-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Και ένα δεύτερο, που το ξαναγραψα αλλά κανεις δεν το σχολίασε - ίσως σκέφτομαι κάτι τόσο στραβά. Δηλαδή το σετάπ του Φέττελ, που ήταν αναγκαστικά φτιαγμένο για προσπεράσεις ήταν πιο αργό από το κανονικό του; Γιατί αν δεν ήταν πιο αργό σε ρυθμό, θα του το είχαν σαν προεπιλογή όπως και στου Βέμπερ το αμάξι.
Κάτι δε μου κάθεται καλά. Ίσως και αυτοί να μην είχαν σκεφτεί ότι έχουν και πιο γρόγορο σεταπ.
O Nikos! εβαλε στο 'Διαφορα Νεα' ενα πολυ ενδιαφερον λινκ. Παρακατω ειναι το κομματι που θετει το ιδιο ερωτημα με εσενα:
Gary Anderson Column: Vettel gives Red Bull pause for thought
By Gary Anderson BBC F1 technical analystSebastian Vettel's rise from a pit-lane start to a podium finish at the Abu Dhabi Grand Prix might make Red Bull stop and think about the way they approach Formula 1.
Red Bull's philosophy is to run short gears for best acceleration, gain as much downforce as they can to maximise cornering speeds and go for the ultimate lap time in qualifying.
The idea is to start at the front of the grid and blitz the first few laps, get out of the one-second window so their rivals can't employ DRS and control the race from there with the fastest car.
But it's a strategy that has inherent risks - fail to qualify at the front, or make a mistake, and it's a bit more tricky. Overtaking will be hard. As Vettel's team-mate Mark Webber proved with his incident-packed race in Abu Dhabi after losing places at the start.
This is why Red Bull decided to start Vettel from the pit lane rather than the back of the grid following his exclusion from qualifying . It meant they could change the set-up.
They gave him longer gear ratios and less downforce to give him more straight-line speed and help him overtake as he climbed back through the field.
Vettel went from 23rd fastest in the speed traps in qualifying to fourth in the race, 10km/h faster than he had been on Saturday. And even so, he was still the fastest car in the race, and set the fastest lap on the final lap.
He climbed through the field because the car was quick, the set-up allowed him to and he drove really well - apart from his two mistakes in damaging his front wing.
So I think Red Bull will go away from Abu Dhabi scratching their heads a little about the philosophy of how they run the car.
Λίγο αφελές μου φαίνεται το άρθρο.
Είναι δυνατόν να μην έχουν τεστάρει, όχι μόνο 2 διαφορετικά, αλλά αρκετά παραπάνω διαφορετικά setups στην RedBull?
Προφανώς για να έχουν διαλέξει αυτό το στήσιμο είναι και το γρηγορότερο. Έχει το ρίσκο ότι αν δεν ξεκινάς από μπροστά θα δυσκολευτείς στα προσπεράσματα, αλλά αν εξαιρέσεις την Μακλαρεν την Φερράρι και τη Λότους (σε κάποιους αγώνες), ε τους άλλους τους έχεις είτε ευκολότερα είτε δυσκολότερα. Άσε που με την ταχύτητα που έχουν στους τελευταίους αγώνες το πολύ να ξεκινήσουν από τη 2η σειρά. Σιγά τα ωά.
Απ' ότι κατάλαβα εγώ το 'κλασσικό' setup των ταύρων δίνει μεγαλύτερο downforce οπότε γρηγορότερα περάσματα από τις καμπές αλλά μικρότερη τελική. Συνολικά είναι ταχύτερο από το σεταπ με το χαμηλότερο downforce και την υψηλότερη τελική. Και γι αυτό χρησιμοποιούν το πρώτο.Αυτό που χρησιμοποίησαν στον Φέττελ στο Αμπου Ντάμπι ήταν ελαφρώς αργότερο από την πραγματική δυναμική του μονοθεσίου σε απόλυτους χρόνους αλλά προτίμησαν να είναι 1,3 secs γρηγορότεροι/γύρο από τις μεσαίες ομάδες και να κερδίσουν 10-15km/h σε τελική παρά να είναι 1,6secs μπροστά και στις ευθείες να τους έφευγαν οι αντίπαλοι. Τελείως μπακαλίστικα εννοείται τα νούμερα, απλά θέλω να δείξω ότι με τόση διαφορά στην δυναμικότητα σε σχέση με τους αντιπάλους και εφόσον πρωταρχικός σκοπός ήταν τα προσπεράσματα ήταν επιβεβλημένο αυτό το σεταπ.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Χμ μαλακια!
Μπορει καποιος να την ανεβασει καπου αλλου?Εγω ειμαι ΄κομμενος' στη δουλεια απο τετοια site@@άτο προσπέρασμα του Vettel βλέπω...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Χμ μαλακια!
Μπορει καποιος να την ανεβασει καπου αλλου?Εγω ειμαι ΄κομμενος' στη δουλεια απο τετοια site@@άτο προσπέρασμα του Vettel βλέπω...
Tο προσπέρασμα της χρονιάς είναι
-
-
Ομορφούληδες-Ασχημόπαπα 5-13 για να μην ξεχνιόμαστε
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Χμ μαλακια!
Το θυμάμαι live. Ηταν τόσο εμφανές που πραγματικά ήταν εξοργιστικό.
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ΥΓ Ψηφίζουμε - στηρίζουμε Χαμιλτον, τώρα που έφυγε από το αντρο του κακου! Λυσάξτε τσαούσες
Λέγε τώρα ποιος είσαι και τι έκανες στον πραγματικό greo!
Ρε θα με αφήσατε να τρολλάρω με την ησυχία μου; Σκασατε απο χθες >Greo, δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα. Οταν στουκαρε ο Μπριτνευ στον 9ο γυρο, ο Φετελ ηταν 12ος και μαζευτηκε η διαφορα λογω SC. Μετα το SC πεφτει 21ος. Στη 12η θεση ξαναεφτασε (περνωντας τους ιδιους) στον 21ο γυρο.
Δεν εχω δυστυχως τις διαφορες απο τους πρωτους, αλλα λογικα δεν θα πρεπει να ειναι πολυ διαφορετικες.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι βγηκε κερδισμενος, οταν επιβαρυνθηκε λογω του pitstop 12 γυρους (21-9) για να ξαναβρεθει στην ιδια θεση. Επαναλαμβανω, στοχος του δεν ηταν η κορυφη αλλα να βαθμολογηθει (5ος-8ος υπολογιζε ο Νιουι χωρις προβληματα), κατι που εφτασε τελικα στην 3η θεση λογω των πολλων εγκαταλειψεων.
Δεν σε τρολαρω, απλα δεν το καταλαβαινω.Και ξαναλεω, δεν ακουσα κανεναν να λεει οτι στον Αλονσο χαριστηκε με τα SC 2 φορες η ευκαιρια να φτασει στην 1η θεση και δεν την εκμεταλλευτηκε.
Παραβλέπεις 3 γεγονότα
- Οτι κατέβηκε γόμα, άρα είχε ταχύτερο ρυθμό
- Ότι άλλαξε μύτη που την είχε τραυματίσει σε γεγονος άσχετο με τα SC
- Ότι στον 9ο γύρο τα πρώτα πιτ θα έρχονταν μετά από 15 γυρους άρα από 12-> 5 έπρεπε να κάνει 7 προσπερασματα, ενώ στον 21ο τα μαλακά των άλλων είχαν τελειώσει ενώ αυτός είχε φρεσκαρει λάστιχο και πολλούς τους πέρασε λόγω πιτστοπ.
Κοινώς είναι λάθος να συγκρίνουμε το ρυθμο που ΘΑ είχε με 20 γύρων σκληρά με το ρυθμό που είχε με 5 γύρων μαλακά
-
Γεια σας παιδιά! Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα ένα forum στα ελληνικά με μέλη τα οποία γνωρίζουν τόσο καλά την F1 πραγματικά μου έκανε εντύπωση... για αυτό και ήρθα στο forum
Για τον αγώνα τώρα δεν έχω στην ουσία να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα έχουν ειπωθεί ήδη, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μια σκέψη που τελευταία μου έχει κολλήσει. Αρχικά να πω ότι αν και Maca's fan δεν είμαι Fernando's hater (το spygate με στεναχωρεί ακόμη και σήμερα πολύ, όμως επειδή όλη την αλήθεια δεν την έχω μάθει, προτιμώ να μην έχω ακραία συναισθήματα για κανέναν), δεύτερον θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν προσπαθώ να μειώσω το ταλέντο του Ισπανού, ήταν από τους κορυφαίους οδηγούς του grid και φέτος είναι ο καλύτερος! Μήπως όμως δεν υπεροδηγεί τόσο όσο φαίνεται ? Θέλω να πω ότι σίγουρα για να διεκδικεί πρωτάθλημα με το F2012 σίγουρα είναι επίτευγμα όμως μήπως το μονοθέσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του? Ο Fernando τόσο στην Renault όσο και στην McLaren είχε ΚΑΙ αγώνες που ήταν κατώτερος των προσδοκιών, όπως είχε και οδιγικά λάθη, στην Scuderia όμως εκτός από τον αγώνα στο Silverstone το 2010 και το λάθος στο Spa την ίδια χρονιά (άντε και στην Μαλαισία το '11) δε θυμάμαι να είχε άλλα, βελτιώθηκε τόσο πολύ σαν οδηγός? Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αν η συμπεριφορά του μονοθέσιου σε βολεύει ή ακόμη περισσότερο, αν σου έρχεται γάντι, τότε είναι πιο εύκολο από τον οδηγό να δώσει το 100% και ίσως σαν συνδυασμός να κερδίζει περισσότερα από έναν άλλον συνδυασμό με καλύτερο μονοθέσιο αλλά λιγότερο κοντά στο driving style του οδηγού.. -
Σιγουρα μετά την καλοκαιρινή διακοπή και μέχρι την Κορέα είχε σαφές ντεφορμάρισμα ΚΑΙ ο Αλόνσο και αυτό οδήγησε στην καταστροφική απόφαση παραμονής του Μαθθα. Ισως αυτό το ντεφορμαρισμα να τον οδήγησε να πιέσει τόσο στην εκκίνηση της Σουζουκας. Στους 2 τελευταίους αγώνες όμως εχει επανέλθει.
-
Ο χρήστης The Black Earl έγραψε:
Γεια σας παιδιά....Καλώς ήρθες!
-
@ The Black Earl
Καταρχήν καλώς ήρθες.
Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο, αλλά πιστεύω είναι συνδυασμός και των δύο. Και το μονοθέσιο είναι για αυτόν και μόνο για αυτόν (πάγια τακτική της Ferrari), και έχει βελτιωθεί και αυτός πολύ. Στην πρώτη του θητεία στην Renault ήταν ακόμη μικρός και στην McLaren έκανε την χειρότερή του χρονιά.
Είναι σαφώς βελτιωμένος και πιο ολοκληρωμένος τώρα. -
greo και ripper συμφωνώ απολύτως μαζί σας.
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
greo και ripper συμφωνώ απολύτως μαζί σας.Αυτο δεν πρεπει να εχει ξαναγραφτει σε αυτο το φορουμ...
-
Καλώς σας βρήκα!
Ο χρήστης greo έγραψε:
Σιγουρα μετά την καλοκαιρινή διακοπή και μέχρι την Κορέα είχε σαφές ντεφορμάρισμα ΚΑΙ ο Αλόνσο και αυτό οδήγησε στην καταστροφική απόφαση παραμονής του Μαθθα. Ισως αυτό το ντεφορμαρισμα να τον οδήγησε να πιέσει τόσο στην εκκίνηση της Σουζουκας. Στους 2 τελευταίους αγώνες όμως εχει επανέλθει.Στο Spa δε μπορούμε να ξέρουμε, στην Monza έκανε κορυφαίο αγώνα, στη Σιγκαπούρη και στη Κορέα πήρε το maximum των δυνατοτήτων του. Στην Ιαπωνία μπορεί να έχεις δίκιο..
@ The Black Earl
Καταρχήν καλώς ήρθες.
... πιστεύω είναι συνδυασμός και των δύο.
Είναι σαφώς βελτιωμένος και πιο ολοκληρωμένος τώρα.Σε αυτό συμφωνώ!
-
Στο Spa δε μπορούμε να ξέρουμε, στην Monza έκανε κορυφαίο αγώνα, στη Σιγκαπούρη και στη Κορέα πήρε το maximum των δυνατοτήτων του. Στην Ιαπωνία μπορεί να έχεις δίκιο..Aγωνες που επρεπε να χαλαρώσει ο Μασσακος για να τον περάσει σίγουρα ούτε κορυφαίοι ήταν ούτε maximum
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Στο Spa δε μπορούμε να ξέρουμε, στην Monza έκανε κορυφαίο αγώνα, στη Σιγκαπούρη και στη Κορέα πήρε το maximum των δυνατοτήτων του. Στην Ιαπωνία μπορεί να έχεις δίκιο..
Aγωνες που επρεπε να χαλαρώσει ο Μασσακος για να τον περάσει σίγουρα ούτε κορυφαίοι ήταν ούτε maximum
Στην Κορέα πάω πάσο, στην Monza νομίζω ότι τον είχε άνετα
-
Γεια σας παιδιά! Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα ένα forum στα ελληνικά με μέλη τα οποία γνωρίζουν τόσο καλά την F1 πραγματικά μου έκανε εντύπωση... για αυτό και ήρθα στο forum
Για τον αγώνα τώρα δεν έχω στην ουσία να προσθέσω κάτι παραπάνω από όσα έχουν ειπωθεί ήδη, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μια σκέψη που τελευταία μου έχει κολλήσει. Αρχικά να πω ότι αν και Maca's fan δεν είμαι Fernando's hater (το spygate με στεναχωρεί ακόμη και σήμερα πολύ, όμως επειδή όλη την αλήθεια δεν την έχω μάθει, προτιμώ να μην έχω ακραία συναισθήματα για κανέναν), δεύτερον θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν προσπαθώ να μειώσω το ταλέντο του Ισπανού, ήταν από τους κορυφαίους οδηγούς του grid και φέτος είναι ο καλύτερος! Μήπως όμως δεν υπεροδηγεί τόσο όσο φαίνεται ? Θέλω να πω ότι σίγουρα για να διεκδικεί πρωτάθλημα με το F2012 σίγουρα είναι επίτευγμα όμως μήπως το μονοθέσιο είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του? Ο Fernando τόσο στην Renault όσο και στην McLaren είχε ΚΑΙ αγώνες που ήταν κατώτερος των προσδοκιών, όπως είχε και οδιγικά λάθη, στην Scuderia όμως εκτός από τον αγώνα στο Silverstone το 2010 και το λάθος στο Spa την ίδια χρονιά (άντε και στην Μαλαισία το '11) δε θυμάμαι να είχε άλλα, βελτιώθηκε τόσο πολύ σαν οδηγός? Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι αν η συμπεριφορά του μονοθέσιου σε βολεύει ή ακόμη περισσότερο, αν σου έρχεται γάντι, τότε είναι πιο εύκολο από τον οδηγό να δώσει το 100% και ίσως σαν συνδυασμός να κερδίζει περισσότερα από έναν άλλον συνδυασμό με καλύτερο μονοθέσιο αλλά λιγότερο κοντά στο driving style του οδηγού..Καλώς ήρθες! σίγουρα είναι συνδυασμός και των δύο (δηλ. προσπάθεια του Fernando και του μονοθεσίου)+ οι επιδόσεις του Felipe που κάνουν τον Ισπανό να φαίνεται ότι οδηγεί υπερφυσικά.
-
-
Ο χρήστης the_sigman έγραψε:
http://seitanf1.gr/details.php?id=330 -
2012 - Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix