-
Επίσης, σήμερα δουλειά, κίνηση, υπήρχε;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα
Πώς γίνεται σε μια χώρα 'να μη σου φτάνουν τα χρήματα να κάνεις οικογένεια σαν νέος ΙΥ' και στην ίδια χώρα(σύμφωνε με τα λεγόμενά σου...)...να ρέει ο πλούτος ('tshirts για 45€ το ένα')...
Μήπως απέφευγες τα ποτάμια του πλούτου; Περπατούσες μόνο στα ξεροβούνια της φτώχειας;έλα τώρα θα κάνουμε τους βλάκες? υποτιμάς τον εαυτό σου πρώτα από όλα αν νομίζεις ότι θα με στριμώξεις με τέτοιου τύπου ερωτήσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν συνεισφέρεις καν στην συζήτηση, τρολάρεις για να τρολάρεις
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι δεν μπορείς να απαντήσεις.
Αν κάποιος άλλος κατάλαβε κάτι άλλο (ότι απάντησες π.χ), ας μας το πει κι ας μας πει και την απάντηση.Τι να σου απαντήσω ρε μάστορα, ότι δεν ήθελα να ζήσω με τα @@ του πατέρα ή του πεθερού μου? ότι δεν ήθελα να γλύψω κ@λους για να γίνω ΔΥ ή 'πετυχημένος' ΙΥ? ότι είδα τον τρόπο που δούλευαν οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα μαύρα ποσά Β' να πηγαίνουν και να έρχονται αλλά τα παιδιά του αφεντικού να κυκλοφορούν με SLK? Ότι είδα τους χασικλήδες της τάξης μου να γίνονται Δημοτικοί Αστυνομικοί και να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα @@?
Μια χαρά ξόδευα όσο ήμουν Ελλάδα, αλλά όχι δικά μου χρήματα μόνο. Ξέρω πολλούς που συνεχίζουν να τρώνε από τα έτοιμα πάντως, και είναι και ΔΥ
Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
- Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
- Ήσουν αποτυχημένος ΙΥ επειδή δεν ήθελες να γλύψεις κώλους.
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
-
Ήσουν αποτυχημένος ΙΥ επειδή δεν ήθελες να γλύψεις κώλους.
-
Στην Κύπρο δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
-
Είσαι επιτυχημένος ΙΥ χωρίς να χρειάζεται να γλύφεις κώλους.
Πόσο δίκιο έχεις.....keep on
-
Το επισης ωραιο ειναι οτι πολυ που ειναι υπερ του μετρου εχουν την αποψη οτι δεν συμφερει να ψωνιζεις απο μαγαζια αλλα μονο απο ιντερνετ.
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Επίσης, σήμερα δουλειά, κίνηση, υπήρχε;Μπορουν οι καταναλωτες να κανουν on line ψηφοφορια και αναλογως με τα κεφια τους να ανοιγουν τα μαγαζια τις ωρες που οι καταναλωτες επιθυμουν. Θα υπαρχει και μια υποχρεωση που θα επιβαλει σε οποιον συμμετεχει στην ψηφοφορια να ξοδευει 10 ευρω σε εμπορικο της αρεσκειας του.
Οικονομικη κινηση δεν εχει σχεδον ποτε πλεον και μπορω να το επιβεβαιωσω αφου ως χλιδανεργος ειμαι καθημερινα στο κεντρο, πρωι και βραδυ και μιλαω κ με αρκετο κοσμο. Κινηση στους δρομους και στις καφετεριες του πινω φρεντο με 2 ευρω και καθομαι και 3 ωρες εχει, χαμος γινεται καθε μερα ολη μερα.
-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα
Πώς γίνεται σε μια χώρα 'να μη σου φτάνουν τα χρήματα να κάνεις οικογένεια σαν νέος ΙΥ' και στην ίδια χώρα(σύμφωνε με τα λεγόμενά σου...)...να ρέει ο πλούτος ('tshirts για 45€ το ένα')...
Μήπως απέφευγες τα ποτάμια του πλούτου; Περπατούσες μόνο στα ξεροβούνια της φτώχειας;έλα τώρα θα κάνουμε τους βλάκες? υποτιμάς τον εαυτό σου πρώτα από όλα αν νομίζεις ότι θα με στριμώξεις με τέτοιου τύπου ερωτήσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν συνεισφέρεις καν στην συζήτηση, τρολάρεις για να τρολάρεις
Αν κάποιος άλλος κατάλαβε κάτι άλλο (ότι απάντησες π.χ), ας μας το πει κι ας μας πει και την απάντηση.Τι να σου απαντήσω ρε μάστορα, ότι δεν ήθελα να ζήσω με τα @@ του πατέρα ή του πεθερού μου? ότι δεν ήθελα να γλύψω κ@λους για να γίνω ΔΥ ή 'πετυχημένος' ΙΥ? ότι είδα τον τρόπο που δούλευαν οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα μαύρα ποσά Β' να πηγαίνουν και να έρχονται αλλά τα παιδιά του αφεντικού να κυκλοφορούν με SLK? Ότι είδα τους χασικλήδες της τάξης μου να γίνονται Δημοτικοί Αστυνομικοί και να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα @@?
Μια χαρά ξόδευα όσο ήμουν Ελλάδα, αλλά όχι δικά μου χρήματα μόνο. Ξέρω πολλούς που συνεχίζουν να τρώνε από τα έτοιμα πάντως, και είναι και ΔΥ
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
-
-
-
Γι αυτούς που είναι Ελλάδα και δεν γλύφουν κώλους; Υπάρχει κρίση;
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αρκετοί για να συντηρήσουν πολλά φιρμάτα εμπορικά καταστήματα, ειδικότερα στην επαρχία. Υπάρχει αρκετό λίπος ακόμα από τα τελευταία 30-40 χρόνια ασυδοσίας.Και μάλλον δεν αφορά μόνο την επαρχία αλλά και την Αθήνα. Το Σαββάτο βγήκα στην γύρα για να πάρω φτηνό μπουφάν, ελαφρύ, που να είναι και ψιλοαδιάβροχο. Ξεκίνησα από Carrefour (οπαδός της ΤΕΧ), δεν είχε. Κρίμας.
Πήγα σε δύο μαγαζιά μέσα στο Avenue. Το ένα έγραφε H&M. Ούτε που ξέρω τι είναι αυτό. Μέσα γινόταν σκοτωμός στην κυριολεξία. Πανηγύρι. Βρήκα αλλά με τιμή φαρμάκι... 60euro... Μετά πήγα σε ένα έξω από τα ταμεία του Carrefour. Μπαίνω μέσα και είχε μόνο ένα κινέζικο noname σε medium και ΧΧΧL. Τιμή 50euro. Της είχαν τελειώσει λέει όλα τα μεγέθη λόγω εποχής και είχε ξεπουλήσει.
Πάω καπάκι, Ηράκλειο στο Empoli, το οποίο παραδόξως δεν είχε και πολύ κόσμο.
Ψάχνω όλους του ορόφους σπιθαμί προς σπιθαμί. Τίποτα.
Όλοι μου έλεγαν ότι τα βούτηξαν όλα και πλέον μόνο βαριά χειμωνιάτικα.
Και παρόλο που είναι πρατήριο και stock house δεν είναι και φτηνό.Τελικά έμεινα χωρίς μπουφανάκι...
-
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
-
-
-
Για να ρωτάς προφανώς είσαι από τους άλλους
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
-
-
-
Για να ρωτάς προφανώς είσαι από τους άλλους
Τελικά δεν κατάλαβα, γι αυτούς υπάρχει κρίση ή όχι;
-
κάνε ένα quote ακόμα....μπορείς
-
Απέφυγε να απαντήσεις. Έχεις αποδείξει ότι μπορείς.
-
Απέφυγε να απαντήσεις. Έχεις αποδείξει ότι μπορείς.Διάβασε κανένα περιοδικό αν δεν σε πιάνει ο ύπνος το βράδυ
-
Ορίστε, για δεύτερη φορά δεν στριμώχτηκες...
-
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Δεν σου μίλησα για τους έχοντες αλλά για μία μέση οικογένεια, π.χ συνομήλικος μου τραπεζικός με γυναίκα καθηγήτρια που δεν έχει εργαστεί ποτέ λόγω απανωτών παιδιών, πάει και κάνει glamorous βάφτιση με τρελά λεφτά, κάθε τόσο πηγαίνει για ψώνια Θεσνικη και γενικά ξοδεύει, όμως είχε έτοιμο το σπιτάκι-αυτοκίνητο κλπ από τον συναξιούχο ΔΥ μπαμπά+πεθερό και ότι παίρνει το ξοδεύει, ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν? Αρκετοί για να συντηρήσουν πολλά φιρμάτα εμπορικά καταστήματα, ειδικότερα στην επαρχία. Υπάρχει αρκετό λίπος ακόμα από τα τελευταία 30-40 χρόνια ασυδοσίας.
ναι υπαρχουν και τετοιοι,ειναι αρκετοι,αλλα ειναι πολυ λιγοτεροι σε συγκριση με πριν απο 4-6 χρονια.
Τραβανε λουκι και τα μαγαζια με ακριβα ρουχα,για να μην σου πω πιο χοντρο λουκι.
Πριν απο 4-6 χρονια πηγαινες σε μαγαζι με Τιμπερλαντ-Γκαντ και διαλεγες χρωμα στο ιδιο μποτακι,και παντελονια διαλεγες να δεις αναμεσα σε 4 πιο σου παει περισσοτερο.Σημερα δεν βρισκεις ουτε νουμερο παλι στα ιδια μαγαζια,και ας υπαρχουν αυτοι οι παραπανω που τρωνε του μπαμπα τα χρηματα.
Οπως ειπα και πριν,μην κοιτας σε μεμονομενες ομαδες ανθρωπων,αυτοι παντα θα υπαρχουν,ειναι η εξαιρεση και δεν πρεπει να τους περνουμε σαν κανονα γιατι θα βγαλουμε λαθος συμπερασματα.Έχεις 4-5 δεν θυμάμαι πόσα ήταν όταν έφυγα από την πόλη, Μικελ στην Λάρισα σε κεντρικότατα σημεία με υψηλά ενοίκια και ξεσκίζονται να πουλάνε καφέδες εδώ και χρόνια, πως στο διάολο γίνεται? μόνο 400 καφέδες την ημέρα δεν παίζει να πουλάει κανένα Μικελ
και 1000 να πουλανε(εξωφρενικη ποσοτητα),επι 4 μαγαζια =4000 καφεδες στη Λαρισα των 160.000 κατοικων.Παλι μηδαμηνο ποσοστο σε μια τετοια πολη.
Εκτος αυτου το οτι πινει καφε με 2 ευρω δεν παει να πει οτι μπορει να βαλει πετρελαιο θερμανσης,μπορει να αγορασει παντελονι,πληρωσει ενοικιο,αλλαξει αυτοκινητο,βαλει βενζινη στο αυτοκινητο,πληρωσει φορους και οτιδηποτε αλλο πληρωνει καποιος που δεν εχει ''προβλημα''.Δεν σου λέω ότι δεν υπάρχει κρίση, μια χαρά σύγχρονες φαβέλες υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις αλλά δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η πλειοψηφία του πληθυσμού, οι περισσότεροι γκρινιάζουν-βρίζουν κλπ αλλά επιβιώνουν και όχι απλά με τα βασικά..
δεν μπορουμε να κανουμε τετοια εκτιμηση για το αν εχει η πλειοψηφια προβλημα ή οχι.Η αγορα παντως δειχνει να εχει χοντρο προβλημα με εκατονταδες χιλιαδες μαγαζια κλεισμενα,και αλλες εκατονταδες χιλιαδες να φυτοζωουν χωρις να βγαζουν κερδη,ή και να μπαινουν μεσα μερα με την μερα.
Άρα στην τελική συμφωνούμε, αυτό δεν λέω όλη μέρα? να υπάρχει έλεγχος και να λειτουργούν και 24/7 όσοι θέλουν και μπορούν (δηλαδή όσοι βγάζουν κέρδος από τις έξτρα ώρες λειτουργίας).
οχι δεν υποστηριζω οτι πρεπει να δουλευουν τα παντα 24/7 ή οσοι θελουν.Μερικοι εχουν την πολυτελεια να αντεξουν ανοιχτα εστω και χωρις κερδος για 1 χρονο μεχρι να κλεισουν τους μικρους τους ανταγωνιστες,και μετα να μεγαλωσουν ακομα παραπανω και χωρις ανταγωνισμο.Αυτο ειναι κακο για ολους μας,ακομα και τους καταναλωτες.
Εκει που πρεπει (τουριστικα μερη) τα μαγαζια ειναι ανοιχτα τις Κυριακες απο χρονια.Εκει υπαρχει ουσια να ανοιξεις και οι μαγαζατορες το ηξεραν απο χρονια(Ναυπλιο πχ) Στο διπλανο Αργος(10 χλμ) πιστευεις οτι οι μαγαζατορες ηταν ηλιθιοι και δεν ειχαν καταλαβει οτι εαν ανοιγαν την Κυριακη θα χτυπαγαν μυγες?Ιδιος νομος,10 χλμ διαφορα,παρομοιος πληθυσμος.Δυο τελειως διαφορετικες πολεις,που ειναι αδυνατον να δουλεψουν με το ιδιο ωραριο.
θελει προσεκτικη μελετη ανα πολη/περιοχη.Δεν ειναι τοσο απλο αυτο το θεμα,οσο ισχυριζονται πολλοι.Καθε πολη/περιοχη εχει τις δικες της ιδιομορφιες,που αν δεν προσεξεις η ζημια θα ειναι μεγαλη και χωρις επιστροφη για πολλους. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όντως τη Κυριακή είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ?
Τέλεια!
Αν ήμουν κακός θα σου έλεγα πως εύχομαι να πιάσει δουλειά η σύζυγός σου σε ΣΜ. Μετά θέλω να μας πεις πάλι τη γνώμη σου.
Υπάρχει και άλλη λύση για όσους δεν προλαβαίνουν 6 μέρες! να κάνουν τα ψώνια τους. Να χωρίσουμε την εβδομάδα σε 10 μέρες
-
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.Δηλαδή, το 'χρήμα που έρεε' στην Ελλάδα, ήταν...αέρας;
Σε λίγο θα μας πεις ότι δεν έρεε ποτέ χρήμα!! -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Μια παρατήρηση, για το χοντρό πρόβλημα της αγοράς περισσότερο ευθύνεται η νοοτροπία που ήθελε την μεταχρονολογημένη επιταγή να έχει αντικαταστήσει το ρευστό παρά η μείωση της κίνησης. Όταν 6μηνες επιταγές έκαναν κύκλους μέσα στην αγορά από χέρι σε χέρι και ο εκδότης έκλεινε με την πρώτη πτώση τζίρου που είχε γιατί πολύ απλά δεν είχε υγιή επιχείρηση η τρύπα που δημιουργούσε ήταν ανάλογη των χεριών που πέρασε η επιταγή. Αυτό πιστεύω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και όχι η πτώση τζίρου καθε αυτού.
την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
όταν οι συναλλασσόμενοι δέχονταν να πληρωθούν με επιταγές τρίτων και πληρωτέες μερικούς μήνες μετά δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
την νοοτροπια της μεταχρονολογημενης επιταγης δεν την εβγαλε η αγορα,αλλα οι τραπεζες.
όταν οι συναλλασσόμενοι δέχονταν να πληρωθούν με επιταγές τρίτων και πληρωτέες μερικούς μήνες μετά δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες.
Ούτε μόνο η Ελλάδα φταίει που 'φυγες για Κύπρο. Φταις κι εσύ.
Ή, μάλλον, κυρίως εσύ.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]