήγα εφορία το ρώσησα και αυτό.
Η καλή κυρία στην οποία με παρέπεμψαν στο τμήμα εσόδων μου είπε ότι το χαζό εκείνο πινακάκι που υπήρχε στο πίσω μέρος απ' το βιβλιαράκι μέχρι το 2010 (από εκεί και μετά τα τεκμήρια για τα 3500 έγιναν μόλις 2 με 3 φορές το πραγματικό πάνω-κάτω κόστος συντήρησης ) δεν το λάμβαναν υπόψη τους σε περίπτωση ελέγχου ανάλωσης κεφαλαίου πολύ απλά γιατί 'ε, δεν ήταν ανόητο εσύ να είσαι 100% νόμιμος κι εμείς να σου αφαιρούμε 80 και 90 χιλιάδες το χρόνο και να βγαίνει ότι είχες αρνητικό εισόδημα επειδή το αμάξι σου είχε δεν ξέρω κι εγώ πόσους φορλογήσιμους ίππους?!'. -
Ο χρήστης fuorigioco1981 έγραψε:
Ο φόρος έχει ψηφιστεί.τέλος.όσοι έχετε 2000 και 3000 ευρώ περίσσευμα εκτός από το χιλιάρικο των τελών κυκλοφορίας κρατήστε πινακίδες.απλά τα πράγματα.δεν ειναι φημολογουμενος φόρος.έχει ψηφιστεί.Sent from my Desire S using tapatalk!
Εκτός και αν δεν το χρειάζονται καθημερινά το όχημα....και μπορούν να πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο βόλτα στην εφορία για ΑΚΙΝΗΣΙΑ-ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ....
...μόνο που πιάνεται το χέρι σου, από το 'βίδωμα-ξεβίδωμα' πινακίδας...!!
-
Εκτός και αν δεν το χρειάζονται καθημερινά το όχημα....και μπορούν να πηγαίνουν κάθε τρεις και λίγο βόλτα στην εφορία για ΑΚΙΝΗΣΙΑ-ΑΡΣΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ....
...μόνο που πιάνεται το χέρι σου, από το 'βίδωμα-ξεβίδωμα' πινακίδας...!! [/quote]
OΤΑΝ Παιρνεις πισω προσωρινα τις πινακιδες, σου δινουν μια καρτελλα αν δεν εχεις πληρωσει τελη κυκλοφοριας, στοιχιζει 4 ευρω τη μερα και ειναι για 2 μερες....βεβαια αν εχεισ πληρωσει τελη κυκλοφοριας μπορεις να απαιτεις τις κανονικες σου πινακιδες...
α παιδια και την ασφαλεια να μην ξεχναμε οταν παιρνουμε προσωρινες πινακιδες...ποτε δεν ξερεις, διοτι περαν της στραβης σε ατυχημα παιζει και ο νομος περι ανασφαλιστων...και μην ερθει καμμια προστιματαρα στην εφορια επειδη κυκλοφορησαμε 2 μερες ανασφαλιστοι....
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Η καλή κυρία στην οποία με παρέπεμψαν στο τμήμα εσόδων μου είπε ότι το χαζό εκείνο πινακάκι που υπήρχε στο πίσω μέρος απ' το βιβλιαράκι μέχρι το 2010 (από εκεί και μετά τα τεκμήρια για τα 3500 έγιναν μόλις 2 με 3 φορές το πραγματικό πάνω-κάτω κόστος συντήρησης ) δεν το λάμβαναν υπόψη τους σε περίπτωση ελέγχου ανάλωσης κεφαλαίου πολύ απλά γιατί 'ε, δεν ήταν ανόητο εσύ να είσαι 100% νόμιμος κι εμείς να σου αφαιρούμε 80 και 90 χιλιάδες το χρόνο και να βγαίνει ότι είχες αρνητικό εισόδημα επειδή το αμάξι σου είχε δεν ξέρω κι εγώ πόσους φορλογήσιμους ίππους?!'.
Καλή κυρία, indeed... η δική μας δεν ήταν και τόσο καλή . Βέβαια εγώ το έκανα το 2010, οπότε ακόμα ήταν νωρίς για να μπορούν να διακρίνουν ανοησίες από σοβαρότητες ενώ σαν ΕΕ είχα τη ρετσινιά του απατεώνα με το καλημέρα σας.
Χαζή ερώτηση θα μου πεις, δηλαδή το 2004 δεν ήταν ανόητο να χρειάζεσαι 90 χιλιάρικα για ένα αυτοκίνητο; Ή αν χρωστάς, πχ, πάβει να είναι ανόητο και γίνεται λογικό; Γουστάρω τριτοκοσμικά ελαστική εφαρμογή κατά περίπτωση νόμων και οδηγιών!!
-
Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος να κάνω αυτό το θέμα και αν έχω κάνει κατι λάθος ας μεταφερθεί. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα σχετικά με τον φόρο πολυτελείας στην Ελλαδίτσα μας για φετος (2013). Με αυτά τα λίγα που έχει στο ίντερνετ δεν έβγαλα άκρη και απο φίλους δεν προσανατολίστηκα σωστά πιστεύω. Φίλος με merc slk 200 cabrio μου λέει οτι πληρώνει φόρο πολυτελείας αν και 1800cc. Παρόλα αυτά ότι έψαξα σε αρθρα διαβάζω για φόρους απο 2000cc και πάνω. Μετά που ξαναμιλήσαμε μου είπε (ο φίλος) οτι παίζει ρόλο που είναι κάμπριο κλπ. Και ρωτώ τώρα εγώ: Έχουν φόρο μόνο όσα είναι 2000cc και πάνω; Αν έχω κάμπριο ανεξαρτήτως κυβικων βλ. toyota mr2 πληρώνω φόρο ή παίζει ρόλο και η αγοραστική αξία του οχήματος.
Υ.Γ. Τα ωραία της Ελλαδίτσας μας
-
Οχι ρε δεν πληρωνεις φορο επειδη εχεις καμπριο και μονο, εξαρταται απο τα κυβικα .. τι μαλακιες σου λεει ? δως του μια φαπα απο εμενα
Αν παρεις το 1,8 SLK δεν θα πληρωνεις φορο πολυτελειας προς το παρον.. οσον αφορα το μελλον,
Αν μπει, νεος εισαι θα δουλεψεις να τον πληρωνεις
Δεν διαβαζεις νεε μου.. μελετα λιιιιγο παραπανω
-
Ο χρήστης SpydeR8 έγραψε:
Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος να κάνω αυτό το θέμα και αν έχω κάνει κατι λάθος ας μεταφερθεί. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα σχετικά με τον φόρο πολυτελείας στην Ελλαδίτσα μας για φετος (2013). Με αυτά τα λίγα που έχει στο ίντερνετ δεν έβγαλα άκρη και απο φίλους δεν προσανατολίστηκα σωστά πιστεύω. Φίλος με merc slk 200 cabrio μου λέει οτι πληρώνει φόρο πολυτελείας αν και 1800cc. Παρόλα αυτά ότι έψαξα σε αρθρα διαβάζω για φόρους απο 2000cc και πάνω. Μετά που ξαναμιλήσαμε μου είπε (ο φίλος) οτι παίζει ρόλο που είναι κάμπριο κλπ. Και ρωτώ τώρα εγώ: Έχουν φόρο μόνο όσα είναι 2000cc και πάνω; Αν έχω κάμπριο ανεξαρτήτως κυβικων βλ. toyota mr2 πληρώνω φόρο ή παίζει ρόλο και η αγοραστική αξία του οχήματος.Υ.Γ. Τα ωραία της Ελλαδίτσας μας
ta καμπριο πλερωνουν παραπανω φορο, ΝΟΜΙΖΩ, οταν εκτελωνιζονται και ενσωματωνεται στην λιανικη τιμη ...για τεκμηρια εισφορες τελη κλπ δεν αλλαζει κατι, προς το παρον. Ισα ισα που θα επρεπε να πληρωνουν τα μισα σε ολα, διοτι εχουν μισες θεσεις (γνωμη μου)
-
**Φόροι… πολυτελείας και για τα μικρομεσαία Ι.Χ.!
**Μεγάλες ανατροπές στη φορολόγηση των Ι.Χ. αυτοκινήτων εξετάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Για να αντιμετωπίσει τις απώλειες κρατικών εσόδων από τις μαζικές καταθέσεις πινακίδων, ετοιμάζει νομοσχέδιο που προβλέπει να φορολογούνται τα αυτοκίνητα όχι βάσει του κυβισμού τους, αλλά βάσει της εργοστασιακής αξίας τους.
Το χτύπημα προβλέπεται να είναι διπλό καθώς πολλοί ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά «πολυτελείας», αλλά και αυξημένο φόρο εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», στο «δόκανο της εφορίας αναμένεται να πιαστούν πρώτα τα «οικολογικά» Ι.Χ. με turbo κινητήρες και χαμηλές εκπομπές ρύπων, τα αυτοκίνητα που κινούνται με πετρέλαιο και υγραέριο και τα αυτοκίνητα νέας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών.
Έτσι το κράτος υπολογίζει να εισπράξει τα διπλάσια χρήματα από όσα θα εισέπραττε μόνο από τον φόρο πολυτελείας, ο οποίος θα επιβάρυνε ιδιοκτήτες μεγάλων αυτοκινήτων. Από το νέο σχέδιο θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότεροι ιδιοκτήτες, ακόμη και Ι.Χ. των 1200 κυβικών!
http://www.newsbeast.gr/financial/arthr ... esaia-ih-/
-
πλεον εχουμε διωξη της αυτοκινησης...
διωγμο.
Οχι που δεν ειχαμε και παλια,απλα τωρα ειναι επισημη. -
Λογικότατο και αναμενόμενο. Μερικές σελίδες, κάπου 1.5 μήνα πριν είχα γράψει
'>Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Εγώ περιμένω και φόρο Νιτροξειδίων για τα απανταχού ντήζελ στις Αθήνες Σαλονίκες, ίσως κ επαρχία.
-
κατα τ αλλα δεν υπαρχει τρυπα στα εσοδα...
Φόρος Πολυτελείας 2013