-
Γι' αυτό το κάνω κι εγώ. Διαφέρουμε στα νούμερα. Ε, εντάξει!!!
-
150Κ ειναι παααρα πολλα, δεν κανει και 1000 €
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
150Κ ειναι παααρα πολλα, δεν κανει και 1000 €Δεν είχα θέμα μέχρι τώρα!
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Παναγιωτη ποιος ειναι ενας μεσος χρονος που μπορει να φλατζαρει ενας κινητηρας. Πως καποιοι κινητηρες εχουν 500.000κμ και ειναι κλειστοι ακομη?
Ειμαι παθων στο skoda favorit 4 φορες φλατζα, στη 4η εβαλα καινουριο καπακι. Τωρα 40.000κμ και χανω 100ml νερο ανα 1000κμ, το παγουρι μυριζει καυσαεριο, και το πρωι ρεταρω για 20 sec. Με εχει πεθανει στις φλατζες, χωρις καμια υπερθερμανση εννοειται.Όπως είναι τώρα κάνε μόνο ένα επανασφίξιμο, δεν έχεις να χάσεις τίποτα, έτσι για τι γαμώτο, και παρακολούθησε το, μην το ανοίγεις ακόμα.
Όταν βγάλεις το καπάκι με μια μηχανουργική ρίγα και ένα φίλερ μέτρησε το μπλόκ, δεν είναι δυνατόν συνέχεια να έχεις πρόβλημα με τις φλάτζες.
Τι φλάτζες βάζετε ? Τις γνήσιες ή ότι νάναι ? Αν το μοτέρ σου έχει κανένα περίεργο κατασκευαστικό σχεδιαστικό θέμα και χρειάζεται τη μαμά φλάτζα θα έχεις συνέχεια πρόβλημα.
Τις ίδιες βίδες βάζετε ? Τι βίδες είναι ? Σφίγγονται με κιλά μόνο ή κιλά και μοίρες ? Ο κατασκευαστής λέει πως πρέπει να σφίγγεται το καπάκι, ο μάστορας σου ακολουθεί τις οδηγίες ή αυτός ξέρει καλύτερα ?Όσο για τους κινητήρες των 500.000 χλμ μου φαίνεται περίεργο, εκτός και αν μιλάς για ντήζελ του '60 με μαντεμένια μπλόκ / καπάκια και βίδες Μ 20 - Μ22.
Από την άλλη και εγώ δεν τον έχω ανοίξει ακόμα τον κινητήρα και έχω 320.000 χλμ, ξέρεις ότι αυτούς τους κινητήρες που λες αν είχαν κανένα μηχανικό που κάθε 100.000 χλμ τους έδφιγγε το καπάκι ? Αν δεν ξέρεις επακριβώς το ιστορικό τους δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται.
Βιδες εχει με grade 8.8 και σφιγγονται μονο με κιλα. Οχι δεν εχουν αλλαχτει ποτε. Φλατζες βαζουμε του εμποριου, και τωρα η τελευταια ειναι μια καλη και αρκετα ακριβοτερη μαρκας temac. Το μπλοκ το ειδε καλο, το καθαρισε με τριψιμο πριν δεσει την κεφαλη. Και κατι αλλο, στο παρελθον σε ενα λυσιμο καπακιου μια βιδα εκοψε και εμεινε μεσα. Σαν λυση ο μηχανικος ανοιξε νεο σπειρωμα εκει που ειχε χωρο να ανοιχτει, ψηλοτερα απο οτι βιδωνουν οι αλλες βιδες. Η νεα βιδα ειναι 10.8 grade και ειναι κοντυτερη.
Το αμαξι τωρα στο τελευταιο καπακι το δωσα και το ανελαβε αλλος μαστορας, ενας γκουρου αυτων των παλιων skoda. Ασχολειται μονο με αυτα και τα παλιοτερα target καμια 30 χρονια. Ξερει λογικα να σφιγγει καπακια, το feedback απο αλλους πελατες πολυ θετικο. Δεν μου αναφερε κατι για το παραπανω γεγονος και ειπε οτι δεν θα εχει προβλημα. Δεν ξερω και γω, ψαχνω, ρωταω, διαβαζω να δω τι παιζει γιατι σιγουρα κατι δεν γινεται σωστα.Οσο αφορα τα κλειστα μοτερ ειναι καποιων θειων μου εδω στη Κρητη ασχετων με τα τεχνικα, ενα yaris , ενα lanos και ενα αγροτικο isuzu καρμπυρατερ με καμια 350.000 εκαστος και απλα πανε στο Σιφη της γειτονιας για τα βασικα λαδια, μπουζι, φιλτρα..δεεεν νομιζω να επανασφιγγουν καπακια πιστεψε με.
Aδειασε το δοχείο διαστολής