-
καλησπέρα . έχω ένα νισσαν αλμερα 2000 μοντ και εδώ και 2 χρονιά περίπου έχω πρόβλημα με το λαμπάκι check.To έβαλα στη διάγνωση και έβγαλε P0300 (διακοπές καύσης) .Το λαμπάκι κάποιες φορές σβήνει μόνο του και αργεί να ξαναναψει, αλλά το αμάξι με το λαμπάκι η χωρίς εχει το εξής πρόβλημα.Στις χαμηλές στροφές ρετάρει κυρίως όταν είναι κρύο , μετά όταν ανεβάζει στροφές όλα εντάξει χωρίς πρόβλημα Αποκλείω τους πολλαπλασιαστές γιατί τους άλλαξα με καινούργιους και τον αισθητήρα λ γιατί μέτρησα τα καυσαέρια και ήταν οκ .ΤΟ αμάξι έχει 97600 χιλιόμετρα .Για να βοηθήσω όταν λέω ρετάρει κάνει σαν να βήχει δηλαδή μικρά τινάγματα και επανέρχεται γρήγορα χωρίς κάτι άλλο πχ να σβήσει . μπορείτε να βοηθήσετε ; ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
καλησπέρα . έχω ένα νισσαν αλμερα 2000 μοντ και εδώ και 2 χρονιά περίπου έχω πρόβλημα με το λαμπάκι check.To έβαλα στη διάγνωση και έβγαλε P0300 (διακοπές καύσης) .Το λαμπάκι κάποιες φορές σβήνει μόνο του και αργεί να ξαναναψει, αλλά το αμάξι με το λαμπάκι η χωρίς εχει το εξής πρόβλημα.Στις χαμηλές στροφές ρετάρει κυρίως όταν είναι κρύο , μετά όταν ανεβάζει στροφές όλα εντάξει χωρίς πρόβλημα Αποκλείω τους πολλαπλασιαστές γιατί τους άλλαξα με καινούργιους και τον αισθητήρα λ γιατί μέτρησα τα καυσαέρια και ήταν οκ .ΤΟ αμάξι έχει 97600 χιλιόμετρα .Για να βοηθήσω όταν λέω ρετάρει κάνει σαν να βήχει δηλαδή μικρά τινάγματα και επανέρχεται γρήγορα χωρίς κάτι άλλο πχ να σβήσει . μπορείτε να βοηθήσετε ; ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
-
Ο χρήστης tzimis_2012 έγραψε:
καλησπέρα . έχω ένα νισσαν αλμερα 2000 μοντ και εδώ και 2 χρονιά περίπου έχω πρόβλημα με το λαμπάκι check.To έβαλα στη διάγνωση και έβγαλε P0300 (διακοπές καύσης) .Το λαμπάκι κάποιες φορές σβήνει μόνο του και αργεί να ξαναναψει, αλλά το αμάξι με το λαμπάκι η χωρίς εχει το εξής πρόβλημα.Στις χαμηλές στροφές ρετάρει κυρίως όταν είναι κρύο , μετά όταν ανεβάζει στροφές όλα εντάξει χωρίς πρόβλημα Αποκλείω τους πολλαπλασιαστές γιατί τους άλλαξα με καινούργιους και τον αισθητήρα λ γιατί μέτρησα τα καυσαέρια και ήταν οκ .ΤΟ αμάξι έχει 97600 χιλιόμετρα .Για να βοηθήσω όταν λέω ρετάρει κάνει σαν να βήχει δηλαδή μικρά τινάγματα και επανέρχεται γρήγορα χωρίς κάτι άλλο πχ να σβήσει . μπορείτε να βοηθήσετε ; ευχαριστώ εκ των προτέρωνΔιακοπες καύσης λοιπόν...
Ξεκινάς από την πηγή της καύσης-φλόγας στον κύλινδρο, τα μπουζί. Δουλεύουν καλά? Και πάς με τη σειρά προς την παραγωγή, προς τα πίσω..
Εάν δεν είναι κάτι λοιπόν από ηλεκτρικά(που μάλλον απο κει είναι..) μελετάς τις άλλες δυο συνισταμένες που υπάρχουν για να κλείσει το τρίγωνο της καύσης. Τον αέρα (maf ,φιλτρο κλπ) και το καύσιμο(ποιότητα βενζίνης, καθαρή μπεκιέρα κλπ). -
Για το συγκεκριμένο αμάξι, έχει αναφερθεί αρκετές φορές πρόβλημα στον αισθητήρα θέσης στροφάλου.
-
ευχαριστώ για τις γνώμες σας όταν μπορέσω κάτι θα κάνω . παρεμπιπτόντως αυτός ο αισθητήρας στροφάλου πόσο κάνει κι αν το αφήσω λίγο ακόμα θα δημιουργήσει σοβαρότερο προβλημα
-
ευχαριστώ για τις γνώμες σας όταν μπορέσω κάτι θα κάνω . παρεμπιπτόντως αυτός ο αισθητήρας στροφάλου πόσο κάνει κι αν το αφήσω λίγο ακόμα θα δημιουργήσει σοβαρότερο προβλημαΜπορει να μην αναβει καθολου,μπορει να σβηνει στα καλα καθουμενα.Αλλαξε τον ,αν οντως ειναι αυτος η ζημια!
-
καλησπέρα . έχω ένα νισσαν αλμερα 2000 μοντ και εδώ και 2 χρονιά περίπου έχω πρόβλημα με το λαμπάκι check.To έβαλα στη διάγνωση και έβγαλε P0300 (διακοπές καύσης) .Το λαμπάκι κάποιες φορές σβήνει μόνο του και αργεί να ξαναναψει, αλλά το αμάξι με το λαμπάκι η χωρίς εχει το εξής πρόβλημα.Στις χαμηλές στροφές ρετάρει κυρίως όταν είναι κρύο , μετά όταν ανεβάζει στροφές όλα εντάξει χωρίς πρόβλημα Αποκλείω τους πολλαπλασιαστές γιατί τους άλλαξα με καινούργιους και τον αισθητήρα λ γιατί μέτρησα τα καυσαέρια και ήταν οκ .ΤΟ αμάξι έχει 97600 χιλιόμετρα .Για να βοηθήσω όταν λέω ρετάρει κάνει σαν να βήχει δηλαδή μικρά τινάγματα και επανέρχεται γρήγορα χωρίς κάτι άλλο πχ να σβήσει . μπορείτε να βοηθήσετε ; ευχαριστώ εκ των προτέρωνμε τα μπουζι που έχεις τωρα πόσα χλμ έχεις κανει ?
μηπως ειναι λαδωμένο κάποιο μπουζί ?
Προβλημα με λαμπάκι Check. Nissan Almera Ζητείται βοηθεια