-
Αν αγόρασε κόσμος αυτοκίνητα (όπως και διάφορα άλλα προϊόντα μεγάλου κόστους) με μετρητά είναι εντελώς χαζή κίνηση. Τα μετρητά (όποιος έχει) πρέπει απλά να τα κρύψει καλά και να τα φυλάει 24 ώρες το 24ωρο.
Όποιος κατάφερε και αγόρασε αυτοκίνητο με μεταφορά χρημάτων (όταν τα καταστήματα τραπεζών ήταν κλειστά) καλά έκανε.
Όποιος καταφέρει και αγοράσει αυτοκίνητο με τραπεζική επιταγή ή με μεταφορά χρημάτων (τώρα που τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά) πάλι καλά θα κάνει.
Ξεφορτώνονται αόρατα χρήματα, που δύσκολα θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν στο μέλλον (είτε σε μετρητά, είτε σε αγορά άλλων προϊόντων μεγάλου κόστους).
Και φυσικά υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει ξανά πολύ σύντομα οριστικό Black Out στις τράπεζες και να χαθούν όλα. -
οποιος εχει αορατα χρηματα εδω ειμαι. θα τα κανω ορατα εγω βασικα να πουμε βλεπω να μην προχωρανε τα μετρα και το χειμωνα να γινεται τζερτζελες μεγαλος. οποτε εκει που θα χασεις τα χρηματα σου, ας εχεις ενα αμαξι καβαντζα. οχι σαν το χρηματιστηριο που τα αφησαμε μεσα να αβγατισουν και στο τελος χασαμε και οσα βαλαμε
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν αγόρασε κόσμος αυτοκίνητα (όπως και διάφορα άλλα προϊόντα μεγάλου κόστους) με μετρητά είναι εντελώς χαζή κίνηση. Τα μετρητά (όποιος έχει) πρέπει απλά να τα κρύψει καλά και να τα φυλάει 24 ώρες το 24ωρο.Όποιος κατάφερε και αγόρασε αυτοκίνητο με μεταφορά χρημάτων (όταν τα καταστήματα τραπεζών ήταν κλειστά) καλά έκανε.
Όποιος καταφέρει και αγοράσει αυτοκίνητο με τραπεζική επιταγή ή με μεταφορά χρημάτων (τώρα που τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά) πάλι καλά θα κάνει.
Ξεφορτώνονται αόρατα χρήματα, που δύσκολα θα μπορέσουν να τα εκμεταλλευτούν στο μέλλον (είτε σε μετρητά, είτε σε αγορά άλλων προϊόντων μεγάλου κόστους).
Και φυσικά υπάρχει και σοβαρό ενδεχόμενο να γίνει ξανά πολύ σύντομα οριστικό Black Out στις τράπεζες και να χαθούν όλα.Έτσι είναι, εγώ είμαι της δεύτερης περίπτωσης, και ακόμα ότι μου έχει μείνει στην τράπεζα το τραβάω σιγά σιγά γιατί όπως λέει και ο sbr τα μέτρα δεν θα τσουλήσουν!
-
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι αυτούς που πουλάνε, είτε είναι έμποροι είτε ιδιώτες.
Αν έχεις το αμαξάκι στο χέρι σου, έχεις μια αξία που όσο και να υποτιμηθεί στην Ελλάδα θα παραμείνει ίδια (περίπου) στο εξωτερικό. Φυσικά αναφέρομαι κυρίως σε εμπόρους.
Αν έχω ένα τραπεζικό λογαριασμό παραφουσκωμένο με χρήματα, δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω, και μάλιστα σε περπτωση που στραβώσει η κατάσταση θα έρθει η ΕΚΤ και θα μου πει bye bye... Άσε που καπάκι θα έρθει η ΔΟΥ και θα ζητήσει τον φόρο εισοδήματος και επιπλέον τις προταβολές των επόμενων 5 χρόνων
-
Έχω μία υποψία ότι οι περισσότεροι έμποροι (αλλά και ιδιώτες) έχουν παγώσει τις πωλήσεις.
Οι περισσότεροι είναι φυσιολογικό να επιθυμούν μετρητά, οπότε πιθανά 'ευγενικά' να διώχνουν όσους δεν έχουν μετρητά.Μεταβιβάσεις γίνονται ή και αυτές έχουν 'παγώσει';
Λογικά θα έχουν επηρεαστεί και οι μεταβιβάσεις.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω μία υποψία ότι οι περισσότεροι έμποροι (αλλά και ιδιώτες) έχουν παγώσει τις πωλήσεις.
Οι περισσότεροι είναι φυσιολογικό να επιθυμούν μετρητά, οπότε πιθανά 'ευγενικά' να διώχνουν όσους δεν έχουν μετρητά.Μεταβιβάσεις γίνονται ή και αυτές έχουν 'παγώσει';
Λογικό δεν είναι ότι αν δεν γίνονται πωλήσεις δεν θα γίνονται και μεταβιβάσεις;
-
Νέος στο φόρουμ και αν και πήρα απάντηση , θα το υποβάλλω το ερώτημα. Διάβασα αρκετά εδώ μέσα ώστε να με αποθαρρύνουν αλλά επειδή πρόκειται για σχεδόν διετίας αμάξι και κάποιος έλεγε ότι παρά τα γυρισμένα χιλιόμετρα άξιζε ας το θέσω και όποιος θέλει να πει κάτι ευχαρίστως να το ακούσω. Πρόκειται για αυτό
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Πωλήσεις γίνονται, αλλά όχι από όλους.
Εγώ έχω πάει σε εμπόρους που κάνουν πωλήσεις, αλλά έχω πάει και σε κάποιους που είχαν διάθεση να πουλήσουν μόνο με μετρητά.
Εγώ ρώτησα αν η διαδικασία μεταβιβάσεων 'τσουλάει' ή αν έχει μπει σε κατάσταση shutdown, όπως και όλο το κράτος.
Πάντως στα ΚΕΠ αν κρίνω από την αναμονή που έχουμε φάει στη μάπα για ανανέωση διπλώματος του πατέρα μου, μάλλον το δημόσιο έχει βάλει λουκέτο. Περιμένουμε ήδη 9 μήνες και μας λένε από Σεπτέμβρη και αν... -
Ο χρήστης theodosis5 έγραψε:
Νέος στο φόρουμ και αν και πήρα απάντηση , θα το υποβάλλω το ερώτημα. Διάβασα αρκετά εδώ μέσα ώστε να με αποθαρρύνουν αλλά επειδή πρόκειται για σχεδόν διετίας αμάξι και κάποιος έλεγε ότι παρά τα γυρισμένα χιλιόμετρα άξιζε ας το θέσω και όποιος θέλει να πει κάτι ευχαρίστως να το ακούσω. Πρόκειται για αυτό- Ρώτα αν είναι Ελληνικό ή εισαγωγής
- Επειδή αφορά συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων ποιο πολύ θα επικεντρωθείς σε θέματα φανοποιείας μην τυχόν και έχει τρακάρισμα.
- Αν κρίνουμε ότι το αυτοκίνητο είναι κατηγορίας για ταξίδια, τα 62000 χιλιόμετρα φαίνονται φυσιολογικά.
- Ο συγκεκριμένος έμπορος εισάγει μεταχειρισμένα. Μένω κοντά και όποτε περνώ βλέπω ακριβά αυτοκίνητα που μάλλον τα φέρνει από Γερμανία.
-
Είναι εισαγωγής, Ιταλία - Γαλλία, κατάσχεση τράπεζας όπως ειπώηθηκε.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πωλήσεις γίνονται, αλλά όχι από όλους.
Εγώ έχω πάει σε εμπόρους που κάνουν πωλήσεις, αλλά έχω πάει και σε κάποιους που είχαν διάθεση να πουλήσουν μόνο με μετρητά.
Εγώ ρώτησα αν η διαδικασία μεταβιβάσεων 'τσουλάει' ή αν έχει μπει σε κατάσταση shutdown, όπως και όλο το κράτος.
Πάντως στα ΚΕΠ αν κρίνω από την αναμονή που έχουμε φάει στη μάπα για ανανέωση διπλώματος του πατέρα μου, μάλλον το δημόσιο έχει βάλει λουκέτο. Περιμένουμε ήδη 9 μήνες και μας λένε από Σεπτέμβρη και αν...9 μηνες;Τι περιμένετε ;Να χρονίσει ;
Χρόνος διεκπεραίωσης:
Μέχρι τριάντα (30) ημέρες (Μετά την αποστολή των δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία).
http://www.politis.gov.gr/475-ananeosi- ... katigorias
Μηπως να πας απο εκει να τους τρίξεις τα δόντια; -
Τα ΚΕΠ δεν φταίνε.
Συγκοινωνιών ... Η αθλιότερη υπηρεσία. Δεν τηρεί χρόνους διεκπεραίωσης και είναι βασιλικοτεροι του βασιλέως. Φυσικά καλοκαίρι (ιδίως) δεν λειτουργούν...
Πριν έξι μήνες εδώ πάνω που ασχοληθηκα μαζί τους ήταν η υπηρεσία του ΔΕΝ. Δεν είχαν τενεκεδες (κανονικούς!!!) για πινακίδες, δεν είχαν χαρτόνια για άδειες κυκλοφορίας, δεν είχαν μελανες για τους εκτυπωτές για την εκτύπωση της άδειας ... Τραγικοί ...Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Νέος στο φόρουμ και αν και πήρα απάντηση , θα το υποβάλλω το ερώτημα. Διάβασα αρκετά εδώ μέσα ώστε να με αποθαρρύνουν αλλά επειδή πρόκειται για σχεδόν διετίας αμάξι και κάποιος έλεγε ότι παρά τα γυρισμένα χιλιόμετρα άξιζε ας το θέσω και όποιος θέλει να πει κάτι ευχαρίστως να το ακούσω. Πρόκειται για αυτόΤα χιλιόμετρα είναι νορμάλ για 2ετίας. Τσέκαρε τα βασικά, αν έχουν κατέβει ποτέ οι προφυλακτήρες, να κάθετε σωστά το καπό και να είναι ίσες οι αποστάσεις στα διάκενα μεταξύ των λαμαρινών, δες τα τζάμια να μην έχουν αλλαχθεί κι αν έχουν τσέκαρε ενδελεχώς την πλευρά στην οποία αλλάχθηκαν. Αν νομίζεις ότι είναι εντάξει κάνε του ένα έλεγχο σε κανένα δικό σου φανοποιό, φρόντισε να κουμπώσει και σε κανένα εγκέφαλο για να δεις τον κινητήρα μην έχει τίποτα κουφό και καθάρισες.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
9 μηνες;Τι περιμένετε ;Να χρονίσει ;
Χρόνος διεκπεραίωσης:
Μέχρι τριάντα (30) ημέρες (Μετά την αποστολή των δικαιολογητικών στην αρμόδια Υπηρεσία).
http://www.politis.gov.gr/475-ananeosi- ... katigorias
Μηπως να πας απο εκει να τους τρίξεις τα δόντια;Λοιπόν σημείωσε:
- Αίτηση τον Νοέμβριο του 2014... Μας λένε ότι σε 3 μήνες θα είναι ok...
- Τέλος Ιανουαρίου 2015 ξαναπάμε, μας λένε ότι το Υπουργείο ζει 'προεκλογικά'... Μας λένε για τέλος Φεβρουαρίου.
- Τέλος Φεβρουαρίου ξαναπάμε. Το Υπουργείο δεν έχει στείλει τίποτα και οι διαδικασίες καθυστερούν.
- Το παρατάμε το θέμα. Ξαναπάμε τον Ιούνιο Μας λένε για Ιούλιο.
- Πάμε Ιούλιο (με τα capital controls) και λένε ότι το Υπουργείο έχει σταματήσει όλες τις διαδικασίες. Ξανά από Σεπτέμβρη...
Εγώ, σε εποχή νορμάλ (με την προηγούμενη κυβέρνηση) έβγαλα το νέο δίπλωμα σε 6 μήνες. Καλά ήταν...
-
Storm και jackdaniels ευχσριστώ για τις απαντήσεις.
Είμαι προβληματισμένος ομολογώ από την αρνητική κριτική που φιάβασα πιο πίσω για τον συγκεκριμένο έμπορα και σκέφτομαι εάν αξίζει ή όχι να το ψάξω. Μου είπαν ότι δεν μπορεί να βγει από τον χώρο τ αμάξι γιατί είναι σαν τελωνειακός χώρος, αλλά μπορεί να πάει κάποιος εκεί να το δει. Έχω έναν γνωδτό μου συνεργειά που δούλευε στη Renault παλιά, τώρα έχει δικό του συνεργείο αλλά δε νομίζω ότι κατέχει το θέμα diesel, άλλωστε με αποθάρρυνε για αγορά diesel λόγω θεμάτων με τα καύσιμα. Ωστόσο από κοντά το όχημ μου άρεσε, βαρβάτο κλπ, καλή ποιότητα εσωτερικά, γρατζουνιές έχει κ κάτι άλλα μικρά και δυο πετραδάκια έχει φάει στο παρμπριζ (θα βάλει ρηυίνη μου είπε κλπ).
-
Storm και jackdaniels ευχσριστώ για τις απαντήσεις.Είμαι προβληματισμένος ομολογώ από την αρνητική κριτική που φιάβασα πιο πίσω για τον συγκεκριμένο έμπορα και σκέφτομαι εάν αξίζει ή όχι να το ψάξω. Μου είπαν ότι δεν μπορεί να βγει από τον χώρο τ αμάξι γιατί είναι σαν τελωνειακός χώρος, αλλά μπορεί να πάει κάποιος εκεί να το δει. Έχω έναν γνωδτό μου συνεργειά που δούλευε στη Renault παλιά, τώρα έχει δικό του συνεργείο αλλά δε νομίζω ότι κατέχει το θέμα diesel, άλλωστε με αποθάρρυνε για αγορά diesel λόγω θεμάτων με τα καύσιμα. Ωστόσο από κοντά το όχημ μου άρεσε, βαρβάτο κλπ, καλή ποιότητα εσωτερικά, γρατζουνιές έχει κ κάτι άλλα μικρά και δυο πετραδάκια έχει φάει στο παρμπριζ (θα βάλει ρηυίνη μου είπε κλπ).
Το να έχει γρατσουνιές είναι καλό, σημαίνει ότι δεν έχει βαφτεί πρόσφατα, τα αψεγάδιαστα να φοβάσαι! Το ότι δεν σε αφήνει να το βγάλεις από εκεί για να πάει για έλεγχο δεν είναι καλό σημάδι όμως. Ίσως καλύτερα να έψαχνες κάτι από ιδιώτη!
-
Ψαξε λιγο καλυτερα στο νετ για τον εν λογω εμπορο. Επισης λαβε υποψιν οτι ο ευρωπαικος ετησιος μ.ο. χιλιομετρων ειναι 2-3 φορες μεγαλυτερος απο τον αντιστοιχο ελληνικο.
Sent by montechristo
-
Storm και jackdaniels ευχσριστώ για τις απαντήσεις.Είμαι προβληματισμένος ομολογώ από την αρνητική κριτική που φιάβασα πιο πίσω για τον συγκεκριμένο έμπορα και σκέφτομαι εάν αξίζει ή όχι να το ψάξω. Μου είπαν ότι δεν μπορεί να βγει από τον χώρο τ αμάξι γιατί είναι σαν τελωνειακός χώρος, αλλά μπορεί να πάει κάποιος εκεί να το δει. Έχω έναν γνωδτό μου συνεργειά που δούλευε στη Renault παλιά, τώρα έχει δικό του συνεργείο αλλά δε νομίζω ότι κατέχει το θέμα diesel, άλλωστε με αποθάρρυνε για αγορά diesel λόγω θεμάτων με τα καύσιμα. Ωστόσο από κοντά το όχημ μου άρεσε, βαρβάτο κλπ, καλή ποιότητα εσωτερικά, γρατζουνιές έχει κ κάτι άλλα μικρά και δυο πετραδάκια έχει φάει στο παρμπριζ (θα βάλει ρηυίνη μου είπε κλπ).
Να το ψάξεις. Μην θεωρείς ότι και τα φόρουμς είναι πανάκεια.
Αν πράγματι σε ενδιαφέρει κάποιο αυτοκίνητο, σε προηγούμενες σελίδες έχει αναφερθεί μία εταιρεία (https://www.spotmechanic.gr/) που κάνει επιτόπιους ελέγχους σε εμπορίες σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και βγάζει όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έχω επικοινωνήσει ήδη με το παραπάνω σάιτ.
Καταλαβαίνω ότι στα φόρουμς επίσης όλα ελέγχονται.. Προσπαθώ να βγάλω άκρη κάτι που δεν είναι απλό.Στην περίπτωσή μου ο μηχανικός δεν μπορεί να το οδηγήσει καθώς είναι ατελώνιστο και δεν μπορεί να βγει στο δρόμο, οπότε ο έλεγχος σε αυτή τη φάση θα περιοριστεί σε επιτόπια αυτοψία, θα το σηκώσουν επιτόπου. Ένα έμπειρο μάτι μπιρεί να δει πολλά πράματα πιστεύω , όταν θέλει..
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αν πράγματι σε ενδιαφέρει κάποιο αυτοκίνητο, σε προηγούμενες σελίδες έχει αναφερθεί μία εταιρεία (https://www.spotmechanic.gr/) που κάνει επιτόπιους ελέγχους σε εμπορίες σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και βγάζει όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου.
Δεν έχω μείνει εντυπωσιασμένος από τα λεγόμενα τους στην ιστοσελίδα τους. Μάλιστα όταν επικοινώνησα μαζί τους μεσω email κατάλαβα ότι ούτε τον εγκέφαλο δεν μπορούσαν να μπριζώσουν και να δουν. Βέβαια πρέπει να ήταν αρχή ακόμη και μου είπαν ότι αυτή τη δυνατότητα θα την είχαν λίγο αργότερα. Επίσης μου απάντησαν σχεδόν αμέσως. Ίσως να ήταν απλά στο ξεκίνημα όταν τους 'έψαχνα' και να είναι σε θέση να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες τώρα. Εκείνη την εποχή κυρίως οπτικούς ελέγχους μπορούσαν να κάνουν και ότι καταλάβαιναν απο το test drive
Έμποροι μεταχειρισμένων