-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει. Υπάρχουν αρκετοί που όντως δεν έχουν, αλλά αυτοί δεν είχαν και πριν να ξοδέψουν, οι υπόλοιποι στην χειρότερη περίπτωση να ξοδεύουν λίγο λιγότερα, ή να το σκέφτονται διπλά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη μήπως τους έρθει κανένα χαράτσι ουρανοκατέβατο.και εσυ εφυγες απο την Ελλαδα επειδη ''αυτοι που δεν δεν ξοδευουν τωρα,ποτε δεν ξοδευαν,και αυτοι που εχουν απλα το σκεφτονται διπλα''?
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι εισαι εκτος τοπου και χρονου στις εκτιμησεις σου.Οκ, για να το λες κάτι ξέρεις παραπάνω, η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι η αγορά κινείται, αυτό βλέπω όταν έρχομαι Ελλάδα. π.χ Αύγουστο στο Notos στην Θεσνικη γινόταν ψιλοπανικός, και χθες που μιλούσα με τους γονείς μου οι οποίοι επισκέφτηκαν την Λάρισα την Παρασκευή μου έλεγαν για κίνηση στην αγορά..
Μιας και επιασες τα Notos που βλεπεις ''πανικο οταν ερχεσαι'',ετοιμαζονται να κλεισουν μαγαζια,τα μισα χρηματοδοτουν τα αλλα μισα που δεν βγαζουν τα εξοδα καν(river west πχ στο Κηφισσο) εχουν διωξει εκατονταδες υπαλληλους,εχουν κανει μεγαλες μειωσεις στους εργαζομενους.
Το οτι εσυ μπορεις να βλεπεις ''κινηση'' δεν λεει τιποτα.Τι βλεπει ο Παπαελληνας στο ταμειο του εχει σημασια.Και αυτος βλεπει τα αντιθετα απο εσενα.Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να δουλεύουν όλοι έστω με μικρότερο μισθό ή λίγοι με μεγαλύτερο, κλίνω προς το πρώτο, για αυτό και υποστηρίζω το 24/7 σε όποιον θέλει και μπορεί.
εαν δουλεψουν ολοι με μικροτερο μισθο,μην περιμενεις να πουληθει τιποτα αλλο εκτος απο μακαρονια και γαλα.Δεν λεω οτι το αντιθετο ειναι προτιμοτερο,αλλα δεν ειναι της παρουσης.
Η αγορα σε αυτο το χαλι που βρισκεται,δεν επιτρεπετε να γινουν πειραματισμοι τυπου,''ολα ανοικτα 24/7'' ή αλλα τσιτατα οπως ''θα αυτορυθμιστει απο μονη της'' ή σαχλαμαρες κορυφαιου επιπεδου οπως'' μα στο εξωτερικο ειναι παντα ανοιχτα''κλπ μπαρουφες.Σε αυτη τη κατασταση η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ μαλακια θα πληρωθει πανακριβα,και θα βαλει την οριστικη ταφοπλακα στο εμποριο.
Το να κανουν τζιρο καποια μαγαζια,και να κλεισουν καποια αλλα,η να μεταφερεις την εισπραξη της Τεταρτης στην Κυριακη δεν ειναι λυσεις αυτη την στιγμη.
θελει προσεκτικη μελετη,κατι που αμφιβαλλω εαν μπορουν τα σαινια του Υπουργειου.Μιλαω για τα ιδια σαινια που επιμεληθηκαν με τα τελη κυκλοφοριας και το πετρελαιο θερμανσης. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Δεν πρόκειται να πας σε ένα αρχιτέκτονα επειδή είδες φως και μπήκες (εκτός αν λέγεσαι EDDIE_147 ).
(απάντα σε σχετικό τοπικ αν θες)
-
Ένα φιλικό σχόλιο: συγκρίνετε ανόμοια πράγματα.Η αγορά ενός καταναλωτικού προϊόντος (ρούχο, τρόφιμο, κλπ) δεν έχει σχέση με μια υπηρεσία όπως αυτή του αρχιτέκτονα, του δικηγόρου κλπ γιατί είναι παρορμητική και όχι προγραμματισμένη.
Κι η αγορά ενός καταναλωτικού προϊόντος δεν έχει σχέση με τις υπηρεσίες ή προϊόντα που προσφέρουν οι καφετέριες, τα κλαμπ, οι μπουγατσερί, οι μασαζερί κλπ. κι όμως το ότι δουλεύουν και Κυριακή, χρησιμοποιείται ως επιχείρημα για να δουλεύουν και τα καταστήματα.
Μα καλά, πώς στο διάολο επιβιώσαμε τόσα χρόνια με κλειστά εμπορικά την Κυριακή;
btw, υπάρχει έστω ένας εργαζόμενος σε εμπορικό (υπάλληλος ή ιδιοκτήτης) που να 'ναι υπέρ της λειτουργίαςτην Κυριακή; Ρωτάω, γιατί, περιέργως, δεν έχω συναντήσει ΕΝΑΝ. (μόνο στο 4τφ, διαθέτει απίστευτα διαμάντια αυτό το φόρουμ...Όχι ότι είναι κακό να έχει κανείς αντίθετη άποψη, αλλά είναι εντυπωσιακό.)
(πληροφοριακά, δεν δουλεύω σε εμπορικό κατάστημα) -
@Spartan
σε ότι αφορά αυτό που λες ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά.
Πήγαινε ένα Σάββατο έξω από ένα βασικό σου -μεγάλο- ανταγωνιστή (πχ Zara) και δες πόσα άτομα και με πόσες σακούλες βγαίνουν από το κτήριο.
Αν ισχύει η θεωρία σου θα πρέπει να κινούνται ελάχιστες ως καθόλου σακούλες.
Αν όχι κάτι λάθος κάνεις εσύ.τι ειναι αυτα που λες ρε Εντι....
θα μετρας σακουλες? και αν αυτες εχουν μπλουζακια των 12 ευρω μεσα και ειναι και ας πουμε και 300 σακουλες? ολα καλα?
Αν παμε στα Ζαρα του Περιστεριου και μετρησεις 300 σακουλες σε ενα δημο με 800.000 κατοικους αυτο παει να πει με την λογικη σου οτι εχει δουλεια?
Να παμε και στο Μπουρναζι και μετρησουμε στις 15 καφετεριες Σαββατο πρωι 500 ατομα (και καθημερινες 200 ατομα και αν)σε εναν δημο των 800.000 κατοικων παλι ολα καλα? -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Εδώ με μπερδεύεις...λες το κράτος είμαστε εμείς ως πολίτες και μετά αναφέρεις τον ελεγκτή...
Αν πάντως ισχύει το ότι 'κι εγώ είμαι κράτος' θέλω μισθό σαν του ελεγκτή.O Πάνοςςς θέλει να γίνει ΔΥ;
'O Πάνοςςς θέλει να γίνει ΔΥ'; = 'Ο Πανοςςς θέλει να και να πληρώνεται ισοβίως no matter what (σεισμοί, λιμοί καταποντισμοί, πόλεμοι, χρεοκοπίες ) και να 'ναι κριτής του εαυτού του; Θέλει να 'ναι αφεντικό χωρίς να 'χει δώσει δεκάρα';
Yes I do.
Ποιος δεν θα 'θελε; -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
btw, υπάρχει έστω ένας εργαζόμενος σε εμπορικό (υπάλληλος ή ιδιοκτήτης) που να 'ναι υπέρ της λειτουργίαςτην Κυριακή; Ρωτάω, γιατί, περιέργως, δεν έχω συναντήσει ΕΝΑΝ. (μόνο στο 4τφ, διαθέτει απίστευτα διαμάντια αυτό το φόρουμ...Όχι ότι είναι κακό να έχει κανείς αντίθετη άποψη, αλλά είναι εντυπωσιακό.)
(πληροφοριακά, δεν δουλεύω σε εμπορικό κατάστημα)Αν ίσχυε αυτό που ισχυρίζεσαι, θα υπήρχε ελπίδα γι΄αυτόν τον τόπο.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν συνάδελφοι που είναι υπερ. Εγω γνωρίζω κάποιους...
EDDIE θα σου απαντήσω το απογευμα....
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι η αγορά κινείται, και αυτά περί φτώχειας και ανέχειας στην Ελλάδα τα ακούω βερεσέ, είδα πόσο φτώχεια παίζει και στα ρεπορταζ με τους γεμάτους εμπορικούς δρόμους, όλοι με τρύπια παπούτσια λιγουρεύονταν τις βιτρίνες, δες και το σχετικό θέμα εδώ μέσα που τα prada και τα ψηλοτάκουνα παν σύννεφο. Μην ακούω χαζομάρες ότι δεν έχει ο Έλληνας να ξοδέψει. Υπάρχουν αρκετοί που όντως δεν έχουν, αλλά αυτοί δεν είχαν και πριν να ξοδέψουν, οι υπόλοιποι στην χειρότερη περίπτωση να ξοδεύουν λίγο λιγότερα, ή να το σκέφτονται διπλά πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη μήπως τους έρθει κανένα χαράτσι ουρανοκατέβατο.
και εσυ εφυγες απο την Ελλαδα επειδη ''αυτοι που δεν δεν ξοδευουν τωρα,ποτε δεν ξοδευαν,και αυτοι που εχουν απλα το σκεφτονται διπλα''?
Πιστευω να καταλαβαινεις οτι εισαι εκτος τοπου και χρονου στις εκτιμησεις σου.Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα
Οκ, για να το λες κάτι ξέρεις παραπάνω, η προσωπική μου άποψη πάντως είναι ότι η αγορά κινείται, αυτό βλέπω όταν έρχομαι Ελλάδα. π.χ Αύγουστο στο Notos στην Θεσνικη γινόταν ψιλοπανικός, και χθες που μιλούσα με τους γονείς μου οι οποίοι επισκέφτηκαν την Λάρισα την Παρασκευή μου έλεγαν για κίνηση στην αγορά..
Μιας και επιασες τα Notos που βλεπεις ''πανικο οταν ερχεσαι'',ετοιμαζονται να κλεισουν μαγαζια,τα μισα χρηματοδοτουν τα αλλα μισα που δεν βγαζουν τα εξοδα καν(river west πχ στο Κηφισσο) εχουν διωξει εκατονταδες υπαλληλους,εχουν κανει μεγαλες μειωσεις στους εργαζομενους.
Το οτι εσυ μπορεις να βλεπεις ''κινηση'' δεν λεει τιποτα.Τι βλεπει ο Παπαελληνας στο ταμειο του εχει σημασια.Και αυτος βλεπει τα αντιθετα απο εσενα.Άρα κάτι λάθος κάνει. Κάποιοι επιβιώνουν, πως γίνεται αυτό όταν δεν κυκλοφορεί χρήμα? π.χ δες καφετέριες Mikel και την εξάπλωση τους, πως δίνουν 2ευρα με τόση άνεση και είναι γεμάτα τα μαγαζιά κάθε μέρα......ξέρω είμαι εκτός τόπου και χρόνου
Δεν ξέρω αν είναι προτιμότερο να δουλεύουν όλοι έστω με μικρότερο μισθό ή λίγοι με μεγαλύτερο, κλίνω προς το πρώτο, για αυτό και υποστηρίζω το 24/7 σε όποιον θέλει και μπορεί.
εαν δουλεψουν ολοι με μικροτερο μισθο,μην περιμενεις να πουληθει τιποτα αλλο εκτος απο μακαρονια και γαλα.Δεν λεω οτι το αντιθετο ειναι προτιμοτερο,αλλα δεν ειναι της παρουσης.
Η αγορα σε αυτο το χαλι που βρισκεται,δεν επιτρεπετε να γινουν πειραματισμοι τυπου,''ολα ανοικτα 24/7'' ή αλλα τσιτατα οπως ''θα αυτορυθμιστει απο μονη της'' ή σαχλαμαρες κορυφαιου επιπεδου οπως'' μα στο εξωτερικο ειναι παντα ανοιχτα''κλπ μπαρουφες.Σε αυτη τη κατασταση η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ μαλακια θα πληρωθει πανακριβα,και θα βαλει την οριστικη ταφοπλακα στο εμποριο.
Το να κανουν τζιρο καποια μαγαζια,και να κλεισουν καποια αλλα,η να μεταφερεις την εισπραξη της Τεταρτης στην Κυριακη δεν ειναι λυσεις αυτη την στιγμη.
θελει προσεκτικη μελετη,κατι που αμφιβαλλω εαν μπορουν τα σαινια του Υπουργειου.Μιλαω για τα ιδια σαινια που επιμεληθηκαν με τα τελη κυκλοφοριας και το πετρελαιο θερμανσης.Να την κάνουμε σοβιετικού τύπου τότε την αγορά να ηρεμήσει ο εμπορικός κόσμος, να δίνει και δελτία το κράτος να είναι όλοι χαρούμενοι. Η αγορές μια χαρά αυτορυθμίζονται, αρκεί να υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν την λειτουργία τους, δεν είναι θέμα κανενός σαϊνιού και υπουργείου να τονώσει την αγορά πρέπει απλά να καθορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να φροντίσουν για το fair play.
-
Αυτορρυθμιση αγορας = Μεγαλο LOL
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα
Πώς γίνεται σε μια χώρα 'να μη σου φτάνουν τα χρήματα να κάνεις οικογένεια σαν νέος ΙΥ' και στην ίδια χώρα(σύμφωνα με τα λεγόμενά σου...)...να ρέει ο πλούτος ('tshirts για 45€ το ένα')...
Μήπως απέφευγες τα ποτάμια του πλούτου; Περπατούσες μόνο στα ξεροβούνια της φτώχειας; -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα .
αφου μας ειπες οτι ''αυτοι που ξοδευουν ουτως η αλλως δεν ξοδευαν,και αυτοι που εχουν να ξοδεψουν απλα το διπλοσκεφτονται'' πως και ηταν ανεργη η γυναικα σου και τα χρηματα που εβγαζες εδω δεν εφταναν?????????????
Κατι δεν παει καλα..
μην κοιτας καποια ατομα που μπορουν(και θα μπορουν οτι και να γινει) να αγοραζουν vagrancy κλπ.Αυτοι οι 20.000 40.000? 100000 ανθρωποι δεν μπορουν να αντικαταστησουν τις καταναλωτικες αναγκες 10.000.000 κατοικων.
Και εγω εχω φιλο που μολις εριξε 50.000 ανακαινηση,για να φτιαξει την ψυχολογια του.Ξερω και αλλον που παραγγειλε Αστον απο Ιταλια.Δεν λεει κατι αυτο για την κριση,ουτε για την αγοραστικη αξια των υπολοιπων.Άρα κάτι λάθος κάνει. Κάποιοι επιβιώνουν, πως γίνεται αυτό όταν δεν κυκλοφορεί χρήμα? π.χ δες καφετέριες Mikel και την εξάπλωση τους, πως δίνουν 2ευρα με τόση άνεση και είναι γεμάτα τα μαγαζιά κάθε μέρα......ξέρω είμαι εκτός τόπου και χρόνου
αντε παλι με τις γαμοκαφετεριες του ξμαρρ και τα 2 ευρα(!!!!!!!!) που δινουν για να πιουν καφε,και απο αυτο καταλαβαινεται οτι υπαρχουν χρηματα.
Παμε παλι......εχεις ενα μικελ σε ενα προαστιο της Αθηνας των 200.000 κατοικων,και αυτο το μικελ σε κεντρικοτατο σημειο πουλαει 400 καφεδες την ημερα.Αυτο σου δειχνει οτι δεν υπαρχει κριση?
οντως εισαι εκτος τοπου και χρονου.Να την κάνουμε σοβιετικού τύπου τότε την αγορά να ηρεμήσει ο εμπορικός κόσμος, να δίνει και δελτία το κράτος να είναι όλοι χαρούμενοι. Η αγορές μια χαρά αυτορυθμίζονται, αρκεί να υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν την λειτουργία τους, δεν είναι θέμα κανενός σαϊνιού και υπουργείου να τονώσει την αγορά πρέπει απλά να καθορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να φροντίσουν για το fair play.
αμ ελα που δεν γινεται ομως,και μερικα σαινια πιστευουν οτι χωρις να κανουν τιποτα απο τα μπολντ θα φτιαχτει ως δια μαγειας επειδη θα τα αφησουν περισσοτερες μερες ανοιχτα.
τα περι σοβιετικου τυπου ειναι δικο σου συμπερασμα,οχι δικο μου παντως,δεν εννοησα καν κατι τετοιο. -
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα
Πώς γίνεται σε μια χώρα 'να μη σου φτάνουν τα χρήματα να κάνεις οικογένεια σαν νέος ΙΥ' και στην ίδια χώρα(σύμφωνε με τα λεγόμενά σου...)...να ρέει ο πλούτος ('tshirts για 45€ το ένα')...
Μήπως απέφευγες τα ποτάμια του πλούτου; Περπατούσες μόνο στα ξεροβούνια της φτώχειας;έλα τώρα θα κάνουμε τους βλάκες? υποτιμάς τον εαυτό σου πρώτα από όλα αν νομίζεις ότι θα με στριμώξεις με τέτοιου τύπου ερωτήσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν συνεισφέρεις καν στην συζήτηση, τρολάρεις για να τρολάρεις
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
αντε παλι με τις γαμοκαφετεριες του ξμαρρ και τα 2 ευρα(!!!!!!!!) που δινουν για να πιουν καφε,και απο αυτο καταλαβαινεται οτι υπαρχουν χρηματα.
Α, αφού τον αφήνουν και κυκλοφοράει ελεύθερος, καλά να πάθουμε.
Δεν υπάρχει κράτος . -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πώς γίνεται σε μια χώρα 'να μη σου φτάνουν τα χρήματα να κάνεις οικογένεια σαν νέος ΙΥ' και στην ίδια χώρα(σύμφωνε με τα λεγόμενά σου...)...να ρέει ο πλούτος ('tshirts για 45€ το ένα')...
Μήπως απέφευγες τα ποτάμια του πλούτου; Περπατούσες μόνο στα ξεροβούνια της φτώχειας;έλα τώρα θα κάνουμε τους βλάκες? υποτιμάς τον εαυτό σου πρώτα από όλα αν νομίζεις ότι θα με στριμώξεις με τέτοιου τύπου ερωτήσεις.
Το χειρότερο είναι ότι δεν συνεισφέρεις καν στην συζήτηση, τρολάρεις για να τρολάρεις
Εγώ πάντως κατάλαβα ότι δεν μπορείς να απαντήσεις.
Αν κάποιος άλλος κατάλαβε κάτι άλλο (ότι απάντησες π.χ), ας μας το πει κι ας μας πει και την απάντηση. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Όχι έφυγα γιατί δεν μου έφταναν τα χρήματα να κάνω οικογένεια σαν νέος ΙΥ και μακριά από γονείς, με ενοίκιο, άνεργη γυναίκα κλπ, δηλαδή για να μην είμαι στην πρώτη κατηγορία. Εκτός τόπου όταν αυτός http://www.vagrancylifestyle.com/index.php?route=product/category&path=59_62 καταφέρνει και επιβιώνει, πράγμα που σημαίνει ότι πουλάει tshirts για 45€ το ένα .
αφου μας ειπες οτι ''αυτοι που ξοδευουν ουτως η αλλως δεν ξοδευαν,και αυτοι που εχουν να ξοδεψουν απλα το διπλοσκεφτονται'' πως και ηταν ανεργη η γυναικα σου και τα χρηματα που εβγαζες εδω δεν εφταναν?????????????
Κατι δεν παει καλα..
μην κοιτας καποια ατομα που μπορουν(και θα μπορουν οτι και να γινει) να αγοραζουν vagrancy κλπ.Αυτοι οι 20.000 40.000? 100000 ανθρωποι δεν μπορουν να αντικαταστησουν τις καταναλωτικες αναγκες 10.000.000 κατοικων.
Και εγω εχω φιλο που μολις εριξε 50.000 ανακαινηση,για να φτιαξει την ψυχολογια του.Ξερω και αλλον που παραγγειλε Αστον απο Ιταλια.Δεν λεει κατι αυτο για την κριση,ουτε για την αγοραστικη αξια των υπολοιπων.Άρα κάτι λάθος κάνει. Κάποιοι επιβιώνουν, πως γίνεται αυτό όταν δεν κυκλοφορεί χρήμα? π.χ δες καφετέριες Mikel και την εξάπλωση τους, πως δίνουν 2ευρα με τόση άνεση και είναι γεμάτα τα μαγαζιά κάθε μέρα......ξέρω είμαι εκτός τόπου και χρόνου
Παμε παλι......εχεις ενα μικελ σε ενα προαστιο της Αθηνας των 200.000 κατοικων,και αυτο το μικελ σε κεντρικοτατο σημειο πουλαει 400 καφεδες την ημερα.Αυτο σου δειχνει οτι δεν υπαρχει κριση?
οντως εισαι εκτος τοπου και χρονου.Να την κάνουμε σοβιετικού τύπου τότε την αγορά να ηρεμήσει ο εμπορικός κόσμος, να δίνει και δελτία το κράτος να είναι όλοι χαρούμενοι. Η αγορές μια χαρά αυτορυθμίζονται, αρκεί να υπάρχει ΕΛΕΓΧΟΣ στην εφαρμογή των νόμων που διέπουν την λειτουργία τους, δεν είναι θέμα κανενός σαϊνιού και υπουργείου να τονώσει την αγορά πρέπει απλά να καθορίσουν τους κανόνες του παιχνιδιού και να φροντίσουν για το fair play.
αμ ελα που δεν γινεται ομως,και μερικα σαινια πιστευουν οτι χωρις να κανουν τιποτα απο τα μπολντ θα φτιαχτει ως δια μαγειας επειδη θα τα αφησουν περισσοτερες μερες ανοιχτα.
τα περι σοβιετικου τυπου ειναι δικο σου συμπερασμα,οχι δικο μου παντως,δεν εννοησα καν κατι τετοιο.Δεν σου μίλησα για τους έχοντες αλλά για μία μέση οικογένεια, π.χ συνομήλικος μου τραπεζικός με γυναίκα καθηγήτρια που δεν έχει εργαστεί ποτέ λόγω απανωτών παιδιών, πάει και κάνει glamorous βάφτιση με τρελά λεφτά, κάθε τόσο πηγαίνει για ψώνια Θεσνικη και γενικά ξοδεύει, όμως είχε έτοιμο το σπιτάκι-αυτοκίνητο κλπ από τον συναξιούχο ΔΥ μπαμπά+πεθερό και ότι παίρνει το ξοδεύει, ξέρεις πόσοι τέτοιοι υπάρχουν? Αρκετοί για να συντηρήσουν πολλά φιρμάτα εμπορικά καταστήματα, ειδικότερα στην επαρχία. Υπάρχει αρκετό λίπος ακόμα από τα τελευταία 30-40 χρόνια ασυδοσίας.
Έχεις 4-5 δεν θυμάμαι πόσα ήταν όταν έφυγα από την πόλη, Μικελ στην Λάρισα σε κεντρικότατα σημεία με υψηλά ενοίκια και ξεσκίζονται να πουλάνε καφέδες εδώ και χρόνια, πως στο διάολο γίνεται? μόνο 400 καφέδες την ημέρα δεν παίζει να πουλάει κανένα Μικελ
Δεν σου λέω ότι δεν υπάρχει κρίση, μια χαρά σύγχρονες φαβέλες υπάρχουν στις μεγαλουπόλεις αλλά δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο η πλειοψηφία του πληθυσμού, οι περισσότεροι γκρινιάζουν-βρίζουν κλπ αλλά επιβιώνουν και όχι απλά με τα βασικά.Άρα στην τελική συμφωνούμε, αυτό δεν λέω όλη μέρα? να υπάρχει έλεγχος και να λειτουργούν και 24/7 όσοι θέλουν και μπορούν (δηλαδή όσοι βγάζουν κέρδος από τις έξτρα ώρες λειτουργίας).
-
Tα πραγματα ειναι απλα:
Αν το μετρο εχει περαση στον κοσμο,θα...περασει.
Αν φερνει λεφτα,ο επίχειρηματιας θα το προτιμησει.
Για περιοχες οπως Γλυφαδα,αποδειχθηκε οτι το μετρο μπορει να εχει πολλους ωφελημενους.
Για αλλες περιοχες θα ειναι μαλλον αδιαφορο εως ζημιογονο.
Στην επαρχια δεν περιμενω να καθιερωθει,ουτε καν στα μεγαλα αστικα κεντρα. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Έχεις 4-5 δεν θυμάμαι πόσα ήταν όταν έφυγα από την πόλη, Μικελ στην Λάρισα σε κεντρικότατα σημεία με υψηλά ενοίκια και ξεσκίζονται να πουλάνε καφέδες εδώ και χρόνια, πως στο διάολο γίνεται? μόνο 400 καφέδες την ημέρα δεν παίζει να πουλάει κανένα Μικελ
Μα καλά...ανακάλυψες φλέβα χρυσού (Μικέλ...δεν ξέρω τι είναι...υποθέτω αλυσίδα καφετεριών...) κι αντί να ανοίξεις κι εσύ ένα 'Μικελ'...και να ξεσκιστείς να πουλάς καφέδες...προτίμησες να πας μισθωτός στη Κύπρο;;;
Ο μαι γκοντ, τι ευπατρίδηδες διαθέτει αυτό το έθνος!!! -
Αν κάποιος άλλος κατάλαβε κάτι άλλο (ότι απάντησες π.χ), ας μας το πει κι ας μας πει και την απάντηση.Τι να σου απαντήσω ρε μάστορα, ότι δεν ήθελα να ζήσω με τα @@ του πατέρα ή του πεθερού μου? ότι δεν ήθελα να γλύψω κ@λους για να γίνω ΔΥ ή 'πετυχημένος' ΙΥ? ότι είδα τον τρόπο που δούλευαν οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα μαύρα ποσά Β' να πηγαίνουν και να έρχονται αλλά τα παιδιά του αφεντικού να κυκλοφορούν με SLK? Ότι είδα τους χασικλήδες της τάξης μου να γίνονται Δημοτικοί Αστυνομικοί και να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα @@?
Μια χαρά ξόδευα όσο ήμουν Ελλάδα, αλλά όχι δικά μου χρήματα μόνο. Ξέρω πολλούς που συνεχίζουν να τρώνε από τα έτοιμα πάντως, και είναι και ΔΥ
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Αν κάποιος άλλος κατάλαβε κάτι άλλο (ότι απάντησες π.χ), ας μας το πει κι ας μας πει και την απάντηση.Τι να σου απαντήσω ρε μάστορα, ότι δεν ήθελα να ζήσω με τα @@ του πατέρα ή του πεθερού μου? ότι δεν ήθελα να γλύψω κ@λους για να γίνω ΔΥ ή 'πετυχημένος' ΙΥ? ότι είδα τον τρόπο που δούλευαν οι ελληνικές επιχειρήσεις με τα μαύρα ποσά Β' να πηγαίνουν και να έρχονται αλλά τα παιδιά του αφεντικού να κυκλοφορούν με SLK? Ότι είδα τους χασικλήδες της τάξης μου να γίνονται Δημοτικοί Αστυνομικοί και να νομίζουν ότι έπιασαν τον παπά από τα @@?
Μια χαρά ξόδευα όσο ήμουν Ελλάδα, αλλά όχι δικά μου χρήματα μόνο. Ξέρω πολλούς που συνεχίζουν να τρώνε από τα έτοιμα πάντως, και είναι και ΔΥ
Ας τα πάρουμε με τη σειρά:
- Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
- Ήσουν αποτυχημένος ΙΥ επειδή δεν ήθελες να γλύψεις κώλους.
Σωστά; Λάθος;
-
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Σωστά; Λάθος;
gl-hf
-
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
-
Ήσουν αποτυχημένος ΙΥ επειδή δεν ήθελες να γλύψεις κώλους.
-
Στην Κύπρο δεν υπάρχει κρίση, το χρήμα ρέει.
-
Είσαι επιτυχημένος ΙΥ χωρίς να χρειάζεται να γλύφεις κώλους.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]