-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εσύ θα τον ψήφιζες ή θα τον έφτυνες;
Εγώ πάντως θα ψήφιζα το όποιο κόμμα ήθελα χωρίς να δίνω αναφορά σε κανέναν... τι, πως και γιατί...
Ουσιαστικά δηλαδή θα επιδοκίμαζες τις πράξεις του!
Ποιανού;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ποιανού;
Του όποιου ψήφιζες!
-
Για αυτό δεν ψηφίζουμε όποιον ψηφίζουμε;
Εκτός αν ψηφίζουμε όποιον δεν γουστάρουμε από βίτσιο ή ψηφίζουμε όποιον μας δίνει περισσότερα στο φακελάκι...
-
Δεν αμφιβάλλω ότι αυτό ακριβώς κάνεις, Storm. Από την στιγμή όμως που προσπαθείς να αποενοχοποιήσεις την επιλογή σου όχι απλά με τον εαυτό σου, ώστε να μην ντρέπεσαι να κοιτάς τον καθρέπτη, αλλά δημόσια στα fora, δικαιολογώντας ανθρώπους που δηλώνουν υποταγή στους χειρότερους εχθρούς του έθνους και σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, θα πρέπει τουλάχιστον να είσαι προετοιμασμένος να λουστείς τις αγανακτισμένες αντιδράσεις.
Αλήθεια, θα μας τιμήσεις με μια διευκρίνιση;
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κόλλησα σε αυτό, γιατί π.χ. εγώ έχω άλλες απόψεις για την ΧΑ, οπότε βλέπω εντελώς διαφορετικά το θέμα τούτο.
Όταν λες άλλες απόψεις για την χα; Διαφωνείς π.χ. στο ότι ο Παππάς και πολλοί άλλοι στον πυρήνα της χα είναι θαυμαστές του Χίτλερ και του Ναζισμού;
-
Ούτε που κατάλαβα τι γράφεις. Αλλά ok. Λεπτομέρειες.
-
Ευχαρίστως να εξηγήσω.
Όταν γράφεις ότι εσύ βλέπεις διαφορετικά το θέμα της χα, εννοείς ότι δεν πιστεύεις ότι είναι ναζιστές, ή ότι δεν σε πειράζει το ότι είναι ναζιστές;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν αμφιβάλλω ότι αυτό ακριβώς κάνεις, Storm. Από την στιγμή όμως που προσπαθείς να αποενοχοποιήσεις την επιλογή σου όχι απλά με τον εαυτό σου, ώστε να μην ντρέπεσαι να κοιτάς τον καθρέπτη, αλλά δημόσια στα fora, δικαιολογώντας ανθρώπους που δηλώνουν υποταγή στους χειρότερους εχθρούς του έθνους και σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, θα πρέπει τουλάχιστον να είσαι προετοιμασμένος να λουστείς τις αγανακτισμένες αντιδράσεις.Αναφερόμουν στην πρώτη παράγραφο. Αυτά που γράφεις δεν τα κατάλαβα.
Για το παρακάτω δεν έχω να γράψω κάτι. Το θέμα έχει εξαντληθεί προ πολλού.
Αλήθεια, θα μας τιμήσεις με μια διευκρίνιση;
Κόλλησα σε αυτό, γιατί π.χ. εγώ έχω άλλες απόψεις για την ΧΑ, οπότε βλέπω εντελώς διαφορετικά το θέμα τούτο.
Όταν λες άλλες απόψεις για την χα; Διαφωνείς π.χ. στο ότι ο Παππάς και πολλοί άλλοι στον πυρήνα της χα είναι θαυμαστές του Χίτλερ και του Ναζισμού;
-
Είναι αλήθεια τόσο δύσκολο να διευκρινίσεις τι εννοούσες; Ντρέπεσαι;
Το θέμα θα εξαντληθεί μόνο όταν κάποιοι σταματήσουν τις προσπάθειες να αποενοχοποιήσουν τους ναζιστές στην Ελλάδα.
Εν πάσει περιπτώσει, ας εξηγήσω και την πρώτη παράγραφο μου. Προηγουμένως κάποιος έγραψε για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Και του εξήγησα ότι το να αυτοπροσδιορίζεσαι από μόνο του ίσως να μπορεί να γίνει αποδεκτό*. Δεν έχεις το δικαίωμα να υπερασπίζεσαι όμως σε δημόσιες συζητήσεις τους τιμητές των κατακτητών της χώρας, με την απαίτηση να το δεχτούν και όλοι οι άλλοι.
Έχεις δικαίωμα να το γράφεις; Ναι. Έχουν και όλοι οι άλλοι όμως το δικαίωμα να σε ξεφωνίσουν.
*έχεις το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεσαι ως βιαστής, παιδεραστής, ή ναζιστής, μέχρι το σημείο που δεν παραβιάζεις τους νόμους του κράτους. Ναι, μπορείς να δηλώνεις παιδεραστής, αλλά αν βιάσεις κάποιο παιδάκι, θα πας μέσα.
Μπορείς να δηλώνεις ναζιστής. Αλλά αν δείρεις κάποιον μετανάστη απλά και μόνο επειδή είναι από το Πακιστάν, ή κάψεις το μαγαζί κάποιου μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίος, θα πας φυλακή. -
Είναι αλήθεια τόσο δύσκολο να διευκρινίσεις τι εννοούσες; Ντρέπεσαι;Το θέμα θα εξαντληθεί μόνο όταν κάποιοι σταματήσουν τις προσπάθειες να αποενοχοποιήσουν τους ναζιστές στην Ελλάδα.
Τι να ντραπώ ρε συ; Ένα φόρουμ;
Είπα εξαρχής ότι το θέμα της ΧΑ το βλέπω από άλλη εντελώς πλευρά και δεν ασχολούμαι καθόλου με τα υπόλοιπα που επαναλαμβάνονται διαρκώς στα ΜΜΕ αλλά και στο θέμα εδώ.Εν πάσει περιπτώσει, ας εξηγήσω και την πρώτη παράγραφο μου. Προηγουμένως κάποιος έγραψε για το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό. Και του εξήγησα ότι το να αυτοπροσδιορίζεσαι από μόνο του ίσως να μπορεί να γίνει αποδεκτό*. Δεν έχεις το δικαίωμα να υπερασπίζεσαι όμως σε δημόσιες συζητήσεις τους τιμητές των κατακτητών της χώρας, με την απαίτηση να το δεχτούν και όλοι οι άλλοι.
Έχεις δικαίωμα να το γράφεις; Ναι. Έχουν και όλοι οι άλλοι όμως το δικαίωμα να σε ξεφωνίσουν.
*έχεις το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεσαι ως βιαστής, παιδεραστής, ή ναζιστής, μέχρι το σημείο που δεν παραβιάζεις τους νόμους του κράτους. Ναι, μπορείς να δηλώνεις παιδεραστής, αλλά αν βιάσεις κάποιο παιδάκι, θα πας μέσα.
Μπορείς να δηλώνεις ναζιστής. Αλλά αν δείρεις κάποιον μετανάστη απλά και μόνο επειδή είναι από το Πακιστάν, ή κάψεις το μαγαζί κάποιου μόνο και μόνο επειδή είναι Εβραίος, θα πας φυλακή.-
Δεν θα σχολιάσω τις δικές σου απόψεις. Μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Εγώ από την άλλη μπορώ να πω ότι ποτέ δεν απαίτησα να δεχτεί κάποιος την άποψή μου, και το ίδιο επιθυμώ και για μένα από τους άλλους. Να μην απαιτούν με το 'έτσι θέλω' να προσπαθούν να με πείσουν. Είναι κατανοητό αυτό;
-
Όταν και όποτε και αν εφαρμοσθούν όλοι οι νόμοι αξιοκρατικά και συνολικά στο τόπο τούτο τότε θα ξανασυζητήσουμε για τα περί φυλακών και όλα τα υπόλοιπα.
Προς το παρόν το μόνο που βλέπω να εφαρμόζεται είναι η επιλεκτική χρήση των νόμων υποκινούμενες από την εξουσία, καθώς και η ρήση 'δύο μέτρα και δύο σταθμά'. Οπότε τι να λέμε τώρα;;
-
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ από την άλλη μπορώ να πω ότι ποτέ δεν απαίτησα να δεχτεί κάποιος την άποψή μου, και το ίδιο επιθυμώ και για μένα από τους άλλους. Να μην απαιτούν με το 'έτσι θέλω' να προσπαθούν να με πείσουν. Είναι κατανοητό αυτό;Θα το δεχόσουν αυτό για κάποιον που γκρινιάζει στα fora επειδή 'διώκεται' το κόμμα των παιδεραστών; Αν θέλεις να μην σχολιάζονται οι απόψεις σου, μπορείς να φτιάξεις ένα ιστολόγιο και να τις εκφράζεις. Ο τόπος είναι γεμάτος από δαύτα. Στις δημόσιες συζητήσεις τέτοιες τοποθετήσεις σχολιάζονται και κατακρίνονται.
Όταν και όποτε και αν εφαρμοσθούν όλοι οι νόμοι αξιοκρατικά και συνολικά στο τόπο τούτο τότε θα ξανασυζητήσουμε για τα περί φυλακών και όλα τα υπόλοιπα.
How very convenient. Μην αγγίζετε τους ναζιστές πριν πιάσετε όοοοοοοοολους τους άλλους 'εγκληματίες', και κυρίως τους πολιτικούς που αντιπαθούμε, ακόμα και αν δεν υπάρχουν στοιχειοθετημένες κατηγορίες εις βάρος τους.
Εδώ αναγκάζομαι να επαναλάβω μια πάγια τοποθέτηση μου:
Να τιμωρηθούν ΌΛΟΙ όσοι παραβιάζουν τους νόμους. Δεν θα παραπονεθώ ποτέ που συνελήφθη κάποιος ένοχος, όποιος και να είναι αυτός.
Παραπονιέμαι και διαμαρτύρομαι ΜΟΝΟ όταν αφήνονται οι ένοχοι ελεύθεροι. Αυτό έχει τεράστια διαφορά από το 'κοιτάξτε τι κάνουν αυτοί, οι τάδε και οι δείνα σας πείραξαν;' -
Αυτό που φοβούνται οι ναζί
Η ιστορική φράση του Ηλία Ηλιού «και εμείς θα σας ταράζουμε στη νομιμότητα», νομίζω πως, περισσότερο από ποτέ, (πρέπει να) βρίσκει εφαρμογή σήμερα και ακριβώς πάνω στους κύριους εκφραστές της βίας, τους ναζί. Και (πρέπει να) βρίσκει εφαρμογή διότι είναι εκείνοι φοβούνται τη νομιμότητα, όπως ο βρικόλακας το φως. Κι εδώ που τα λέμε, μια μικρή ομοιότητα την έχουν, αφού και αυτοί με αίμα που ψάχνουν στο σκοτάδι τρέφονται. Για το πόσο πολύ φοβούνται τη νομιμότητα οι ναζί, αρκεί απλώς μια ματιά στη συμπεριφορά τους μόλις έρθουν αντιμέτωποι μαζί της.
Δεν είναι τόσο ότι, στη θέα των δικαστηρίων, αποτάσσουν μετά βδελυγμίας τη ναζιστική τους ιδεολογία. Δεν είναι μόνο ότι κάνουν δηλώσεις πίστης στους νόμους και το Σύνταγμα, στα σκαλιά τους. Δεν είναι καν ότι μόνο ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δε δηλώνουν. Ούτε επίσης το γεγονός πως κανένα σθένος δεν διαθέτουν να υπερασπιστούν τα σύμβολα που κουβαλάνε στα χέρια, στα γραφεία, στους ώμους και στο σώμα τους, δεν είναι η τέλεια απόδειξη αυτού. Εκείνο που πραγματικά τους κάνει να μοιάζουν αξιολύπητοι και να δούμε την ηθική γύμνιά τους, είναι η κάθετη απάρνηση των φίλων και «συναγωνιστών» τους, της ίδια της οργάνωσης στην οποία κατά τ’ άλλα έχουν δηλώσει πίστη, άπαξ και περάσουν την πόρτα του ανακριτή. «Δεν τον ξέρω, δεν με ξέρει, δεν έχω μιλήσει ποτέ μαζί του, ουδέποτε τον είδα, μένω σε άλλη γειτονιά, εγώ κοιτούσα τη… Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου» και πάει λέγοντας. Έτοιμοι να απαρνηθούν ο πατέρας το παιδί και ο αδελφός τον αδελφό. Ποια ιδεολογία, ποιοι «συναγωνιστές», ποιος Αγών. Μπροστά στη θέα του νόμου και το φάσμα της φυλακής, τουρτουρίζουν.
Πέραν των γνωστών περιπτώσεων (δολοφονία Φύσσα, Λουκμάν κ.λπ. κ.λπ.) που σε πανελλήνια σύνδεση «νταήδες» παρουσιάζονται ως φοβισμένα μαθητούδια την πρώτη μέρα του δημοτικού, και το μόνο που δεν ξέρουμε είναι αν βρέχουν και τα παντελόνια τους, τα προσωπικά βιώματα είναι εκείνα που ενισχύουν τα παραπάνω. Μέχρι να «σκάσει» το θέμα με τις προφυλακίσεις των βουλευτών των ναζί, την εποχή δηλαδή που τα τάγματα εφόδου έμοιαζαν άτρωτα κι έδειχναν να έχουν καταλάβει τις πόλεις (να με συγχωρέσει ο κύριος Σαμαράς, για τη χρήση μιας δικής του φράσης), τα υβριστικά μηνύματα και οι απειλές που φτάνανε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο, ήταν επίμονα και γεμάτα ναζιστικό θράσος. Όπου μπορούσα τους μπλόκαρα, όπου δεν γινόταν, αναγκάστηκα να κλείσω ακόμα και την προσωπική μου σελίδα στο facebook. Η θέαση απειλητικών μηνυμάτων από τα παιδιά ή τη σύντροφό μου, δεν ήταν κάτι που με έκανε χαρούμενο, ομολογώ. Αν και ποτέ δεν σταμάτησαν να έρχονται, τελευταία έχει επέλθει μια εμφανής αλλαγή. Στην πλειονότητά τους, με τη μέθοδο του θρασύδειλου, βρίζουν και απειλούν αλλά αμέσως μετά εξαφανίζονται οι ίδιοι. Χάνονται. Η ιδέα ότι τα μηνύματα θα βρεθούν στα χέρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αυτοί κατηγορούμενοι για τις πράξεις τούς, τους κάνει να τρέμουν. Τους κερδίζει ο φόβος. Η θέα του νόμου, που λέγαμε. Το φάσμα της φυλακής τούς κάνει να απαρνιούνται τον εαυτό τους. Εντέλει, αυτό φαίνεται να είναι το «χρυσό κλειδί» της αντιμετώπισής τους. Ας τους ταράξουμε, λοιπόν, στη νομιμότητα. Ο φόβος που σπέρνουν όταν λειτουργούν ως αγέλη, τους κόβει τα γόνατα όταν είναι ένας-ένας.
-
Τα βάζεις που τα βάζεις... βάλε και το όνομα αυτού που τα γράφει και ένα σύντομο βιογραφικό για να ξέρουμε ποιος ασχολείται με την ΧΑ...φιλοσοφώντας.
'Niko Ago*
Γεννήθηκε σε ένα χωριό στο Τεπελένι αλλά από το 1992 ως πατρίδα του έχει καταχωρηθεί και η πόλη της Δράμας. Σπούδασε κάποτε ιστορία και φιλολογία, έπειτα οικονομικά αλλά ερωτεύτηκε παράφορα τη δημοσιογραφία, από την οποία και ζει, δικαιώνοντας τον πατέρα του που του έλεγε ότι δεν θα γίνεις ποτέ καλός αγρότης. Ζει στη Σουηδία.'- To Ago τι είναι;
-
Όνομα;
-
Τα βάζεις που τα βάζεις... βάλε και το όνομα αυτού που τα γράφει και ένα σύντομο βιογραφικό για να ξέρουμε ποιος ασχολείται με το κόμμα της καρδιάς μας
Υπέθεσα ότι αρκεί η πηγή και για να πω την αλήθεια δεν φαντάστηκα ότι κάποιος θα προτιμήσει να κολλήσει στο όνομα (ή στην εθνικότητα) του συντάκτη.
-
Εννοείται ότι θα κολλήσω στο όνομα, στο βιογραφικό καθώς και στο στυλάκι της γραφής.
υ.γ. 'το κόμμα της καρδιά μας;' Καλό...
-
Αγνος εθνικοσοσιαλισμος...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Τα βάζεις που τα βάζεις... βάλε και το όνομα αυτού που τα γράφει και ένα σύντομο βιογραφικό για να ξέρουμε ποιος ασχολείται με το κόμμα της καρδιάς μας
Υπέθεσα ότι αρκεί η πηγή και για να πω την αλήθεια δεν φαντάστηκα ότι κάποιος θα προτιμήσει να κολλήσει στο όνομα (ή στην εθνικότητα) του συντάκτη.
Μιλάς με χρυσαυγίτη και περίμενες να μην κολλήσει στο όνομα και την εθνικότητα του συντάκτη;;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
**Μιλάς με χρυσαυγίτη **και περίμενες να μην κολλήσει στο όνομα και την εθνικότητα του συντάκτη;;;;
Ντριννννν!!!! Καμπανάκι λάθους!!!!
Εγώ είμαι ποιο ακραίος...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ είμαι ποιο ακραίος...
Εγώ ποιο πολύ
-
Ποτέ δεν έχει σημασία, ούτε παίζει κάποιον ρόλο το όνομα και το ποιόν του συντάκτη...(εξαιρούνται Μανδραβέληδες, Στούπες, Μπάμπηδες και οτιδήποτε πιο δεξιά-το πολύ- απο τη ΔΗΜΑΡ)....
Κατά τ΄αλλα, βρίζονται τ΄άκρα και κάτι τρέχει στα γύφτικα...Αν νομίζει δε στα σοβαρά ο Ago, οτι τη Χ.Α αυτή τη στιγμή την 'ταράζει' κάποιος στη νομιμότητα, είναι βαθιά νυχτωμένος. Η Δικαιοσύνη είναι ο μεγαλύτερος ασθενής της χώρας, περισσότερο απο ποτέ. Απο κάθε άποψη.
Περί ανόδου της Χ.Α. [Διάσπαση]