-
Ο χρήστης Nikolas206 έγραψε:
Κάποια προσβαση κοντα σε αλμα γνωριζει καποιος;
Δεν υπαρχει καποιο αξιολογο αλμα φετως, αν εξαιρεσεις τα κλασικα του shakedown εκει που το κουρνιαξε περσυ ο Petter, αλλα αυτο προυποθετει να κλειστεις μεσα στην ειδικη....
Απλως υπενθυμίζω οτι το S/D ειναι οπως του 2011 και οχι το περσυνο.....
-
Ναι, γιαυτο λεω για αλματα στο S/D. Το περσινο δεν ειχε αλματα...
-
Θα παραθεσω το προγραμμα που εφτιαξα για την γεματη μερα του Σαββατου, μηπως κανενας εμπνευστει και θελει να το ακολουθησει και αυτος.
Για την 1η ειδικη της ημερας διαλεξα τα Ζηρεια 1.
Λογικη ωρα εκκινησης απο Αθηνα, σε περιπου 2 ωρες θα εχουμε φτασει στον τερματισμο της ειδικης λιγα μετρα μακρια απο τον επαρχιακο, χωρις να εχουμε πατησει καθολου χωματοδρομο, ακολουθοντας το δρομο που βγαινει απο την εθνικη Αθηνων-Πατρων στο Ξυλοκαστρο.Αφιξη περιπου 2 ωρες πριν την αρχη της ειδικης κατα τις 10:00.
300 μετρα πριν τον τερματισμο, εχει φρενα απο μικρη ευθεια και συνδυασμο κατηφορικης 3 δεξιας-3 αριστερης διαρκειας- 3 δεξιας. Αν ειναι ετσι οπως φανταζομαι, αν στηθεις σε σωστο σημειο βλεπεις ολη την ευθεια πριν, και την εξοδο απο το συνδυασμο αυτο.
Μου φαινεται ωραιο αργο τεχνικο κομματι.Αφου περασει ο ουραγος, αναχωρηση μεσα απο την ειδικη προς τον τερματισμο, 300 μετρα ειναι μονο περιπου.
Λογικα μεχρι τις 15:00 θα εχουμε φυγει για την 2η ειδικη της ημερας.
Διαλεξα το Κεφαλαρι 2 που ξεκινα στις 17:17.
Απο το προηγουμενο σημειο στα Ζηρεια, βγαινοντας στον επαρχιακο φαινεται ευκολη η διαδρομη για το χωριο Μαννα,(στην απεναντι μερια της μικρης αυτης κοιλαδας) που ξεκιναει το roadbook των προσβασεων 2 και 3.
Διαλεξα την προσβαση 2 η οποια φαινεται να χει καλο χωματοδρομο.Αφιξη λογικα κατα τις 16:00 με μικρο διαλειμμα για τσιμπολογημα. Κοντα στη προσβαση 2, 300-400 μετρα μεσα στην ειδικη υπαρχει το τελειωμα μιας ευθειας 1 χιλιομετρου σχεδον (!), και μετα φρενα για μια γρηγορη 3 δεξια.
Φαινεται εντυπωσιακο κομματι καθως θα βλεπεις τα αυτοκινητα να ερχονται κοφτιασμενα, κι αν στηθεις στο σημειο φρεναρισματος, ο ηχος απο τα σκασιματα και τα κατεβασματα, καθως και το πλαγιασμα για την 3αρα, θα ειναι κατι μοναδικο.
Για την πιο αδιαφορη ημερα τις Παρασκευης, παρα τις οποιες προτροπες για την βραδινη, διαλεξα την απογευματινη Κινετα-Πισσια, που ξεκιναει στις 18:25.
Διαλεξα την 'ευκολη' προσβαση 3 που σκαει στο τελος του ασφαλτινου κομματιου.
Καθως περυσι ειχα επιλεξει να παω στις χωματινες φουρκετες παρακατω, φετος θα προτιμησω το ασφαλτινο κομματι, για κατι διαφορετικο. Σκεφτομαι μια παρατεταμενη δεξια που βρισκεται 2-3 στροφες πιο πανω απο το σημειο που σκαει η προσβαση. -
Αφου θα εισαι εκει για την 50αρα, γιατι δεν θα δεις την βραδυνη??
-
Αφου θα εισαι εκει για την 50αρα, γιατι δεν θα δεις την βραδυνη??Σπιτι για νανι νωρις!!!
-
Και ερωτω εγω τωρα, τα 20-25 ευρω που θα δωσεις για βενζινες διοδια την Παρασκευη, δεν αξιζει να δωσεις αλλα 10-15 να μεινεις σε ξενοδοχειο της περιοχης??
-
Και ερωτω εγω τωρα, τα 20-25 ευρω που θα δωσεις για βενζινες διοδια την Παρασκευη, δεν αξιζει να δωσεις αλλα 10-15 να μεινεις σε ξενοδοχειο της περιοχης??Mενω διπλα σε εξοδο της Αττικης οδου, για 45 λεπτα υποθεση προτιμαω το σπιτακι μου.
Αλλωστε το απογευμα της Παρασκευης ειναι 'πεταγεσαι εδω διπλα', ενω το Σαββατο ειναι ολοκληρο σαφαρι απο τις 6 το πρωι μεχρι τις 9 το βραδυ. Αλλη προετοιμασια χρειαζεται, αλλα εφοδια. Σιγα μη τα κουβαλαω ολα αυτα απο την Παρασκευη μαζι μου...
π.χ. το ψυγιακι με τις παγοκυστες πως θα το γεμισω στο ξενοδοχειο?Το 2011 ειχα μεινει στο εξοχικο μου το βραδυ της Παρασκευης για να παρακολουθησω τοτε Ελατεια και Θηβα, αλλα εκει ηταν ΣΠΙΤΙ και τα ειχα ολα, και θα γλιτωνα 2 ωρες δρομο, οχι 45 λεπτα.
-
Αν εισαι κοντα, τοτε εισαι οκ!!
Ασχετο: που μενεις, γιατι και εμενα η κινετα τοσο ειναι απο το σπιτι μου -
Ξέρει κάποιος αν στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, σε κάποια ειδική έχει πουθενά flip jump? Και αν ναι σε ποια ειδική και ποιο χλμ?
-
Αν εισαι κοντα, τοτε εισαι οκ!!
Ασχετο: που μενεις, γιατι και εμενα η κινετα τοσο ειναι απο το σπιτι μουBριλησσια...
-
Ο χρήστης sakaros έγραψε:
Ξέρει κάποιος αν στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, σε κάποια ειδική έχει πουθενά flip jump? Και αν ναι σε ποια ειδική και ποιο χλμ?Τι ακριβως εννοεις λεγοντας Flip jump????
-
εννοώ πέταγμα!!!
-
-
Ο χρήστης sakaros έγραψε:
Ξέρει κάποιος αν στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, σε κάποια ειδική έχει πουθενά flip jump? Και αν ναι σε ποια ειδική και ποιο χλμ?Μήπως εννοείς triple axle jump with toe loop?
-
Περαν της πλακας, αν δεις στην προηγουμενη σελιδα εχω γραψει για τα αλματα...
-
xa xa xa auto akrivws ennow...!!! thanks...!!!
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Ξέρει κάποιος αν στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, σε κάποια ειδική έχει πουθενά flip jump? Και αν ναι σε ποια ειδική και ποιο χλμ?
Μήπως εννοείς triple axle jump with toe loop?
Μηπως ειναι κατι τετοιο?
Youtube Video -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Θα παραθεσω το προγραμμα που εφτιαξα για την γεματη μερα του Σαββατου, μηπως κανενας εμπνευστει και θελει να το ακολουθησει και αυτος.
Για την 1η ειδικη της ημερας διαλεξα τα Ζηρεια 1.
Λογικη ωρα εκκινησης απο Αθηνα, σε περιπου 2 ωρες θα εχουμε φτασει στον τερματισμο της ειδικης λιγα μετρα μακρια απο τον επαρχιακο, χωρις να εχουμε πατησει καθολου χωματοδρομο, ακολουθοντας το δρομο που βγαινει απο την εθνικη Αθηνων-Πατρων στο Ξυλοκαστρο.Αφιξη περιπου 2 ωρες πριν την αρχη της ειδικης κατα τις 10:00.
300 μετρα πριν τον τερματισμο, εχει φρενα απο μικρη ευθεια και συνδυασμο κατηφορικης 3 δεξιας-3 αριστερης διαρκειας- 3 δεξιας. Αν ειναι ετσι οπως φανταζομαι, αν στηθεις σε σωστο σημειο βλεπεις ολη την ευθεια πριν, και την εξοδο απο το συνδυασμο αυτο.
Μου φαινεται ωραιο αργο τεχνικο κομματι.Αφου περασει ο ουραγος, αναχωρηση μεσα απο την ειδικη προς τον τερματισμο, 300 μετρα ειναι μονο περιπου.
Λογικα μεχρι τις 15:00 θα εχουμε φυγει για την 2η ειδικη της ημερας.
Διαλεξα το Κεφαλαρι 2 που ξεκινα στις 17:17.
Απο το προηγουμενο σημειο στα Ζηρεια, βγαινοντας στον επαρχιακο φαινεται ευκολη η διαδρομη για το χωριο Μαννα,(στην απεναντι μερια της μικρης αυτης κοιλαδας) που ξεκιναει το roadbook των προσβασεων 2 και 3.
Διαλεξα την προσβαση 2 η οποια φαινεται να χει καλο χωματοδρομο.Αφιξη λογικα κατα τις 16:00 με μικρο διαλειμμα για τσιμπολογημα. Κοντα στη προσβαση 2, 300-400 μετρα μεσα στην ειδικη υπαρχει το τελειωμα μιας ευθειας 1 χιλιομετρου σχεδον (!), και μετα φρενα για μια γρηγορη 3 δεξια.
Φαινεται εντυπωσιακο κομματι καθως θα βλεπεις τα αυτοκινητα να ερχονται κοφτιασμενα, κι αν στηθεις στο σημειο φρεναρισματος, ο ηχος απο τα σκασιματα και τα κατεβασματα, καθως και το πλαγιασμα για την 3αρα, θα ειναι κατι μοναδικο.
Από πρώτο χέρι :
Στο τέλος της 'Ζήρειας', δεν φαίνονται όλα αυτά που περιγράφεις μαζί διότι ο δρόμος έχει μεγάλη κατηφορική κλίση. Στην έξω μεριά της αριστερής υπάρχει τσιμεντένιο υδραγωγείο(?) που θα είναι όμως περιζήτητο και είναι το μόνο αξιόλογο υπερυψωμένο σημείο για να δεις κάτι παραπάνω.
Αντιθέτως στην κοπάνα No 2, (δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι φέτος) βγάζει σε όμορφο σημείο με 2 κατηφορικές φουρκέτες
http://www.youtube.com/watch?v=wXXUbMdpP00
http://www.youtube.com/watch?v=u_7bewjbYVs
(αν δε σε πειράζει να επιλέξεις το πιο αργό σημείο της πιο γρήγορης και φλατ άουτ Ε.Δ. του αγώνα)Στο 'Κεφαλάρι', λες για τη στροφή στο 5.20'' του βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=4k1MlZrduUQ
τίποτα το φοβερό. Λίγο παρακάτω παραλίγο να καταστραφεί ο Πέτρος (ξάκρισε όμως στο δρόμο της κοπάνας Νο2 αριστερά και τη γλίτωσε)Πιό όμορφο σημείο είναι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=koAoP5GuDIM
όπου φτάνεις από την κοπάνα Νο 4 (καλό χώμα) αριστερά σε 15 λεπτά περπάτημα. Μοιάζει λίγο με στάδιο με τον κόσμο πάνω στην πλαγιά και είναι όλοι μαζί μια ωραία ατμόσφαιρα .
Στη διαδρομή για να φτάσεις μπορείς να προτιμήσεις και το εσωτερικό αριστερής στροφής πάνω σε χάσιμο με επιδέξια τοποθέτηση από πριν (και τη ρόδα μπροστά στα μάτια σου!)(Αν όμως δεν έχεις πάει ποτέ στην πλαγιά πάνω από το χωριό Κεφαλάρι, να πας, είναι το πιο όμορφο τοπίο του αγώνα)
-
Ο χρήστης canislupus έγραψε:
Από πρώτο χέρι :
Στο τέλος της 'Ζήρειας', δεν φαίνονται όλα αυτά που περιγράφεις μαζί διότι ο δρόμος έχει μεγάλη κατηφορική κλίση. Στην έξω μεριά της αριστερής υπάρχει τσιμεντένιο υδραγωγείο(?) που θα είναι όμως περιζήτητο και είναι το μόνο αξιόλογο υπερυψωμένο σημείο για να δεις κάτι παραπάνω.
Νομιζω οτι θα το ρισκαρω να παω εκει... Θα εχω 2 ωρες για να περπατησω γυρω-γυρω να δω τι παιζει... Οπου και να κατσεις θα δεις τουλαχιστον 2 στροφες ετσι κι αλλιως... Μου αρκει. Ισως η καλυτερη επιλογη να ειναι η εσωτερικη της δεξιας λιγο μετα το υδραγωγειο που λες.
Αντιθέτως στην κοπάνα No 2, (δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι φέτος) βγάζει σε όμορφο σημείο με 2 κατηφορικές φουρκέτες
(αν δε σε πειράζει να επιλέξεις το πιο αργό σημείο της πιο γρήγορης και φλατ άουτ Ε.Δ. του αγώνα)H κοπανα νουμερο 3 ειναι αυτη που λες, και οχι η 2... Τις ειχα δει σε βιντεο απο περυσι αυτες τις φουρκετες... Φαινονται πολυ γιουρια.. Πολυ πλατυς δρομος... Προτιμαω αμα κατσω σε αργο κομματι να ναι λιγο πιο δυσκολο.
Αν βρεχει οπως περυσι θα ναι καλη επιλογη ομως...
Ετσι κι αλλιως δε τους βλεπεις για πολυ ωρα εκει, μονο για 1 φουρκετα. Στο κομματι που διαλεξα στο τελος της ειδικης και να μη τους βλεπεις καθαρα, φαινονται και ακουγονται για πολυ περισσοτερη ωρα διπλα σου... Και το σημειο ειναι εξισου αργο. Θα βρισκονται για 140 μετρα πλαγιασμενοι με σχετικα λιγα χλμ μεσα σε αυτες τις 3 στροφες.Επισης στην παραπανω ευθεια υπαρχουν 2 πολυ σφιχτες φουρκετες, αλλα ειναι κι αυτες χωμενες μεσα στα δεντρα. Δε θα βλεπεις τιποτα παραπανω απο τη φουρκετα.
Στο 'Κεφαλάρι', λες για τη στροφή στο 5.20'' του βίντεο
http://www.youtube.com/watch?v=4k1MlZrduUQ
τίποτα το φοβερό. Λίγο παρακάτω παραλίγο να καταστραφεί ο Πέτρος (ξάκρισε όμως στο δρόμο της κοπάνας Νο2 αριστερά και τη γλίτωσε)Απο τον Αθανασσουλα φαινεται βαρετο γιατι δεν εχει μαζεψει χιλιομετρα απο πριν και φρεναρει παρα πολυ φυλαγμενα για τη στροφη... Νομιζεις οτι οι μεγαλοι θα φτασουν στα φρενα με λιγοτερα απο 180 χλμ/ωρα, και θα χαριστουν εστω και 2 μετρα? Βγαινουν απο συνδυασμο γρηγορων στροφων κι εχουν 600 μετρα μπροστα τους με 2 σπασιματα με τερμα γκαζι λογικα...
Θα κατσω 30-40 μετρα πριν την στροφη απο την εξωτερικη πλευρα. Μου φαινεται πολυ καλα, ακριβως πριν τα τελευταια φρενα για την τοποθετηση, και βλεπεις και ολη τη στροφη μεχρι την εξοδο σχεδον. (πρεπει να χει μικρο βουναλακι ο δρομος εκει ή ο Αθανασουλας διορθωσε λογω δικου του χειρισμου στην εισοδο?) Δεν εχω ξαναδει τοσο γρηγορο κομματι, ουτε τοσο γρηγορη στροφη. Παντα πηγαινα σε τεχνικα αργα κομματια...Πιό όμορφο σημείο είναι αυτό
http://www.youtube.com/watch?v=koAoP5GuDIM
όπου φτάνεις από την κοπάνα Νο 4 (καλό χώμα) αριστερά σε 15 λεπτά περπάτημα. Μοιάζει λίγο με στάδιο με τον κόσμο πάνω στην πλαγιά και είναι όλοι μαζί μια ωραία ατμόσφαιρα .
Στη διαδρομή για να φτάσεις μπορείς να προτιμήσεις και το εσωτερικό αριστερής στροφής πάνω σε χάσιμο με επιδέξια τοποθέτηση από πριν (και τη ρόδα μπροστά στα μάτια σου!)(Αν όμως δεν έχεις πάει ποτέ στην πλαγιά πάνω από το χωριό Κεφαλάρι, να πας, είναι το πιο όμορφο τοπίο του αγώνα)
Προπερσι πηγα ακριβως σ αυτα τα 2 σημεια που λες!!! Ωραιο θεαμα, αλλα μου φανηκαν αποστειρωμενα γιατι βρισκεσαι σχετικα μακρια απο το δρομο.
Μ' αρεσουν τα σημεια που σχεδον αγγιζεις τα αυτοκινητα και τρως ολη τη σκονη και τη βενζινιλα στη μαπα... -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Από πρώτο χέρι :
Νομιζω οτι θα το ρισκαρω να παω εκει... Θα εχω 2 ωρες για να περπατησω γυρω-γυρω να δω τι παιζει... Οπου και να κατσεις θα δεις τουλαχιστον 2 στροφες ετσι κι αλλιως... Μου αρκει. Ισως η καλυτερη επιλογη να ειναι η εσωτερικη της δεξιας λιγο μετα το υδραγωγειο που λες.
(αν δε σε πειράζει να επιλέξεις το πιο αργό σημείο της πιο γρήγορης και φλατ άουτ Ε.Δ. του αγώνα)H κοπανα νουμερο 3 ειναι αυτη που λες, και οχι η 2... Τις ειχα δει σε βιντεο απο περυσι αυτες τις φουρκετες... Φαινονται πολυ γιουρια.. Πολυ πλατυς δρομος... Προτιμαω αμα κατσω σε αργο κομματι να ναι λιγο πιο δυσκολο.
Αν βρεχει οπως περυσι θα ναι καλη επιλογη ομως...Ναι η τρια είναι, κοίταγα τον περσυνό χάρτη ενώ φέτος έχει προστεθεί και μία κοπάνα που βγάζει στο οροπέδιο της Ζήρειας
Ραλλυ Ακρόπολις 2013: προεόρτια, προετοιμασία, προσβάσεις...