-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Πάντως, μέχρι το '08,που 'χαμε το παρόν ωράριο, και μικρή ανεργία είχαμε και πλούσιοι ήμασταν...
πλουσιοι δεν ειμασταν, κλεφτες ειμασταν, απατεωνισκοι και λαμογια, καρτες και δανεια ειχαμε φορτωσει και νομιζαμε οτι ειμασταν πλουσιοι.
μου επιτρεπεις?
σεβαστη η αποψη σου, αλλα στο κλεφτες διαφωνω.
-
μου κανει ακομα και αν συμφωνεις στα αλλα 2...
απο την αλλη πως ονομαζεις καποιον ο οποιος εισπρατει ΦΠΑ που πληρωσες εσυ για να παει σε καποια παροχη...και αντι να τον αποδωσει οπως οφειλει τον παρακρατα η ακομα χειροτερα τον αποκρυπτει?
για μενα λεγεται κλεφτης -
φπα εισπρατει και αποδιδει ο μαγαζατορας, ο πελατης οχι, καρτες και δανεια γεμισανε περισσοτερο οι πελατες γι αυτο διαφωνω και για το οτι οταν δεν κοβοταν αποδειξη τις περισσοτερες φορες αν οχι ολες δεν χρεωναμε φπα, αυτο ηταν το κερδος του πελατη.
-
σε μια ταβερνα πχ που ο τιμοκαταλογος εχει τιμες που περιλαμβανουν το ΦΠΑ και πληρωσεις και δεν σου δωσει αποδειξη γιατι κατα 99% δεν την εχει κοψει...τι συμβαινει?
πληρωσες τιμη που περιεχει ΦΠΑ και το οποιο ο επιχειρηματιας ΠΡΕΠΕΙ να αποδωσει...επειδη ομως δεν εχει κοψει αποδειξη κανεις δεν μπορει να τον σεκαρει...και επομενως το κραταει για παρτυ του...αρα τι ειναι? ΚΛΕΦΤΗΣ -
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Μετά από 10 και 12 ώρες στο πόδι, το σούπερ μάρκετ μου φαίνεται σαν γολγοθάς...
Τουλάχιστον ξεκουράζεσαι την Κυριακή!
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Και θα πρόσθετα, ότι όσο αφορά εμένα, αν κρίνω από το Σαββάτο απόγευμα ή Παρασκευή απόγευμα που πάω στο σούπερ μάρκετ και γίνεται της 'ανωμαλίας', θα προτιμούσα χίλιες φορές να πάω Κυριακή πρωί που είμαι νηφάλιος και ξεκούραστος.
δεν το συζητω,για να αγορασεις μακαρονια,και γιαουρτι πρεπει να εισαι νηφαλιος.Γινονται αυτα τα πραγματα ενω δεν εισαι νηφαλιος/ξεκουραστος?
Έχω πετάξει πολλά λεφτά σε προϊόντα που έχει περάσει η ημερομηνία λήξης και σχεδόν πάντα ξεχνάω να αγοράσω πράγματα ή πολλά προϊόντα έχουν τελειώσει. Αυτά λόγω της κούρασης από τη δουλειά και το άγχος για να πάω σπίτι να ξεκουραστώ και λίγο.
Αγοραζεις τοσο συχνα απο σμ αγαθα με ληγμενη ημερομηνια και εχεις ''πεταξει πολλα λεφτα''? Εγω στα 25 χρονια ποτε.Αλλαξε σουπερμαρκετ και θα λυθει το προβλημα σου.
το οτι ξεχνας πραγματα ειναι γιατι δεν εχεις γραψει τι χρειαζεσαι.Και την Κυριακη εαν πας με το ιδιο συστημα παλι θα ξεχνας.
Δεν βρισκεις πραγματα στο σμ? Μιλας για μακαρονια/γαλα/κρεμες/μπισκοτα ή για αηδονογλωσσες σε ηλιελαιο?Μετά από 10 και 12 ώρες στο πόδι, το σούπερ μάρκετ μου φαίνεται σαν γολγοθάς...
κανονικα επρεπε να δινουν και μεταλλια ανδρειας για οποιον καταφερε και πηγαινει σουπερμαρκετ μετα την δουλεια του.
-
-
Για κάτι τέτοιες στιγμές χρειάζεται ένας
-
Eπισης να προσθεσω πως αν ολοι πανε την Κυριακη στο ΣΜ για να ειναι φρεσκοι και ξεκουραστοι, τοτε τυχεροι θα ειναι οσοι ψωνιζουν καθημερινες αφου δεν θα εχει κοσμο.
Το χειροτερο πραγμα στο ΣΜ ειναι να περιμενεις μιση ωρα στο ταμειο να πληρωσεις. -
Εντάξει ρε σεις. Μην τρελαίνεστε. Το έσβησα το post. Συνεχίστε.
Κάνω και εγώ μαλακίες. Κάθομαι και γράφω. Μυαλό δεν βάζω. Ας πρόσεχα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μπορεί αρχικά να κακοφανεί στους εργαζόμενους (αυτούς που έχουν δουλειά και θα πρέπει να καλύπτουν και τις Κυριακές) αλλά πιο πολλές ώρες ανοιχτό το μαγαζί σημαίνει και πιο πολύ προσωπικό. Αν δει ότι συμφέρει θα πρέπει να πάρει επιπλέον προσωπικό οπότε μείωση της ανεργίας κλπ.Σωστό (εν μέρη) το υπογραμμισμένο. Περισσότερες ωρες όμως και περισσότερο προσωπικό, αν ΔΕΝ συνοδευτεί απο ικανοποιητικά αυξημένο τζίρο, σημαίνει και περισσότερα λειτουργικά έξοδα. Τα οποία θα κληθούμε να πληρώσουμε εμεις οι καταναλωτές. Και θα τα πληρώσουμε. ΕΜΕΙΣ..! Να ΄σαι σίγουρος γι΄αυτό. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, η ευκολία (και η.... νηφαλιότητα) της Κυριακής, θα πληρωθεί απο την τσέπη ΟΛΩΝ μας.
Στα bold, το επιπλέον προσωπικό, αν απαιτηθεί λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας, δε θα είναι απο παρθενογένεση γιατί και η εισροή των μετρητών δεν θα προκύψει επίσης απο παρθενογένεση. Θα είναι μετρητά που θα έχουν προκύψει απο το μερίδιο που θα έχει αποκτηθεί απο οποιαδήποτε επιχείρηση συναφών ειδών η οποία θα αδυνατεί να ανοίξει τις Κυριακές. Αποτέλεσμα θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ να κλείσουν. Για κάθε επαγγελματία των 1000-1200-1300-1500 ευρώ που θα μένει άνεργος, θα προσλαμβάνεται (και αν) ενας ωρομίσθιος των 350. Εναδερ σακσες στορι.
Οι καλομαθημένοι του 8ώρου Δευτέρα Παρασκευή μην ξεχνάτε ότι πάρα πολλοί εργάζονται και Κυριακές. Εκτός από πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες (μάστορες κάθε είδους, μεταφορείς, οδηγούς, δικηγόρους, μηχανικούς κλπ) βάλτε γιατρούς, νοσοκόμες, ασθενοφόρα, αστυνομία, φύλακες, πυροσβεστική, τραίνα, αεροδρόμια κλπ και βέβαια όλους τους σχετικούς με ψυχαγωγία (μπαρ, κλάμπς, σινεμά, θέατρα, εστίαση) και διαμονή (ξενοδοχεία κλπ).
Τα παραπάνω ξέρεις οτι δεν αποτελούν επιχειρήματα κι εχει ειπωθεί πολλές φορές στο νήμα το γιατί.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εντάξει ρε σεις. Μην τρελαίνεστε. Το έσβησα το post. Συνεχίστε.Κάνω και εγώ μαλακίες. Κάθομαι και γράφω. Μυαλό δεν βάζω. Ας πρόσεχα.
-
κανονικα δεν πρεπει να πατησει ποδι κανεις μας σε ΣΜ τις Κυριακες που θα ειναι ανοιχτα........ως ενδειξη συμπαραστασης στους εργαζομενους!καποιοι απο μας θα εχουν φιλο,αδελφη,μητερα κτλ που θα πρεπει να φαει αυτο το λουκι.....
-
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
....................
Το χειροτερο πραγμα στο ΣΜ ειναι να περιμενεις μιση ωρα στο ταμειο να πληρωσεις.αυτο εχω να το δω χρονια.....
-
Σε Lidl εντος Αττικης ειναι εφικτο το 30'
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε Lidl εντος Αττικης ειναι εφικτο το 30'στανταρακι...........ενας ακομη λογος που εχω να πατησω 3+ χρονια
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε Lidl εντος Αττικης ειναι εφικτο το 30'να προσλαβουν κοσμο τοτε...
αλλα ειναι ολα θεμα ισορροπιων.
απο την στιγμη που ο κοσμος μενει στην ουρα και δεν φευγει...απο πλευρας τους καλα κανουν...
εαν στο 5λεπτο παρατουσαμε τα πραματα και φευγαμε θα αλλαζε η κατασταση..... -
την ερχομενη κυριακη ανακοινωθηκε οτι τα εμπορικα θα ειναι ( οσα επιθυμουν) ανοιχτα...αλλα παραλληλα εξαγγελθηκε και 24ωρη απεργια απο τους εμποροϋπαλληλους...
-
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
Σε Lidl εντος Αττικης ειναι εφικτο το 30'
να προσλαβουν κοσμο τοτε...
αλλα ειναι ολα θεμα ισορροπιων.
απο την στιγμη που ο κοσμος μενει στην ουρα και δεν φευγει...απο πλευρας τους καλα κανουν...
εαν στο 5λεπτο παρατουσαμε τα πραματα και φευγαμε θα αλλαζε η κατασταση.....O κόσμος (ως κόσμος, ως μάζα), πάντα αγέλη είμαστε, πάντα πρόβατα. Και πάντα ετσι θα αντιμετωπιζόμαστε. Αυτό δεν πρόκειται ν΄αλλάξει ποτέ.
Δεν μπορείς να περιμένεις απο καμμία τυχαία μάζα να λειτουργήσει συλλογικά και οργανωμένα στα καλά καθούμενα. Ο πιο 'φτηνός' θα σε πηδάει με κάθε τρόπο κι εσυ μη μπορώντας να αντιδράσεις, είτε λόγω αδυναμίας οικονομικής, είτε λόγω απληστίας, επειδή θες όλο και περισσότερα, θα υποκύπτεις (ως 'κόσμος'.... Ως άτομο ,ίσως καταφέρεις να ξεφύγεις, αλλά χρειάζονται πολλές προϋποθέσεις και δύσκολες μάλιστα).
Κανένας 'κόσμος' δεν άλλαξε ή τιμώρησε κάποια επιχείρηση επειδή το αποφάσισε ο 'ίδιος'.
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]