-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τι λετε βρε παιδια?
μια χαρα adsl μπορεις να εχεις σχεδον παντου στην επαρχια.Ψάξε λίγο στον χάρτη τα χωριά για τα οποία μιλάω και θα καταλάβεις
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
Είμαι κι εγώ υπέρμαχος του χωριού και δή του ορεινού και απομακρυσμένου. Να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να βλέπεις χαράδρες και δάση (πχ Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, Βυθός Κοζάνης και πολλά άλλα παρόμοια)
Με λυμένο το οικονομικό πρόβλημα άνετα θα πήγαινα με την γυναίκα σε ένα τέτοιο χωριό να γεννοβολάμε κάθε χρόνο και να μαζευόμαστε πολλοί.
Τα μόνα πράγματα που θα ήθελα είναι μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παντός καιρού και εδάφους τζίπ, τζάκι με αρκετά ξύλα, αρκετά κιλά κρασί, τσίπουρο και μεζέδια για το τζάκι.Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα είχα ιντερνετ και αυτό αυτόματα σε απομονώνει ακόμα περισσότερο πλεόν...αλήθεια αυτό το έχετε σκεφτεί οι υπέρμαχοι της αποκέντρωσης? Δεν θα μπορούσα να ζήσω πουθενά πλεόν χωρίς ίντερνετ-εφημερίδες-περιοδικά-βιβλία
αυτό δεν λέγεται μετακόμιση στην περιφέρεια αλλά διακοπές διαρκείας
Μπορείς να έχεις και μερικά αμπέλια και να φτιάχνεις-εμφιαλώνεις κρασί βιολογικής καλιέργειας περιορισμένης παραγωγής για να έχεις ένα εισόδημα μαζί με τα ενοίκια από τα διαμερίσματα που θα παίρνεις από τους βλάχους της πόλης
Πέρα από την πλάκα, μια ψαγμένη και καλά μελετημένη αγροτική παραγωγή αρκεί για να ζήσεις άνετα σε ένα χωριό της περιφέρειας. Εμένα τουλάχιστον αν και με άσχετες σπουδες πληροφορικής, αυτό είναι το όνειρο μου, το μικρό σπίτι στο φαράγγι
-
..............
-
Eφυγα απο το χωριο το 1982.Τοτε που για να δουλεψεις ως γκαρσονι σε 'καφετερία' επρεπε να ειχες 'χαρτι' απο το πρασινο φυλαρχο του χωριου.
Τα οικονομικα της οικογενειας πολυ περιορισμενα και για να παρω ενα 'χαρτι' επρεπε να δουλεψω.
Εμεινα στην Αθηνα μεχρι το 1986 που πηγα φανταρος.
Δυστυχως λογω της καταστασης δεν ειδα τα 'καλα' της πολης.Αντε κανα σινεμα μια φορα το μηνα, και καμμια ταβερνα οταν κατεβαινε κανας φιλος απο το χωριο για δουλειες.¨
Το μονο που χορτασα απο την Αθηνα ηταν το αγχος.
Στη συνεχεια μετα το στρατο, εμεινα αλλο εναμιση χρονο μεχρι το Σεπτεμβρη του 1988.
Τοτε εφυγα γυριζοντας στο χωριο.Δεν αντεξα αλλο.Φυτεψα 14 στρεμματα αμπελια, οποιος εχει αμπελι ξερει τι σημαινει αυτο απο θεμα δουλειας, η δουλεια πολλη τα χρηματα οχι ικανοποιητικα αλλα καμμια σχεση στη ποιοτητα ζωης.Δεν υπηρχε το αγχος, η τρεχαλα.Και φυσικα τα εξοδα λιγοτερα εως καμμια σχεση.
Ο αδερφος μου εμεινε στην Αθηνα, παντρευτηκε εκανε τη δικη του οικογενεια.
Βλεποντας τη κορουλα του και συγκρινοντας την με αντιστοιχης ηλικιας 'χωριατακια', και σε συνδυασμο με τα δικα μου βιωματα, ορκιστηκα πως για κανεναν απολυτως λογο τα δικα μου παιδια δε θα μεγαλωσουν σε αστικο περιβαλλον.
Μεχρι τωρα τα εχει φερει ετσι η ζωη και ο ορκος μου τηρειται.Ας ελπιζω οτι θα συνεχισει να τηρειται και τα προσεχη χρονια μεχρι τα πιτσιρικια να βρουν το δρομο τους και να ακολουθησουν τις επιλογες τους. -
Βλεποντας τη κορουλα του και συγκρινοντας την με αντιστοιχης ηλικιας 'χωριατακια', και σε συνδυασμο με τα δικα μου βιωματα, ορκιστηκα πως για κανεναν απολυτως λογο τα δικα μου παιδια δε θα μεγαλωσουν σε αστικο περιβαλλον.
γενικευσεις uber alles
βασικα ολο το θρεντ ειναι γενικευσεις uber alles, αλλα λεμε
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Eφυγα απο το χωριο το 1982.Τοτε που για να δουλεψεις ως γκαρσονι σε 'καφετερία' επρεπε να ειχες 'χαρτι' απο το πρασινο φυλαρχο του χωριου.
Τα οικονομικα της οικογενειας πολυ περιορισμενα και για να παρω ενα 'χαρτι' επρεπε να δουλεψω.
Εμεινα στην Αθηνα μεχρι το 1986 που πηγα φανταρος.
Δυστυχως λογω της καταστασης δεν ειδα τα 'καλα' της πολης.Αντε κανα σινεμα μια φορα το μηνα, και καμμια ταβερνα οταν κατεβαινε κανας φιλος απο το χωριο για δουλειες.¨
Το μονο που χορτασα απο την Αθηνα ηταν το αγχος.
Στη συνεχεια μετα το στρατο, εμεινα αλλο εναμιση χρονο μεχρι το Σεπτεμβρη του 1988.
Τοτε εφυγα γυριζοντας στο χωριο.Δεν αντεξα αλλο.Φυτεψα 14 στρεμματα αμπελια, οποιος εχει αμπελι ξερει τι σημαινει αυτο απο θεμα δουλειας, η δουλεια πολλη τα χρηματα οχι ικανοποιητικα αλλα καμμια σχεση στη ποιοτητα ζωης.Δεν υπηρχε το αγχος, η τρεχαλα.Και φυσικα τα εξοδα λιγοτερα εως καμμια σχεση.
Ο αδερφος μου εμεινε στην Αθηνα, παντρευτηκε εκανε τη δικη του οικογενεια.
Μεχρι τωρα τα εχει φερει ετσι η ζωη και ο ορκος μου τηρειται.Ας ελπιζω οτι θα συνεχισει να τηρειται και τα προσεχη χρονια μεχρι τα πιτσιρικια να βρουν το δρομο τους και να ακολουθησουν τις επιλογες τους.Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σκέφτομαι κι εγώ....αν και σχετικά πιτσιρικάς (28) μεγάλωσα σε ημιαστικό περιβάλλον με αλάνες γεμάτες γαιδουράγκαθα να περιβάλουν όλα τα σπίτια και τα παιχνίδια μας να είναι πέρα των κλασικών, φανταστικές μάχες με ξύλινα σπαθιά που κατασκευάζαμε μόνοι μας εναντίον των πανύψηλων για το μπόι μας γαιδουράγκαθων, βόλτες με τα ποδήλατα σε αποστάσεις 20++ χιλιομέτρων με μερικούς να επιστρέφουν με σπασμένα χέρια-πόδια από επίδειξη οδηγικών ικανοτήτων off road μέχρι τις επισκέψεις με την alfasud του μπαμπά του κολητού στα 17+ στο στριπτιζάδικο γειτονικής κωμόπολης εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων.
Όλα αυτά έχουμε να τα θυμόμαστε με νοσταλγία πλέον όταν ξανασυναντίεται η παλιοπαρέα που σκόρπισε σε διάφορες πόλεις ανα την Ελλάδα και αναρωτιόμαστε...θα είμαστε άραγε τυχεροί να καταφέρουμε να δώσουμε στα παιδιά μας (ναι..αρκετοί έχουν πλέον και παιδιά) ανάλογες εμπειρίες?
Προτιμώ να ζήσω με 1000€ μια ζωή σε ημιαστικό το πολύ περιβάλλον παρά με 2000€ (λέμε τώρα) σε πόλη.
Τα χαμένα χρόνια από το άγχος και το τρέξιμο δεν θα μου τα δώσει κανένα ποσο σε €€€ πίσω -
Ο χρήστης skye έγραψε:
γενικευσεις uber alles
Δε νομιζω...
Αλλο πραγμα ειναι να μεγαλωνει ενα παιδι σε ενα τεσσαρι στα Πατησια κι αλλο να μεγαλωνει σε ενα σπιτι με μισο στρεμμα αυλη. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Είμαι κι εγώ υπέρμαχος του χωριού και δή του ορεινού και απομακρυσμένου. Να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να βλέπεις χαράδρες και δάση (πχ Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, Βυθός Κοζάνης και πολλά άλλα παρόμοια)Με λυμένο το οικονομικό πρόβλημα άνετα θα πήγαινα με την γυναίκα σε ένα τέτοιο χωριό να γεννοβολάμε κάθε χρόνο και να μαζευόμαστε πολλοί.
Τα μόνα πράγματα που θα ήθελα είναι μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παντός καιρού και εδάφους τζίπ, τζάκι με αρκετά ξύλα, αρκετά κιλά κρασί, τσίπουρο και μεζέδια για το τζάκι.χ άπειρο....!!!
Τί διάολο....;;;; Στο μυαλό μου είσαι.....;;;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Είμαι κι εγώ υπέρμαχος του χωριού και δή του ορεινού και απομακρυσμένου. Να βγαίνεις στο μπαλκόνι και να βλέπεις χαράδρες και δάση (πχ Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, Βυθός Κοζάνης και πολλά άλλα παρόμοια)
Με λυμένο το οικονομικό πρόβλημα άνετα θα πήγαινα με την γυναίκα σε ένα τέτοιο χωριό να γεννοβολάμε κάθε χρόνο και να μαζευόμαστε πολλοί.
Τα μόνα πράγματα που θα ήθελα είναι μια πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη, ένα παντός καιρού και εδάφους τζίπ, τζάκι με αρκετά ξύλα, αρκετά κιλά κρασί, τσίπουρο και μεζέδια για το τζάκι.χ άπειρο....!!!
Τί διάολο....;;;; Στο μυαλό μου είσαι.....;;;
Όχι...κάτοικος Λάρισας που βαρέθηκε τον κάμπο
-
@__dimik__
Δορυφορικό διαδίκτυο. Πιο αργό μεν, αλλά υπάρχει λύση...!!!
Η πλάκα είναι πως από το χωριό μου στα Γιάννενα είναι 75 Km. Αν το κάνω πήγαινε-έλα κάθε μέρα, χρειάζομαι max 8L = 12€. Καθημερινά στην Αθήνα αν η απόσταση για τη δουλειά είναι 25 Km, χρειάζομαι min 5L = 7€. Η διαφορά αυτομάτως καλύπτεται αν πας για έναν καφέ Γλυφάδα και πληρώσεις 6€ ενώ Πρέβεζα πληρώνεις 3,5€ και σε κερνάει κιόλας κανένας γνωστός.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
@__dimik__Δορυφορικό διαδίκτυο. Πιο αργό μεν, αλλά υπάρχει λύση...!!!
Η πλάκα είναι πως από το χωριό μου στα Γιάννενα είναι 75 Km. Αν το κάνω πήγαινε-έλα κάθε μέρα, χρειάζομαι max 8L = 12€. Καθημερινά στην Αθήνα αν η απόσταση για τη δουλειά είναι 25 Km, χρειάζομαι min 5L = 7€. Η διαφορά αυτομάτως καλύπτεται αν πας για έναν καφέ Γλυφάδα και πληρώσεις 6€ ενώ Πρέβεζα πληρώνεις 3,5€ και σε κερνάει κιόλας κανένας γνωστός.
Ευχαριστώ.
Δηλαδή , αν διαβάζω καλά τα νούμερά σου, στην Αθήνα η κατανάλωσή σου είναι 10λτ/100χλμ (λογικό νούμερο), ενώ στην επαρχία η κατανάλωση είναι 5,1 λτ/100 χλμ.
Δεν ξέρω ειλικρινά τι αυτοκίνητο έχεις, αλλά τέτοια κατανάλωση, λίγο δύσκολο να την πετυχαίνεις κάθε μέρα! Μάλλον πρέπει ν' αυξήσεις τους καφέδες για να πετύχεις το break even!
-
Αν και offtopic χοντρικά υπολόγισε τα εξής (Opel Astra G 1.4):
Εντός πόλης η εταιρεία δίνει 8,9 κι εγώ έχω περίπου 7,5-8,5. Υπολόγιζε 8 σταθερά. Τις ημέρες δουλειάς όμως που έχει κίνηση η κατανάλωση ανεβαίνει στα 10 και πέφτει ραγδαία τα ΣΚ που πηγαίνω βόλτες και η κίνηση είναι χαλαρή.
Εκτός πόλης, με 120 Km/h (που σε επαρχιακό δε θα πας με τόσα) έχω 6,5 L / 100 Km. Με 90 Km/h έχω πολύ πιο κάτω, κάτι κάτω από 5 L / 100 Km. Σκέψου ότι αν κινηθώ σε Πρέβεζα (ίσιος δρόμος) κάνω άνετα 800 Km με 45 L με ταχύτητες 90-120 Km/h. Αν κρατήσω σταθερά 90 Km/h, περνάω τα 1.000 Km. Στο Πρέβεζα - Γιάννενα, καίω περίπου 7-8 L / 100 Km στην άνοδο, αλλά στην κάθοδο που είναι κατηφόρα, καίω 3-4 L / 100 Km.
Θεωρητικά, η απόσταση Πειραιάς - Γλυφάδα (17 Km) μου καταναλώνει 3 L καύσιμο, δηλαδή 4,5 €. Η απόσταση Χωριό - Πρέβεζα (35 Km) μου καταναλώνει ακριβώς τα ίδια λόγω έλλειψης επιταχύνσεων και παρκαρίσματος επιτόπου. Αν βάλεις τη διαφορά στην τιμή του καφέ (6 με 3,5€) που διπλασιάζεται για ένα ζευγάρι (5 € διαφορά), τότε, με 2 καφέδες την εβδομάδα + ένα φαγητό στην επαρχία βγαίνεις κερδισμένος. Να μην αναφέρουμε για το χωριό που έχει μια χαρά μαγαζιά και πληρώνεις ως εξής: 4 μπύρες, 4 ποτά, 2 κανάτες σφηνάκια = 15 €...!!!
Ευχαριστώ.
-
Αρχικά να σημειώσω ότι έπαθα πλάκα ψάχνοντας στο google για 'αποκέντρωση τώρα' και έπεσα σε thread από το 2004 που είναι ζωντανό μέχρι σήμερα!!! Εξεπλάγην!!
Βρίσκομαι σε πολύ περίεργη φάση. ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΥΓΩ από την Αθήνα. Είμαι παντρεμένος με παιδί 6 μηνών και είμαι απογοητευμένος με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου σε αυτή την πόλη που ζω 35 χρόνια.
Η ποιότητα ζωής έχει πέσει στο 10% και συνεχίζει να πέφτει ότι και να λένε ορισμένοι.
2 ώρες την ημέρα τις περνάω στην Κατεχάκη (χειμώνα)...
Επισκέψεις πλέον καθημερινές ΔΕΝ πάμε γιατί όλοι οι γνωστοί μας είναι σε περιοχές με ΠΟΛΥ δύσκολο πάρκινγκ οπότε με παιδί και καρότσι δεν ξεκινάς καν.
Οι 'Αθηναίοι' έχουμε γίνει ανάγωγοι, εγωιστές, βολεψάκιδες και κουτοπόνηροι. Όλοι θέλουν κάτι από εσένα. Στα πάρκινγκ, στα νοσοκομεία, στις καφετέριες, οι τεχνικοί κτλ
Οι δρόμοι πλέον είναι στο 90% της πληρότητας τους σε σχεδόν ΟΛΕΣ τις περιοχές. Διπλοπαρκαρίσματα, φανάρια, γύφτοι, γαιδουριά είναι πλέον ωριαίο φαινόμενο
Κόστη διασκέδασης σε απίστευτα ψηλά σημεία, θάλασσα για να πας θέλεις 3 ώρες πήγαινε-έλα, ταβέρνα για να φας φαΐ και όχι σκουπίδια πρέπει να τον έχεις κουμπάρο (ευτυχώς έχω)...
Διάβασα όλο το thread και ειδικά τα άτυπα vs επαρχίας και μεγάλως αστικών κέντρων και έφριξα...
Επειδή διάβασα και για τους δύο αγαπημένους μου τόπους - Φωκίδα (Ιτέα, Άμφισσα, Χρισσό κτλ), Λεωνίδιο - είπα να βάλω κάπως τα πράγματα στην θέση τους...Στην Ιτέα ο espresso έχει 2€-2,3€ σε καφετέριες απίστευτης θέας/τοποθεσίας και με 10 καλημέρες/καλησπέρες ενώ σε όλη την Αθήνα έχει 3,5€-4,5€
Στην Ιτέα αγορά οικίας παραθαλάσσιας (τροκαντερό) με θέα λιμάνι μικρό γραφικό τελευταίου ορόφου νεόδμητο 180.000€-200.000€ (πριν την κρίση). Αγορά οικίας στην Αθήνα με θέα θάλασσα νεόδμητο 500.000€-800.000€ (η σύγκριση είναι γελοία)
Στην Ιτέα σε παραθαλάσσιες πιτσαρίες πίτσα ΜΕΓΑΛΗ (αληθινά μεγάλη) 4 ατόμων, 2 μπύρες, 1 σαλάτα σέφ και το αφεντικό να σου παίζει μπουζούκι ,22€. Ποικιλίες τεραστίων διαστάσεων (Maiami) με τσίπουρα και μπύρες 5-6 άτομα παρέα, 30€. Τι να λέμε τώρα ρε παιδιά???Από Super Market πλέον υπάρχουν Μαρινόπουλος, Βερόπουλος και αν πας 20' στη Λειβαδιά θα βρεις Lidl, Carrefour κτλ Τα πάντα στις ίδιες τιμές. Ισχύουν τα ίδια φυλλάδια που βγάζουν γιαυτό το λέω.
Από internet (hol, connx etc), από ψηφιακή κομπλέ, nova κομπλέ, τώρα με το internet μπορείς να αγοράσεις από όλες τις μεγάλες αλυσίδες και να στο παραδώσουν κομπλέ (πλαίσιο, e-shop, ebay κτλ)
Το κουτσομπολιό που έθηξαν ορισμένοι είναι όπως το πάρει κανείς. Εγώ το βρίσκω πολύ αστείο...Υπάρχει ένα θέμα με τις δουλειές αλλά όλοι κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν δουλειά
Η άποψη μου είναι και το πόσο διαλλακτικός είσαι και τι προτεραιότητες έχεις στην ζωή σου.Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι εάν είσαι σε φάση με γυναίκα και παιδί η επαρχία είναι ιδανική και δεν συγκρίνετε με αυτή την πόλη που μας σκοτώνει μέρα με την μέρα...
Εγώ θέλω να φύγω αλλά χρειάζομαι ένα σπρώξιμο από κάποιον... Είναι λίγο περίεργα τα πράγματα με τις δουλείες μας τώρα αλλά το σκεφτόμαστε και οι δύο και ήδη κάνουμε κάποιες ενέργειες μπας και φύγουμε...
Παρέες, κρασάκια, ψάρεμα, κοντινές αποδράσεις σε 'διάσημες' ταβέρνες, αγνότητα, 'γειτονιές' με παιδιά και άλλα πολλά είναι αυτά που κάνουν την ΜΕΓΑΛΗ διαφορά και καμιά Αθήνα δεν μπορεί να στα δώσει...Πρέπει να στραφούμε όλοι (και ιδιαίτερα το Κράτος) στην αποκέντρωση. Μόνο έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη και εξυγίανση...
-
To κράτος μας τελειωσε...οτι κανει ο καθενας μονος του και να μην περιμενει τιποτα απο τριτους.
Ιδου ή Ροδος,ιδου και το πηδημα. -
Ισχύουν τα καλά που λες αλλά και τα κακά που έχουν αναφερθεί στο θέμα παλιότερα. Έχει σημασία τι ταιριάζει σε σένα και πόσο ζυγίζεις το καθετί. Έχει σημασία αν έχεις ξαναζήσει σε μικρό μέρος, μερικοί ζορίζονται. Μπορείς άραγε να ξέρεις πόσο θα σε επηρεάσουν εσένα τα όποια αρνητικά; Η γυναίκα σου μπορεί;
Τι δουλειά θα κάνεις και πόσο θα εξαρτάται η επιτυχία της από τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Ειδικά για την περιοχή που αναφέρεις και που γνωρίζω η ποιότητα των ανθρώπων είναι μάλλον προς το κακό και φθονερό...Α, και αν κάνεις το Ιτέα Λιβαδειά σε 20' μάλλον έχεις ελικόπτερο και κακώς σε ενδιαφέρουν τέτοια μικρά πράματα όπως διαμερισματάκια στο Τροκαντερό...
-
Παιδια η περιοχη που ζω θα ηταν πραγματικα ευλογημενος τοπος εαν δεν υπηρχε τοσο εντονη βιομηχανικη δραστηριοτητα. Απο το μπαλκονι μου βλεπω βουνα που δεν απεχουν ουτε μιση ωρα, ενω σε 10 λεπτα με τα ποδια ειμαι διπλα στη θαλασσα -μονο για να την κοιταξω ομως - η βαβουρα της Αθηνας λειπει αλλα μπορεις να κανεις σχεδον τα παντα. Μετα απο μια χρονια που ειχα το πρωι σχολη στη Αθηνα και το απογευμα δουλεια στον Πειραια, θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που κοιμομουν σε μια περιοχη οπου μπορουσα να ηρεμησω.
Εχω μεινει και στην καισαριανη για μικρα διαστηματα -παλαιοτερα κυριως- οπου δε μπορουσα ανετα να προσαρμοστω, κυριως αφου επεφτε το σκοταδι που ενω περιμενα να πεσιυν οι ρυθμοι, αυτο δε γινοταν!
Απο την αλλη οι μεγαλες επαρχιακες πολεις δε νομιζω να υπολειπονται της Αθηνας ουτε σε κινηση ουτε σε φασαρια, με τη διαφορα πως τα προστεια τους ειναι πραγματικα 'προαστεια' και οχι οπως εδω.
Σε απομονωμενο χωριουδακι δε νομιζω να ηθελα να ζησω για περισσοτερο απο διακοπες, αν κρινω πως ειναι η ζωη στο δικο μου χωριο -εξω απ'το Αγρινιο- που εχει δεν εχει 100 κατοικους.
Παρολα αυτα μια βολτα στη φυση εστω και για λιγο με κανει να νιωθω πολυ ομορφα, ειδικα οταν εχω 'φαει στη μαπα' το μπετο κ το καυσαεριο της πολης.
Αν μπορουσα τωρα να επιλεξω, θα πηγαινα σε μια περιοχη οπως αυτη που κατοικω (χωρις τα εργοστασια ομως ) ωστε να εχω διαθεσιμα κ τις ευκολιες της πολης αλλα και την ηρεμια της φυσης οποτε θελω
-
Λυπάμαι φίλε efthymis που δυσκολεύομαι να δω με τα μάτια σου...
Για μένα η περιοχή είναι υποβαθμισμένη, βρώμικη και αδιέξοδο. Έχεις τα μειονεκτήματα της Αθήνας χωρίς τα πλεονεκτήματα και δεν βλέπω τα συν της επαρχίας. Βουνό και θάλασσα βλέπεις σε ένα τεράστιο τμήμα της Ελλάδας, τέτοια θάλασσα όμως σε λίγα... Ησυχία μπορείς να έχεις παντού με μια καλή ηχομόνωση!
Αλλά αυτό που έχει σημασία (εκεί το πάω και όχι να στην πω) είναι ότι ταιριάζει σε σένα και στον τρόπο ζωής σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να βρεις κάπου που να είσαι ευχαριστημένος. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξει κάποιος. Μερικοί δεν μπορούν εκτός μεγάλης πόλης ενώ άλλοι δεν μπορούν να ζήσουν σε χωριό με πάνω από 200 κατοίκους.... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
To κράτος μας τελειωσε...οτι κανει ο καθενας μονος του και να μην περιμενει τιποτα απο τριτους.
Ιδου ή Ροδος,ιδου και το πηδημα.Μπορεί να είναι και το σωστότερο που έχω διαβάσει σε αυτό το thread.
Έχει σημασία αν έχεις ξαναζήσει σε μικρό μέρος, μερικοί ζορίζονται. Μπορείς άραγε να ξέρεις πόσο θα σε επηρεάσουν εσένα τα όποια αρνητικά; Η γυναίκα σου μπορεί;
Έχω ζήσει σε σκληρότερη επαρχία από την Ιτέα (Χρισσό για την ακρίβεια) για αρκετό καιρό, επίσης έχω ζήσει ένα 6μήνο στην Πάρο. Στην περιοχή της Ιτέας υπάρχουν πολλές εναλλακτικές γύρω γύρω (Δελφοί, Αράχωβα, Γαλαξίδι, Άμφισσα κτλ). Καλοκαιρινοί & χειμερινοί προορισμοί τίγκα στο club & την καφετέρια, μαγαζιά κτλ Δεν θα το έλεγα μικρό μέρος... Και στο μισάωρο πάνω κάτω (το 20λεπτο το υπολόγισα από Αράχωβα ) έχει Λειβαδιά/ Λαμία/ Ναύπακτο κτλ... Στην 1 ώρα Πάτρα/Θήβα/Αίγιο κτλ... Στο 2ώρο είσαι Αθήνα... Μία χαρά
Η γυναίκα μου έζησε εκεί μέχρι τα 18 οπότε το λύσαμε και αυτό.Τι δουλειά θα κάνεις και πόσο θα εξαρτάται η επιτυχία της από τις σχέσεις σου με τους ανθρώπους. Ειδικά για την περιοχή που αναφέρεις και που γνωρίζω η ποιότητα των ανθρώπων είναι μάλλον προς το κακό και φθονερό...
Ξεκινάω από το τέλος. Είναι κρίμα & άδικο να χαρακτηρίζεις & να 'καις' έτσι ανθρώπους που δεν ξέρεις μόνο & μόνο επειδή έχεις 2-3 παραδείγματα. Από που προκύπτει ότι οι άνθρωποι εκεί είναι κακοί και φθονεροί? Εμένα μου έχουν φερθεί όλοι άψογα και με έχουν δεχτεί σαν δικό τους άνθρωπο.
Έχω γνωρίσει βέβαια και κάποιους λακαμάδες αλλά αυτούς τους άφησα απέξω.
Μην τα γράφεις αυτά έτσι ανάλαφρα γιατί θυμίζεις κάτι Γιαγιάδες που σου λένε ότι για όλα φταίει η Δεξιά και ψηφίζουν μόνο ΠΑΣΟΚ χωρίς να ξέρουν γιατίΌπως έγραψα ποιο πάνω δεν με πολύ-νοιάζει τι δουλειά θα κάνω, με την έννοια ότι δεν θα ψάξω ακριβώς το αντικείμενο μου αλλά και με κάτι παραπλήσιο θα είμαι ευχαριστημένος...
-
πρέπει να είμαι απο τους ελαχιστους που θέλουν να κάνουν το ανάποδο
κάποια απο αυτες τις μέρες υπόσχομαι να γράψω τους λόγους που δεν την παλευω στο χωριό -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λυπάμαι φίλε efthymis που δυσκολεύομαι να δω με τα μάτια σου...
Για μένα η περιοχή είναι υποβαθμισμένη, βρώμικη και αδιέξοδο. Έχεις τα μειονεκτήματα της Αθήνας χωρίς τα πλεονεκτήματα και δεν βλέπω τα συν της επαρχίας. Βουνό και θάλασσα βλέπεις σε ένα τεράστιο τμήμα της Ελλάδας, τέτοια θάλασσα όμως σε λίγα... Ησυχία μπορείς να έχεις παντού με μια καλή ηχομόνωση!
Αλλά αυτό που έχει σημασία (εκεί το πάω και όχι να στην πω) είναι ότι ταιριάζει σε σένα και στον τρόπο ζωής σου και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να βρεις κάπου που να είσαι ευχαριστημένος. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξει κάποιος. Μερικοί δεν μπορούν εκτός μεγάλης πόλης ενώ άλλοι δεν μπορούν να ζήσουν σε χωριό με πάνω από 200 κατοίκους....Οταν λεω ησυχια, εννοω πως μπορω να βγω εξω απο το σπιτι μου και να περπατησω σε μια 'ερημη' πολη... χωρις φασαρια με ελαχιστα αυτοκινητα και κυριως χωρις να ανησυχω για το ποιος θα περασει διπλα μου.
Δε θα διαφωνησω για τη μολυνση καθε αλλο, γι'αυτο αλλωστε ειπα και το εξης
Αν μπορουσα τωρα να επιλεξω, θα πηγαινα σε μια περιοχη **οπως **αυτη που κατοικω
για τα αρνητικα της Αθηνας θα διαφωνησω, γιατι αν εξαιρεσουμε την ατμοσφαιρα, υπαρχουν λιγες πολυκατοικιες (σημαντικο για μενα να βλεπω ουρανο) μεγαλοι δρομοι, μικρη κινηση, λιγος και καλος -ως επι το πλειστον- κοσμος.
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)