-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
... πάντως εγω έχω την αίσθηση ότι το unlap αν δεν γίνει με την συναίνεση του προπορευόμενου θεωρείται επικίνδυνη οδήγηση.Δεν θυμάμαι πότε είχαμε δεί τελευταία φορά κάτι τέτοιο αλλά θυμάμαι ( είμαι σχεδόν σίγουρος ) να σχολιάζεται - και τηλεοπτικά - αυτή η κίνηση.
Δηλαδή στην φάση Vettel-Lewis υπήρχε πιθανότητα να 'κοντράρει' ο Vettel ? ... ποιος από τους δύο είχε να χάσει ? ...
Για μια ακόμα φορά εκτιμώ ότι δημιουργείται κακό προηγούμενο .
Ομαδική δουλειά. Και όταν είδαν στη Μακλάρεν πόσο πίσω βγήκε ο Χάμιλτον σε σχέση με τον Φέτελ, του έκαναν το χατίρι να εγκαταλείψει.
-
Ο χρήστης mikeerfol έγραψε:
2008 - Interlagos - Kubica-Vettel-Hamilton
Τότε ο Kubica έκανε unlap στον Hamilton και ο Vettel το εκμεταλλεύτηκε
.... το unlap του Kubica ήταν σωστό ? ( αν και σηκώνει συζήτηση γιατί ο αγώνας τότε ήταν μισο βρεγμένος - μισό στεγνός και να έγινε με διαφορετικά ελαστικά )
Το ότι το εκμεταλλεύτηκε ο Vettel δεν παύει να είναι προσπέραση σε προπορευόμενο που είναι στον ίδιο γύρο ... ( politically correct ή wrong αυτό είναι )
-
Επίσης ο Αλόνσο είναι 1 νίκη πίσω από τον Μανσελ.
-
γιατί να μην είναι σωστό το unlap? υπάρχει κάποιος κανονισμός που το απαγορεύει?
το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι το μπέρδεμα μετά το unlap αν ο φετελ ηταν πιο γρήγορος από τον χαμιλτον, οπότε ο τελευταίος θα έπρεπε να κανει στην άκρη. πως θα φαινόταν 'αντικειμενικά' όμως αν ο φετελ ήταν όντως πιο γρήγορος? μπερδεμα -
Διστυχως εχουμε μπερδεψει τα μπουτια μας με τον κανονισμο του ντουμπλαρισματος.
Οταν ερχεται καιποιος πιο γρηγορος να μας ριξει γυρο υποχρεωουμαστε να ανοιξουμε τον δρομο να περασειχωρις να αμυνθουμε στο προσπερασμα (εννοοντας οποτε θελουμε/μπορουμε εμεις χωρις να χαλασουμε τον αγωνα μας γιατι και εμεις οι πισω τρεχουμε στον ιδιο αγωνα). Δεν σημαινει λοιπον, τσακισου ανοιξε μου τον δρομο η φυγε απο την μεση να περασω.Αν τωρα καποιος που εχει φαει γυρο (οχι σαντοθιτς με πιττα ) θελει και μπορει (επειδη ειναι πιο γρηγορος) να ξεντουμπλαριστει εχει το καθε δικαιωμα να το κανει χωρις να του το απογορευει κανεις.... Ειτε ο αλλος συναινεσει ειτε οχι.
-
1.... προφανώς ΔΕΝ υπάρχει κανονισμός που απαγορευει το unlap.
2.... το θέμα είναι εάν είναι σωστό να κάνεις unlap χωρίς την συναίνεση του προπορευόμενου .
Πιστεύεις πως υπάρχει οδηγός που θα ρισκάρει να αμυνθεί σε unlap ?
Πίστεύεις ότι εάν ο Λουης δεν ηταν 1 γυρο πίσω , ο Φεττελ θα έμενε σε αυτές τις γραμμές και θα τον προσπερνουσε ετσι απλά ο Λουης ?
Πως αμυνεσαι σε κάποιον που είναι 15 θέσεις πίσω και δεν έχει να χάσει τίποτα ?
Αμα χτυπούσαν - όπως και να γίνονταν αυτό - θα έδινες υπαιτιότητα στον Φεττελ ? ( χωρίς κάν να δείς φάση )
Εάν ο Φεττελ τον κολλούσε στην επόμενη στροφή , επρεπε να βγει μπλε σημαία ? ( ο Φεττελ δηλώνει αιφνισδιασμένος )
Δεν είμαι απόλυτος ... ούτε έχω απαντήσεις .... απλά ... για άλλη μια φορά λέω ότι δημιουργούμε κακό προηγούμενο.
-
Ο χρήστης St.Devote έγραψε:
1.... προφανώς ΔΕΝ υπάρχει κανονισμός που απαγορευει το unlap.2.... το θέμα είναι εάν είναι σωστό να κάνεις unlap [u]χωρίς την συναίνεση του προπορευόμενου [/u].
Πίστεύεις ότι εάν ο Λουης δεν ηταν 1 γυρο πίσω , ο Φεττελ θα έμενε σε αυτές τις γραμμές και θα τον προσπερνουσε ετσι απλά ο Λουης ?
Πως αμυνεσαι σε κάποιον που είναι 15 θέσεις πίσω και δεν έχει να χάσει τίποτα ?Αμα χτυπούσαν - όπως και να γίνονταν αυτό - θα έδινες υπαιτιότητα στον Φεττελ ? ( χωρίς κάν να δείς φάση )
Εάν ο Φεττελ τον κολλούσε στην επόμενη στροφή , επρεπε να βγει μπλε σημαία ? ( ο Φεττελ δηλώνει αιφνισδιασμένος )
Δεν είμαι απόλυτος ... ούτε έχω απαντήσεις .... απλά ... για άλλη μια φορά λέω ότι δημιουργούμε κακό προηγούμενο.
Κοιτα λιγο τα υπογραμμισμενα. Φασκεις και αντιφασκεις.... Τελικα συναινεσαι η οχι?
Δεν αμυνεσαι. Αν αυτος που ερχεται να ξεντουμπλαριστει εχει την ταχυτητα να σε φτασει και να σε περασει κιολας σημαινει οτι ειναι πιο γρηγορος την συγκεκριμενη στιγμη. Οποτε αυτοματος εχει το δικαιωμα να ξεντουμπλαριστει.
Στο αν ο Φετελ τον επιανε καπου μετα σαφος και θα επρεπε να βγει σημαια. Οπως ειπα πιο πανω ομως. Η κινουμενη μπλε σου λεει τρως γυρο. Μην αμυνθεις.... Οχι ανοιξε δρομο να διαβω με το που θα σε φτασω....
-
-
Τι σχεση εχει αυτο με την συζητηση;
-
αρα αν 'τρως γύρο' μπορείς να μένεις στην αγωνιστική γραμμή κ αν μπορεί ο πίσω ας σε περάσει? γιατί συνήθως όλοι κάνουν 'στην άκρη' για να τους περάσει αυτός που τους ντουμπλάρει
-
Οταν τρως γυρο δεν πρεπει να αμυνθεις σε αυτον που παει να σε περασει. Ειτε κανεις στην ακρη για να σε περασει ο γρηγοροτερος, ειτε κοψεις λιγο στην αγωνιστικη γραμμη και σε περασει ο αλλος απλα δεν κανει διαφορα.
-
Appendix H , International Sporting Code:
'4.1.2 d) Light Blue flag: This should normally be waved, as an indication to a driver that he is about to be overtaken. It has different meanings during practice and the race. At all times: A stationary flag should be displayed to a driver leaving the pits if traffic is approaching on the track. During practice: Give way to a faster car which is about to overtake you. **During the race:** The flag should normally be shown to a car about to be lapped and, when shown, the driver concerned **must** allow the following car to pass** at the earliest opportunity.**'
-
Έτσι πως έκατσε χθες ο αγώνας, ήταν ραμμένος στα μέτρα του Αλόνσο. Είχε καλή τελική και στην άμυνα έχει αποδείξει πως είναι μανούλα.
Πολλές φορές σκεφτόμουν την περίπτωση του unlap, και να που χθες συνέβη. Για μένα, και όπως εκτυλίχθηκε η κατάσταση χθες, ήταν όλα νόμιμα και μια χαρά. Ο Λούης ήταν πίσω, ήταν πιο γρήγορος και πέρασε. Έφτασε και τον Αλόνσο αλλά δεν κατάφερε να περάσει. Δεν τρέχει τίποτα. Ο Φέττελ, στην ένταση του αγώνα θα πει και 2-3 μαλακίες, έχασε κανα δευτερόλεπτο, αλλά τι να γίνει έτσι έκατσε η κατάσταση. Θα μπορούσε να χάσει αντίστοιχο χρόνο και σε κάποιο ντουμπλάρισμα ίσως.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
αρα αν 'τρως γύρο' μπορείς να μένεις στην αγωνιστική γραμμή κ αν μπορεί ο πίσω ας σε περάσει? γιατί συνήθως όλοι κάνουν 'στην άκρη' για να τους περάσει αυτός που τους ντουμπλάρειKανονικα αυτο σημαινει... Το οτι ανοιγεις για να σε περασει ειναι απλα sportsmanship/gentlemens way. Αν εσυ εχεις μαχη με καποιον αλλο και ερθει ο αλλος να σε ντουμπλαρει μενεις εκει που εισαι στην γραμμη σου και συνεχιζεις την μαχη σου γιατι ο αλλος μπορει να προσπαθησει να σε περασει μαζι με αυτον που ντουμπλαρει και τουμπαλιν....
-
ο χάμιλτον πως έπαθε το κλατάρισμα? είχε επαφή με κάποιον ή πάτησε τίποτα θραυσματα? (του Μάσσα? )
-
Μαλλον το δευτερο.
-
το δεύτερο, το είπε και ο ίδιος νομίζω
-
ωραιες οι δηλωσεις του Αλονσο...μπραβο στον Ισπανο...
ειναι κοντα η ωρα που θα αρχισω και εγω να ειμαι τιφοζο σιγα σιγα.. χαχαχαχα
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
1.... προφανώς ΔΕΝ υπάρχει κανονισμός που απαγορευει το unlap.
2.... το θέμα είναι εάν είναι σωστό να κάνεις unlap [u]χωρίς την συναίνεση του προπορευόμενου [/u].
Πως αμυνεσαι σε κάποιον που είναι 15 θέσεις πίσω και δεν έχει να χάσει τίποτα ?Αμα χτυπούσαν - όπως και να γίνονταν αυτό - θα έδινες υπαιτιότητα στον Φεττελ ? ( χωρίς κάν να δείς φάση )
Κοιτα λιγο τα υπογραμμισμενα. Φασκεις και αντιφασκεις.... Τελικα συναινεσαι η οχι?
Δεν αμυνεσαι. Αν αυτος που ερχεται να ξεντουμπλαριστει εχει την ταχυτητα να σε φτασει και να σε περασει κιολας σημαινει οτι ειναι πιο γρηγορος την συγκεκριμενη στιγμη. Οποτε αυτοματος εχει το δικαιωμα να ξεντουμπλαριστει.
Στο αν ο Φετελ τον επιανε καπου μετα σαφος και θα επρεπε να βγει σημαια. Οπως ειπα πιο πανω ομως. Η κινουμενη μπλε σου λεει τρως γυρο. Μην αμυνθεις.... Οχι ανοιξε δρομο να διαβω με το που θα σε φτασω....
... θα προσπαθήσω να συμπυκνώσω την άποψη μου σε 5 γραμμές.
Εκτιμώ ότι το ξε-ντουμπλάρισμα έπρεπε να γίνει στο σημείο και την στιγμή που θα επέλεγε ο Φεττελ.
Δεν είδα τον Λουης να δείχνει στον Φεττελ την πρόθεση του τόσο έντονα ( ή τόσες φορές ) ώστε να δικαιολογήσω το κανονικό προσπέρασμα. Εντελώς συμπτωματικά οποιαδήποτε αρνητική κατάληξη είχε το θέμα ( από χάσιμο ρυθμού μέχρι ατυχημα ) ευνοούσε ομόσταυλο του Λούης που ήταν εντός διεκδίκησης νίκης ενώ ταυτόχρονα δεν είχε καμιά ( μα καμιά ) επίπτωση στον ήδη καμμένο αγώνα του Λούης.
-
Δεν έχω δει ακόμα τον αγώνα, αλλά δε καταλαβαίνω γιατί διαφωνείτε.
- Όταν δέχεσαι ντουμπλάρισμα και σου δείξουν κινούμενη μπλε σημαία κάνεις στην άκρη και βγαίνεις εκτός αγωνιστικής γραμμής.
- Αν είσαι πιο γρήγορος, έχεις κάθε δικαίωμα να ξεντουμπλαριστείς...όμως αν σου δείξουν μπλε σημαία, πάλι θα αναγκαστείς να κάνεις άκρη.
Περισσότερα το βράδυ.
2012 - Großer Preis Santander von Deutschland