-
Γεια σας παιδια. Χαιρομαι που μπαινω και εγω στην παρεα σας. Ψαχνουμε με τη γυναικα μου ενα αυτοκινητο να καλυπτει τις αναγκες μας. Στα τρια που καταληξαμε ειναι το jazz hubrid το νεο civic και το νεο hyundai i30. Η καρδια μου λεει civic αλλα η λογικη τα αλλα. Σκεφτομαι και το αυτοματο για να το οδηγαει και η γυναικα μου. Ειπαμε να κοιταξουμε σε υβριδικο και πετρελαιο για οικονομια. Και το hyundai μας δινει καλη προσφορα εχει και 5 χρ. εγγυηση. Ποιο θα διαλεγατε ρε παιδια γιατι εχω λαλησει και θελω μια βοηθεια. Μονο το civic δεν ειναι με πετρελαιο αλλα μου αρεσει πολυ. Τοσο διαφορα θα εχει στο υβριδικο. Αξιζει δηλαδη; Τελος να πω οτι κατα 90% το αμαξι θα κινειται στην πολη.
-
Γεια σας παιδια. Χαιρομαι που μπαινω και εγω στην παρεα σας. Ψαχνουμε με τη γυναικα μου ενα αυτοκινητο να καλυπτει τις αναγκες μας. Στα τρια που καταληξαμε ειναι το jazz hubrid το νεο civic και το νεο hyundai i30. Η καρδια μου λεει civic αλλα η λογικη τα αλλα. Σκεφτομαι και το αυτοματο για να το οδηγαει και η γυναικα μου. Ειπαμε να κοιταξουμε σε υβριδικο και πετρελαιο για οικονομια. Και το hyundai μας δινει καλη προσφορα εχει και 5 χρ. εγγυηση. Ποιο θα διαλεγατε ρε παιδια γιατι εχω λαλησει και θελω μια βοηθεια. Μονο το civic δεν ειναι με πετρελαιο αλλα μου αρεσει πολυ. Τοσο διαφορα θα εχει στο υβριδικο. Αξιζει δηλαδη; Τελος να πω οτι κατα 90% το αμαξι θα κινειται στην πολη.
-
-
yaris hybrid(μόλις ήρθε,έχει και καλύτερο υβριδικό σύστημα,δες στο καινούριο τεύχος του drive έχει συγκριτικό) ή jazz hybrid.Εντός πόλης κάνουν την μεγάλη οικονομία τα υβριδικά.Το civic θα παιδέψει τη σύζυγο λόγω διαστάσεων και μικρών τζαμιών-περιφερειακή ορατότητα(κυρίως πίσω).Το i30 το καινούριο είναι πολύ καλό αυτοκίνητο,ιδίως στην μεσαία έκδοση comfort σε ντίζελ έχει και καλή τιμή(15500€+ πινακίδες-τέλη) αλλά δεν ξέρω αν βολεύει και πάλι λόγω διαστάσεων(ιδιους λόγους με το civic,πάντως προτιμώ το νέο i30 diesel από το 1.4 ατμοσφαιρικο civic είναι καλύτερο deal σίγουρα).
-
i30 diesel και απο μενα
φρεσκο,ομορφο,ποιοτικο και αξιοπιστο -
Το νέο σιβικ ενώ είναι άριστο αυτοκίνητο, με χαλάει η εμφάνιση του (έχω το προηγούμενο σιβικ)! Τέλη του χρόνου πάντως θα έρθει σε 1.6 diesel 130hp με κορυφαίες προδιαγραφές και απαλλαγμένο από τέλη! Βέβαια όπως λέω σε κάθε φίλο που ψάχνει πετρέλαιο να ζυγίσει την τιμή με τα χιλιόμετρα που κάνει το χρόνο! Δεν αξίζει πάντα το πετρέλαιο ως επιλογή!
Το χιουντάι είναι επίσης πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά με ακριβότερη συντήρηση από το χόντα τουλάχιστον στα μοτέρ βενζίνης που έχω μέτρο σύγκρισης!
Προσωπικά θα είχα το jazz 1.4 πρώτη επιλογή απ' όλα αυτά! Ούτε καν το επίσης καλό υβριδικό! Ότι και να επιλέξεις εύχομαι καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα! -
Εγώ μετά από την εμπειρία μου από ένα Jazz του 2011, θα έλεγα μακρία από το made in China 1.4. Καλύτερα το hybrid μπας και είναι γιαπωνέζικο. Το Υaris που πήρα μετά δε, είναι συνολικά σαν αυτοκίνητο η μέρα με τη νύχτα... Οπότε το yaris hsd με 17500€ είναι καλύτερη λύση(και οικονομικότερο σε κατανάλωση). Και εναλλακτικά το Yaris diesel με 2000€ λιγότερα.
-
χμμ τι σου έβγαλε το jazz;
-
Δε μου έβγαλε κάτι. Απλά ήταν πάρα πολύ μέτριο σε όλους τους τομείς. Καταρχάς όλους μας χάλαγε η ανάρτηση που κοπάναγε πάρα πολύ και στις πιο μικρές ανωμαλίες. Κυκλοφορούσα με μικρότερη πίεση στα λάστιχα από τη συνιστώμενη, με ελάχιστη διαφορά. Και να πω πως είχε κανένα φοβερό κράτημα, οκ. Στον αυτοκινητόδρομο μετά τα 90 δεν έδειχνε και τόσο σταθερό(συγκριτικά με αντίστοιχα αυτοκίνητα). Τα φρένα ήταν πολύ χειρότερα από το Clio μου σε αποτελεσματικότητα και με αρκετά σπογγώδη αίσθηση. Καλά, για τον κινητήρα με τα 100 άλογα τα οποία έψαχνα να τα βρω δε σχολιάζω πολλά. Σε συγκεκριμένη διαδρομή 25 χιλιομέτρων που ήταν λίγα μέσα στην πόλη και τα περισσότερα στον αυτοκινητόδρομο, και με το αυγό κάτω απο το πόδι το καλύτερο που πέτυχα είναι 7.5lt/100χλμ. Όταν μια βδομάδα μετά ξαναέκανα την ίδια ακριβώς διαδρομή με τις ίδιες συνθήκες με το clio tce, και αλλάζοντας και έως 1000σαλ παραπάνω ταχύτητες πέτυχα 1 λίτρο χαμηλότερη κατανάλωση, άρχισα να τρελαίνομαι. Φυσικά και ήταν καινούριο το αμάξι, αλλά όταν αγοράζεις ένα οικονομικό ατμοσφαιρικό, περιμένεις πως με την κατάλληλη οδήγηση θα δείχνει από την αρχή κάποιες ενδείξεις για καλή κατανάλωση, και δε θα έχεις το άγχος να 'ανοίξει' ο κινητήρας για να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης, από τις πρώτες μέρες έτριζε αρκετά η κονσόλα μέσα, μπροστά από το λεβιέ, και έτρεχα από τότε να βάζω σφουγγαράκια, με μικρή ωστόσο αποτελεσματικότητα. Τα παράθυρα τρίζανε όταν ήταν μισάνοιχτα πάρα πολύ, αλλά αυτό από ότι διαβάζω το κάνουν όλα. Η ποιότητα της βαφής ήταν η χειρότερη που έχω συναντήσει σε αμάξι. Περίμενα πως το (μη μεταλλικό) μαύρο θα ήταν πιο ευαίσθητο, αλλά μιλάμε να πας να βγάλεις μια τρίχα ξέρω'γω που είχε πέσει πάνω και να αφήνει σημάδια που δε φεύγανε εύκολα. Δε σχολιάζω το γεγονός πως στην οροφή στις άκρες είχανε μείνει κεριά τα οποία μέχρι τη στιγμή που το πούλησα δεν είχα καταφέρει να τα βγάλω. Ούτε το ότι μου το δώσανε χωρίς να έχουν σφίξει τους πόλους της μπαταρίας, και που και που δε μου έπαιρνε μπροστά. Εν κινήσει μου έσβηνε και το ράδιο όταν περνούσα από ανωμαλίες, και έψαχνα να βρω γιατί. Αλλά αυτά είναι του αντιπροσώπου, και λίγο πολύ τα περιμένει κανείς...
Όπως είπα, μου φάνηκε πάρα πολύ μέτριο. Σε βαθμό που σκεφτόμουν ότι δε μπορεί να πουλάνε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε αυτήν την τιμή. Και πραγματικά σκεφτόμουν μπας και επειδή μας το δώσανε με καλή έκπτωση, μήπως ήτανε σε καμια ελαττωματική παρτίδα ξέρω'γω. Και ορισμένα από αυτά που περιγράφω ως μειονεκτήματα, φαίνεται πως τα έχουν βελτιώσει στο facelift(φρένα πιο μεγάλα-άλλη ρύθμιση στην ανάρτηση). Αλλά μετά από αυτήν την εμπειρία, δύσκολα μπορώ να το προτείνω σε κάποιον.
-
Ο χρήστης andreas37 έγραψε:
Γεια σας παιδια. Χαιρομαι που μπαινω και εγω στην παρεα σας. ...
...
Τελος να πω οτι κατα 90% το αμαξι θα κινειται στην πολη.Jazz
Το Civic μάλλον δεν αφορά το γυναικείο φύλο και το i30 ιδιαίτερα υπερτιμημένο.
Σε λίγο καιρό θα πέσει πολύ η τιμή του i30. -
φίλε mark οδήγησα το φουλ έξτρα τζαζ το 2009 και είχα ενθουσιαστεί. Δεν ξέρω αν το χάλασαν τόσο πλέον όμως όσους έχω δει στα σέρβις και μιλάμε για τ' αμάξια μας είναι πολύ ικανοποιημένοι από την επιλογή τους!
Περί οικονομίας σου λέω συγκριτικά ότι στο σιβικ 1,8 2007 που έχω, μετά από 48000χλμ και δίχως να έχω μηδενίσει ποτέ το τριπ β διαπίστωσα προχθές ότι είχα μέση κατανάλωση 7,9! 7,5 στο τριπ με το τζαζ θα πετύχαινα πολύ εύκολα από την πρώτη μέρα και μου κάνει εντύπωση αυτό που έγραψες! Να ξέρεις ότι όσο ανοίγει ο κινητήρας τόσο θα βελτιώνεται η οικονομία!
Από την άλλη σέβομαι ιδιαίτερα την άποψη του κατόχου από την δική μου εκτίμηση!
Μία φιλική συμβουλή: εκμεταλλεύσου την εργοστασιακή εγγύηση και φτιάξε τα όσα σε ενοχλούν τώρα... -
Μα κι εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση φίλε Σπύρο, μιας και δεν το περίμενα έτσι. Έχει φιλος μου το Jazz 1ης γενιάς εδώ και 6 χρόνια και είναι μια χαρά. Για αυτό το λόγο δεν ήξερα και έλεγα μπας και είναι κανένα μοντέλο που έχει πρόβλημα, ή το είχανε παρατημένο στον ήλιο για μήνες. Άσχετο, αλλά είχα βρει και ένα σημαντικό αριθμό από ψόφια έντομα μέσα, σε διάφορα σημεία της καμπίνας... Πάντως ορισμένα που είχαν έρθει(λευκά νομίζω) ήταν ιαπωνικά. Θα ήθελα να έβλεπα ένα. Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο. Πλέον δεν έχει νόημα να φτιάξω κάτι, γιατί όπως είπα πουλήθηκε.
Edit : Όταν λέω για 7,5 κατανάλωση εννοώ πραγματική. Στο trip είναι 7 στρογγυλά. Απλά επειδή είχα μετρήσει κατανάλωση για 500χλμ με βάση τα γεμίσματα, και μου είχε βγει και τότε στο trip 7, η μετρημένη με βάση τα λίτρα και τα χιλιόμετρα ήταν 7,5.
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είμαι σε ένα δίλημμα τρελό αλλά τείνω προς hyundai λόγω πετρελαίου. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει κλίμα σαν τα άλλα και τα honda στην βασική τους έκδοση γιατί μέχρι εκεί μπορώ, δεν έχουν προβολείς ομίχλης. Όλα τα κοιτάω. Να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο. Η διαφορά στο civic με το hyundai στην κατανάλωση είναι μεγάλη; Θα σου φανεί δηλαδή σε ένα χρόνο με 15.000 χιλιόμετρα στην πόλη. Αξίζει να το πάρεις; Και πάλι σας ευχαριστώ παίδες.
-
Είμαι σε ένα δίλημμα τρελό αλλά τείνω προς hyundai λόγω πετρελαίου. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει κλίμα σαν τα άλλα και τα honda στην βασική τους έκδοση γιατί μέχρι εκεί μπορώ, δεν έχουν προβολείς ομίχλης.Να κάνω μια ερώτηση; Τι διαφορετικό πιστεύεις ότι δίνει το κλίμα σαν αποτέλεσμα;
-
Απλά θα το ήθελα έτσι, να το ρυθμίζω εγώ, τίποτα παραπάνω φίλε μου. Εντάξει στην τελική, δεν θα είναι το τελικό κριτήριο
αυτό. Για το κόστος με νοιάζει πιο πολύ στο χρόνο για το ποια θα είναι η διαφορά. -
Στο λέω για τον εξής λόγο. Όλα μου τα αυτοκίνητα μέχρι τώρα είχανε απλό a/c. Όταν πήρα το Jazz ήταν το πρώτο με clima. Για μένα που είχα συνηθίσει το απλό, το βρήκα πολύ πιο δύσκολο να το δουλεύω όπως θέλω. Για παράδειγμα, το χειμώνα θέλω να έρχεται αέρας απ'εξω χωρίς να ανάβω ούτε a/c ούτε καν τον ανεμιστήρα. Ζεσταίνεται από τη μηχανή, και έρχεται μέσα. Στο απλό a/c 2-3 κινήσεις που παίρνουν 1-2' αρκούν. Στον αυτόματο κλιματισμό όμως, δεν ήταν έτσι. Πρέπει να το ανοίξω στην αυτόματη λειτουργία, να βάλω θερμοκρασία στο full, να επιλέξω να έρχεται ο αέρας στο στο πρόσωπο, να κατεβάσω ταχύτητα ανεμιστήρα, να απενεργοποιήσω το a/c, να βγάλω την ανακύκλωση αν είναι επιλεγμένη, και μετά να πατήσω off. Προσωπικά, μετά από αυτό, δεν ξαναπαίρνω αμάξι με clima...
-
Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Είμαι σε ένα δίλημμα τρελό αλλά τείνω προς hyundai λόγω πετρελαίου. Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει κλίμα σαν τα άλλα και τα honda στην βασική τους έκδοση γιατί μέχρι εκεί μπορώ, δεν έχουν προβολείς ομίχλης. Όλα τα κοιτάω. Να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο. Η διαφορά στο civic με το hyundai στην κατανάλωση είναι μεγάλη; Θα σου φανεί δηλαδή σε ένα χρόνο με 15.000 χιλιόμετρα στην πόλη. Αξίζει να το πάρεις; Και πάλι σας ευχαριστώ παίδες.Στο i30 ντίζελ να περιμένεις κατανάλωση εντός πόλης γύρω στα 6.5 λίτρα στα 100 χλμ.Στο 1.4 civic εντός πόλης σίγουρα 8.5 λίτρα.Με 2 λίτρα διαφορά στην κατανάλωση(μπορεί και παραπάνω) και 25 λεπτά διαφορά στην τιμή στο καύσιμο(1,55 το ντίζελ και 1.80 η βενζίνη)πρέπει να βγαίνει κανένα 800άρι μεχρι 1000€ το χρόνο .Βάλε και τις χειρότερες επιδόσεις ή μάλλον ρεπρίζ λόγω ροπής(22,4 το i30 & 13 το civic) και θα δεις πως δεν συμφέρει και τόσο το χόντα .Αν κατάλαβα κοιτάς την έκδοση comfort και στα 2 .Ακόμα και έτσι είναι 300€ φτηνότερο το ντίζελ i30.Aπό την άλλη σε αυτά τα χρήματα(μέχρι 16000€) υπάρχουν και τα πιο αξιόλογα,με πιο δυνατους μικρούς τούρμπο κινητήρες τα renault megane 1.2 tce 115ps progressive(15140€),ford focus 1.0 ecoboost 125ps trend(15750€) και seat leon 1.2 tsi 105ps copa(13990€) .Αν επιμένεις ιαπωνικά θα προτιμούσα το lancer 1.6 sportback invite(14600€).Και πιο δυνατό από το honda και το ίδιο οικονομικό σε κατανάλωση και τέλη.Και είναι νομίζω πιο όμορφο εξωτερικά(εσωτερικά το civic υπερτερεί).
-
Σας ευχαριστώ παίδες όλους.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Στο λέω για τον εξής λόγο. Όλα μου τα αυτοκίνητα μέχρι τώρα είχανε απλό a/c. Όταν πήρα το Jazz ήταν το πρώτο με clima. Για μένα που είχα συνηθίσει το απλό, το βρήκα πολύ πιο δύσκολο να το δουλεύω όπως θέλω. Για παράδειγμα, το χειμώνα θέλω να έρχεται αέρας απ'εξω χωρίς να ανάβω ούτε a/c ούτε καν τον ανεμιστήρα. Ζεσταίνεται από τη μηχανή, και έρχεται μέσα. Στο απλό a/c 2-3 κινήσεις που παίρνουν 1-2' αρκούν. Στον αυτόματο κλιματισμό όμως, δεν ήταν έτσι. Πρέπει να το ανοίξω στην αυτόματη λειτουργία, να βάλω θερμοκρασία στο full, να επιλέξω να έρχεται ο αέρας στο στο πρόσωπο, να κατεβάσω ταχύτητα ανεμιστήρα, να απενεργοποιήσω το a/c, να βγάλω την ανακύκλωση αν είναι επιλεγμένη, και μετά να πατήσω off. Προσωπικά, μετά από αυτό, δεν ξαναπαίρνω αμάξι με clima...Νομίζω ότι μόνο στα παλιά μπορούσε να έρχεται αέρας απέξω με φυσική ροή χωρίς ανεμιστήρα.
Για τα άλλα τι να σου πω εγώ έχω καταβολευτεί, Ίσως εσύ να είσαι πιο δύσκολος ή φοβάσαι να αφεθείς στον αυτοματισμό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να το βάλεις στο φουλ θερμοκρασία, γιατί να ρυθμίζεις εσύ να σου έρχεται στο πρόσωπο, γιατί να μειώνεις ανεμιστήρα... η ιδέα είναι να τα κάνει μόνο του. Κι εγώ στην αρχή το παραπείραζα μετά μπήκα στο νόημα. Το χειμώνα το έχω στο 22 και το καλοκαίρι ανάβω το αιρκοντίσιον και το βάζω στο 24 και αυτά είναι τα βασικά που χρειάζεται να ρυθμίσω 2 φορές το χρόνο .... τίποτα άλλο δε χρειάζεται να κάνω, απλά πατάω Auto και μόνο του ρυθμίζει πόσο θα βγάζει, από πού θα το βγάζει και αυτόματα βάζει ή βγάζει και την ανακύκλωση.
Από εκεί και πέρα σε μερικούς αρέσει η αμεσότητα της δυνατότητας να έχεις φουλ κρύο χωρίς να ρυθμίζεις θερμοκρασία στο απλό αλλά το να απορρίπτεις το σύστημα επειδή εσύ το χρησιμοποιείς λάθος το βρίσω άδικο... εκτός αν το δικό σου δεν λειτουργεί όπως πρέπει οπότε τότε πάσο! -
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, αλλά αυτό είναι κάτι που το συνηθίζω στο αμάξι το χειμώνα. Δηλαδή να θέλω να έρχεται αέρας απ'έξω που ζεσταίνεται από τη μηχανή. Δεν το κάνανε τα παλιά, και τώρα όλα τα αυτοκίνητα μπορούν να το κάνουν. Εκτός του ότι με βόλευε, είναι και ένας 'πρακτικός' τρόπος να καταλαβαίνεις πότε αρχίζει και ζεσταίνεται ο κινητήρας. Και φυσικά, το ότι για να το κάνω να δουλεύει έτσι στο συγκεκριμένο αμάξι ήθελε όλη αυτή τη διαδικασία που περιγράφω, μπορεί να μη σημαίνει πως σε όλα με αυτόματο κλιματισμό γίνεται το ίδιο. Πάντως εμένα προσωπικά με βολεύει πιο εύκολα ο χειροκίνητος κλιματισμός. Ακόμα και 2 φορές το χρόνο να χρειαζόταν να αυξομοιώσω τη θερμοκρασία(που στην πράξη αρκετές περισσότερες το κάνω), η διαδικασία του να πάει από το μέγιστο στο ελάχιστο ή αντίστροφα τη θερμοκρασία μου φαίνεται απείρως ευκολότερη με τον περιστροφικό διακόπτη, συγκριτικά με το να πρέπει να πατάς τα κουμπάκια. Αλλά αυτό είναι γούστο και συνήθεια ίσως. Αυτό που έχω παρατηρήσει όμως, και σε κουβέντες με φίλους και αλλού διαβάζοντας, είναι πως αρκετός κόσμος πιστεύει πως το clima είναι κάτι πολύ διαφορετικό και καλύτερο στον τρόπο που αποδίδει ο κλιματισμός στο αμάξι, και ότι κόβει λιγότερο το a/c τον κινητήρα κλπ. Ενώ στην πράξη το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος διαχείρισης της λειτουργίας του.
honda jazz hybrid vs civic vs hyundai i 30