-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πρώτα φτιάχνεις κράτος και μετά δραστηριοποιείσαι, το αντίθετο το έχουμε δει και το λένε Φάρ-Ουέστ.Παίζει να το έχω γράψει αυτό 100 φορές εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να βάλω ένα στοιχηματάκι ότι το μέτρο θα βελτιώσει τον τζίρο των καταστημάτων σε βάθος μηνών.
Λίγη υπομονή. Στο ενδιάμεσο, όποιος δεν θέλει, απλά μένει κλειστός τις Κυριακές, άλλωστε αν πιστέψουμε αυτό το νήμα, δεν πατάει και κανένας πελάτης.
Προσπάθησε να μη μιλάς με τόση βεβαιότητα και... επιστημοσύνη για πράγματα που δεν γνωρίζεις στο ελάχιστο. 'Εχεις ικανοποιητικό εύρος γνώσεων και συγκεκριμένους τομείς στους οποίους είσαι ψαγμένος, κατά το... κοινώς λεγόμενο. Αλλά μη το γαμάς κι εσυ....
Για σπάστο και ξαναρίχτο. Που την είδες την 'επιστημοσύνη'; Μια άποψη εκφράζω για την οποία ελπίζω ειλικρινά να επιτραπεί να αποδειχτεί σωστή, ή λάθος.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εγώ πάντως είμαι έτοιμος να βάλω ένα στοιχηματάκι ότι το μέτρο θα βελτιώσει τον τζίρο των καταστημάτων σε βάθος μηνών.
Λίγη υπομονή. Στο ενδιάμεσο, όποιος δεν θέλει, απλά μένει κλειστός τις Κυριακές, άλλωστε αν πιστέψουμε αυτό το νήμα, δεν πατάει και κανένας πελάτης.
Προσπάθησε να μη μιλάς με τόση βεβαιότητα και... επιστημοσύνη για πράγματα που δεν γνωρίζεις στο ελάχιστο. 'Εχεις ικανοποιητικό εύρος γνώσεων και συγκεκριμένους τομείς στους οποίους είσαι ψαγμένος, κατά το... κοινώς λεγόμενο. Αλλά μη το γαμάς κι εσυ....
Για σπάστο και ξαναρίχτο. Που την είδες την 'επιστημοσύνη'; Μια άποψη εκφράζω για την οποία ελπίζω ειλικρινά να επιτραπεί να αποδειχτεί σωστή, ή λάθος.
Γιατί βρε Χρήστο επιμένεις ? Όσοι έχουμε μαγαζιά είμαστε σίγουροι ότι το μέτρο θα μας κλείσει, αν πετύχει.
-
Είναι η προσωπική μου γνώμη, ότι αν σας κλείσει, κάνετε κάτι λάθος. Μου επιτρέπεις να την έχω, τουλάχιστον ως καταναλωτής;
-
Είναι η προσωπική μου γνώμη, ότι αν σας κλείσει, κάνετε κάτι λάθος. Μου επιτρέπεις να την έχω, τουλάχιστον ως καταναλωτής;Αλίμονο, αλλά μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι κάνουμε κάτι λάθος
-
Είναι η προσωπική μου γνώμη, ότι αν σας κλείσει, κάνετε κάτι λάθος.Τους βάζουν στην αρένα με αντιπάλους τα λιοντάρια. Αυτό είναι το 'λάθος' τους!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Είναι η προσωπική μου γνώμη, ότι αν σας κλείσει, κάνετε κάτι λάθος.
Τους βάζουν στην αρένα με αντιπάλους τα λιοντάρια. Αυτό είναι το 'λάθος' τους!
ολη την εβδομαδα αυτο ή μονο την Κυριακη;
-
Διαφωνώ μες τον Λάππα για το ωράριο, αλλά πολλοί έμποροι το έχουν δει λάθος...
Πήγα σε μαγαζί επί της Βουλιαγμένης να βρω ένα τραπέζι χαμηλό για το μπαλκόνι. Είχε τέτοια είδη, τα περισσότερα τα πουλούσε σαν σετ, σαλονάκι με το τραπεζάκι μαζί δηλαδή...
Βρήκα ένα εκτός σετ, ένα μικρό, χαμηλό ξύλινο και ρωτάω τιμή...
Τσεκάρει, και μου λέει 87€!
Από το ΙΚΕΑ είχα πάρει τραπέζι κανονικό φαγητού, που κλείνει και ανοίγει για να μην πιάνει χώρο, με 80!
Δηλαδή, πουλάει κάτι χειρότερο, πολύ ακριβότερα ο φίλος μας... Φταίει μετά ο καταναλωτής που θα τον μαυρίσει και θα πάει στους μεγάλους; Και μην ακούσω για ποιότητα, τα περισσότερα τέτοια έπιπλα, από Κίνα και Ινδία έρχονται. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ολη την εβδομαδα αυτο ή μονο την Κυριακη;Όσο περισσότερο απορρυθμίζεται η αγορά, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα.
Πήγα σε μαγαζί επί της Βουλιαγμένης να βρω ένα τραπέζι χαμηλό για το μπαλκόνι. Είχε τέτοια είδη, τα περισσότερα τα πουλούσε σαν σετ, σαλονάκι με το τραπεζάκι μαζί δηλαδή...
Από το ΙΚΕΑ είχα πάρει τραπέζι κανονικό φαγητού, που κλείνει και ανοίγει για να μην πιάνει χώρο, με 80!
Δηλαδή, πουλάει κάτι χειρότερο, πολύ ακριβότερα ο φίλος μας... Φταίει μετά ο καταναλωτής που θα τον μαυρίσει και θα πάει στους μεγάλους; Και μην ακούσω για ποιότητα, τα περισσότερα τέτοια έπιπλα, από Κίνα και Ινδία έρχονται.Κοίτα, όντως μπορεί να ήταν υπερτιμημένο. Το πιο πιθανό όμως είναι πως οι τιμές στις οποίες αγοράζει δεν του επιτρέπουν κάτι καλύτερο. Ο ΙΚΕΑς που θα αγοράσει κατευθείαν από το εργοστάσιο 100.000 τεμάχια για όλα του τα καταστήματα παγκοσμίως, θα πετύχει την μισή τιμή σε σχέση τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει 10 κομμάτια από τον εισαγωγέα.
-
Ναι, αλλά έτσι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε... Αν πουλάς χειρότερο προϊόν, ακριβότερα από το ΙΚΕΑ, είσαι καταδικασμένος: αργά ή γρήγορα, ανεξάρτητα από το ωράριο, θα κλείσεις, γιατί κανένας δεν θα αγοράσει από εσένα.
-
Capitalism 1.0.1. Το πρόβλημα είναι πως ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος (π.χ. να βάλει ο έμπορος καλά και ακριβά έπιπλα ή custom made) δεν πιάνει σε μια χειμαζόμενη από την φτώχεια χώρα. Με αυτά και με αυτά κλείνουν τα μικρά μαγαζιά. Απλά με την ανοιχτή Κυριακή θα κλείσουν μιαν ώραν αρχύτερα.
-
Capitalism 1.0.1. Το πρόβλημα είναι πως ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος (π.χ. να βάλει ο έμπορος καλά και ακριβά έπιπλα ή custom made) δεν πιάνει σε μια χειμαζόμενη από την φτώχεια χώρα. Με αυτά και με αυτά κλείνουν τα μικρά μαγαζιά. Απλά με την ανοιχτή Κυριακή θα κλείσουν μιαν ώραν αρχύτερα.οι περισσοτεροι σαβουρα -σε ακομη πιο εξωφρενικες τιμες- πουλουσαν και προ κρισης.
-
Δηλαδή, πουλάει κάτι χειρότερο, πολύ ακριβότερα ο φίλος μας... Φταίει μετά ο καταναλωτής που θα τον μαυρίσει και θα πάει στους μεγάλους; Και μην ακούσω για ποιότητα, τα περισσότερα τέτοια έπιπλα, από Κίνα και Ινδία έρχονται.Κοίτα, όντως μπορεί να ήταν υπερτιμημένο. Το πιο πιθανό όμως είναι πως οι τιμές στις οποίες αγοράζει δεν του επιτρέπουν κάτι καλύτερο. Ο ΙΚΕΑς που θα αγοράσει κατευθείαν από το εργοστάσιο 100.000 τεμάχια για όλα του τα καταστήματα παγκοσμίως, θα πετύχει την μισή τιμή σε σχέση τον καταστηματάρχη που θα αγοράσει 10 κομμάτια από τον εισαγωγέα.
Επισης το Lidl,το amazon και τετοιες εταιρειες,αποφασιζουν και ρυθμιζουν οι ιδιες ποσο φορο θα πληρωσουν,οταν ο μικρομεσαιος απλα σκυβει και τρωει στον γκωλο καθε νεα εμπνευση 'νοικοκυρεματος' και 'εθνικης διασωσης' του ΥΠΟΙΚ
-
επομενως ειναι οφθαλμαπατη οι εκατομμυρια μικρομεσαιες επιχειρησεις ανα τον καπιταλιστικο κοσμο.
για την Ελλαδα μην τα ξαναλεμε, αλλη φαση.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
επομενως ειναι οφθαλμαπατη οι εκατομμυρια μικρομεσαιες επιχειρησεις ανα τον καπιταλιστικο κοσμο.για την Ελλαδα μην τα ξαναλεμε, αλλη φαση.
Έχεις καμία επαφή με την πραγματική οικονομία;
Ας μιλήσουμε για Ελλάδα για να μην μπλεχτούμε. Γνωρίζεις τι φοροπήδημα τρώει ο Έλλην μικρομεσαίος την ώρα που το κάθε Lidl χρωστάει εκατομμύρια; -
επομενως ειναι οφθαλμαπατη οι εκατομμυρια μικρομεσαιες επιχειρησεις ανα τον καπιταλιστικο κοσμο.
για την Ελλαδα μην τα ξαναλεμε, αλλη φαση.
Έχεις καμία επαφή με την πραγματική οικονομία;
Ας μιλήσουμε για Ελλάδα για να μην μπλεχτούμε. Γνωρίζεις τι φοροπήδημα τρώει ο Έλλην μικρομεσαίος την ώρα που το κάθε Lidl χρωστάει εκατομμύρια;φυσικα και γνωριζω.
γνωριζεις γιατι το τρωει; -
Επειδή δεν έχει τα @@ του Λάτση, του Βαρδή και του Λιντλ να τους πει να τα βάλουν στον πάτο τους. Διαφωνείς;
-
σε ενημερωνω οτι μεχρι να καταλαβεις γιατι, το φοροπηδημα θα συνεχιστει και μαλλον θα γινει πιο εντατικο.
-
Πες μας την άποψη του Παρατηρητηρίου για να γελάσουμε κι εμείς. Φταίει ότι ψηφίζανε Αντρέα που έλεγε στον Τσοβόλα να τα δώσει όλα π.χ. και όχι υπεύθυνες δυνάμεις!!!
Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό!
-
Το φοροπήδημα το τρώει για συγκεκριμένους λόγους:
α) Γιατί όταν λέμε ότι όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 65 ώστε να είναι βιώσιμο το σύστημα χωρίς να αναγκαζόμαστε να βάζουμε τους τωρινούς εργαζόμενους να τραβούν κουπί στις γαλέρες για τις πρόωρες συντάξεις των άλλων, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λένε ότι είμαστε απάνθρωποι και να κοιτάξουμε τι δύσκολο που είναι να δουλεύεις σε χειρωνακτικές δουλειές σε τέτοιες ηλικίες
β) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να μειωθεί το δημόσιο ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να πληρώνει 2 και 3 φορές περισσότερο από ότι αν τις υπηρεσίες του τις παρείχε ο ιδιωτικός τομέας (και αυτό κάλλιστα θα μπορούσε να συμβαίνει στην καθαριότητα πχ), ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) έρχεται και μας ρωτάει αν ξέρουμε σε τι εργασιακό μεσαίωνα ζουν οι καημένες οι καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα.
γ) Γιατί όταν λέμε ότι πρέπει να πουληθεί η περιουσία του δημοσίου, όπως στο Ελληνικό, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και λέει ΌΧΙ στο ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού, #eleftheresparalieskaiparkagiaolous.
δ) Γιατί όταν λέμε ότι η χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τους φυσικούς της πόρους (όπως γινόταν στην Σοβιετική Ένωση, αλλά με λιγότερο τριτοκοσμικές προδιαγραφές προστασίας του περιβάλλοντος) ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) τάσσεται στο πλευρό αυτών που καταστρέφουν τις εγκαταστάσεις της Εταιρίας εξόρυξης χρυσού στις σκουριές, και κατά της επένδυσης.
ε) Γιατί όταν λέμε ότι ο τουρισμός και οι εμπορευματομεταφορές είναι τεράστιο κεφάλαιο για την χώρα, βγαίνει ο realzeus (αλλά και πάρα πολύς κόσμος που δεν είναι καν κομουνιστές) και μας λένε πόσο σημαντικό είναι να κλείνουν τα λιμάνια για τα δίκια των λιμενεργατών.
Μην απορείς για το φοροπήδημα. Δική σου επιλογή είναι.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]