-
Καλησπέρα σε όλους!
Δοκίμασα να το βάλω μπροστά πρίν λίγο και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να αλλάξω ταχύτητες κανονικά.Μπαίνει η πρώτη/δευτέρα/τρίτη αλλά για τις υπόλοιπες ούτε λόγος, ο μοχλός φαίνεται να είνα σπασμένος και να ανταποκρίνεται μόνο στην αριστερή μερία του κιβωτίου.Υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει ο επιλογέας ή μήπως το κιβώτιο είναι για 'πέταμα' και θέλει αλλαγή? -
Καλησπέρα σε όλους!
Δοκίμασα να το βάλω μπροστά πρίν λίγο και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να αλλάξω ταχύτητες κανονικά.Μπαίνει η πρώτη/δευτέρα/τρίτη αλλά για τις υπόλοιπες ούτε λόγος, ο μοχλός φαίνεται να είνα σπασμένος και να ανταποκρίνεται μόνο στην αριστερή μερία του κιβωτίου.Υπάρχει περίπτωση να έχει σπάσει ο επιλογέας ή μήπως το κιβώτιο είναι για 'πέταμα' και θέλει αλλαγή? -
Καλησπέρα σε όλους!
Μου έχει συμβεί να σπάσει ένα πλαστικό μέρος του επιλογέα και να παίρνει μόνο όπισθεν και με το ζόρι-1η, ενώ κάποιες στιγμές όταν δεν 'έπιανε' καθόλου πήγαινε όπου ήθελε, σαν να είναι στον αέρα.
Αν δεν είχες προηγούμενα σημάδια ότι οι υπόλοιπες ταχύτητες δεν 'κούμπωναν' σωστά στο κιβώτιο, ας ελπίσουμε ότι είναι ο επιλογέας. Πήγαινε να το δούν, 30 € μου είχε στοιχίσει ανταλλακτικό+εργασία, σε SEAT Ibiza . -
Ο λεβιές έχει δύο ντίζες, η μία είναι για το αριστερά-δεξιά και η άλλη για το μπρός-πίσω.
Αυτό που περιγράφεις το έχω πάθει δύο φορές στο αυτοκίνητό μου, τη μία φορά μου είχε σπάσει αυτή για το αριστερά-δεξια και μπορούσα να βάλω μόνο 3η-4η. Αλλάχτηκε ολόκληρη η ντίζα. Τη δεύτερη πάλι δέν δούλευε το αριστερά-δεξιά, αλλά δέν είχε σπάσει η ντίζα, απλά είχε φύγει η κόντρα στον πυργολεβιέ απο τη θέση της.
-
Μου είχε τύχει στο 106 κάτι παρόμοιο, αλλά είχε φύγει ο πείρος του λεβιέ. Στην περίπτωσή μου ο μοχλός κινούνταν μόνο στη ευθεία (πήγαινε μόνο από 3η σε 4η και πίσω) και ήταν σαν σπασμένος. Για 5 ευρώ ζημιά, κινήθηκα από Λαμία στη Θεσσαλονίκη μόνο με 3η και 4η.
Με την ίδια ζημιά (εκεί μου πήραν 20 ευρώ) στην Alfa 33 ο μοχλός κινούνταν πιο σφικτά και κούμπωνε 1η, 2η και 3η. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας - θα το πάω τη δευτέρα συνεργείο να δώ τι ακριβώς φταίει...
Πρόβλημα με ταχύτητες σε Citroen Saxo 1.4 VTS