-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
το δεύτερο γκεστάλ (επίπεδο)
σου έχει αρέσει αυτή η λέξη, αλλά δεν σημαίνει κάτι τέτοιο.
Αν έχεις δει απαράδεκτους - ΣΗΜΑΙΝΕΙ
-
Πώς πήγαν τελικά τα καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου;
Τι δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ για την κυριακάτικη «πρεμιέρα», ανά πόλη και ανά περιοχή.
http://www.lifo.gr/now/greece/37406 -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Τι δείχνει έρευνα της ΕΣΕΕ για την κυριακάτικη «πρεμιέρα», ανά πόλη και ανά περιοχή.
http://www.lifo.gr/now/greece/37406Το ζουμί είναι αυτό φυσικά:
Παρ’ όλο που ο κόσμος όπως τουλάχιστον παρατηρήθηκε «δια γυμνού οφθαλμού» πλημμύρισε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο δεν υπήρχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα και οι τζίροι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι του Σαββάτου, αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, σε ερώτηση αν θα θελαν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή, σχεδόν το 80% δηλώνει πως όχι. Και για μια ακόμα φορά, είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας, από τις 60 εμπορικές επιχειρήσεις του δείγματος μόνο οι 20 δήλωσαν ότι θέλουν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή. Πηγή: www.lifo.gr
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
http://www.lifo.gr/now/greece/37406αυτα που λεγαμε δηλαδη.Φαντασου να ειχαν ανοιξει ολα τα μαγαζια (μιας και ηταν ανοιχτα μονο στους κεντρικους δρομους),ποσο επιτυχια θα ειχε.Και ηταν και με εκπτωσεις+ τον καλοκαιρινο καιρο μεσα στο Νοεμβρη....
και η κυβερνηση πανυγηριζε οτι ειχε επιτυχια το μετρο.Αχρηστοι και ανικανοι για να διαχειριστουν περιπτερο.
Δε γαμιεται,τουλαχιστον καποιοι ψωνισαν χαλαρα... -
Καθε τι νεο θελει και χρονο να χωνευτει απο τους καταναλωτες.Το συγκεκριμενο μετρο μαλιστα δεν ειναι και μονιμο.
Οι εκπτωσεις του Νοεμβρη παντως- αν κρινω απο την δικη μου εμπειρια- ηταν μικρες σαν ποσοστο και αρα ελαχιστα ελκυστικες. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
http://www.lifo.gr/now/greece/37406αυτα που λεγαμε δηλαδη.Φαντασου να ειχαν ανοιξει ολα τα μαγαζια (μιας και ηταν ανοιχτα μονο στους κεντρικους δρομους),ποσο επιτυχια θα ειχε.Και ηταν και με εκπτωσεις+ τον καλοκαιρινο καιρο μεσα στο Νοεμβρη....
και η κυβερνηση πανυγηριζε οτι ειχε επιτυχια το μετρο.Αχρηστοι και ανικανοι για να διαχειριστουν περιπτερο.
Δε γαμιεται,τουλαχιστον καποιοι ψωνισαν χαλαρα...O Nikos! (θαυμαστικό).
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καθε τι νεο θελει και χρονο να χωνευτει απο τους καταναλωτες.Το συγκεκριμενο μετρο μαλιστα δεν ειναι και μονιμο.
Οι εκπτωσεις του Νοεμβρη παντως- αν κρινω απο την δικη μου εμπειρια- ηταν μικρες σαν ποσοστο και αρα ελαχιστα ελκυστικες.Συμφωνοι, η επομενη ειναι στις 15/12, χωρις εκπτωσεις.
Αν ο καιρος ειναι κακος, μονο τα μεγαλα εμπορικα κεντρα θα εχουν κοσμο, αντε και τα παιχνιδαδικα. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
http://www.lifo.gr/now/greece/37406Το ζουμί είναι αυτό φυσικά:
Παρ’ όλο που ο κόσμος όπως τουλάχιστον παρατηρήθηκε «δια γυμνού οφθαλμού» πλημμύρισε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, όχι μόνο δεν υπήρχε ιδιαίτερη επισκεψιμότητα στα καταστήματα και οι τζίροι ήταν σημαντικά χαμηλότεροι του Σαββάτου, αλλά και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, σε ερώτηση αν θα θελαν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή, σχεδόν το 80% δηλώνει πως όχι. Και για μια ακόμα φορά, είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας, από τις 60 εμπορικές επιχειρήσεις του δείγματος μόνο οι 20 δήλωσαν ότι θέλουν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή. Πηγή: http://www.lifo.gr
Και η αρωματού;
-
αναμασαμε την ιδια μπουκια....
εκ του αποτελεσματος....αλυσιδες και shops in a shop πηραν την μεριδα και το λιονταρι το ιδιο...
καλος καιρος, γεματο πορτοφολι (3 του μηνα), 'υποτιθεμενες' εκπτωσεις....
πχ. στο πολυκαταστημα της τσιμισκη τα ταμεια ηταν χριστουγεννιατικα και βαλε...
απ την πλευρα των μικρων καταστηματων οποιο ανοιξε....καλυτερα να μην ανοιγε...
απ την πλευρα των υπαλληλων βλαστημισαν την ωρα....για οποιον δεν γνωριζει πως εχει διαμορφωθει η αγορα εργασιας στον χωρο.....
ή η πωλητρια ειναι 4ωρη και παιρνει αυτα που δεν εχει....
ή δουλευει 'σπαστο' ωραριο, που σημαινει οτι απασχολειται απ' το πρωΐ μερχι το βραδυ με ενδιαμεσο κενο....που επειδη δεν 'συμφερει' να γυρισει στο σπιτι και να ξανακατεβει κεντρο, αναγκαστικα θα ξοδεψει σε κολατσο ή καφε ή θα περιφερεται στην αγορα για να περασει η ωρα μεχρι να ξαναγυρισει στη δουλεια της....
και ολ' αυτα για 500€....η κατασταση ειναι σαν τον απελπισμενο που δεν τον ενδιαφερει το διλημμα ευρω ή δραχμη, γιατι δεν εχει μια...
αν υπαρχουν και καποιοι που ενδιαφερονται για ενα εξτρα μεροκαματο κυριακης....ειναι μετρημενοι...και για να το φερω στα ισια....καποιοι επαιρναν αυτα τα λεφτα εξτρα μονο και μονο γιατι πηγαιναν στην ωρα τους...
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Οι εκπτωσεις του Νοεμβρη παντως- αν κρινω απο την δικη μου εμπειρια- ηταν μικρες σαν ποσοστο και αρα ελαχιστα ελκυστικες.Συμφωνοι, η επομενη ειναι στις 15/12, χωρις εκπτωσεις.
Αν ο καιρος ειναι κακος, μονο τα μεγαλα εμπορικα κεντρα θα εχουν κοσμο, αντε και τα παιχνιδαδικα.Αυτο με τα εμπορικα κεντρα ειναι μια ταση της εποχης ουτως ή αλλως.
Εγω δεν την κατανοω καθολου,με κουραζει η βουη,η τηγανιλα,το τεχνητο φως,αλλα ειμαι προφανως παλαιομοδιτης. -
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
αναμασαμε την ιδια μπουκια....
εκ του αποτελεσματος....αλυσιδες και shops in a shop πηραν την μεριδα και το λιονταρι το ιδιο...
καλος καιρος, γεματο πορτοφολι (3 του μηνα), 'υποτιθεμενες' εκπτωσεις....
πχ. στο πολυκαταστημα της τσιμισκη τα ταμεια ηταν χριστουγεννιατικα και βαλε...
απ την πλευρα των μικρων καταστηματων οποιο ανοιξε....καλυτερα να μην ανοιγε...
απ την πλευρα των υπαλληλων βλαστημισαν την ωρα....για οποιον δεν γνωριζει πως εχει διαμορφωθει η αγορα εργασιας στον χωρο.....
ή η πωλητρια ειναι 4ωρη και παιρνει αυτα που δεν εχει....
ή δουλευει 'σπαστο' ωραριο, που σημαινει οτι απασχολειται απ' το πρωΐ μερχι το βραδυ με ενδιαμεσο κενο....που επειδη δεν 'συμφερει' να γυρισει στο σπιτι και να ξανακατεβει κεντρο, αναγκαστικα θα ξοδεψει σε κολατσο ή καφε ή θα περιφερεται στην αγορα για να περασει η ωρα μεχρι να ξαναγυρισει στη δουλεια της....
και ολ' αυτα για 500€....η κατασταση ειναι σαν τον απελπισμενο που δεν τον ενδιαφερει το διλημμα ευρω ή δραχμη, γιατι δεν εχει μια...
αν υπαρχουν και καποιοι που ενδιαφερονται για ενα εξτρα μεροκαματο κυριακης....ειναι μετρημενοι...και για να το φερω στα ισια....καποιοι επαιρναν αυτα τα λεφτα εξτρα μονο και μονο γιατι πηγαιναν στην ωρα τους...
+100 σε όλα (οχι μόνο στα τονισμένα), ακόμη μία φορά.
Δε γαμιεται,τουλαχιστον καποιοι ψωνισαν χαλαρα...Χτες ο Alpha όμως είχε ρεπορτάζ και μας έλεγε όλο χαμόγελο ο Μάνεσης, πόσο επιτυχία είχε το μέτρο και πόσο ικανοποιημένοι ηταν οι καταστηματάρχες (βέβαια εναν είχε στο ρεπορτάζ κι έλεγε πόσο καλά ηταν...! , μιας και στη Λούτσα έγινε χαμός απο πελάτες που βγήκαν να ψωνίζουν ).
Εδω σε μας είχαμε και το άλλο το ωραίο χθες....Ολη η αγορά κλειστή (την προηγούμενη Κυριακή ήταν ανοικτά προαιρετικά τα καταστήματα), αλλά 5 κινέζικα καταστήματα θεώρησαν οτι μπορούσαν να ανοίξουν και στ΄@@ τους...Δε γαμείς σου λέει....Εμεις θα ανοίγουμε οποτε γουστάρουμε...Ποιός απο το μπουρδέλο θα μας πειράξει....?
Τελικά μετά απο καταγγελίες, το μεσημέρι κλείσανε... -
'Αλλη μία χαμένη Κυριακή για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους. 120 ευρώ τζίρος, κάποιοι πελάτες μπήκαν και είδαν κάποια πράγματα για έρευνα αγοράς. Ενας απο αυτούς ήρθε χθες το πρωί (Δευτέρα) και ψώνισε. Μία γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο κι έλεγε στη φίλη της πως βγήκε για βαλίτσα, αλλά επειδή δεν ηταν όλα τα καταστήματα ανοιχτά, θα ξαναέβγαινε μέσα στην εβδομάδα να ψάξει καλύτερα. Καταστήματα οπτικών, χρυσοχοεία, βιβλιοπωλεία, φαρμακεία, επιπλάδικα, αρκετά εμπορικά κλειστά, λίγος κόσμος στα καταστήματα, αρκετός όμως σε 2 συγκεκριμένους πεζοδρόμους κυρίως για βόλτα και καφέ. Τα περισσότερα ανοικτά καταστήματα άρχισαν να κλείνουν στις 16:00' τελικά, με εξαίρεση τις πολυεθνικές εταιρίες. Τα κανάλια στο μεταξύ, το γνωστό τροπάριο οτι το 'μέτρο έπιασε', δείχνοντας ενα πεζόδρομο (Ερμού Αθήνα) γεμάτο κόσμο....Επιλεκτικές συνεντεύξεις καταναλωτών και πελατών και περάσαμε το μήνυμα που 'θέλαμε'.....
Χάναμε γιορτές κι εκδηλώσεις των παιδιών μας λόγω δουλειάς τις καθημερινές, χάνουμε και τις Κυριακές τώρα (και με ποιό αντάλλαγμα έστω....?). Συνάδελφος μου έλεγε οτι ο πιτσιρικάς του είχε αγώνες πάλης, αλλά ο ίδιος δεν μπορεσε να πάει λόγω δουλειάς.
Περί 'εργασιακού μεσαίωνα'....Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν βέβαια, δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο σχετικά....
Γνωρίζετε ότι ο «εργασιακός μεσαίωνας» είχε λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες αργίες από όσες έχουμε εμείς;...
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ton-ergas ... evan-ligo/ -
Εγω ψωνισα στις 16.30
Λιγος κοσμος,πολλοι υπαλληλοι
Ιδανικη φαση γιατι ο πολυς κοσμος ακομα ψωνιζει το Σαββατο οποτε την Κυριακη εχεις φουλ απλα -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
'Αλλη μία χαμένη Κυριακή για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους. 120 ευρώ τζίρος, κάποιοι πελάτες μπήκαν και είδαν κάποια πράγματα για έρευνα αγοράς. Ενας απο αυτούς ήρθε χθες το πρωί (Δευτέρα) και ψώνισε. Μία γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο κι έλεγε στη φίλη της πως βγήκε για βαλίτσα, αλλά επειδή δεν ηταν όλα τα καταστήματα ανοιχτά, θα ξαναέβγαινε μέσα στην εβδομάδα να ψάξει καλύτερα. Καταστήματα οπτικών, χρυσοχοεία, βιβλιοπωλεία, φαρμακεία, επιπλάδικα, αρκετά εμπορικά κλειστά, λίγος κόσμος στα καταστήματα, αρκετός όμως σε 2 συγκεκριμένους πεζοδρόμους κυρίως για βόλτα και καφέ. Τα περισσότερα ανοικτά καταστήματα άρχισαν να κλείνουν στις 16:00' τελικά, με εξαίρεση τις πολυεθνικές εταιρίες. Τα κανάλια στο μεταξύ, το γνωστό τροπάριο οτι το 'μέτρο έπιασε', δείχνοντας ενα πεζόδρομο (Ερμού Αθήνα) γεμάτο κόσμο....Επιλεκτικές συνεντεύξεις καταναλωτών και πελατών και περάσαμε το μήνυμα που 'θέλαμε'.....Χάναμε γιορτές κι εκδηλώσεις των παιδιών μας λόγω δουλειάς τις καθημερινές, χάνουμε και τις Κυριακές τώρα (και με ποιό αντάλλαγμα έστω....?). Συνάδελφος μου έλεγε οτι ο πιτσιρικάς του είχε αγώνες πάλης, αλλά ο ίδιος δεν μπορεσε να πάει λόγω δουλειάς.
Περί 'εργασιακού μεσαίωνα'....Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύουν βέβαια, δεν έχω διαβάσει κάτι άλλο σχετικά....
Γνωρίζετε ότι ο «εργασιακός μεσαίωνας» είχε λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες αργίες από όσες έχουμε εμείς;...
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ton-ergas ... evan-ligo/Συμφωνω σε πολλα απο αυτα που γραφεις.
Ξερεις ομως ποσα επαγγελματα δουλευουν κ Κυριακες κ αργιες κ Πασχα κ νυχτα και.....; -
Kαι αυτο ειναι το ζητουμενο βασικα.
Να εισαι ΑΠΛΑΣ.
Να νοιωθεις ρε παιδι μου οτι εισαι ΤΟΣΟ σημαντικος που για την παρτη σου ανοιγουμε και Κυριακες!
Τι; Δεν προλαβαινες καθημερινες;
Δηλαδη απο κοντα εισαι 45 κιλα απο την ασιτια, με ρουχα 15ετιας, αξυριστος, ακουρευτος, σκετη μποχα.Και φυσικα κε ΑΠΛΑ μου , οταν σε λιγο καιρο θα σου ρθει και σενα το μπουγιουρντι για δουλεια την Κυριακη μην γουρλωσεις τα ματια και τεντωσεις σαν κοκκερακι τ αυτια σου.
Καποιος αλλος ειναι ΠΙΟ ΑΠΛΑΣ.
Suck his dick with a smile now.
Και για 500 ευρω. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
'Αλλη μία χαμένη Κυριακή για επιχειρήσεις κι εργαζόμενους. 120 ευρώ τζίρος, κάποιοι πελάτες μπήκαν και είδαν κάποια πράγματα για έρευνα αγοράς. Ενας απο αυτούς ήρθε χθες το πρωί (Δευτέρα) και ψώνισε. Μία γυναίκα μιλούσε στο τηλέφωνο κι έλεγε στη φίλη της πως βγήκε για βαλίτσα, αλλά επειδή δεν ηταν όλα τα καταστήματα ανοιχτά, θα ξαναέβγαινε μέσα στην εβδομάδα να ψάξει καλύτερα. Καταστήματα οπτικών, χρυσοχοεία, βιβλιοπωλεία, φαρμακεία, επιπλάδικα, αρκετά εμπορικά κλειστά, λίγος κόσμος στα καταστήματα, αρκετός όμως σε 2 συγκεκριμένους πεζοδρόμους κυρίως για βόλτα και καφέ. Τα περισσότερα ανοικτά καταστήματα άρχισαν να κλείνουν στις 16:00' τελικά, με εξαίρεση τις πολυεθνικές εταιρίες. Τα κανάλια στο μεταξύ, το γνωστό τροπάριο οτι το 'μέτρο έπιασε', δείχνοντας ενα πεζόδρομο (Ερμού Αθήνα) γεμάτο κόσμο....Επιλεκτικές συνεντεύξεις καταναλωτών και πελατών και περάσαμε το μήνυμα που 'θέλαμε'.....
Χάναμε γιορτές κι εκδηλώσεις των παιδιών μας λόγω δουλειάς τις καθημερινές, χάνουμε και τις Κυριακές τώρα (και με ποιό αντάλλαγμα έστω....?). Συνάδελφος μου έλεγε οτι ο πιτσιρικάς του είχε αγώνες πάλης, αλλά ο ίδιος δεν μπορεσε να πάει λόγω δουλειάς.
Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/ton-ergas ... evan-ligo/Συμφωνω σε πολλα απο αυτα που γραφεις.
Ξερεις ομως ποσα επαγγελματα δουλευουν κ Κυριακες κ αργιες κ Πασχα κ νυχτα και.....;Έχουν ρεπό όμως κάποια άλλη μέρα;Ο μαγαζάτορας δεν μπορει να κλείσει πχ την Δευτερα.
-
Δεν ειναι ετσι απλα bill. Τι να το κανω το ρεπο 3 Γεναρη οταν παραμονη κ ανημερα δουλευω; Τριτη του Πασχα να καθομαι κ ανημερα του Πασχα να ψηνω στη δουλεια;
Προσωπικα ειμαι αντιθετος στο ανοιγμα Κυριακης , ομως οσοι αποφασιζουν να το κανουν να αποζημιωνουν χρηματικως τους υπαλληλους τους.. -
Τι σημαινει να αποζημιωνουν χρηματικως, υποτιθεται οτι ανοιγουν τσαμπα και θα τους κανουν την χαρη να τους πληρωσουν?
-
Στον υπαλληλο εννοω να του πληρωνουν το κυριακατικο κ οχι να του οφειλουν 1 ρεπο extra.
Στο καρφουρ που ξερω μεχρις στιγμης τους την πληρωνουν την Κυριακη. -
Κοιτα που φτασαμε, να κουβεντιασουμε αν θα τον πληρωνουν την Κυριακη
Νταξ, δεν υπαρχει σωτηρια
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]