-
Λοιπον παιδια γνωστος μου,με εβαλε να διαλεξω αμαξι για τον ιδιο οποτε θα χρειστω την αποψη σας για τα αυτοκινητα που εχω επιλεξει και μονο για αυτα.Για να μην γραφω για καθε αμαξι τα αυτονοητα, ολα τηρουν τις προυποθεσεις του βιβλιου σερβις και των πραγματικων χιλιομετρων ενω φαινονται σε αριστη κατασταση.Το μπατζετ ανερχεται στις 6000 ευρω ενω με παραχωρησεις φτανει και τισ 6500.Το παιδι θελει αμαξι με λιγα κυβικα ως 1500,χαμηλη καταναλωση και φθηνη συντηρηση.Οδηγικα ειναι νεος οδηγος οποτε θα ειναι ενα αμαξι που ουσιαστικα θα μαθει πανω του,οποτε ισως θα πρεπει να αντεχει σε λιγη κακομεταχειριση.Τα αυτοκινητα ειναι τα εξης:
Α)SEAT IBIZA 2009 1.2 75HP με εγγυηση ως το 2014 και 55000χλμ...6300 ευρω
Β)ΝΙSSAN ALMERA 2005 1.5 98HP με 112000χλμ 4100 ευρω
Γ)FORD FOCUS 2009 1,4 90HP και 90000χλμ 6500 ευρω
Δ)FORD FIESTA 2009 1.25 80 HP και 90000χλμ 6500 ευρωΤο παιδι που το συζητησαμε κλεινει προς ibiza κατα πρωτο λογο λογω εγγυησης,λιγων χιλιομετρων και χαμηλης συντηρησης και μετα καλοβλεπει ford fiesta για παρομοιους λογους.Απορριπτει almera για λογους εμφανισης ενω το focus του φαινεται μεγαλο και θεωρει οτι δεν χρεαζεται τετοιο αμαξι.
Εγω παλι βλεπω οτι το almera ειναι αξιολογη επιλογη καθως απο αξιοπιστια σκιζει οπως διαβασα,θα αντεξει σε κακομεταχειριση ενω και απο καταναλωση δεν ειναι ιδιαιτερα πειναλεο.Απο την αλλη και το ibiza ειναι πολυ δυνατη επιλογη.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ?
-
Λοιπον παιδια γνωστος μου,με εβαλε να διαλεξω αμαξι για τον ιδιο οποτε θα χρειστω την αποψη σας για τα αυτοκινητα που εχω επιλεξει και μονο για αυτα.Για να μην γραφω για καθε αμαξι τα αυτονοητα, ολα τηρουν τις προυποθεσεις του βιβλιου σερβις και των πραγματικων χιλιομετρων ενω φαινονται σε αριστη κατασταση.Το μπατζετ ανερχεται στις 6000 ευρω ενω με παραχωρησεις φτανει και τισ 6500.Το παιδι θελει αμαξι με λιγα κυβικα ως 1500,χαμηλη καταναλωση και φθηνη συντηρηση.Οδηγικα ειναι νεος οδηγος οποτε θα ειναι ενα αμαξι που ουσιαστικα θα μαθει πανω του,οποτε ισως θα πρεπει να αντεχει σε λιγη κακομεταχειριση.Τα αυτοκινητα ειναι τα εξης:
Δ)FORD FIESTA 2009 1.25 80 HP και 90000χλμ 6500 ευρωΤο παιδι που το συζητησαμε κλεινει προς ibiza κατα πρωτο λογο λογω εγγυησης,λιγων χιλιομετρων και χαμηλης συντηρησης και μετα καλοβλεπει ford fiesta για παρομοιους λογους.Απορριπτει almera για λογους εμφανισης ενω το focus του φαινεται μεγαλο και θεωρει οτι δεν χρεαζεται τετοιο αμαξι.
Εγω παλι βλεπω οτι το almera ειναι αξιολογη επιλογη καθως απο αξιοπιστια σκιζει οπως διαβασα,θα αντεξει σε κακομεταχειριση ενω και απο καταναλωση δεν ειναι ιδιαιτερα πειναλεο.Απο την αλλη και το ibiza ειναι πολυ δυνατη επιλογη.
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ?
-
ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΓΑΤΕ?
-
Στο fiesta γιατί είναι 1.2 αλλά με αξιοπρεπέστατη ιπποδύναμη, εμφανίσιμο, οικονομικό. Τα χιλιόμετρα όμως είναι πολλά για αμάξι 3ετιας, σίγουρα υπάρχουν και με λιγότερα.
-
Θα ελεγα το εξαιρετικά επιτυχημένο Almera, αλλα γιατι αυτό, οταν σε ανάλογα λεφτά μπορεί να πάρει τον αντικαταστάτη του, το κελεπουρι της αυτοκίνησης, το Tiida? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2036990/
-
Πανο εγω ειμαι της αποψης,καλυτερα να εχει χιλιομετρα παρα να πεσεις σε γυρισμενο...ουτως ή αλλως πλεον τα περισσοτερα αυτοκινητα ειναι αξιοπιστα οποτε εμενα προσωπικα δεν με ενοχλει..Ενω ισως αυτα με λιγοτερα χιλιομετρα να ξεφευγουν του budget καθοτι πρεπει να παραμεινουμε εντος..
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Θα ελεγα το εξαιρετικά επιτυχημένο Almera, αλλα γιατι αυτό, οταν σε ανάλογα λεφτά μπορεί να πάρει τον αντικαταστάτη του, το κελεπουρι της αυτοκίνησης, το Tiida? http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2036990/Πρωτον ξεφυγες σε κυβικα φιλε μου corsair,δευτερον φτανεις στα ορια του budget που ειναι στα 6500 ευρω,στα λεφτα αυτα παιρνουμε το κουκλακι το fiesta με εμφανως μικροτερα εξοδα γενικως..ευχαριστω παντως για την αποψη και την συμμετοχη σου..
-
Ο corsair έχει ξεφύγει από τα όρια της . Μην τον ακούς, πίπες λέει...
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ο corsair έχει ξεφύγει από τα όρια της . Μην τον ακούς, πίπες λέει...Xωρις παρεξηφηση και με ολο το σεβασμο προς τη nissan,νομιζω οτι δεν εχει βγει στην ιστορια της αυτοκινησης πιο ασχημο και αδιαφορο αμαξι απο το tiida,εγω το almera το προτεινα και για λογους τιμης..σχεδον 2500 ευρω κατω απο το οριο..αλλα οχι και 6500e για tiida..καλυτερα στα μπουζουκια να τα φαει το παιδι παρα να ζει καθε μερα με αυτο το εκτρωμα...χωρις παρεξηγηση παντα..
-
Ανάμεσα σε αυτά που προτείνεις, εγώ θα διάλεγα το Φιέστα.
απορρίπτω το Αλμέρα, λόγω ηλικίας και παλαιότερης γενιάς. Τι να το κάνει πρώτο αυτοκίνητο το Αλμέρα; Προφανώς είναι νέος άνθρωπος, θέλει κάτι νεανικό και σύγχρονο.
Το φόκους το απορρίπτω λόγω μεγέθους. Αν δεν έχεις οικογένεια, ποιός ο λόγος να αγοράσεις ενάμιση τόνο αυτοκίνητο με 90 άλογα;
Ανάμεσα στα δύο σύγχρονα μικρά, για μένα το Φιέστα είναι μακράν καλύτερο για τα γούστα μου.
Τώρα αν δεν περιορίζεσαι μόνο σε αυτά τα αυτοκίνητα, υπάρχουν δεκάδες προτάσεις κάθε γούστου. Με τέτοια κρίση, τα 6 χιλιάρικα φαντάζουν πάρα πολλά στην αγορά του μεταχειρισμένου.
-
Το αλμερα υπερβολικα συντηρητικο για νεο ανθρωπο αν θες κατι αξιοπιστο οικονομικο με καλη υποστηριξη πηγαινε προς yaris..πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2638987/
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ανάμεσα σε αυτά που προτείνεις, εγώ θα διάλεγα το Φιέστα.απορρίπτω το Αλμέρα, λόγω ηλικίας και παλαιότερης γενιάς. Τι να το κάνει πρώτο αυτοκίνητο το Αλμέρα; Προφανώς είναι νέος άνθρωπος, θέλει κάτι νεανικό και σύγχρονο.
Το φόκους το απορρίπτω λόγω μεγέθους. Αν δεν έχεις οικογένεια, ποιός ο λόγος να αγοράσεις ενάμιση τόνο αυτοκίνητο με 90 άλογα;
Ανάμεσα στα δύο σύγχρονα μικρά, για μένα το Φιέστα είναι μακράν καλύτερο για τα γούστα μου.
Τώρα αν δεν περιορίζεσαι μόνο σε αυτά τα αυτοκίνητα, υπάρχουν δεκάδες προτάσεις κάθε γούστου. Με τέτοια κρίση, τα 6 χιλιάρικα φαντάζουν πάρα πολλά στην αγορά του μεταχειρισμένου.
O λογος που προτεινα το almera ειναι κυριως λογω αξιοπιστιας και χαμηλης τιμης...θα του μεινουν και 2 χιλιαρικα να τα κανει ο,τι θελει...στο παιδι δεν αρεσε λογω εμφανισης,αλλα νομιζω οτι επειδη παιρνω ευθυνη πρεπει να προτεινω κατι πολυ αξιοπιστο ωστε να μην εχω τυψεις μετα...απο την αλλη και οτι το ibiza εχει και 2 χρονια ακομα εγγυηση ειναι πολυ σημαντικο καθως ο,τι και να βγαλει το παιδι θα ειναι καλυμμενο..ενω στο fiesta οχι...απο την αλλη το focus το θεωρω πολυ στιλατο ενω ποτε δεν ξερεις ποτε θα σου χρειαστουν και λιγοι χωροι παραπανω ενω εχει και πολυ καλη τιμη..
-
Ο χρήστης maniatis87 έγραψε:
απο την αλλη και οτι το ibiza εχει και 2 χρονια ακομα εγγυηση ειναι πολυ σημαντικο καθως ο,τι και να βγαλει το παιδι θα ειναι καλυμμενο..Ναι πως...
Βρίσκουν προφάσεις για το οτιδήποτε προκειμένου να μην σε καλύψουν, δεν είναι να στηρίζεσαι 100% στην εγγύηση. -
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Το αλμερα υπερβολικα συντηρητικο για νεο ανθρωπο αν θες κατι αξιοπιστο οικονομικο με καλη υποστηριξη πηγαινε προς yaris..πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2638987/Πολυ ουδετερο οδηγικα και εμφανισιακα το yaris,ενω πιανει το οριο του budget..στο αλμερα σου μενουν και 2 χιλιαρικα..στα λεφτα του yaris θα παρει fiesta και ibiza που ειναι πολυ πιο νεανικα και σπορτιβικα..γνωμη μου παντα ετσι..
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
απο την αλλη και οτι το ibiza εχει και 2 χρονια ακομα εγγυηση ειναι πολυ σημαντικο καθως ο,τι και να βγαλει το παιδι θα ειναι καλυμμενο..
Ναι πως...
Βρίσκουν προφάσεις για το οτιδήποτε προκειμένου να μην σε καλύψουν, δεν είναι να στηρίζεσαι 100% στην εγγύηση.Πανο μπορει να ισχυει αυτο που λες,αλλα δεν μπορω να παω με τη λογικη αυτη...με τον ιδιο τροπο κανενας που αγοραζει καινουργιο αυτοκινητο δεν θα πρεπει να στηριζεται στην εγγυηση..αρα με τη λογικη σου το θεμα εγγυηση ειναι παπατζιλικι..
-
Το 3κυινδρο ιμπιζα 1,2 σπορτιβικο... τεσπα κοιταξε, ξεκαθαρισε αν ψαχνεις αυτοκινητο των 6 ή των 4ων χιλιαδων για να λαβεις τις απαντησεις που θες. Στα λεω γιατι απο τη μια κοιτας το φθηνοτερο -και λιωμενο στα χλμ- φιεστα mk9 που πετυχες και θα το βγαλεις οριακα κι απο την αλλη το αλμερα που ειναι και παλιοτερο και φθηνοτερο. Αποφασισε λοιπον τι ψαχνεις κ τα ξαναλεμε
-
Παιζουνε και Suzuki Swift σε αυτα τα λεφτα και ειναι και 1300cc
Απο αυτα που εχεις βαλει ξεκαθαρα στα Fiesta αν και τα χιλιομετρα ειναι αρκετα.
Το Ibiza το βρισκω αρκετα αδυναμο. Το Almera αρκετα γερασμενο και το Focus πιο μεγαλο και βαρυ απ οσο πρεπει. -
Καταλαβαίνω το λόγο που προτείνεις το Αλμέρα, αλλά αν θέλεις γιαπωνέζικη αξιοπιστία, μπορείς να πας σε κάτι πιο νεανικό.
Πολύ καλό είναι το Μάζντα 2, καλό (αν και παλαιότερο) το Κολτ , που είναι και σκυλί...Υπάρχει φυσικά και το Γιάρις και ένα σωρό άλλα...
Η εγγύηση του Σεατ δε μου λέει και πολλά. Αν είναι να χρυσοπληρώνω τα σέρβις...
από αυτά που έβαλες, θα έμενα στο Φιέστα. Αν η αξιοπιστία είναι τόσο βασική, θα πήγαινα στο Μάζντα 2. Αλλά πιο κοντά στα γούστα μου θα ήταν ένα Κλιο ΙΙΙ 1200ΤCe του ~ 2008, όπως αυτό πχ
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2716377/
το Κλιο 3 έχει αποδειχτεί αξιόπιστο, είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, ασφαλές, έχει στοιχειώδεις χώρους, είναι και νεανικό... -
Αν κάποιος πάντως μου πρότεινε κάποιο από αυτά μπορεί και να του έκοβα την καλημέρα.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Το 3κυινδρο ιμπιζα 1,2 σπορτιβικο... τεσπα κοιταξε, ξεκαθαρισε αν ψαχνεις αυτοκινητο των 6 ή των 4ων χιλιαδων για να λαβεις τις απαντησεις που θες. Στα λεω γιατι απο τη μια κοιτας το φθηνοτερο -και λιωμενο στα χλμ- φιεστα mk9 που πετυχες και θα το βγαλεις οριακα κι απο την αλλη το αλμερα που ειναι και παλιοτερο και φθηνοτερο. Αποφασισε λοιπον τι ψαχνεις κ τα ξαναλεμεΟσον αφορα το ibiza μιλαω κυριως εμφανισιακα,2ον σου εξηγω οτι στα λεφτα αυτα που προτεινες για το yaris παιρνει κατι λιγοτερο στειρο οδηγικα,3ον τα 90000χλμ του fiesta δεν ειναι τραγικα και εχει book servise και τα σχετικα και πλεον τα αμαξια αυτης της γενιας ειναι πολυ πιο γερα και αξιοπιστα σε σχεση με παλαιοτερα...Βρε κατι ξερουν οι μαντραδες που σας αλλαζουν τα χιλιομετρα..
ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ