-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Έχω ψηφίσει την ΝΔ στο παρελθόν και μπορεί να το ξανακάνω. Το ότι συνεργάστηκε με το ΚΚΕ δεν με ενόχλησε. Αν συνεργαζόταν με το ναζιστικό κόμμα, απλά θα είχε μηδενίσει τις πιθανότητες να πάρει ποτέ ξανά την ψήφο μου.Εμενα δεν μου αρεσει το κουνουπιδι,δεν παραγγελνω ποτε στα εστιατορια.
Λες μολις το μαθουν οι παραγωγοι να σταματησουν την καλλιεργεια του; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Κουβέλης 2 υπουργούς έχει όλο κι όλο και τα νομοσχέδια του δεν περνάνε καν. Το αντιρατσιστικό π.χ. πήγε άπατο. Αντίθετα το κλείσιμο της ΕΡΤ μια χαρά το αποφάσισε ο Καλαματιανός σε 1 ώρα. Βέβαια βλέπω την Δευτέρα να πέφτει ο χιτλερίσκος και πολύ θα το χαρώ!τον καημενο τον Κουβελη τι τραβαει κι αυτος
λες να τον εκβιαζει ο χιτλερακος ο Σαμαρας να μεινει με το ζορι στη κυβερνηση;αμ ο Μπενι, που δεν εχει κανεναν υπουργο; Εκει να δεις δραμα, ολη μερα κλαιει και χτυπιεται. Δε ξερει τι να κανει. Απο μονος του αποφασισε να μη συμμετεχει κανενας πασοκος στη κυβερνηση, μπας και ανεβουν τα ποσοστα του. Αλλα τα ερμα οσο πανε και ψοφανε.
να περιμενουμε τη Δευτερα να πεσει ο χιτλερισκος να ησυχασουμε. Οχι οτι θα τον ψηφιζα, αλλα ενα στοιχηματακι το εβαζα για το αν θα πεσει τη Δευτερα ή οχι. Δινω και over 1 μηνα.
-
Έχω ψηφίσει την ΝΔ στο παρελθόν και μπορεί να το ξανακάνω.Έλα! >Το ότι συνεργάστηκε με το ΚΚΕ δεν με ενόχλησε. Αν συνεργαζόταν με το ναζιστικό κόμμα, απλά θα είχε μηδενίσει τις πιθανότητες να πάρει ποτέ ξανά την ψήφο μου.
Χρηστο δε θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά το πραγματικά ακραίο κόμμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε και το κόμμα που έχει κάνει το φασισμό και τον αυταρχισμό οικείο σε μεγάλη μάζα των πολιτών είναι η ΝΔ. Αυταρχισμός στην πράξη και περιφρόνηση της δημοκρατίας σε κρατικό επίπεδο και όχι γραφικότητες μίας ομάδας μπράβων και των χαμηλού επιπέδου ακολούθων τους (πρώην συνοδοιπόρων σου σε ποσοστό αρκετά σεβαστό).
Αν βρίσκεις κάποια ομοιότητα μεταξύ της ΝΔ του μπούλη και της σημερινής πλην του ονόματος, παρακαλώ να μου την αναφέρεις. Και θα ήθελα με επιχειρήματα να μου τοποθετήσεις τη σημερινή ΝΔ, σε σχέση με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ. Γιατί εγώ το αριστερότερο που μπορώ να πω για τη ΝΔ του πιτσαδόρου είναι ότι είναι στο ίδιο ιδεολογικό στίγμα με το ΛΑΟΣ ΤΟΥΛΑΣΤΙΧΟΝ! Ξερεις αυτό που ο μπούλης το απέρριπτε ως 'άκρο'.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν βρίσκεις κάποια ομοιότητα μεταξύ της ΝΔ του μπούλη και της σημερινής πλην του ονόματος, παρακαλώ να μου την αναφέρεις. Και θα ήθελα με επιχειρήματα να μου τοποθετήσεις τη σημερινή ΝΔ, σε σχέση με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ. Γιατί εγώ το αριστερότερο που μπορώ να πω για τη ΝΔ του πιτσαδόρου είναι ότι είναι στο ίδιο ιδεολογικό στίγμα με το ΛΑΟΣ ΤΟΥΛΑΣΤΙΧΟΝ! Ξερεις αυτό που ο μπούλης το απέρριπτε ως 'άκρο'.Φαίνεσαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι αποφάσεις (που βιώνουμε όλοι μας) παίρνονται από το Μαξίμου.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Έχω ψηφίσει την ΝΔ στο παρελθόν και μπορεί να το ξανακάνω. Το ότι συνεργάστηκε με το ΚΚΕ δεν με ενόχλησε. Αν συνεργαζόταν με το ναζιστικό κόμμα, απλά θα είχε μηδενίσει τις πιθανότητες να πάρει ποτέ ξανά την ψήφο μου.
Εμενα δεν μου αρεσει το κουνουπιδι,δεν παραγγελνω ποτε στα εστιατορια.
Λες μολις το μαθουν οι παραγωγοι να σταματησουν την καλλιεργεια του;Η γνώμη μου είναι ότι η αναλογία που κάνεις δεν είναι σωστή. Εν πάση περιπτώσει, εγώ το λέω όσο πιο απλά μπορώ και νομίζω ότι το αντιλαμβάνονται και στην Νέα Δημοκρατία. Αν συνεργαστούν με το νεοναζιστικό κόμμα, θα χάσουν σημαντικό κομμάτι των ψηφοφόρων του κεντροδεξιού χώρου.
-
Greo (ένα ένα τα βλέπω), αν πρέπει σώνει και καλά να της βάλω μια ταμπέλα, θα έλεγα ότι είναι ένα κόμμα με παλαιοκομματική σύνθεση το οποίο αναγκάζεται από τις εξελίξεις να ακολουθήσει τον δρόμο της κοινής λογικής (ναι το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ ως τέτοιο το αντιμετωπίζω). Το κάνει απρόθυμα, άκομψα, πολλές φορές παλεύοντας με τον ίδιο του τον εαυτό. Τουλάχιστον όμως έχει αντιληφθεί τι πρέπει να κάνει για να ξελασπώσει την χώρα ακόμα και αν φοβάται να πιει το πικρό ποτήρι. Η ουσιαστική διάλυση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη στα κεντρικά της ΝΔ και σίγουρα δεν χαίρονται καθόλου.
Θεωρώ επίσης ότι είναι τραγικά υπερβολικές και επιζήμιες οι αναφορές σε φασισμό κλπ, ειδικά από την στιγμή που γίνονται με αφορμή του σπασίματος ενός από τα μεγαλύτερα αποστήματα του πελατειακού κράτους. Ίσα ίσα το βλέπω ως μια κίνηση μεγάλου πολιτικού θάρρους και μακάρι και στο παρελθόν οι πολιτικοί μας να είχαν επιδείξει ανάλογη τόλμη αδιαφορώντας για το επαγγελματικό τους μέλλον, θα είχαμε γλιτώσει πολλά δεινά και αδιέξοδα.
Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πιθανό σε λίγες μέρες να δούμε το Alexis πρωθυπουργό μαζί με τον Εντελώς Καμένο, κάτι που προσωπικά θεωρώ καταστροφικό για την οικονομία και την χώρα. Βλέπω όμως ένα μεγαλύτερο κίνδυνο. Την αντίδραση σε αυτό μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων με την μετακίνηση τους προς τους νεοναζιστές. Αν συμβεί αυτό, τότε ίσως ζήσουμε να δούμε στιγμές για τις οποίες το έθνος μας θα πρέπει να ντρέπεται.
Και τότε ίσως να καταλάβεις πόσο μα πόσο υπερβολικός ήσουν όταν αποκαλούσες τον τωρινό πρωθυπουργό φασίστα.
-
Ο τωρινός PM είναι φασιστοειδές επιπέδου Καρατζαφέρη. Οι ΧΑίτες είναι απλά επιπέδου Μουσολίνι και Χίτλερ. Ακόμα και ο ανιψιός αριστερός είναι μπροστά στον Καλαματιανό.
ΥΓ: Βήματα κοινής λογικής;Ξέρει τι πρέπει να κάνει για να ξελασπώσει την χώρα; Does not compute!
-
Όπως δείχνουν τα πράγματα, είναι πιθανό σε λίγες μέρες να δούμε το Alexis πρωθυπουργό μαζί με τον Εντελώς Καμένο, κάτι που προσωπικά θεωρώ καταστροφικό για την οικονομία και την χώρα. Βλέπω όμως ένα μεγαλύτερο κίνδυνο. Την αντίδραση σε αυτό μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων με την μετακίνηση τους προς τους νεοναζιστές. Αν συμβεί αυτό, τότε ίσως ζήσουμε να δούμε στιγμές για τις οποίες το έθνος μας θα πρέπει να ντρέπεται.
+1
Και τότε ίσως να καταλάβεις πόσο μα πόσο υπερβολικός ήσουν όταν αποκαλούσες τον τωρινό πρωθυπουργό φασίστα.
Aυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ! Οπως δεν καταλάβανε ποτέ πόσο υπερβολικοί ήταν όταν λέγανε τον Καρατζαφύρερ...., Φύρερ. Μέχρι που τους ήρθε η Χ.Α....Και ακόμα δεν το καταλαβαίνουν και δεν το παραδέχονται. Και ούτε πρόκειται...
EDIT.....Nάτος ο Δίας... Ωσπου να γράψω, με επιβεβαίωσε...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Αν βρίσκεις κάποια ομοιότητα μεταξύ της ΝΔ του μπούλη και της σημερινής πλην του ονόματος, παρακαλώ να μου την αναφέρεις. Και θα ήθελα με επιχειρήματα να μου τοποθετήσεις τη σημερινή ΝΔ, σε σχέση με το ΛΑΟΣ του Καρατζαφύρερ. Γιατί εγώ το αριστερότερο που μπορώ να πω για τη ΝΔ του πιτσαδόρου είναι ότι είναι στο ίδιο ιδεολογικό στίγμα με το ΛΑΟΣ ΤΟΥΛΑΣΤΙΧΟΝ! Ξερεις αυτό που ο μπούλης το απέρριπτε ως 'άκρο'.
Φαίνεσαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι αποφάσεις (που βιώνουμε όλοι μας) παίρνονται από το Μαξίμου.
Δεν είπα τέτοιο πράμα. Αλλά οι αποφάσεις και το περιεχόμενο τους είναι ένα θέμα, ο τρόπος εκτέλεσης, η περιφρόνηση και στην επίφαση ακόμα της νομιμότητας, ο αυταρχισμός και μάλιστα ο απροκάλυπτος, το ήθος και το κουραδομαγκίστικο ύφος είναι καθαρά επιλογή του Μαξίμου.
ΧΛ δε νομίζω να έχεις ιδιαίτερη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Δε θεωρώ δυνατόν να γραφει κάποιος ότι η κυβέρνηση ήθελε να σπάσει κάποιο απόστημα όταν ακόμα και τώρα στη συγκεκριμένη υπηρεσία διόριζε αβέρτα και ρουσφετολογικά (πράμα το οποίο θα κάνει και στο νέο φορέα, οποιος έχει αμφιβολία επ'αυτού καλείται να επέμβει αυταπάγγελτα ο ψυχίατρος). Καλή η κομματική ταύτιση, προτιμώ έναν συνομιλητή που είναι σαφώς ιδεολογικά προσανατολισμένος και ας διαφωνώ στα 11/10, από χαρούμενους κανάκειους απολιτικ υπεράνω κριτές των όλων, αλλά να μην υποτιμάμε και τους συνομιλητές. Δεν είμαστε παιδάκια!
Όσο για την ερώτηση που έκανα ήμουν μάλλον σαφής: Τι σχέση έχει το σημερινό προφίλ της ΝΔ σε σχέση με την ΝΔ του μπούλη και τι σχέση έχει με εκείνο του Καρατζαφύρερ;
Σπαρταν λυπάμαι αλλά εξαιρετικά έκαναν όσοι έκραζαν τον Καρατζαφέρη. Και το έγκλημα που έγινε τον Οκτώβρη του 11 όταν το φασίζων κόμμα πλύθηκε, ντύθηκε και πήρε αξιώματα ήταν το τελειωτικό χτύπημα που έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα η ναζιστική κοπριά. Όταν φτάσαμε να θεωρούμε τον Άδωνι, τον Πλεύρη και το Βορίδη mainstream λογικό είναι να έχουμε κουλ τυπάκια που δηλώνουν ναζιστόνια ανερυθρίαστα. Και η ευθύνη είναι κυρίως στους συγγενείς ιδεολογικά χώρους. Γιατί δε γίνεται για τους άναρχικούς μπαχαλάκηδες να έχουν ευθύνη οι υπόλοιποι αριστεροί, ενώ για τους ναζήδες πάλι οι αριστεροί. Είναι ηλίθιο αυτό που λέγεται και γράφεται, δεν το καταλαβαίνετε;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Φαίνεσαι σίγουρος ότι όλες αυτές οι αποφάσεις (που βιώνουμε όλοι μας) παίρνονται από το Μαξίμου.
Δεν είπα τέτοιο πράμα. Αλλά οι αποφάσεις και το περιεχόμενο τους είναι ένα θέμα, ο τρόπος εκτέλεσης, η περιφρόνηση και στην επίφαση ακόμα της νομιμότητας, ο αυταρχισμός και μάλιστα ο απροκάλυπτος, το ήθος και το κουραδομαγκίστικο ύφος είναι καθαρά επιλογή του Μαξίμου.
ΧΛ δε νομίζω να έχεις ιδιαίτερη επαφή με την ελληνική πραγματικότητα. Δε θεωρώ δυνατόν να γραφει κάποιος ότι η κυβέρνηση ήθελε να σπάσει κάποιο απόστημα όταν ακόμα και τώρα στη συγκεκριμένη υπηρεσία διόριζε αβέρτα και ρουσφετολογικά (πράμα το οποίο θα κάνει και στο νέο φορέα, οποιος έχει αμφιβολία επ'αυτού καλείται να επέμβει αυταπάγγελτα ο ψυχίατρος). Καλή η κομματική ταύτιση, προτιμώ έναν συνομιλητή που είναι σαφώς ιδεολογικά προσανατολισμένος και ας διαφωνώ στα 11/10, από χαρούμενους κανάκειους απολιτικ υπεράνω κριτές των όλων, αλλά να μην υποτιμάμε και τους συνομιλητές. Δεν είμαστε παιδάκια!
Όσο για την ερώτηση που έκανα ήμουν μάλλον σαφής: Τι σχέση έχει το σημερινό προφίλ της ΝΔ σε σχέση με την ΝΔ του μπούλη και τι σχέση έχει με εκείνο του Καρατζαφύρερ;
Σπαρταν λυπάμαι αλλά εξαιρετικά έκαναν όσοι έκραζαν τον Καρατζαφέρη. Και το έγκλημα που έγινε τον Οκτώβρη του 11 όταν το φασίζων κόμμα πλύθηκε, ντύθηκε και πήρε αξιώματα ήταν το τελειωτικό χτύπημα που έσπασε την πόρτα και μπήκε μέσα η ναζιστική κοπριά. Όταν φτάσαμε να θεωρούμε τον Άδωνι, τον Πλεύρη και το Βορίδη mainstream λογικό είναι να έχουμε κουλ τυπάκια που δηλώνουν ναζιστόνια ανερυθρίαστα. Και η ευθύνη είναι κυρίως στους συγγενείς ιδεολογικά χώρους. Γιατί δε γίνεται για τους άναρχικούς μπαχαλάκηδες να έχουν ευθύνη οι υπόλοιποι αριστεροί, ενώ για τους ναζήδες πάλι οι αριστεροί. Είναι ηλίθιο αυτό που λέγεται και γράφεται, δεν το καταλαβαίνετε;
+1000000000000000000
Στην σημερον ημερα ειναι δυσκολονοητο τα αυτονοητο...
-
«Δεν ήξερα για Χίτλερ και 28η Οκτωβρίου!»
Ο Γιώργος Κατίδης ξαναχτυπά, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο Χίτλερ και τονίζοντας ότι θεωρούσε την 28η Οκτωβρίου μια μέρα που απλά δεν είχε μάθημα!
http://www.gazzetta.gr/football/article ... -oktovrioy
Ελπίζω να μην ξεχάσει να αναπνεύσει κάποια στιγμή!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
«Δεν ήξερα για Χίτλερ και 28η Οκτωβρίου!»
Ο Γιώργος Κατίδης ξαναχτυπά, δηλώνοντας σε συνέντευξή του ότι δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο Χίτλερ και τονίζοντας ότι θεωρούσε την 28η Οκτωβρίου μια μέρα που απλά δεν είχε μάθημα!
http://www.gazzetta.gr/football/article ... -oktovrioy
Ελπίζω να μην ξεχάσει να αναπνεύσει κάποια στιγμή!!
Προφανώς ΚΑΜΙΑ μέρα δεν είχε μάθημα ο συγκεκριμένος στόκος (υποβιβάζω τα οικοδομικά υλικά τώρα) γιατί αν πατούσε έστω και 10 μέρες κάθε χρόνο στο σχολείο θα είχε ακούσει για 'Το ΝΑΙ που είπε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός στον Σουηδό πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη, όταν αυτός ζήτησε να προελάσουν οι Ιάπωνες κατά των Ζουλού στον εκατονταετή πόλεμο που κήρυξε κατά του Λεωνίδα ο Χίτλερ'.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν δεν θέλεις να αισθάνεσαι ότι σου συμπεριφέρονται σαν παιδάκι, θα βοηθήσει να διαβάζεις λίγο πιο προσεκτικά αυτό που γράφει ο συνομιλητής σου.
Επί του προκειμένου, δεν έγραψα ότι η κυβέρνηση ήθελε να σπάσει το απόστημα του πελατειακού κράτους στην ΕΡΤ. Και σε προκαλώ να μου υποδείξεις που έγραψα τέτοιο πράγμα. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε ουσιαστικά κλαίγοντας να το κάνει όταν πια ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Και αντί να είμαστε ευγνώμονες που τελικά συνέβη, κάνουμε... 'αντάρτικο' υποστηρίζοντας ποιους; Την χειρότερη σφηκοφωλιά βολεμένων. 2000 άτομα που έπαιρναν μισθούς χωρίς να τους χρειαζόμαστε πραγματικά.
Σήμερα μιλούσα με φίλο, δημόσιο υπάλληλο σε άσχετη υπηρεσία, που στον ελεύθερο χρόνο του δούλευε οπερατέρ σε ιδιωτικό εξωτερικό συνεργείο για την ΕΡΤ:
-'Ναι ρε, φυσικά είχαν ΚΑΙ δικούς τους, αλλά έπαιρναν εμάς. Από την εταιρία τσίμπαγε το μεγαλύτερο ποσό αυτός που έκλεινε την δουλειά, αλλά τρώγαμε και εμείς πολύ καλό ψωμάκι.'Για την άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα έχουν ευθύνη όσοι με μεθοδικότητα καλλιεργούν το μίσος για την αστική δημοκρατία και προσπαθούν να πείσουν ότι αυτή δεν αποτελεί καλό τρόπο διακυβέρνησης. Και δεν χρειάζεται να ψάξουμε πολύ για να βρούμε ποιοι έχουν κάνει σημαία τους την παρανομία και την περιφρόνηση για τους νόμους των εκλεγμένων κυβερνήσεων.
Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε την δύναμη της ανθρώπινης βλακείας, ή την σημασία της έλλειψης παιδείας και ιστορικής γνώσης, για τα ποσοστά της ΧΑ. Αλλά ακόμα και έτσι, το νεοναζιστικό κόμμα βρήκε πάτημα κυρίως γιατί υποσχέθηκε απλά πράγματα. Τάξη και ασφάλεια στις γειτονιές, δουλειές για τους Έλληνες. Η άνοδος του δεν οφείλεται στο ότι ξαφνικά οι Έλληνες αποφάσισαν ότι θα ήθελαν να στείλουν στα στρατόπεδα τους Εβραίους (αν και ο Μιχαλολιάκος και τα πρωτοπαλίκαρα του δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να το κάνουν αν τους δοθεί η παραμικρή ευκαιρία), αλλά γιατί η σκέψη των αφελών ζητάει εύκολες λύσεις και τάξη. Και από αυτά τα δυο η αριστερά τόσα χρόνια υπόσχεται μόνο τις εύκολες λύσεις.
-
Koιτα Χρήστο, η επίσημη ΝΔ και η πραγματικότητα διαφωνούν μαζί σου, γιατί η ΝΔ πολιτεύεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει να ξαναπεριθάλψει τον ακροδεξιό όπως έκανε τόσα χρόνια τώρα. Αν την ξαναπάει την ακροδεξιά στο 4-5% που έχει συνήθως θεωρούν ότι ξαναβγαίνουν. Ουτε αποστήματα ούτε τίποτα. Και πως το προσπαθούν; Μετατρέποντας τη ΝΔ σε ακροδεξιό κόμμα. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν οι όποιοι μορφωμένοι φιλελεύθεροι που υπάρχουν στο κόμμα, πιθανολογώ λίγο.
Τωρα για το ποιος φταίει για τον άνοδο του νεοναζισμού, όταν για τα πάντα κατηγορείς την αριστερά, καταλαβαίνεις ότι η αξιοπιστία σου μειώνεται κάθετα. Δεν ξέρω πως επηρρέασε η αριστερά κάποιον που όταν βλέπει αριστερό όχι μόνο δεν τον ακούει, αλλά του επιτίθεται στο στυλ θα σε σφάξω κωλοκουμούνι. Επίσης να επισημάνω ότι με βάση αυτή τη λογική για τους ακροαριστερούς, τους αναρχικούς, μπαχαλάκηδες, βανδάλους φταίει η ΝΔ. Αλλιώς κάπου πέφτεις σε αστείο επίπεδο. Οι αλλοι φταίνε για όλα.
-
Να σου δώσω ένα παράδειγμα λοιπόν από την καθημερινότητα:
Βλέποντας αυτό το βίντεο, ποιον νομίζεις ότι θα πάει να ψηφίσει ο αγανακτισμένος με την Αριστερά; Ααααακριβώς. Αυτούς που του υπόσχονται να την τσακίσουν (ακόμα και αν φοράνε περιβραχιόνια με σβάστικες), όχι αυτούς που προσπαθούν να την πεισουν να σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας.
-
Χ.Λ. προς τι το κόλλημα με την αριστερά; Αυτή κυβέρνησε και έφτασε τα πράγματα ως εδώ; Αυτή έκοψε μισθούς και τίναξε την ανεργία στο 27%; Αυτή έδωσε γη και ύδωρ σε ΛατσοΒαρδινογιανναίους & ΣΙΑ;
-
Αυτό θα ρωτούσα κι εγω: Γιατί να υπάρχουν αγανακτισμένοι από την αριστερα; Ασε που (αν καταλαβα καλά) δεχεσαι με την ίδια συλλογιστική πως τελικά το αυταρχικό κράτος και τα ναζιστικά τάγματα εφόδου ευθύνονται για τους μπαχαλάκηδες. Απλά το σημειώνω φορ φερδερ ρεφερενς
-
Γιατί υπάρχει σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που θεωρεί (και απόλυτα δικαιολογημένα κατά την γνώμη μου) ότι μέρος της ευθύνης για την οικονομική κατάρρευση φέρουν όσοι εμπόδισαν τις μεταρρυθμίσεις όσο ακόμα υπήρχε χρόνος (και σιγοντάρισαν αυτούς που τις πολέμησαν λυσσαλέα), όσοι δεν άφησαν να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση κρατικής περιουσίας, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η προσέλκυση επενδυτών κλπ.
Η αριστερά φέρει τεράστιο μερίδιο της ευθύνης, χωρίς να είναι η μόνη φυσικά.
-
Κλειστά επαγγέλματα. χμμμ κλάδος με 80-90% ΔΑΚΕ. Καραμπινάτη ευθύνη της αριστεράς.
Αποκρατικοποιήσεις... ενα παράδειγμα που η αριστερά απέτρεψε κάποιαν; εκτός από εκείνη του ΟΤΕ που απέτρεψε ο κομμουνιστης Σαμαρας και η Πολιτική Ανοιξη.
Αξιοποίηση κρατικής περιουσίας... Ποια ακριβώς η ευθύνη της αριστεράς; συγκεκριμένα αν γίνεται.και πολλά άλλα τέτοια. Γενικά μία παραταξη που ουδέποτε κυβέρνησε, είχε άθροισμα δυνάμεων μέχρι προσφάτως 10% και η αγωνιστικότητα εξαντλούταν σε μία 24ωρη μηνιαίως, πως τα κατάφεραν έτσι τα θηρία;
-
Είμαστε λίγοι αλλά καλοί ρε greo. Με ποσοστό 10-15% χαλάσαμε την Ελλάδα!!!
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]