-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
**Δείτε τις εκδόσεις εξοπλισμού,
http://6thgear.gr/wp-content/uploads/20 ... ai_i30.pdf
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ ΤΟ CLASSIC, μόνο η COMFORT έχει ηχοσύστημα (!!!) και βασικές ευκολίες,
με αποτέλεσμα από εκεί να ξεκινάει το ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο.
Για το λόγο αυτό, για το Diesel πρέπει να διαθέσει κάποιος 17.000 !!! Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση), για το Petrol
αντίστοιχα 15.000 Ευρώ (με έξοδα χωρίς απόσυρση). **Ο ανταγωνισμός όμως στην κατηγορία είναι αμείλικτος...
Τα έχω γράψει τα ίδια και στην προηγούμενη σελίδα. Στο hyundai.gr φαίνεται καθαρά η έλλειψη εξοπλισμού στην Classic η οποία μάλλον υπάρχει για 'κράχτης' στα διαφημιστικά μηνύματα και στα διάφορα sites που υμνούν τις χαμηλές τιμές του.
Επιεικώς πανάκριβο για 1400cc (είτε βενζίνη, είτε diesel) που στο κάτω-κάτω της γραφής μηχανικά δεν βάζει και φωτιές στο δρόμο. Μάλλον το αντίθετο.
... 170 km/h τελική η diesel έκδοση; ...
17000€ έχει η πιο πλούσια έκδοση ντίζελ,η style που έχει τα πάντα.Τα αντίστοιχα σε πλούσιες εκδόσεις auris 1.4 d4d,astra 1.3 cdti,308 1.6 hdi 90ps πόσο έχουν ?Μήπως παραπάνω?Η μεσαιά έκδοση comfort 1.4 crdi έχει 15490€,όσο και το αντίστοιχο προσιτό c4 1.6 hdi 90ps attraction(15430€) .
-
Ο χρήστης jimdenin έγραψε:
Ποιές είναι στα ίδια λεφτά οι άλλες λύσεις που κρίνονται πιο αποδοτικές, αφού 15500€ κρίνονται υπερβολικά;Μόνο υπερβολικά; Πανάκριβο είναι το i30.
Peugeot 308 Premium Turbo THP 156hp ... 15500euro ...
http://store.mypeugeot.gr/index.php/308 ... 611-detail
Βάλε άλλα δύο χιλιαρικάκια και πάρε το 308GT με 175 αλογάκια ...
http://store.mypeugeot.gr/index.php/308 ... 458-detail
Με λίγο ψάξιμο πλέον όλοι οι κατασκευαστές έχουν τρελές προσφορές.
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
17000€ έχει η πιο πλούσια έκδοση ντίζελ,η style που έχει τα πάντα.Τα αντίστοιχα σε πλούσιες εκδόσεις auris 1.4 d4d,astra 1.3 cdti,308 1.6 hdi 90ps πόσο έχουν ?Μήπως παραπάνω?Η μεσαιά έκδοση comfort 1.4 crdi έχει 15490€,όσο και το αντίστοιχο προσιτό c4 1.6 hdi 90ps attraction(15430€) .Μπορεί και να έχουν παραπάνω. Δεν αντιλέγω.
Δεν νομίζω όμως ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες ώστε κάποιος να πάει τρέχοντας να πάρει το i30 diesel.
Αν οι διαφορές είναι 1000 ή και 2000 ή και 3000 euro δεν νομίζω ότι είναι υπέρ των πωλήσεων του Κορεάτη.Ειδικά αν ο υποψήφιος πελάτης κοιτάξει και άλλες παραμέτρους νομίζω ότι δεν θα πάει καθόλου προς το κορεάτικο.
-
Ποιες αλλες παραμετρους δηλαδη;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
17000€ έχει η πιο πλούσια έκδοση ντίζελ,η style που έχει τα πάντα.Τα αντίστοιχα σε πλούσιες εκδόσεις auris 1.4 d4d,astra 1.3 cdti,308 1.6 hdi 90ps πόσο έχουν ?Μήπως παραπάνω?Η μεσαιά έκδοση comfort 1.4 crdi έχει 15490€,όσο και το αντίστοιχο προσιτό c4 1.6 hdi 90ps attraction(15430€) .
Μπορεί και να έχουν παραπάνω. Δεν αντιλέγω.
Δεν νομίζω όμως ότι οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες ώστε κάποιος να πάει τρέχοντας να πάρει το i30 diesel.
Αν οι διαφορές είναι 1000 ή και 2000 ή και 3000 euro δεν νομίζω ότι είναι υπέρ των πωλήσεων του Κορεάτη.Ειδικά αν ο υποψήφιος πελάτης κοιτάξει και άλλες παραμέτρους νομίζω ότι δεν θα πάει καθόλου προς το κορεάτικο.
Eχεις δίκιο ένα astra 1.3 diesel ή ένα giauris είναι κλάσεις ανώτερα τι να λέμε .Για το νέο i30 μιλάμε ή αύριο μεθαύριο για το νέο ceed-pro ceed όχι για τα accent ή cerato του παρελθόντος .Οι εποχές αλλάζουν .
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Ποιες αλλες παραμετρους δηλαδη;Η μεγάλη μείωση του δικτύου εξυπηρέτησης μήπως;
Και όχι μόνο τα μείωσε αλλά σε υποχρεώνει να πηγαίνεις στου διαόλου το κέρατο για να έχεις σωστή υποστήριξη. Στην Αττική μόνο ένα ανεξάρτητο επίσημο συνεργείο αντέχει ακόμη. Τα υπόλοιπα είναι σούπερ μάρκετ εντελώς.Από την άλλη, ως γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, ονόματα κατασκευαστών όπως Hyundai / ΚΙΑ / Chevrolet Daewoo όσο να'ναι αφήνουν ανάμεικτα συναισθήματα στο ευρύ κοινό. Άλλοι γελούν μόνο που ακούνε την λέξη 'κορεάτικο αυτοκίνητο', άλλοι απλά αδιαφορούν, άλλοι θεωρούν ότι είναι 'βιομηχανοποιημένα αυτοκίνητα' , άλλοι ότι δεν κουβαλάνε καμιά 'οδηγική ιστορία', άλλοι ότι απλά 'δεν σπάνε, δεν χαλάνε, αλλά κουβαλάνε κόσμο και σακούλες', άλλοι ότι είναι οι 'φτωχοί συγγενείς της αυτοκίνησης', άλλοι ότι είναι 'κουτιά με 4 ρόδες' και άλλοι ξινίζουν μόνο που ακούνε Κορέα.
Δεν νομίζω π.χ. ότι κάποιος αγόρασε Hyundai για την άριστη οδηγική συμπεριφορά ή για την ιστορία που κουβαλούσε η φίρμα στο πέρασμα των χρόνων. Μάλλον αγοράζει Κορέα λόγω πραγματικών φτηνών τιμών, καλού εξοπλισμού και μίας φήμης ότι δεν βγάζουν προβλήματα.
Όταν όμως οι τιμές πλέον πλησιάζουν ή ξεπερνούν τους άλλους κατασκευαστές τότε αμέσως η φίρμα έχει χάσει και το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που ήταν και το βασικό επιχείρημα της βάσης του πελατολογίου της.
Αν μπορούσε όμως να αντιπροτείνει κάποιο άλλο πραγματικό και ουσιαστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα (π.χ. κάποιοι άλλοι κινητήρες) τότε ίσως θα μπορούσε να σταθεί.
Δυστυχώς όμως αυτό δεν το βλέπω να γίνεται στη χώρα μας.Δεν λέω ότι δεν θα πουλήσει. Θα πουλήσει (σε ποιους άραγε; ), αλλά όχι σε ρυθμούς που είχαμε συνηθίσει πριν 10 ή 15 χρόνια.
Αν αυτό τους ικανοποιεί τότε κανένα πρόβλημα. Ας συνεχίσουν έτσι. -
Οι εποχές αλλάζουν .Πράγματι. Κάποτε η Hyundai ήταν διαρκώς πρώτη σε πωλήσεις στη χώρα. Πλέον ξεκίνησε τον Ιανουάριο στην 4η θέση και τον Ιούλιο έπεσε στην 10η θέση... και προβλέπω και άλλη πτώση.
Η εποχές αλλάζουν.
-
Επειδη δεν εχω κομπλεξ με το αυτοκινητο περιμενω ενα ΚΙΑ ceed. Πριν καταληξω εκει περασα απο διαφορα μαγαζια και φυσικα ειδα και τα Huyndai (εχω ενα getz που πραγματικα με υπηρετησε 9 χρονια), εκπλησομαι με μερικες αποψεις που διαβαζω εδω γιατι ειδα πολυ διαφορετικα πραγματα.
Με ενδιαφερει πραγματικα αυτο που λες για το συνεργειο σαν μελλοντικος πελατης του. Μπορεις να μου στειλεις ενα ΠΜ με πληροφοριες σε παρακαλω;
-
Υπο διαπραγματευση το οποιο κομπλεξ. Η Κορεα τα τελευταια χρονια παρουσιαζει αρχικα τα 'ανταγωνιστικα' αντιGolf και αντιFocus και μετα τα 'σκοτωνει' με τις προσφορες. Εταιρικο κομπλεξ μαλλον και οχι των πελατων η του κοινου!!!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης orck έγραψε:
Επειδη δεν εχω κομπλεξ με το αυτοκινητο περιμενω ενα ΚΙΑ ceed. Πριν καταληξω εκει περασα απο διαφορα μαγαζια και φυσικα ειδα και τα Huyndai (εχω ενα getz που πραγματικα με υπηρετησε 9 χρονια), εκπλησομαι με μερικες αποψεις που διαβαζω εδω γιατι ειδα πολυ διαφορετικα πραγματα.Με ενδιαφερει πραγματικα αυτο που λες για το συνεργειο σαν μελλοντικος πελατης του. Μπορεις να μου στειλεις ενα ΠΜ με πληροφοριες σε παρακαλω;
Ούτε εγώ έχω κόμπλεξ για αυτό άλλωστε τα έχω τιμήσει ιδιαίτερα τα Κορεάτικα.
Αλλά δεν κρύβω ότι δέχθηκα πολλές κακοπροαίρετες κριτικές και άκουγα πολλά καυστικά/ειρωνικά σχόλια (ειδικά από το γυναικείο φύλο, ειδικά το γυναικείο φύλο το είχε ξεφτιλίσει κάποιες φορές).
Στη χώρα μας, όπου το αυτοκίνητο δεν αποτελεί απλά ένα μεταφορικό μέσο, αλλά και προέκταση πολλών άλλων πραγμάτων, καλώς ή κακώς αυτό έχει και τις συνέπειες του.Τέλος πάντων. Όσο αφορά τα συνεργεία είναι πλέον μέγα θέμα για τα Hyundai/KIA.
Ένα θα σου πω. Ο λόγος που δεν απέκτησα μέχρι σήμερα KIA είναι γιατί κανένα συνεργείο στην περιοχή μου δεν μου γέμιζε το μάτι. Μένω κοντά στα Βριλήσσια.
Στην Αττική έχει μόλις 11 ΚΙΑ συνεργεία, τα οποία είτε είναι του Δάβαρη (autopoint) είτε της ΛΑΜΔΑ.
Κάποια ανεξάρτητα είναι σε μακρινές περιοχές, άβολες εντελώς π.χ. Πειραιάς/Ελευσίνα/Μοσχάτο/Περιστέρι.Το ίδιο και για την Hyundai. Τα δικά μου, αναγκαζόμουν και τα πήγαινα στο ΙΛΙΟΝ, που δεν είχε καμιά σχέση με ΔΑΒΑΡΗ και ΛΑΜΔΑ. Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη εμπορία/service ήταν και είναι μόνο Hyundai και αυτή όμως δεν βόλευε. Στο άλλο άκρο της Αθήνας...
Παλιότερα το δίκτυο ήταν πολύ μεγαλύτερο, είχε περισσότερους ανεξάρτητους εμπόρους και συνεργεία και μπορούσες να πάρεις τιμές, να το ψάξεις το θέμα και η εξυπηρέτηση ήταν διαφορετική.
Η σχεδόν μονοπωλιακή after sales εξυπηρέτηση δεν νομίζω να είναι και ιδιαίτερα θετικό. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Υπο διαπραγματευση το οποιο κομπλεξ. Η Κορεα τα τελευταια χρονια παρουσιαζει αρχικα τα 'ανταγωνιστικα' αντιGolf και αντιFocus και μετα τα 'σκοτωνει' με τις προσφορες. Εταιρικο κομπλεξ μαλλον και οχι των πελατων η του κοινου!!!Sent from my HTC Desire using Tapatalk
+1
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Υπο διαπραγματευση το οποιο κομπλεξ. Η Κορεα τα τελευταια χρονια παρουσιαζει αρχικα τα 'ανταγωνιστικα' αντιGolf και αντιFocus και μετα τα 'σκοτωνει' με τις προσφορες. Εταιρικο κομπλεξ μαλλον και οχι των πελατων η του κοινου!!!
+1
Eνώ η peugeot που σκοτώνει την μεταπωλητική των αυτοκινήτων της είναι άλλη κλάση.Ακου τώρα 207 1.4 vti με 9800€(πιο φτηνό και από το πλούσιο 107),207 gt με 14000 και 308 thp με 16500 .Η δε nissan που δίνει πλέον το qashqai από 15990,ενώ οταν πρωτοβγήκε έκανε 19+ το βασικό,το juke από 17000 η αρχική τώρα 13 κάτι,το tiida το παίρνεις τώρα με 11000€(αν πάσχεις από στραβισμό).Ολοι έχουν ρίξει τις τιμές στην ξεφτίλα πλέον.Η HYUNDAI επεσε σε πωλήσεις την τελευταία 3ετια επειδή δεν φέρνει πλέον όλην την γκάμα της εδώ(π.χ veloster,i40,ix25) οπως παλιά,και όσα φέρνει π.χ i30,i20 τα φέρνει σε λίγες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων.Ας τα έφερνε όλα και θα ήταν σίγουρα στην πρώτη 3άδα .
-
Eνώ η peugeot που σκοτώνει την μεταπωλητική των αυτοκινήτων της είναι άλλη κλάση.
Όσο να΄ναι άλλο να λες ότι έχεις Peugeot 308GT ή 207GT και άλλο να λες ότι έχεις Hyundai i30 Comfort ή i20 LT...
Πέρα από την πλάκα, όταν οι αντιπρόσωποι έχουν βγάλει στο 'σφυρί' πολλά μοντέλα με φουλ εξοπλισμό, πλέον είναι δέλεαρ οι τόσες προσφορές...
-
Η HYUNDAI επεσε σε πωλήσεις την τελευταία 3ετια επειδή δεν φέρνει πλέον όλην την γκάμα της εδώ(π.χ veloster,i40,ix25) οπως παλιά,και όσα φέρνει π.χ i30,i20 τα φέρνει σε λίγες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων.Ας τα έφερνε όλα και θα ήταν σίγουρα στην πρώτη 3άδα .α! Γιατί όμως δεν φέρνει όλη τη γκάμα της;
Σύμφωνα με αυτό που μου είπε ένας πρώην γνωστός μου, διευθυντής πωλήσεων σε Hyundai Autopoint, το πρόβλημα πλέον είναι ότι δεν μπορούν να πουλούν πολύ ποιο φτηνά ώστε να είναι ανταγωνιστικοί. Οπότε αναγκάστηκαν και έκοψαν και μοντέλα και εκδόσεις και κινητήρες κλπ...κλπ...
Και περιορίστηκαν στα βασικά ίσα-ίσα να υπάρχει η μάρκα στην Ελλάδα. Αυτά για την τελευταία 5ετία.
Και γύρισαν το παιχνίδι στην ΚΙΑ, η οποία είχε μεγαλύτερα περιθώρια φτηνών τιμών μαζί με κάποια κέρδη.Αυτός ο διευθυντής πωλήσεων της Hyundai Autopoint πήγε στην διπλανή εμπορία πάλι διευθυντής...
Εκεί είναι ΚΙΑ Autopoint... -
Οι αλλοι πως μπορουν να πωλουν πιο φτηνα; Η ψαλιδα εχει κλεισει επικινδυνα για την Huyndai/KIA. Και ολοι ξερουμε οτι πολλοι δεν θα αγοραζαν την μαρκα λογω ονοματος. Οποτε ποιο ειναι το δελεαρ;
-
+1
Eνώ η peugeot που σκοτώνει την μεταπωλητική των αυτοκινήτων της είναι άλλη κλάση.Ακου τώρα 207 1.4 vti με 9800€(πιο φτηνό και από το πλούσιο 107),207 gt με 14000 και 308 thp με 16500 .Η δε nissan που δίνει πλέον το qashqai από 15990,ενώ οταν πρωτοβγήκε έκανε 19+ το βασικό,το juke από 17000 η αρχική τώρα 13 κάτι,το tiida το παίρνεις τώρα με 11000€(αν πάσχεις από στραβισμό).Ολοι έχουν ρίξει τις τιμές στην ξεφτίλα πλέον.Η HYUNDAI επεσε σε πωλήσεις την τελευταία 3ετια επειδή δεν φέρνει πλέον όλην την γκάμα της εδώ(π.χ veloster,i40,ix25) οπως παλιά,και όσα φέρνει π.χ i30,i20 τα φέρνει σε λίγες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων.Ας τα έφερνε όλα και θα ήταν σίγουρα στην πρώτη 3άδα .
Η Peugeot δίνει σε τιμές χώμα τα στοκαρισμένα αμάξια, όχι τα ολοκαίνουρια. Έχει μια διαφορά, δεν νομίζεις;
-
τα ίδια κάνει και η χόντα στα σιβικ 8ης γενιάς...λογικό ρε παίδες αφού θα τους μείνουν και θέλουν να τα ξεφορτωθούν ακόμα και σε τιμές κόστους ή και κάτω από αυτό για να μετριάσουν την χασούρα...δεν βλέπω κάτι το παράλογο σε αυτό!
Τώρα όσον αφορά την χιουντάι δυστυχώς η ευτυχώς, η μεγάλη βελτίωση στο τελικό προϊόν σε σχέση με το παρελθόν συνεπάγεται και αύξηση της τελικής τιμής. Με άλλα λόγια το value for money σιγά-σιγα χάνεται αφού η τιμή θα είναι ανάλογη των ανταγωνιστών όπως άλλωστε και το αυτοκίνητο πλέον.
-
Να υποθέσω ότι το 80-120 km/h, για το οποίο χρειάζεται 17μιση δευτερόλεπτα (σύμφωνα με τη σελίδα τεχνικών χαρακτηριστικών πιο πίσω), είναι με 5η, έτσι; Αργό μου φαίνεται, όπως και νά 'χει (έχει την ίδια επιτάχυνση από στάση με το Τέμπρα).
-
80-120 στα 18' έκανε με 5η το Clio II f/l, 1400 κυβικά με 98 άλογα σε περίπου 1000kg με την 5η να δίνει 34,2 km/h ανά 1000 σαλ.(ούτε κοντή ούτε μακριά δηλαδή για μικρό αυτοκίνητο). Μετρημένο στο car και όχι σύμφωνα με την εταιρία.
Σου το λέω για ένα μέτρο σύγκρισης σε πιο ελαφρύ αμάξωμα.
-
Ένα καλό review στο youtube από car byer :
http://www.youtube.com/watch?v=6WDrp-g3 ... ure=relmfu
και
Full review: http://www.carbuyer.co.uk/reviews/hyund ... ack/reviewΕφόσον το μοντέλο υπάρχει ήδη στην Ελληνική αγορά, καλό είναι να δημιουργήσουμε εδώ το θέμα και να αναμένουμε τις εντυπώσεις.
Λεπτομέρειες στο site της αντιπροσωπείας : www.hyundai.com
HYUNDAI i30 (2012) Diesel - Petrol