-
Καλησπερα παιδια
Δεν εχω ξαναγραψει στο φορουμ ομως το διαβαζω χρονια σαν σιωπηλος παρατηρητης .Λοιπον αφου εκλεισα τα 18 αποφασισα να βγαλω διπλωμα αυτοκινητου και μηχανης και θα ηθελα να ακουστουν αποψεις σχετικα με την γραφειοκρατια και την διαφθορα που επικρατει σε αυτον τον τομεα...συνολικα πανω απο 1150 ευρα μου εφυγαν για αυτον τον σκοπο ομως περασα και θεωρητικα και πρακτικα με την πρωτη και χωρις να λαδωσω διοτι στην κρητη αυτο το συστημα δεν εχει φτασει ακομα .Ηθελα ομως να ακουσω την αποψη των συμφορουμιτων για το λαδωμα και γενικα για αυτα τα μαυρα λεφτα...Εδω τουλαχιστον οι εξεταστες ηταν τυπικοι και φιλικοι.Στο αυτοκινητο δε ηταν και προσχαροι αφου καταλαβαν οτι ημουν και πολυ προ οδηγος (εμαθα να οδηγω σε hilux)Διαφορετικη εμπειρια ηταν αυτη της μηχανης οπου η εξεταση κρατησε κανα εικοσαλεπτο με πηγαν στα πιο ακυρα μερη ,μονοδρομους , κομμενες πινακιδες κλπ αλλα παλι δεν καταφεραν να με κοψουν.ο δασκαλος μετεπειτα μου ειπε οτι ειχε ερθει καποιος απο το μηχανολογικο και εκαναν τους τυπικους για να διξουν οτι παραγουν εργο ομως συνηθως η εξεταση ειναι της πλακας...(πρωσοπικα διαφωνο γιατι δεν θα ηθελα ο απεναντι στον δρομο να ειναι στουρνος και χτυπα ξυλο να καταδικασει εμενα στην μιζερια σε περιπτωση ατυχηματος που μαλιστα μπορει να συμβει αθελα μου-> ποιοα ειναι η γνωμη σας για τις εξετασεις)
Επισης θα ηθελα να ακουστουν αποψεις και οσον αφορα το καθετως των εξετασεων( ) στον παθολογο και οφθαλμιατρο..αυτο εντασσεται στο παραπανω που ειπα οτι επικινδυνοι συνεχως περνουν διπλωμα και αποτελουν κινδυνο για τους υπολοιπους...ο οφθαλμιατρος στην επισκεψη μου απλα με ρωτησε-> νταξει καλα εισαι? του λεω χμμ ναι και υπογραφει και φευγω σε 20 δευτερα...ο οφθαλμιατρος μου εδειξε 6 γραμματα (τα μετρησα) και μου εδειξε εναν αριθμο απο αυτους που κοιταζουν αχρωματοψια και στα 45 δευτερα εφυγα και απο κει...δηλαδη και τυφλος μπορει να περασει τα τεστ πραγμα απαραδεκτο για μενα αφου ηθελα μια πιο επαγγελματικη αντιμετωπιση για τετοιο σοβαρο θεμα.
Τελος (και συγγνωμη αν σας κουρασα) θα ηθελα να αναφερθω στον χρονο που κανει να ερθει το διπλωμα! εδωσα 3 του μηνα για αμαξι και 10 για μηχανη και στην ουσια εχουν περασει 10 μερες απο τοτε- ο δασκαλος λεει οτι σε γυρω στις 20 θα το εχω...δεν την θεωρειτε υπερβολικη την καθυστερηση!? να μην μπορει να οδιγει αμιγως νομιμα καποιος που εχει περασει τις εξετασεις?ακουσα σε αλλες χωρες οτι τα διπλωματα που πλεον ειναι ιδια με τα δικα μας βγαινουν αυθημερων! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑευχαριστω Τολης
-
Καλησπερα παιδια
Δεν εχω ξαναγραψει στο φορουμ ομως το διαβαζω χρονια σαν σιωπηλος παρατηρητης .Λοιπον αφου εκλεισα τα 18 αποφασισα να βγαλω διπλωμα αυτοκινητου και μηχανης και θα ηθελα να ακουστουν αποψεις σχετικα με την γραφειοκρατια και την διαφθορα που επικρατει σε αυτον τον τομεα...συνολικα πανω απο 1150 ευρα μου εφυγαν για αυτον τον σκοπο ομως περασα και θεωρητικα και πρακτικα με την πρωτη και χωρις να λαδωσω διοτι στην κρητη αυτο το συστημα δεν εχει φτασει ακομα .Ηθελα ομως να ακουσω την αποψη των συμφορουμιτων για το λαδωμα και γενικα για αυτα τα μαυρα λεφτα...Εδω τουλαχιστον οι εξεταστες ηταν τυπικοι και φιλικοι.Στο αυτοκινητο δε ηταν και προσχαροι αφου καταλαβαν οτι ημουν και πολυ προ οδηγος (εμαθα να οδηγω σε hilux)Διαφορετικη εμπειρια ηταν αυτη της μηχανης οπου η εξεταση κρατησε κανα εικοσαλεπτο με πηγαν στα πιο ακυρα μερη ,μονοδρομους , κομμενες πινακιδες κλπ αλλα παλι δεν καταφεραν να με κοψουν.ο δασκαλος μετεπειτα μου ειπε οτι ειχε ερθει καποιος απο το μηχανολογικο και εκαναν τους τυπικους για να διξουν οτι παραγουν εργο ομως συνηθως η εξεταση ειναι της πλακας...(πρωσοπικα διαφωνο γιατι δεν θα ηθελα ο απεναντι στον δρομο να ειναι στουρνος και χτυπα ξυλο να καταδικασει εμενα στην μιζερια σε περιπτωση ατυχηματος που μαλιστα μπορει να συμβει αθελα μου-> ποιοα ειναι η γνωμη σας για τις εξετασεις)
Επισης θα ηθελα να ακουστουν αποψεις και οσον αφορα το καθετως των εξετασεων( ) στον παθολογο και οφθαλμιατρο..αυτο εντασσεται στο παραπανω που ειπα οτι επικινδυνοι συνεχως περνουν διπλωμα και αποτελουν κινδυνο για τους υπολοιπους...ο οφθαλμιατρος στην επισκεψη μου απλα με ρωτησε-> νταξει καλα εισαι? του λεω χμμ ναι και υπογραφει και φευγω σε 20 δευτερα...ο οφθαλμιατρος μου εδειξε 6 γραμματα (τα μετρησα) και μου εδειξε εναν αριθμο απο αυτους που κοιταζουν αχρωματοψια και στα 45 δευτερα εφυγα και απο κει...δηλαδη και τυφλος μπορει να περασει τα τεστ πραγμα απαραδεκτο για μενα αφου ηθελα μια πιο επαγγελματικη αντιμετωπιση για τετοιο σοβαρο θεμα.
Τελος (και συγγνωμη αν σας κουρασα) θα ηθελα να αναφερθω στον χρονο που κανει να ερθει το διπλωμα! εδωσα 3 του μηνα για αμαξι και 10 για μηχανη και στην ουσια εχουν περασει 10 μερες απο τοτε- ο δασκαλος λεει οτι σε γυρω στις 20 θα το εχω...δεν την θεωρειτε υπερβολικη την καθυστερηση!? να μην μπορει να οδιγει αμιγως νομιμα καποιος που εχει περασει τις εξετασεις?ακουσα σε αλλες χωρες οτι τα διπλωματα που πλεον ειναι ιδια με τα δικα μας βγαινουν αυθημερων! ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑευχαριστω Τολης
-
Καλησπερα παιδια
-
Ο χρήστης loumidis15 έγραψε:
(εμαθα να οδηγω σε hilux)ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ
-
συνολικα πανω απο 1150 ευρα μου εφυγαν για αυτον τον σκοπο ομως περασα και θεωρητικα και πρακτικα με την πρωτη και χωρις να λαδωσω διοτι στην κρητη αυτο το συστημα δεν εχει φτασει ακομα
-
συνολικα πανω απο 1150 ευρα μου εφυγαν για αυτον τον σκοπο ομως περασα και θεωρητικα και πρακτικα με την πρωτη και χωρις να λαδωσω διοτι στην κρητη αυτο το συστημα δεν εχει φτασει ακομασαν πολλά δεν υπολογίζεις???
Εγώ θυμάμαι ότι έδωσα λιγότερα (κάπου στα 600€ είχα δώσει για όλα αν δεν απατώμαι - πάνε και μερικά χρόνια πλέον μπορεί να κάνω λάθος )Πάντως...Για το θέμα του λαδώματος, δεν το συζητώ καν. Με 1200€, στην Κρήτη άνετα παίρνεις το δίπλωμα από το σπίτι (χωρίς καν να πάω στις εξετάσεις )
Γενικά στην επαρχία δεν είναι τόσο αξιοκρατικό το 'σύστημα', λόγω του ότι η κοινωνία λίγο-πολύ είναι κλειστή και όλοι γνωρίζονται ή όλοι είναι γνωστοί-γνωστών.Για τα υπόλοιπα δε θα σχολιάσω, γιατί θα ξεφύγουμε. (γιατί ακόμα κι εσύ 'φάσκεις και αντιφάσκεις' - ο Qsis έβαλε ένα παράδειγμα)
Απλά θα επισημάνω το γεγονός ότι το να μάθεις να χειρίζεσαι το αμάξι και να λειτουργείς σωστά τα χειριστήριά του δε σημαίνει ότι ξέρεις να οδηγείς κιόλας (δηλαδή να κυκλοφορείς το αμάξι σε δημόσιο δρόμο και να ακολουθείς σωστά τους κανόνες - βλέπε ΚΟΚ).Και για να στο κάνω πιο απτό το παράδειγμα: κι εγώ ξέρω να οδηγώ φορτηγό όπως και σχεδόν ο οποιοσδήποτε οδηγήσει αμάξι, μπορεί να οδηγήσει κουτσά-στραβά ένα φορτηγό (όσο μεγάλο κι αν είναι). Δε σημαίνει όμως απαραίτητα ότι πρέπει να μου δώσουν δίπλωμα οδήγησης φορτηγού.
-
τοσα πανε εδω περα συστυχως...ειναι το κεθευο , παραβολα εξεταστες κλπ κλπ και ολοι τοσο δινουν πανω κατω....οσον αφορα το χαιλουξ ειναι το μονο αμαξι που εχουμε(δεν ειναι σαν και αυτα των ζωνιανων) και απο φιλοτιμο ειχα μαθει σχετικα καλα να οδηγω πριν μπω στην διαδικασια του διπλωματος-φυσικα σε ελεγχομενο περιβαλλον.
αν γινεται θα ηθελα να θιχτουν και να συζητηθουν αυτα που ανεφερα παραπανω σχετικα με την γραφειοκρατια κλπ κλπ -
Mε τους γιατρούς πάντως και γω ίδια αντιμετώπση είχα. Ο παθολόγος την ώρα που συμπλήρωνε τα χαρτιά με ρώτησε αν έχω τίποτα, του είπα όχι και έφυγα. Τα ίδια και ο οφθαλμίατρος, μου έδειξε τους αριθμούς με τα χρώματα και έφυγα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Mε τους γιατρούς πάντως και γω ίδια αντιμετώπση είχα. Ο παθολόγος την ώρα που συμπλήρωνε τα χαρτιά με ρώτησε αν έχω τίποτα, του είπα όχι και έφυγα. Τα ίδια και ο οφθαλμίατρος, μου έδειξε τους αριθμούς με τα χρώματα και έφυγα.Είναι τελείως τυπικές εξετάσεις και δυστυχώς όχι ουσιαστικές. (αν βλέπατε πόσα παίρνανε ανά τέτοια επίσκεψη ίσως να τους δικαιολογούσες)
Προσωπικά εμένα με εξετάσανε κανονικά και οι 2 γιατροί (ο παθολόγος έλενξε και αντανακλαστικά με το σφυράκι ). Βέβαια και οι δύο με πρήξανε με συζήτηση του στυλ 'κακώς στα κάνω όλα αυτά με τα 10κάτι € που παίρνω για αυτή την επίσκεψη αλλά τελοσπάντων'Δεν ξέρω πώς πρέπει να αλλάξει το σύστημα επ' αυτού (εξετάσεις γιατρών).
Εκ των τραγικών καταστάσεων που τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά:
Πχ εγώ ξέρω παλικάρι 19 ετών που παθαίνει ανά διαστήματα 'αφαιρέσεις' (έτσι του το έχει πει ο γιατρός) και πέρασε εξετάσεις στον παθολόγο κανονικά. Αν δεν του το πει ο εξεταζόμενος ότι έχει αυτό το πρόβλημα, άντε βρες το.
Και φανταστείτε ότι είναι μία ιδιαίτερα σοβαρή πάθηση. Φαντάσου να σου τύχει σε κανένα επαρχιακό δρόμο με στροφές!
(εννοείται το παλικάρι δεν πήγε ποτέ να βγάλει δίπλωμα )ΥΓ: αφαιρέσεις = ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση ή κάποιο ερέθισμα/αιτία παθαίνει κάτι και είναι σα να αφαιρείσαι (φαντάσου τον εαυτό σου σα να σκέφτεσαι και να έχεις χαθεί στις σκέψεις σου) με διάρκεια 3 με 5 δευτερόλεπτα.
-
1150 Ευρω δε πληρωσες για κανενα λογο..Το πολυ 600-650 ειναι του αυτοκινητου και αντε αν τα εδωσες μαζι να σου πηγε κ αλλη μια 200αρα της μηχανης..Παραπανω δυσκολα.Για τους γιατρους,δε ξερω να σας πω γιατι δε πηγα ουτε σε οφθαλμιατρο ουτε σε παθολογο..Μαλιστα εχω 2.00 βαθμους μυωπια και εξεταστηκα χωρις γυαλια (Προφανως οταν οδηγω κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που φοραω μετα τη ζωνη )..Το διπλωμα εμενα βγηκε σε μια βδομαδα,αλλα παιζει ρολο τι περιοδο εδινες..Ας πουμε τωρα το καλοκαιρι δινουν περισσοτερα ατομα κ αργει αισθητα περισσοτερο..Περυσι σε δυο φιλους μου εκανε εναν μηνα να βγει..Τωρα οσον αφορα αυτους που πριν παρουν το διπλωμα ηταν προ
δε θα κατηγορησω τους ιδιους,οσο τους γονεις τους...
-
Ετσι ειναι δυστυχως... και ο χρονος παραδωσης μου φαινεται μεγαλος...ακουω απο 20 μερες μεχρι και ενα μηνα..σε καποιο αλλο φορουμ διαβασα(ονοματα δεν λεμε υπολειψεις δεν θιγουμε) οτι στην γερμανια το διπλωμα ειναι ετοιμο και απλα αν περασεις σου σφραγιζουν με το μηχανημα τα στοιχεια σου και τελος
-
Tο οτι δε βγηκε το διπλωμα,εφοσον εχεις περασει,δε σε αποτρεπει απο το να βολταρεις παντως,οποτε τι σε νοιαζει?
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
1150 Ευρω δε πληρωσες για κανενα λογο..Το πολυ 600-650 ειναι του αυτοκινητου και αντε αν τα εδωσες μαζι να σου πηγε κ αλλη μια 200αρα της μηχανης..Παραπανω δυσκολα.Για τους γιατρους,δε ξερω να σας πω γιατι δε πηγα ουτε σε οφθαλμιατρο ουτε σε παθολογο..Μαλιστα εχω 2.00 βαθμους μυωπια και εξεταστηκα χωρις γυαλια (Προφανως οταν οδηγω κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που φοραω μετα τη ζωνη )..Το διπλωμα εμενα βγηκε σε μια βδομαδα,αλλα παιζει ρολο τι περιοδο εδινες..Ας πουμε τωρα το καλοκαιρι δινουν περισσοτερα ατομα κ αργει αισθητα περισσοτερο..Περυσι σε δυο φιλους μου εκανε εναν μηνα να βγει..Τωρα οσον αφορα αυτους που πριν παρουν το διπλωμα ηταν προδε θα κατηγορησω τους ιδιους,οσο τους γονεις τους...
εδω τοσο ειναι....κοντα στα 450 κεθευο 150 εξεταστες αυτοκινητου 150 για το διπλωμα μηχανης 270 για τα μαθηματα αυτοκινητου....καθως και τα παραβολα ...καου εκει βγαινουν! δυστυχως
-
..Μαλιστα εχω 2.00 βαθμους μυωπια και εξεταστηκα χωρις γυαλια (Προφανως οταν οδηγω κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που φοραω μετα τη ζωνη ).....συμπληρωνω οτι οι μυωπες πρεπει να φωτογραφιζονται με γυαλια στο διπλωμα και να αναφερεται και στο διπλωμα τους οτι πρεπει να τα φορανε και να εχουν και δευτερο ζευγαρι μαζι τους καβα...Τωρα αν καποιος φοραει φακους μπλεκει η υποθεση.
Εγω εχω μυωπια απο 22 χρονων, προσπαθησα να βαλω γυαλια 4-5 φορες αλλα ζαλιζομουν και παραπατουσα και τα πεταγα...
τωρα πια που συνηθισα νομιζω αν βαλω γυαλια θα γινω πιο επικινδυνος.
Υπαρχει λυση?...κανενας οφθαλμιατρος? -
Πιστευω πως αν εχεις πανω απο 1.5 βαθμους εισαι ηδη επικινδυνος,ειδικα το βραδυ.Στην ουσια δεν εχεις συνηθησει να βλεπεις χωρις γυαλια,αλλα να ζεις χωρις να βλεπεις καθαρα.
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
..Μαλιστα εχω 2.00 βαθμους μυωπια και εξεταστηκα χωρις γυαλια (Προφανως οταν οδηγω κανονικα ειναι το πρωτο πραγμα που φοραω μετα τη ζωνη ).....
συμπληρωνω οτι οι μυωπες πρεπει να φωτογραφιζονται με γυαλια στο διπλωμα και να αναφερεται και στο διπλωμα τους οτι πρεπει να τα φορανε και να εχουν και δευτερο ζευγαρι μαζι τους καβα...Τωρα αν καποιος φοραει φακους μπλεκει η υποθεση.
Υπάρχει κωδικός γι' αυτό και αναγράφεται στο δίπλωμά σου στις παρατηρήσεις. (γράφει ένα '001' που σημαίνει ότι πρέπει να οδηγείς με γυαλιά).
Το πράγμα 'μπλέκει' λίγο αν κάνεις laser και αφαιρέσεις πλήρως μυωπία/αστιγματισμό. (όπως ο γράφων όπου το δίπλωμά του λέει '001' αλλά δεν έχει νόημα να φοράει γυαλιά)
Βέβαια αν με σταματήσουν θα πω ότι φοράω φακούς. Αν βγάλω το νέο δίπλωμα υποχρεωτικά (από το νόμο ή γιατί μου χρειάστηκε), τότε θα το δηλώσω.
-
Πιστευω πως αν εχεις πανω απο 1.5 βαθμους εισαι ηδη επικινδυνος,ειδικα το βραδυ.Στην ουσια δεν εχεις συνηθησει να βλεπεις χωρις γυαλια,αλλα να ζεις χωρις να βλεπεις καθαρα.σωστα, καπως ετσι ειναι, ειδικα το βραδυ...
παιρνω απο πισω καποιον που παει οπως θα ηθελα κραταω αποσταση και παμε τραινακι...
Στην εθνικη ακολουθω τα ΚΤΕΛ και για οικονομια βενζινης. Τη μερα τα βολέυω.Φοβαμαι ομως, οτι αν αρχισω να βλεπω καθαρα, μηπως αυτο που θα δω δεν θα μου αρεσει και θα βλεπω ολες τις ατελειες, και γινω μιζερος και γκρινιαρης....
-
Tο οτι δε βγηκε το διπλωμα,εφοσον εχεις περασει,δε σε αποτρεπει απο το να βολταρεις παντως,οποτε τι σε νοιαζει?Σε αυτο εχεις δικιο αλλα και παλι δεν ειμαι 100% νομιμος διοτι δεν εχω την αδεια στα χερια μου οποτε αν με σταματησει καποιος κακομουτσουνος μπορει και να εχω προβλημα και να φαω κληση , πραγμα που και μονο για ιδεολογικους λογους μου την σπαει
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
συμπληρωνω οτι οι μυωπες πρεπει να φωτογραφιζονται με γυαλια στο διπλωμα και να αναφερεται και στο διπλωμα τους οτι πρεπει να τα φορανε και να εχουν και δευτερο ζευγαρι μαζι τους καβα...Τωρα αν καποιος φοραει φακους μπλεκει η υποθεση.
Που το γράφει αυτό?? Θυμάμαι πως αυτό ισχύει για όσους φοράν φακούς ότι πρέπει να έχουν μαζί τους και ένα κανονικό ζευγάρι.
Υπάρχει κωδικός γι' αυτό και αναγράφεται στο δίπλωμά σου στις παρατηρήσεις. (γράφει ένα '001' που σημαίνει ότι πρέπει να οδηγείς με γυαλιά).
Εμένα δεν έχει κανέναν τέτοιο κωδικό. Πάνω-πάνω γράφει ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΓΥΑΛΙΑ. Το παλιό το ροζ έχω βέβαια, δεν ξέρω τι ισχύει στα καινούργια.
-
εμπειρια απο διπλωμα στην αμερικη.
Φοιτητης πηγα για διπλωμα στον σεριφη της τοπικης αστυνομιας. Διαβασα τα σηματα, με βαλαν σε μια οθονη αφης να απαντησω 20 ερωτησεις. 20/20. Απο γιατρους πηγα στο γιατρο της πανεπιστημιουπολης.
Αμεσως με παρελαβε ενας αστυνομικος και μου λεει παμε βολτα με το αμαξι σου (του φιλου μου). Πηγαμε βολτα σε επαρχιακο δρομο χαζοοσηγωντας και λεγοντας του για την ελλαδα. μολις γυρισα στο αστυνομικο τμημα μου λεει παρκαρε το. Παω να δειξω οτι κατι ξερω και παω να κανω οπισθεν και μανουβρες....Τι κανεις εκει θα με σκοτωσεις μου λεει, με τη μουρη να το παρκαρεις (αν και ημουν μονος σε μια αλανα ). Με πιασαν τα γελια και μου λεει, ωραια, περασες. Παω στο τμημα μεσα και σε 2 λεπτα μου βγαλανε διπλωμα στυλ πιστωτικης..και εγινα νομιμος.Μολις τελειωσα σπουδες εβγαλα διεθνες για να οδηγησω στην ελλαδα...και μετα απο λιγους μηνες πηγα με διεθνες και αμερικανικο διπλωμα στο Υπ. Συγκ. και εβγαλα ελληνικο κανονικα (μονο γιατρους περασα).
Ειχε πλακα (?) διοτι δεν ειχα ξαναοδηγησει στην ελλαδα και μου εδωσε το αμαξι του ο κολλητος να παμε βολτα και με πηγε στην ομονοια μεσα στην κινηση, να ξεψαρωσω...εγω μεχρι τοτε ειχα πδηγησει μονο σε επαρχιακους δρομους χωρις κινηση...
Ειχα παθει σοκ με τα κορναρισματα και τις σφηνες, αλλαγης λωριδας, παραβιαση στοπ και φαναριων, στραβο και
2-πλοπαρκαρισματα...πολιτισμικο σοκ λεγεται αυτο. Τωρα συνηθισα. Δεν μου αρεσει αυτο, βεβαια ,αλλα επιβιωνω, απλα
Eμπειριες και αποψεις για διπλωματα οδηγησης κλπ.