-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Πως τωρα ο Φετελ φταιει (σωστα) και ο Αλονσο περυσι δεν εφταιγε, ντεν το καταλαμπαινω.Ε... έχουν αλλάξει οι κανονισμοί από πέρυσι.
Σωστα. Γιαυτο δεν εγραψε 'δεν τιμωρηθηκε', αλλα 'δεν εφταιγε'. Αναφερομαι στους φιλους παραπανω, που βλεπουν διαφορα στις δυο φασεις.
-
Δεν είναι μόνο θέμα Grosjean. Ωραία, έφαγε τιμωρία για την προϊστορία του μέσα στη σεζόν. Τότε που είναι το όριο; Δικαιούσαι 1 ή 3 ή 5 ή 7 μαλακίες πριν φας αποκλεισμό αγώνα; Είναι οι αγωνοδίκες ενός συγκεκριμένου αγώνα σφαιρικά ενημερωμένοι σχετικά με τα προηγούμενα συμβάντα ενός οδηγού ή βασιζόμαστε στο τι άκουσαν ή είδαν από την τηλεόραση;
Αν όλοι έτρωγαν αποκλεισμό για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κίνηση (κάτι σαν την τιμωρία μετά από κόκκινη κάρτα) θα ήταν κατανοητό και ξεκάθαρο. Τώρα δεν είναι. Και όχι μόνο αυτό, η ομάδα του Vettel ήδη κάνει παράπονα που σημαίνει ότι τελικά ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και ήταν δεδομένο ότι αυτό θα συνέβαινε, στην F1 ότι δεν είναι γραμμένο ξεκάθαρα απλά δεν υπάρχει.
ΥΓ Η Renault δεν έκανε κιχ γιατί φοβήθηκε μετατροπή της ποινής σε μεγαλύτερη. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
-
Πραγματικα ο Μασσασάκος μέχρι κ τον πισινό του θα έδινε για να μείνει στην Φερράρι - να τον ειδοποιήσουμε πως υπάρχει κενη μια θεση για τον καθαρισμό των τουαλετών στο Μαρανέλο - πάλι στην Φερράρι θα λέει πως δουλεύει
άκου εκει οτι συναίνεσε στην προσπέραση του Ιθπανού για το καλό της ομάδας?
Ποιο καλό της ομάδας ρε αφου έτσι κ αλλιως τους ίδιους βαθμούς θα μαζεύατε!'It's important to do the job for the team and important for Fernando...'
Πάρτε λοιπον τον Κοβαλαινεν το ιδανικό υποχείριο ή κρατείστε τον Μασσάσακο για να τον έχετε σαν μαριονετα μπας κ πανυγηρίσετε κάνα πρωτάθλημα
Ποτε μου δε πρόκειται να συμπαθήσω τον τρόπο που συμπεριφερεται αυτή η ομάδα που υποτιθεται κανει πρωταθλητισμό....
-
Βέβαια, αυτοί δε θα τιμωρηθούν ποτέ γιατί δεν είναι όλα τα δάχτυλα του χεριού ίσια, σωστά;
O Vettel τιμωρηθηκε*.
Οσο και να αρεσουν σε αρκετους στο φορουμ ο Μαλντονατο και ο Grosjean (και δικαια, γιατι ειναι πολυ γρηγοροι), τιμωρηθηκαν αυστηρα αλλα δικαια, αφου επεδειξαν την ιδια συμπεριφορα πολλες και συνεχομενες φορες.
Το ιδιο ειχε παθει ενα διαστημα ο Χαμιλτον, που βρεθηκε να χανει συνεχως βαθμους απο τρακες και τιμωριες. Εβαλε ομως μυαλο, σε μεγαλο τουλαχιστον βαθμο.
Την τιμωρια του Γαλλου την αποδεχτηκε ο ιδιος και η ομαδα του σαν δικαιη, δεν καναν ουτε ενσταση. Τι αλλο δηλ. πρεπει να γινει για να καταλαβουμε οτι ηταν επιβεβλημενη;- Εγω με τη φαση περυσι με τον Αλονσο δεν ειδα καμια διαφορα (εκτος του οτι ο Φετελ περασε ). Ουτε ο Αλονσο ουτε ο Φετελ αφησαν επαρκες πλατος στον αντιπαλο. Πως τωρα ο Φετελ φταιει (σωστα) και ο Αλονσο περυσι δεν εφταιγε, ντεν το καταλαμπαινω.
ΥΓ: Περιμενω κριτικη greo για τα κλαψουρισματα του Ναντο να τιμωρηθει ο Φετελ...
+1
Δεν θα τα έλεγα κλαψουρίσματα. Όλοι οι οδηγοί το έκαναν, το κάνουν και θα το κάνουν. -
Εντωμεταξυ η Ζαουμπερ πλησιαζει τη Μερκ με ταχεις ρυθμους. Που να μην ειχαν και την ατυχια στο Σπα...
-
Περεζ για Κιμι:
Kimi is a really fair driver; he only just leaves enough room but not more than needed. -
...εγώ είμαι ο φίλος που βλέπει διαφορά
Δεν θέλω να μπω στη λογική να μετρήσω τα εκατοστά που άφησε ο ένας στον άλλον, ή αν ο ένας κράτησε απλώς τη γραμμή του ενώ ο άλλος έσπρωξε κλπ κλπ. Απλώς θα πω ότι αν θυμάμαι καλά, ο Vettel πέρσι δεν είπε κουβέντα για την άμυνα του Alonso. Και ο Vettel είναι ένας πιλότος που έχει γκρινιάξει αρκετές φορές για την οδήγηση συναδέλφων του.
Νομίζω αυτό κάνει μια διαφορά στις δύο φάσεις. Ότι δηλαδή ο Vettel περίμενε εκεί τον Alonso πέρσι (άρα η κίνησή του ήταν λογική), ενώ φέτος ο Alonso δεν περίμενε εκεί ο Vettel να κάνει κάτι τόσο ακραίο.
-
Ο χρήστης ckastam έγραψε:
Πραγματικα ο Μασσασάκος μέχρι κ τον πισινό του θα έδινε για να μείνει στην Φερράρι - να τον ειδοποιήσουμε πως υπάρχει κενη μια θεση για τον καθαρισμό των τουαλετών - πάλι στην Φερράρι θα λέει πως δουλεύει
Ποιο καλό της ομάδας ρε αφου έτσι κ αλλιως τους ίδιους βαθμούς θα μαζεύατε!'It's important to do the job for the team and important for Fernando...'
Πάρτε λοιπον τον Κοβαλαινεν το ιδανικό υποχείριο ή κρατείστε τον Μασσάσακο για να τον έχετε σαν μαριονετα μπας κ πανυγηρίσετε κάνα πρωτάθλημα
Ποτε μου δε πρόκειται να συμπαθήσω τον τρόπο που συμπεριφερεται αυτή η ομάδα που υποτιθεται κανει πρωταθλητισμό....
Όταν λέμε ότι η F1 είναι ομαδικό άθλημα το εννοούμε! Αν η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι σου πει να κάνεις κάποια χάρη για κάποιον άλλο υπάλληλό της, θα πεις όχι; Υπάρχουν 2 πρωταθλήματα. Το Κατασκευαστών είναι μάλλον χαμένο, οπότε κυνηγάμε το άλλο που μπορούμε. Σαν εταιρεία λοιπόν, τα ρίχνουμε όλα για όλα εκεί. Από την στιγμή δε που αυτό δεν σημαίνει λιγότερους πόντους για την ομάδα, είναι win-win situation! Αυτό σημαίνει ΟΜΑΔΑ! Δεν τρέχει ο καθένας για το τομάρι του. Τρέχει για το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στο όνομα Ferrari. Simple really. Τι δεν καταλαβαίνεις;
-
Ο χρήστης sparticle έγραψε:
Εκ των υστέρων όλα φαίνονται εύκολα να τα..προβλέψεις, αλλά μου κάνει εντύπωση που κανείς άλλος εκτός δεκάδας δεν σκέφτηκε να δοκιμάσει τη στρατηγική του Perez.Βέβαια το ότι την έκανε να δουλέψει τον κάνει για έναν ακόμα αγώνα να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.
Ο Raikkonen όντως είναι σε μια φανταστική χρονιά όσον αφορά την παρουσία του στους βαθμούς. Αν είχε καλύτερη απόδοση τα Σάββατα (όπως ο Grosjean ας πούμε ) μπορεί τώρα να ήταν και πρώτος στο πρωτάθλημα.
Θυμάμαι το ειρωνικό ύφος του Vettel όταν περίμεναν την απονομή στο Βέλγιο (εκεί που η κάμερα..κρυφακούει) και ρωτάει τον Kimi: 'did you have fun with Michael?' όντας κι ο ίδιος 'θύμα' μιας σκληρής άμυνας του Schumi στην είσοδο των pit. Σήμερα μ' αυτό που έκανε παραλίγο να έστελνε τον Alonso στα λάστιχα. Καμία σχέση με την περσινή επίσης σκληρή άμυνα του Alonso στον Vettel. Νομίζω ότι αυτή είναι η λεπτότατη διαφορά ανάμεσα στο νόμιμο και το εκτός κανονισμών, που εμείς όσο κι αν βλέπουμε και μετράμε στο δρόμο, οι πιλότοι τα ξέρουν καλύτερα αυτά μεταξύ τους.
Σ'ό,τι αφορά τον Κίμι και την συγκρισή του με τον Grosjean στα χρονομετρημένα,θα διαφωνήσω.Πρώτον γιατί η μάχη μεταξύ τους στα δοκιμαστικά ειναι σχεδόν ισορροπημένη.Δευτερον μη ξεχνάμε οτι ο Φινλανδός αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος με το σύστημα διεύθυνσης.Πρόβλημα το οποίο ακόμα δεν έχει επιλυθεί 100%.Πέρα απο τη συγκομιδή βαθμών,η οποία θα μπορούσε άνετα να ναι μεγαλύτερη(μη θυμηθώ τις γκάφες της ομάδας σε Αυστραλία και Κίνα),ο Raikkonen,το ξαναλέω,οδηγεί εξαιρετικά φέτος συνδυάζοντας ουσία και θέαμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Πραγματικα ο Μασσασάκος μέχρι κ τον πισινό του θα έδινε για να μείνει στην Φερράρι - να τον ειδοποιήσουμε πως υπάρχει κενη μια θεση για τον καθαρισμό των τουαλετών - πάλι στην Φερράρι θα λέει πως δουλεύει
Όταν λέμε ότι η F1 είναι ομαδικό άθλημα το εννοούμε! Αν η εταιρεία στην οποία εργάζεσαι σου πει να κάνεις κάποια χάρη για κάποιον άλλο υπάλληλό της, θα πεις όχι; Υπάρχουν 2 πρωταθλήματα. Το Κατασκευαστών είναι μάλλον χαμένο, οπότε κυνηγάμε το άλλο που μπορούμε. Σαν εταιρεία λοιπόν, τα ρίχνουμε όλα για όλα εκεί. Από την στιγμή δε που αυτό δεν σημαίνει λιγότερους πόντους για την ομάδα, είναι win-win situation! Αυτό σημαίνει ΟΜΑΔΑ! Δεν τρέχει ο καθένας για το τομάρι του. Τρέχει για το καλύτερο που μπορεί να προσφέρει στο όνομα Ferrari. Simple really. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Γι αυτό και ο Πέρεζ πέρασε τον Αλόνσο σαν σταματημενο για την 2Η ΘΕΣΗ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ - ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.... ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ !
Εκτος κι αν θεωρείς πως η Φερράρι τρέχει με 2+1 μονοθέσια..... -
Ο Perez τι σχέση έχει; Σε άλλη ομάδα τρέχει και καλά έκανε και πέρασε όποιους μπορούσε. Για το θέμα Massa-Alonso δεν μιλούσες;
-
ΥΓ: Περιμενω κριτικη greo για τα κλαψουρισματα του Ναντο να τιμωρηθει ο Φετελ...Δεν τον είδα τον αγώνα, τον παρακολούθησα μέσω ανδροϊδους λιβε τάιμινγκ.
Στο λίβε τάιμιν είδα ότι η διαφορά Λιουις - Αλόνσο ήταν ο χρόνος που έχασε για να ξεφορτωθεί τα λιμά. Επίσης με φάνηκε ότι meds στον 40ο γυρο που φαινόταν ότι δε θα άντεχε στον Τσεκο ήταν fair risk. Ηθελε 15 γυρους στο 27 για να περάσει τον Λιούις, οριακά μπορεί και να το είχε. Πάλι 3ος θα εβγαινε.
-
Παράπονα και από τον Senna, the can of worms has open
-
Opened.
-
obviously
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο Αλόνσο όταν πρωτοπήγε στην Φερράρι, πήγε στο γραφείο του Προέδρου όπου άκουσε ότι θα είναι υπάλληλος της Ομάδας και ότι πάνω από όλα είναι η Ομάδα! Συμφώνησε κι έτσι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία. Αν η Ομάδα θελήσει έναν άλλον οδηγό, θα πάρει έναν άλλο οδηγό. Δεν έχουν την πολυτέλεια που είχαν την προηγούμενη δεκαετία, όπου τα αυτοκίνητα της Scuderia κέρδιζαν από μόνα τους τα Πρωταθλήματα. Τώρα πρέπει να συμβάλουν και οι 2 οδηγοί.Έχεις βάλει κοριό στο γραφείο του προέδρου;
Με λύπη μου σε πληροφορώ ότι η Ferrari δεν λειτουργεί με τον τρόπο που εσύ ονειρεύεσαι/φαντάζεσαι.
Ο 2ος οδηγός θα είναι fernando approved αλλιώς δεν.Περί Vettel-Alonso συμφωνώ με Καντονίου. Ντι ρέστα δεν είδα θα επανέλθω.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Αλόνσο όταν πρωτοπήγε στην Φερράρι, πήγε στο γραφείο του Προέδρου όπου άκουσε ότι θα είναι υπάλληλος της Ομάδας και ότι πάνω από όλα είναι η Ομάδα! Συμφώνησε κι έτσι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία. Αν η Ομάδα θελήσει έναν άλλον οδηγό, θα πάρει έναν άλλο οδηγό. Δεν έχουν την πολυτέλεια που είχαν την προηγούμενη δεκαετία, όπου τα αυτοκίνητα της Scuderia κέρδιζαν από μόνα τους τα Πρωταθλήματα. Τώρα πρέπει να συμβάλουν και οι 2 οδηγοί.
Έχεις βάλει κοριό στο γραφείο του προέδρου;
Με λύπη μου σε πληροφορώ ότι η Ferrari δεν λειτουργεί με τον τρόπο που εσύ ονειρεύεσαι/φαντάζεσαι.
Ο 2ος οδηγός θα είναι fernando approved αλλιώς δεν.Περί Vettel-Alonso συμφωνώ με Καντονίου. Ντι ρέστα δεν είδα θα επανέλθω.
Θα μου πεις εσύ για το γραφείο μου γατάκι;
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Αλόνσο όταν πρωτοπήγε στην Φερράρι, πήγε στο γραφείο του Προέδρου όπου άκουσε ότι θα είναι υπάλληλος της Ομάδας και ότι πάνω από όλα είναι η Ομάδα! Συμφώνησε κι έτσι οριστικοποιήθηκε η συμφωνία. Αν η Ομάδα θελήσει έναν άλλον οδηγό, θα πάρει έναν άλλο οδηγό. Δεν έχουν την πολυτέλεια που είχαν την προηγούμενη δεκαετία, όπου τα αυτοκίνητα της Scuderia κέρδιζαν από μόνα τους τα Πρωταθλήματα. Τώρα πρέπει να συμβάλουν και οι 2 οδηγοί.
Έχεις βάλει κοριό στο γραφείο του προέδρου;
Ο 2ος οδηγός θα είναι fernando approved αλλιώς δεν.Alonso has say in future Ferrari team-mate
http://en.espnf1.com/ferrari/motorsport ... 81906.htmlWhen questioned about whether he has ever had a say in the identity of his team-mate, Alonso admitted: 'In the past, never. Now in Ferrari, yes.'
-
Η διαφορά είναι πως όταν ο Φέτελ πατάει έξω έχει χώρο για να μείνει στην πίστα και ο Αλόνσο έχει αφήσει χώρο για τον Φέτελ να περάσει και να μην βγει έξω, ενώ ο Φέτελ έχει αφήσει και μόλις ο Αλόνσο φτάνει τον κλείνει.
Για να καταλάβετε τι εννοώ δείτε τη στιγμή που και οι δύο πατάνε έξω.
-
Και κάπου εκεί στο βάθρο, περιμέναμε τον Grosjean, να έρθει και να τους ρίξει όλους κάτω... #denetrekseskaieidanasprhmera
2012 - Gran Premio Santader D'Italia