-
Τράβα να μαζέψεις καμία φράουλα χριστιανέ μου και άσε μας στον πόνο μας.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο σωστός παραλληλισμός θα ήταν να μου έλεγε το φροντιστήριο 'έχω μια μαθήτρια την Δευτέρα στις 3. Θέλεις την ώρα;' (όλη η μέρα χαμένη για ένα και μόνο μάθημα).Και συμβαίνει ήδη. Αφενός γιατί χρειάζομαι έστω και αυτά τα ελάχιστα χρήματα, αφ' εταίρου γιατί θέλω να δείξω στο καινούργιο σχολείο ότι μπορούν να υπολογίζουν σε εμένα για τις διδακτικές τους ανάγκες.
Και κυριακή να ήταν θα το έπαιρνα.
Δεν καταλαβαινεις τη διαφορα. Εσυ θα πας στο σχολειο γνωριζοντας οτι υπαρχει μαθητης (πελατης). Ολοι νομιζω θα πηγαιναν σε μια τετοια περιπτωση. Ο σωστος παραλληλισμος ειναι να πηγαινες στο σχολειο και να περιμενες ποτε θα ερθει ο μαθητης (πελατης).
Μπορουμε να κανουμε και γκαλοπ να δουμε ποιος παραλληλισμος ειναι πιο κοντα στην πραγματικοτητα
-
Ποιον πονο σου μωρε;
Πηγαινε εκει στο τοπικ να υπερασπιστεις τα διακαιωματα των λαθρομεταναστων.
Εχεις πονο και κανεις σκι για να τον ξεχασεις. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ερχεται η εποχη ,οπου θα δουλευουμε 7 μερες την εβδομαδα,30 μερες τον μηνα,365 μερες τον χρονο.Αυτη την εποχη την εζησα περιπου το 2005
Τωρα ζω την εποχη οπου πρακτικα δουλευω 2-3 ωρες την ημερα για 5 μερες την εβδομαδα με αμφιβολο αποτελεσμα
Δεν ειναι εφικτο καποιος να δουλευει ανεξαρτητα απο το εαν καποιος αλλος ενδιαφερεται/μπορει να αγορασει τον καρπο της εργασιας του. -
Bbendum, θα το έκανα ευχαρίστως αν ήταν δικό μου το φροντιστήριο.
Άλλωστε τα μαγαζιά που θα δουλεύουν στο υποθετικό σενάριο της απελευθέρωσης του ωραρίου δεν θα πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με ποσοστά επί των εισπράξεων.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Bbendum, θα το έκανα ευχαρίστως αν ήταν δικό μου το φροντιστήριο.Σημειωσαμε μια προοδο τουλαχιστον.
Αν ηταν δικο σου το φροντιστηριο και η εμπειρια σου, σου εδειχνε οτι την Κυριακη δεν προκειτε να ερθει κανενας μαθητης η εστω ενας, η εστω θα ερχοταν ενας που θα τεμπελιαζε την Παρασκευη το βραδυ, ποσες πιθανοτητες δινεις να πηγαινες να ξεροσταλιαζεις εκει; Και αν το εκανες ποσο χαρουμενος θα ησουν στο τελος της ημερας αν δεν ερχοταν κανενας;
Και ποσο πιστευεις θα τονωνε την αγορα φροντιστηριων το γεγονος οτι το φροντιστηριο σου θα το ειχες ανοιχτο αλλα χωρις πελατες;
ΥΓ: Προφανως καταλαβαινω οτι εχεις χασει πολλες Κυριακες γιατι ειτε ειχες εξετασεις γιατι καποιο παιδι μπορει να ηταν αρρωστο μεσα στη εβδοαμαδα οποτε αναπληρωσες χαμενη κοκ αλλα αυτο για την δουλεια σου ειναι και λιγο μαρκετινγκ και ενα μεσο προωθησης της συνεπειας της δουλειας σου.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Bbendum, θα το έκανα ευχαρίστως αν ήταν δικό μου το φροντιστήριο.
Σημειωσαμε μια προοδο τουλαχιστον.
Αν ηταν δικο σου το φροντιστηριο και η εμπειρια σου, σου εδειχνε οτι την Κυριακη δεν προκειτε να ερθει κανενας μαθητης η εστω ενας, η εστω θα ερχοταν ενας που θα τεμπελιαζε την Παρασκευη το βραδυ, ποσες πιθανοτητες δινεις να πηγαινες να ξεροσταλιαζεις εκει; Και αν το εκανες ποσο χαρουμενος θα ησουν στο τελος της ημερας αν δεν ερχοταν κανενας;
Και ποσο πιστευεις θα τονωνε την αγορα φροντιστηριων το γεγονος οτι το φροντιστηριο σου θα το ειχες ανοιχτο αλλα χωρις πελατες;
ΥΓ: Προφανως καταλαβαινω οτι εχεις χασει πολλες Κυριακες γιατι ειτε ειχες εξετασεις γιατι καποιο παιδι μπορει να ηταν αρρωστο μεσα στη εβδοαμαδα οποτε αναπληρωσες χαμενη κοκ αλλα αυτο για την δουλεια σου ειναι και λιγο μαρκετινγκ και ενα μεσο προωθησης της συνεπειας της δουλειας σου.
Αν η εμπειρία μου μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα ήταν ότι δεν αποδίδει, δεν θα το άνοιγα. Προφανώς όμως δεν θα είχα πρόβλημα με άλλους συναδέλφους που θα ξεροστάλιαζαν χωρίς λόγο στα δικά τους σχολεία.
-
οκ
-
Μα ειναι δυνατον να γινει κουβεντα με τον Λαππα σε επαγγελματικα ζητηματα;
Θα ανοιξει λεει κυριακατικα το φροντιστηριο,για να κανει μαθημα σε εναν μαθητη. -
Κανένας δεν θα ανοίξει ουτε το φροντιστήριο του, ούτε το καταστημά του για έναν πελάτη... (οκ εκτός και αν είναι καλός)
Γιατί ξέρεις οτι κάθε μέρα που βάζεις το κλειδί στην πόρτα, φεύγουν απο την τσέπη σου Χ €.
Και αυτό γιατί έχεις λειτουργικά έξοδα. Δεν πληρώνεις πάγια, αλλά με την κατανάλωση που κάνεις.Δεν έχουν όλοι ένα περίπτερο.
-
Επειδή μ αρέσει να μαθαίνω, ας μου λύσει κάποιος μια απορία.
Όταν φτάσουμε στο νεοκλασσικο νιρβάνα και είμαστε ανοιχτά 24/7/365 και τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια, τότε τι θα μας φταίει;
-
Τότε θα καταλάβουμε ότι ήταν μεγάλη η όλη ιδέα...
-
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Επειδή μ αρέσει να μαθαίνω, ας μου λύσει κάποιος μια απορία.Όταν φτάσουμε στο νεοκλασσικο νιρβάνα και είμαστε ανοιχτά 24/7/365 και τα προβλήματα παραμένουν τα ίδια, τότε τι θα μας φταίει;
το εργατικο κοστος...της μαυρης εργασιας...των φοροφυγαδων....
μεχρι και οι γερμανοι εμαθαν το ποιημα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τότε θα καταλάβουμε ότι ήταν μεγάλη η όλη ιδέα...Θα σε παρακαλεσω να προσεχεις πως εκφραζεσαι.
Εχουμε και προοδευτικους εδω μεσα.
Μάζεψε το γιατι ξέφυγες [mod] -
Ρε συ Χρήστο τι έχεις πάθει σήμερα ??
Φουλ επίθεση σε βλέπω... -
Είναι εξοργιστικά ηλίθιο (σήμερα ειδικά), το πώς καθόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι (ή εργοδότες) έξω απο τα καταστήματά μας και κοιτάμε ο ενας τον άλλον, στήνουμε πηγαδάκια, κάνουμε βόλτες πάνω-κατω με τα χέρια στις τσέπες....! ! !
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είναι εξοργιστικά ηλίθιο (σήμερα ειδικά), το πώς καθόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι (ή εργοδότες) έξω απο τα καταστήματά μας και κοιτάμε ο ενας τον άλλον, στήνουμε πηγαδάκια, κάνουμε βόλτες πάνω-κατω με τα χέρια στις τσέπες....! ! !Πάλι καλά να λες που έχεις και παρέα.
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είναι εξοργιστικά ηλίθιο (σήμερα ειδικά), το πώς καθόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι (ή εργοδότες) έξω απο τα καταστήματά μας και κοιτάμε ο ενας τον άλλον, στήνουμε πηγαδάκια, κάνουμε βόλτες πάνω-κατω με τα χέρια στις τσέπες....! ! !απορια, ειλικρινης.
εαν για τον οποιοδηποτε λογο το μαγαζι μπανει μεσα (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) μηνα με το μηνα, χωρις μαλιστα ορατο το ενδεχομενο μεσοπροθεσμης αλλαγης της καταστασης, για ποιο λογο το κραταει καποιος ανοικτο;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Είναι εξοργιστικά ηλίθιο (σήμερα ειδικά), το πώς καθόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι (ή εργοδότες) έξω απο τα καταστήματά μας και κοιτάμε ο ενας τον άλλον, στήνουμε πηγαδάκια, κάνουμε βόλτες πάνω-κατω με τα χέρια στις τσέπες....! ! !
απορια, ειλικρινης.
εαν για τον οποιοδηποτε λογο το μαγαζι μπανει μεσα (δεν το λεω προσωπικα για σενα, γενικα μιλαω) μηνα με το μηνα, χωρις μαλιστα ορατο το ενδεχομενο μεσοπροθεσμης αλλαγης της καταστασης, για ποιο λογο το κραταει καποιος ανοικτο;
Γιατι εχεις εμπορευμα, δεν εχεις τι αλλο να κανεις, ελπιζεις σε ανακαμψη, εχεις επενδυσει σε χρονια-χρημα και δεν θες να πανε στραφι, γιατι φοβασαι πως θα εισαι αφου το κλεισεις.
Ετσι βεβαια δεν κανεις κατι, μονο να πας λιγο πιο μακρυα το αναποφευκτο. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
απορια, ειλικρινης.
Γιατι εχεις εμπορευμα, δεν εχεις τι αλλο να κανεις, ελπιζεις σε ανακαμψη, εχεις επενδυσει σε χρονια-χρημα και δεν θες να πανε στραφι, γιατι φοβασαι πως θα εισαι αφου το κλεισεις.
Ετσι βεβαια δεν κανεις κατι, μονο να πας λιγο πιο μακρυα το αναποφευκτο.λογικο, αλλα νομιζω οτι αυτο θα ειχε εφαρμογη πριν απο 2 χρονια. Σημερα που μπαινεις μεσα καθε μερα;
Περί ωραρίου καταστημάτων [Διάσπαση]