-
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ των 4τροχών αλλά ήλπιζα να πάρω κάποιες έμπειρές γνώμες ως προς την αγορά μεταχειρισμένου.Επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούμε με τίποτα να αγοράσουμε καινούργιο, λέμε να αναζητήσουμε στην αγορά μεταχειρισμένο. Κυρίως σκέφτομαι για το 1.200άρι Suzuki Swift (επειδή στην οικογένεια μας έχουν αποδειχτεί σκυλιά) ή το Yaris σαν 2η επιλογή. Τι θα έπρεπε να προσέξω έτσι ώστε να μην πέσω θύμα κοροιδίας και τραβάω τα μαλλιά μου?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ των 4τροχών αλλά ήλπιζα να πάρω κάποιες έμπειρές γνώμες ως προς την αγορά μεταχειρισμένου.Επειδή λόγω της κρίσης δεν μπορούμε με τίποτα να αγοράσουμε καινούργιο, λέμε να αναζητήσουμε στην αγορά μεταχειρισμένο. Κυρίως σκέφτομαι για το 1.200άρι Suzuki Swift (επειδή στην οικογένεια μας έχουν αποδειχτεί σκυλιά) ή το Yaris σαν 2η επιλογή. Τι θα έπρεπε να προσέξω έτσι ώστε να μην πέσω θύμα κοροιδίας και τραβάω τα μαλλιά μου?
Φίλε μου, καλώς ήλθες
Το βασικό είναι να μην έχει σοβαρό τρακάρισμα το αυτοκίνητο. Όταν λέμε σοβαρό εννοούμε να έχει πειραχτεί κάποιο δομικό μέρος (προφυλακτήρες, φτερά, πόρτες θεωρούνται σχεδόν αναλώσιμα). Στη συνέχεια πρέπει να εξακριβωθεί η μηχανολογική κατάσταση του αυτοκινήτου και να πιστοποιηθούν κατά κάποιον τρόπο, αν είναι αυτό δυνατό, τα χιλιόμετρα που αναγράφονται στο κοντέρ. Τέλος, κάτι που λίγοι το κάνουμε, πρέπει να ελεγχθεί πως ο αριθμός πλαισίου στο αυτοκίνητο είναι ο ίδιος με αυτόν που γράφει η άδεια.
Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε κάποιο συνεργείο που εμπιστεύεσαι, ή έστω που σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Για να φτάσεις όμως στο σημείο να πας για έλεγχο κάποιο αυτοκίνητο, θα πρέπει να δεις τη γενική εικόνα του αυτοκινήτου. Κατά κανόνα (όχι πάντα όμως) ένα αυτοκίνητο προσεγμένο, με όμορφο εξωτερικό και κυρίως καλό εσωτερικό μαρτυράει πως ο ιδιοκτήτης το σεβόταν και το συντηρούσε σωστά. Ξεκίνα λοιπόν να βλέπεις από κοντά όσα εκ πρώτης όψεως σε ενδιαφέρουν και αν μετά τον έλεγχο τα βρεις όλα καλά, προχώρα.
Swift, Yaris, Micra προτείνω κι εγώ. Κυρίως το Micra, τώρα που βγήκε και το καινούριο μοντέλο, προσφέρεται σε πολύ καλές τιμές και είναι ένα τίμιο αυτοκινητάκι με ABS, 4 αερόσακους και αρκετά αξιόπιστο.
-
Πού θα τα βρεις τα τόσα swift 1200 για να τα συγκρίνεις κιόλας δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης Fany έγραψε:
Καλησπέρα σας, είμαι καινούργια στο φόρουμ των 4τροχώνΦίλε μου, καλώς ήλθες
-
@ Alexkid Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση. Δυστυχώς κάποιες καλές αγγελίες που βρήκα στο www.car.gr θέλουν όλο το ποσό μετρητοίς. και εμάς το πρόβλημα μας στην οικογενεια μου είναι ακριβώς αυτό, η μητέρα μου θέλει κάτι με δόσεις γιατί δεν το έχουμε το ποσό μετρητοίς. Όποτε τελικά μάλλον ξαναγυρνάμε στην ιδέα του καινούργιου γιατί υπάρχει αυτή η ευκολιά δόσεων. όμως δυστυχως το yaris kai to swift για μένα παίρνουν απαγορευτικό λόγω τιμής που αγγίζει τα 14,000 ευρώ full extra. Λέω δυστυχώς γιατί μου αρέσουν εξίσου και τα 2, κυρίως το swift. Κάνοντας όμως μια βόλτα στο φόρουμ και γενικά στις σελίδες των αντιπροσωπειών είδα πολλά καλα αμαξάκια όπως hundai jazz και getz, citroen c1, kia piccanto kai rio. Μήπως θα μπορούσες να ρίξεις καμια ιδέα για κανά καλό καινούργιο που να είναι γύρω στα 12,500?
@ rocsta Στις σελίδες www.car.gr και στην χρυσή ευκαιρία έχει πολλά αποτελέσματα για σύγκριση. Μπορείς όμως και εσύ να μου πεις την γνώμη σου για όποιο αμάξι θεωρείς καλύτερο, καινούργιο ή μεταχειρισμένο.
@ taurus
-
Με 12.500€ εχεις πολλες επιλογες αυτην την στιγμη που δεν ειναι στην κατηγορια του C1 και του Picanto.
Ιδιαιτερα θα βρεις καλες τιμες σε μοντελα που ειναι ετοιμα να αντικατασταθουν ή εχουν ηδη αντικατασταθει απο τα επομενα.
Οι εταιριες σε αυτες τις περιπτωσεις ξεφορτωνονται το στοκ τους σε πολυ χαμηλες τιμες.
Τρανταχτο παραδειγμα ειναι το 207 αυτην την στιγμη. -
@ Billopoulos, κυρίως ψάχνω τα εξής χαρακτηριστικά 1.200αρί -1.300άρι το πολύ όχι πολύ μεγάλο και φαρδύ (γιατί η μητέρα μου αντιμετωπίζει τρελά προβλήματα με το παρκάρισμα ), με χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και γενικά ανθεκτικο (μην βγάζει κάθε τόσο πρόβλημα), να μπορεί και μια στο τόσο να πάει κανά ταξίδι στην επαρχεία χωρίς να σέρνεται στον δρόμο και στις ανηφόρες και να είναι ασφαλές. (γιατί είμαι σχετικά νέα οδηγός και η μητερά μου πολύ ... φοβιτσιάρα!) Και γι'αυτό που λες κοιτάω κυρίως σε αυτές τις κατηγορίες γιατί είναι μικρά και συμμαζεμένα. Όλες οι προτάσεις δεκτές όμως!
-
Ριξε μια ματια εδω περα.
http://store.mypeugeot.gr/index.php/207 ... duct_price
Απο 15.000€ τα δινουν 9.800.
Δεν ειναι 1.200-1.300 αλλα 1.400 κυβικα. Ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το Yaris αλλα δεν ειναι και κανα θηριο. -
Στην θέση σου στα μεταχειρισμένα θα επέλεγα ένα εκ των γιάριςΙΙ, τζαζΙΙ.Το τζαζ είναι και το overall πιο οικογενειακό της κατηγορίας αλλά και το πιο αξιόπιστο ακόμα και σε σχέση με το σουιφτ που ανέφερες!
Στα καινούρια κοίτα και το μιτσουμπίσι κολτ που τα έχουν σε τρελές προσφορές τελευταία σίγουρα κάτω των 12-12.5Κ φουλ έξτρα! Μπορεί και χαμηλότερα...ειναι μικρο σε διαστάσεις αλλά ευρύχωρο σε καμπίνα με δυνατό και οικονομικό μοτέρ! -
@ spyros.s Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις, αν και πλέον σκέφτομαι κανένα μεσαίου τιμής καινούριο περισσότερο. Επειδή κοντά μου στην Αχαρνών είναι αντιπροσωπεία Hyundai- Kia, σκέφτομαι πλέον να περάσω εκεί από βδομάδα με 2 επιλογές κυρίως το New Piccanto kai to i10 (πιστεύω ότι υπερτερεί το ι10). Μετά από διάφορες σελίδες που κοίταξα μου έκανε αίσθηση το Nissa Micra, και για λίγο πιο ακριβό το Οpel Corsa, χωρίς να ξέρω ακόμα τι να προτιμήσω.
-
Έγραψα απλά την δική μου θεώρηση! Σίγουρα εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις! Οπότε ότι και να επιλέξεις σου εύχομαι...καλοτάξιδο!
-
Δες και το twingo,ειναι καλη επιλογη και τιμιο αυτοκινητακι,το προηγουμενο μοντελο αν το βρεις σε stock που μαλλον θα το βρεις βγαινει καπου στα 9500 ευρω συνολικα ενω το καινουργιο καπου στις 11500 ευρω..νομιζω ειναι μια πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα του!
-
Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ ένα μεταχειρησμένο αυτοκίνητο... δεν γνωρίζω πολλά πράγματα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μένω επαρχία, σπουδάζω και θα ήθελα ένα αυτοκίνητο με 4-5 πόρτες που να κοστίζει μέχρι 3.000, διότι δεν υπάρχουν περισσότερα, αξιόπιστο (να μην θέλει κάθε μέρα συνεργείο) και να έχει μέχρι 100.000χλμ-125.000χλμ, μην είναι και εντελώς νεκρό. Μέχρι 1500cc είναι μια χαρά θεωρώ... κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!
-
Φίλε Fany αν είσαι για καινούργιο είσαι στο Suzuki Baleno. Τσέκαρε το έχει οτι θέλεις και καλή τιμή
-
Ο χρήστης niktac έγραψε:
Φίλε Fany αν είσαι για καινούργιο είσαι στο Suzuki Baleno. Τσέκαρε το έχει οτι θέλεις και καλή τιμήΟ/η fany έψαχνε αυτοκινητο το 2012, λογικά μέχρι τώρα θα εχει βρει
-
Ο χρήστης dimibo έγραψε:
Καλησπέρα! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω και εγώ ένα μεταχειρησμένο αυτοκίνητο... δεν γνωρίζω πολλά πράγματα και θα ήθελα τη γνώμη σας. Μένω επαρχία, σπουδάζω και θα ήθελα ένα αυτοκίνητο με 4-5 πόρτες που να κοστίζει μέχρι 3.000, διότι δεν υπάρχουν περισσότερα, αξιόπιστο (να μην θέλει κάθε μέρα συνεργείο) και να έχει μέχρι 100.000χλμ-125.000χλμ, μην είναι και εντελώς νεκρό. Μέχρι 1500cc είναι μια χαρά θεωρώ... κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!Δεν υπάρχει τέτοιο αυτοκινητο
Να αυξήσεις το budget σου η να μειώσεις τις απαιτήσεις σου -
έχω δει μερικά στο car.gr
almera 2002, getz 2004, atos, ford focus... πολλά matiz ... υπάρχουν δίαφορα... πολλά punto... αμάξια 15ετίας τα περισσότερα... απλά θέλω τη γνώμη σας σχετικά με παλιά μοντέλα... -
Το κακό με ένα αυτοκίνητο 15ετιας είναι πως μπορεί να σου ζητήσει και έξτρα πράγματα (λάστιχα, αμορτισέρ κτλ) και να ανεβάσεις έτσι το μπάτζετ σου πέρα από την αγορά. Επίσης 100-120 χιλιάδες χιλιόμετρα δεν είναι απίθανο να βρεις σε τέτοιας ηλικίας μοντέλο αλλά υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην είναι πραγματικά τα χιλιόμετρα που γράφει το οδόμετρο.
Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα