-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νίκο, την συζήτηση αυτή την κάνουμε επειδή πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας πως δεν μετράει μόνο ο κώλος μας, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Κι εμένα με βολεύει να είναι ανοιχτά τα μπουγατσατζίδικα 5 το πρωί όταν γυρίζω από πιώματα, αλλά δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις.Εσυ φαινεται ζεις στον πλανητη Δια.
Τα χ,ψ μπουγατσαδικα δεν ανοιγουν στις 5 το πρωι επειδη τους υποχρεωνει καποιος κρατικος φορεας ή επειδη σε γουσταρουν,για να σου παρουν τα λεφτα ανοιγουν και ειναι πολυ ευχαριστημενοι οταν το καταφερνουν. -
Αν ζούσα στον πλανήτη τον δικό μου τιγράκο, θα καθόριζα εγώ τους κανόνες. Επειδή όμως ζω στην Ελλάδα του 2013 και διατηρώ και επιχείρηση, τις εξυπνάδες σου στους κολλητούς σου από τον στρατό. Κατανοητός;
ΚΑΝΕΙΣ δεν υποχρεώνει κανέναν να ανοίξει το μαγαζί του (πλην φαρμακείων, βενζινάδικων κλπ). Από εκεί και πέρα το κράτος πρέπει να προστατεύει τους εργαζομένους και να μην αφήνει το 24-7! Και αν κάποιες επιχειρήσεις θέλουν να το κάνουν θα πρέπει να προσλαμβάνουν επιπλέον κόσμο και όχι να βάζουν την Κυρία Tiger να δουλεύει και Κυριακές ώστε να μην μπορεί να βλέπει τον Κύριο Tiger και τα Little Cubs τους.
Αυτά και τσίου...
-
Πιστευω οτι σε ενα supermarket θα υπαρχουν αρκετοι εργαζομενοι που θα θελουν να δουλεψουν Κυριακη για να συμπληρωσουν εισοδημα
-
Πιστεύεις λες. Προσωπικά όμως ΓΝΩΡΙΖΩ ανθρώπους που δουλεύουν Κυριακάτικα σε ΣΜ (τουριστική περιοχή είμαστε εδώ που ζω) και ΔΕΝ θέλουν να δουλεύουν και Κυριακές αλλά πρέπει. Δεν θα τους σώσουν τα +20€ εξάλλου. Μακάρι να έπαιρναν ΕΞΤΡΑ κόσμο που ήθελε να δουλέψει 1-2 μέρες τη βδομάδα και όχι εργαζομένους που ήδη δουλεύουν 6 μέρες!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιστευω οτι σε ενα supermarket θα υπαρχουν αρκετοι εργαζομενοι που θα θελουν να δουλεψουν Κυριακη για να συμπληρωσουν εισοδημαΠες μου ότι αστειεύεσαι Ξέρεις κανέναν που του αρέσει να δουλεύει 7ήμερο; Είτε τον αναγκάζουν είτε το κάνει από ανάγκη γιατί του έχουν πετσοκόψει το μισθό. Και τα δύο είναι μορφή ψυχολογικής βίας.
Αυτά που λέει ο Αλέξανδρος είναι θεωρητικά σωστά, όχι όμως για την Ελλάδα του 2013 βουτηγμένη στην 'κρίση'. Καταρχάς θα πρέπει να προσδιορίσουμε την έννοια της κρίσης. Για μένα την κρίση την προφασίζονται οι εργοδότες που θέλουν να μη μειωθεί το εισόδημά τους και παράλληλα να μη κουνάνε το χεράκι τους, κοινώς να έχουν κορόιδα εργαζόμενους που να δέχονται να δουλεύουν για μια δεκάρα κυριολεκτικά. Και μετά όλα καταλήγουν σε ένα φαύλο κύκλο. Είμαι κι εγώ θύμα σε ένα μικρό βαθμό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νίκο, την συζήτηση αυτή την κάνουμε επειδή πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας πως δεν μετράει μόνο ο κώλος μας, αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τον διπλανό μας. Κι εμένα με βολεύει να είναι ανοιχτά τα μπουγατσατζίδικα 5 το πρωί όταν γυρίζω από πιώματα, αλλά δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις.Ωρομίσθιος το γνωρίζω πως δεν είσαι. Αλλά ο υπολογισμός της εργασίας γίνεται βάσει ημερομισθίου 8 ωρών. Πληρώνεσαι για 25 μέρες το μήνα χ 8ώρες βάσει νόμου αδερφέ. Εκτός αν η σύμβασή σου έχει μέσα άλλους όρους που ξεπερνάνε χρηματικά την εθνική νομοθεσία και την συλλογική σύμβαση!
Τι εννοείς να σκεφτούμε και τον διπλανό μας?
Θα μας τρελάνεις?
Εσύ όταν πας να βάλεις βενζίνη τη Κυριακή ή να πάρεις ντεπόν από το φαρμακείο, ή πετάς τα σκουπίδια σου, ή πας να πιείς τον καφέ σου στη παραλία και μετά πας για φαγητό την ίδια μέρα...τον σκέφτεσαι?
Και σε πειράζει εγώ που θα πάω να ψωνίσω τη Κυριακή επειδή δεν έχω προλάβει να το κάνω όλη αυτή την εβδομάδα?
Δε σε καταλαβαίνω.
Όσο για την εργασία...είναι αστεία αυτά που λες ρε συ. Σε πολυεθνική δουλεύω και δε πληρώνομαι βασικό μισθό, σύνελθε.
-
Δια,να πω κ εγω την κουταμαρα μου.Σ ενα αλλο θεμα πριν κανα 2 μερες διαφωνουσες με τον J.Marr (με το δικιο σου ισως) και ελεγες οτι ''Όταν δεν θα έχεις να φας, καλή ώρα (που κανονικά δεν το εύχομαι για κανέναν αλλά για εσένα αξίζει τέτοια ευχή), τα 400 ρούβλια που θα σου προσφέρω θα σου φανούν καλύτερα από τον σκουπιδοτενεκέ γλυκιά μου. ΟΚ τώρα;''
Σημερα εισαι τοσο Large που ''τα 20 ευρω παραπανω δε σε σωζουν'' ?
Παντως συμφωνω οτι στην παρουσα αγορα ειναι χαζο αυτο το μετρο κυριως επειδη θα τεθει εκβιαστικα πιστευω στους εργαζομενους (Ή και Κυριακη ή τιποτα)
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πιστευω οτι σε ενα supermarket θα υπαρχουν αρκετοι εργαζομενοι που θα θελουν να δουλεψουν Κυριακη για να συμπληρωσουν εισοδημα
Πες μου ότι αστειεύεσαι Ξέρεις κανέναν που του αρέσει να δουλεύει 7ήμερο; Είτε τον αναγκάζουν είτε το κάνει από ανάγκη γιατί του έχουν πετσοκόψει το μισθό. Και τα δύο είναι μορφή ψυχολογικής βίας.
Αυτό που μάλλον εννοεί είναι ότι επειδή σε μεγάλες επιχειρήσεις υπάρχει μεγάλη τυπικότητα ενας υπάλληλος ξέρει ότι την Κυριακή θα την πληρωθεί ανάλογα - συνεπώς μπορεί να προτιμήσει να δουλέψει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πες μου ότι αστειεύεσαι Ξέρεις κανέναν που του αρέσει να δουλεύει 7ήμερο; Είτε τον αναγκάζουν είτε το κάνει από ανάγκη γιατί του έχουν πετσοκόψει το μισθό. Και τα δύο είναι μορφή ψυχολογικής βίας.
Ξερω πολλους που θα ηταν διατεθειμενοι να εργαστουν για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα.
Εγω προσωπικα αν ημουνα πχ νεαρος υπαλληλος που δουλευε part-time γιατι δεν ευρισκε περισσοτερες ωρες, δεν θα με χαλαγε να δουλεψω ενα full 8ωρο την Κυριακη,πρωτος θα δηλωνα συμμετοχη -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Εσύ όταν πας να βάλεις βενζίνη τη Κυριακή ή να πάρεις ντεπόν από το φαρμακείο, ή πετάς τα σκουπίδια σου, ή πας να πιείς τον καφέ σου στη παραλία και μετά πας για φαγητό την ίδια μέρα...τον σκέφτεσαι?Έχεις μπερδευτεί ρε Νικόλα. Στα βενζινάδικα υπάρχει rotation, όπως στα φαρμακεία. Για αυτό και παίρνεις Ντεπόν από το φαρμακείο, επειδή είναι εν εφημερία! Καφέ δεν πίνω, αλλά ο εστιάτορας ή ο καφετζής μια ζωή περίμεναν το ρεπώ μας. Τότε δούλευαν αυτοί και όταν εμείς δουλεύαμε, αυτοί κάθονταν!
Όσο για την εργασία...είναι αστεία αυτά που λες ρε συ. Σε πολυεθνική δουλεύω και δε πληρώνομαι βασικό μισθό, σύνελθε.
Δεν θα απεργήσω τότε για σένα next time mate. Και μάλλον είσαι ταξικός εχθρός μου.
Δια,να πω κ εγω την κουταμαρα μου.Σ ενα αλλο θεμα πριν κανα 2 μερες διαφωνουσες με τον J.Marr (με το δικιο σου ισως) και ελεγες οτι ''Όταν δεν θα έχεις να φας, καλή ώρα (που κανονικά δεν το εύχομαι για κανέναν αλλά για εσένα αξίζει τέτοια ευχή), τα 400 ρούβλια που θα σου προσφέρω θα σου φανούν καλύτερα από τον σκουπιδοτενεκέ γλυκιά μου. ΟΚ τώρα;''
Σημερα εισαι τοσο Large που ''τα 20 ευρω παραπανω δε σε σωζουν'' ?
Παντως συμφωνω οτι στην παρουσα αγορα ειναι χαζο αυτο το μετρο κυριως επειδη θα τεθει εκβιαστικα πιστευω στους εργαζομενους (Ή και Κυριακη ή τιποτα)
Ξανασκέψου τα αυτά... Στον jmarr έλεγα πως ήταν απλά βλαξ όταν ψεγόταν τους εργαζομένους των 300. Τώρα λέω να παλέψουμε υπέρ των εργαζομένων!!!
-
Κακώς που το συγκεκριμένο θέμα το ενάγεται σε ταξικό ή ακόμα χειρότερα σε κομματικό.
Οταν έχω ζήσει για πολλά χρόνια στα 'σκατά' του ιδιωτικού τομέα (πολύχρονα και πολύ κακά βιώματα) και σαν κακομαθημένος ΔΥ πλέον με πειράζει ακόμα και η αλλάγή εργασιακού ωραρίου από 7μιση ώρες σε 8ώρο ... αρνούμαι να δεχτώ ως φυσιολογική και δεδομένη την κυριακάτικη εργασία ακολουθούμενη από 5ήμερη ή 6ήμερη εργασία ακόμα και αν πληρώνεται. Και δεν είμαστε και σίγουροι για το τελευταίο.
9 το βράδυ κλείνει τις καθημερινές η αγορά ... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ξερω πολλους που θα ηταν διατεθειμενοι να εργαστουν για να βγαλουν περισσοτερα λεφτα.
Εγω προσωπικα αν ημουνα πχ νεαρος υπαλληλος που δουλευε part-time γιατι δεν ευρισκε περισσοτερες ωρες, δεν θα με χαλαγε να δουλεψω ενα full 8ωρο την Κυριακη,πρωτος θα δηλωνα συμμετοχηεγω ξερω περισσοτερους που δεν θα ηθελαν να δουλεψουν ουτε μια μερα στη ζωη τους.....
ετσι παει...?ως μετρο-τροπος ζωης-κοινωνικη κατακτηση (ακομη και σημερα για πολλους... θρησκευτικη αναγκη) η κυριακη εχει καθιερωθει ως αργια...
η αποδομηση εργασιακων δικαιωματων μονο αρνητικη εξελιξη θα εχει αυριο, μιας και το ενα φερνει τ' αλλο...ενημερωτικα δεν υπηρξα ποτε εργαζομενος...μονο εργοδοτης...
-
Σε λιγο καιρο θα πληρωνεις αντι να πληρωνεσαι οταν εργαζεσαι..
-
Ασχετα με το θεμα περι εργασιας την Κυριακη κτλ, ηθελα να σε ρωτησω αν σου αρεσει που εργαζεσαι 12ωρες ημερησιως, που δεν εχεις χρονο να πας καν στο Σ/Μ, που (πιθανον) δεν αφιερωνεις οσο χρονο θα ηθελες στη οικογενεια σου κτλ
Προφανως αμοιβεσαι καθως πρεπει αλλα αξιζει τον κοπο; Αν με τα ιδια χρηματα εργαζοσουν 6 ωρες την ημερα θα σου αρεσε περισσοτερο; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εγω προσωπικα αν ημουνα πχ νεαρος υπαλληλος που δουλευε part-time γιατι δεν ευρισκε περισσοτερες ωρες, δεν θα με χαλαγε να δουλεψω ενα full 8ωρο την Κυριακη,πρωτος θα δηλωνα συμμετοχη@Nikos!
Ασχετα με το θεμα περι εργασιας την Κυριακη κτλ, ηθελα να σε ρωτησω αν σου αρεσει που εργαζεσαι 12ωρες ημερησιως, που δεν εχεις χρονο να πας καν στο Σ/Μ, που (πιθανον) δεν αφιερωνεις οσο χρονο θα ηθελες στη οικογενεια σου κτλ
Προφανως αμοιβεσαι καθως πρεπει αλλα αξιζει τον κοπο; Αν με τα ιδια χρηματα εργαζοσουν 6 ωρες την ημερα θα σου αρεσε περισσοτερο;Σωστό αλλά φαίνεται να το θέτετε ως προσωπική επιλογή και όχι επιβολή από τον εργοδότη ή από τον νόμο.
Το πως θα κατανεμιθεί ο χρόνος και ποιος ο τρόπος ζωής όταν κίνητρο είναι τα λεφτά (είτε ως συμπλήρωμα, είτε ως 'περισσότερα λεφτά') δεν νομίζω να έχουν να κάνουν με την επιβολή εργασίας μιας μέρας επιπλέον.Ας δούμε βέβαια πως θα πάει η αυριανή μέρα. Τι κίνηση θα έχει (που θα έχει), τι απολαβές θα έχει στους εργαζόμενους (που μάλλον δεν θα έχει), τι κέρδη θα φέρει στους εργοδότες (που μάλλον θα έχει) ... Λες και δεν ξέρουμε ή δεν βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας!
-
και μετα απο ολα αυτα καποιοι εδω μεσα θα γιορτασουν την εργατικη Πρωτομαγια;;;;;;
-
Μπορει απλα να βρουν ευκαιρια να πανε Σουπερ Μαρκετ τοτε...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Μπορει απλα να βρουν ευκαιρια να πανε Σουπερ Μαρκετ τοτε...ναι,οντως καταπληκτικη ευκαιρια......ιδιως αν πεφτει και Κυριακη
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
@Nikos!Ασχετα με το θεμα περι εργασιας την Κυριακη κτλ, ηθελα να σε ρωτησω αν σου αρεσει που εργαζεσαι 12ωρες ημερησιως, που δεν εχεις χρονο να πας καν στο Σ/Μ, που (πιθανον) δεν αφιερωνεις οσο χρονο θα ηθελες στη οικογενεια σου κτλ
Προφανως αμοιβεσαι καθως πρεπει αλλα αξιζει τον κοπο; Αν με τα ιδια χρηματα εργαζοσουν 6 ωρες την ημερα θα σου αρεσε περισσοτερο;Αν και δε καταλαβαίνω τι σχέση έχει η απορία σου με το θέμα, θα σου απαντήσω.
Μ´αρέσει πολύ αυτό που κάνω, είναι άκρως δημιουργικό και το θεωρώ φυσιολογικό να αφιερώνω τόσο πολύ χρόνο σε αυτή (και αύριο, πάλι δουλειά θα έχω).
Και για να επιστρέψω στο θέμα, επειδή ο χρόνος μου είναι περιορισμένος θα προτιμούσα να τον αφιέρωνα στην οικογένειά μου και γιαυτό η αυριανή μέρα είναι για μένα ευκολία.
Άλλη ερώτηση;
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιστευω οτι σε ενα supermarket θα υπαρχουν αρκετοι εργαζομενοι που θα θελουν να δουλεψουν Κυριακη για να συμπληρωσουν εισοδημαΚαι όχι μόνο. Υπάρχουν και άλλοι πάρα πολλοί που καραδοκούν για να τους πάρουν τη θέση.
Με την ανεργία εκεί που έχει πάει, δυστυχώς γίνεται σκοτωμός (ειδικά στα αστικά κέντρα) για εργασία.
Πάω αραιά και που σε έναν Βερόπουλο στην περιοχή μου. Είχε πάντα μία πινακίδα που ζητούσε υπαλλήλους (ταμίες κλπ...). Την έβγαλαν την πινακίδα. Ρώτησα στο ταμείο και η κοπέλα μου είπε ότι γίνεται σκοτωμός από νέους της περιοχής που προσπαθούν να πιάσουν δουλειά, κάπου κοντά στο σπίτι τους ώστε να μην έχουν και έξοδα μετακίνησης.
Μεγάλη προσφορά, πλέον μικρή ζήτηση.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]