-
Πριν λίγο καιρό βρήκα από το mobile.de ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Στη Γερμανία θα βρεθώ τον επόμενο μήνα να το δω από κοντά αλλά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω κάποιον ανεξάρτητο ελεγκτή να το δει πιο πριν και να ελέγξει και πράγματα που με το μάτι δεν φαίνονται, κατάσταση κινητήρα, ανάρτηση, φρένα, σύστημα διεύθυνσης. Επικοινώνησα για το σκοπό αυτό με την εταιρεία DEKRA και περιμένω λεπτομερή στοιχεία για το τι μπορεί να κάνουν και πόσο θα κοστίσει.
Από την εμπειρία σας με αγορές από το εξωτερικό, αξίζει αυτός ο έλεγχος; Μπορώ να είμαι ήσυχος αν μου πουν ότι είναι οκ το αυτοκίνητο ή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να με κοροιδέψουν; Δυστυχώς δεν έχω κάποιον δικό μου γνωστό στην εκεί περιοχή να το δει άμεσα.
-
Πριν λίγο καιρό βρήκα από το mobile.de ένα αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Στη Γερμανία θα βρεθώ τον επόμενο μήνα να το δω από κοντά αλλά σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω κάποιον ανεξάρτητο ελεγκτή να το δει πιο πριν και να ελέγξει και πράγματα που με το μάτι δεν φαίνονται, κατάσταση κινητήρα, ανάρτηση, φρένα, σύστημα διεύθυνσης. Επικοινώνησα για το σκοπό αυτό με την εταιρεία DEKRA και περιμένω λεπτομερή στοιχεία για το τι μπορεί να κάνουν και πόσο θα κοστίσει.
Από την εμπειρία σας με αγορές από το εξωτερικό, αξίζει αυτός ο έλεγχος; Μπορώ να είμαι ήσυχος αν μου πουν ότι είναι οκ το αυτοκίνητο ή υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να με κοροιδέψουν; Δυστυχώς δεν έχω κάποιον δικό μου γνωστό στην εκεί περιοχή να το δει άμεσα.
-
-
θεωρω οτι οπως και ναχει, πρεπει κι ο ιδιος ναχεις αποψη και γνωσεις για το ιστορικο που σε ενδιαφερει. ειδικα, οταν φευγεις για εξω...ωστε να παρεις κατι 'ετοιμο'. καλο θα ηταν να μαθεις κι εσυ 2 πραγματα για τα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου που σε ενδιαφερουν, ή να ρωτησεις καποιον εδω στην Ελλαδα που εχει το ιδιο. επειδη εχω ταξιδεψει στη Γερμανια για αγορα επαγγελματικου οχηματος, θα σου πω οτι... παντου υπαρχουν απατεωνες. απο κει κι επειτα...πραξε οπως νομιζεις.
-
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
.... επειδη εχω ταξιδεψει στη Γερμανια για αγορα επαγγελματικου οχηματος, θα σου πω οτι... παντου υπαρχουν απατεωνες. απο κει κι επειτα...πραξε οπως νομιζεις.Ειδικα αν ο πωλητης τυχει να ειναι Τουρκος εκανες την τυχη σου,
3 σε 1 θα σου πουλησει. -
Όπως είπα και πιο πάνω θα πάω και εγώ προσωπικά. Για το συγκεκριμένο μοντέλο δε χρειάζεται να ρωτήσω τίποτα και κανέναν. Και ο πωλητής είναι γερμανός συλλέκτης (ουτέ αγγλικά δε μιλάει) ο οποίος πήρε το συγκεκριμένο σε ανταλλαγή δικού του που έδωσε, απλά αυτό δεν τον ενδιαφέρει να το κρατήσει για δικό του και το δίνει.
Το θέμα είναι αν αξίζει η διαδικασία και αν κάποιος άλλος έχει πάρει έγγραφη αναφορά τεχνικού σε παρόμοια περίπτωση.
-
Θα μας γκαστρωσεις τελικα ή θα μας πεις τι θα φερεις να σου πουμε με γεια?
-
Αν όλα πάνε καλά σε κανένα μήνα θα έχουμε νεότερα...
Έλεγχος ιστορικού από ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα;